LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 – Ziua a 13-a. Usain Bolt, AUR fără record la 200 de metri. Rusia a eliminat Norvegia în semifinale la handbal! România a încheiat ziua pe locul 44

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 - Ziua a 13-a. Usain Bolt, AUR fără record la 200 de metri. Rusia a eliminat Norvegia în semifinale la handbal! România a încheiat ziua pe locul 44
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Andrei Gag a terminat primul sub linie calificările la aruncarea greutății. A avut același rezultat de vârf cu ocupantul locului 12 – 20.40 metri – dar a fost eliminat la departajare, în condițiile în care primele sale încercări au fost ratate

04:40 Usain Bolt a câștigat fără probleme finala la 200 de metri, dar fără record mondial sau olimpic, așa cum își propusese. Condițiile meteorologice nu au fost dintre cele mai bune, iar jamaicanul a alergat în 19.78 secunde. Pe locurile următoare s-au clasat canadianul Andre De Grasse – 20.02 și Christophe Lemaitre (Franța) 20.12.

Usain Bolt a ajuns, astfel, la 8 titluri olimpice, la unul distanță de recordul deținut de Paavo Nurmi și Carl Lewis. Superstarul jamaican îl poate egala în finala la 4x100metri.

04:23 Norvegia, dubla campioană olimpică, este eliminată din turneul feminin de handbal! Rusia a jucat formidabil timp de 70 de minute la un tempo foarte ridicat și s-a impus cu 38-37.

04:13 Americanul Ashton Eaton a devenit primul decatlonist care a câștigat patru titluri consecutive (Jocuri Olimpice / Campionate Mondiale). Cu 8.893 puncte a egalat și recordul olimpic. Pe locurile următoare s-au clasat Kevin Mayer (Franța) – 8834 și Damian Warner – 8.666. Finala feminină la 400 metri garduri a fost câștigată tot de o atletă din SUA, de Dalilah Muhammad 53.13. Pe podium au mai urcat Sara Petersen – 53.55 și Ashley Spencer – 53.72.

04:05 A doua semifinală la handbal, Rusia – Novegia, s-a terminat la egalitate după 60 de minute, scor 31-31. Partida a fost spectaculoasă pe toată durata jocului, cu trupa lui Trefiiov la conducere. În minutul 49, Rusia conducea cu 27-24, dar în 4 minute, după un time-out,, egalitatea a fost restabilită. Apoi, cele două naționale au mers cap la cap până în ultima secundă a timpluiu regulamentar. Fiecare națională a marcat câte un gol în ultimele 18 secunde! Urmează prelungiri.

03:52 SUA s-au calificat în finala turneului feminin de baschet, după o victorie clară cu Franța, scor 86-67. Așadar, bătălia pentru medalia de aur va fi între SUA și Spania. Cele două națiuni se ănfruntă și în semifinalele masculine.

03:45 Moldoveanul Serghei Tarnovschi a fost depistat pozitiv, astfel că a pierdut medalia de bronz câștigată la canoe simplu – 1.000 de metri. Era și singura medalie câștigată de Rep. Moldova la aceste Jocurile Olimpice!

Alte rezultate în finalele olimpice încheiate până la această oră

ATLETISM. Masculin – Aruncarea greutății: 1. Ryan Crouser (SUA) 22.52 metri, 2. Joe Kovacs (SUA) 21.78 metri. 3. Tomas Walsh (Noua Zeelandă) 21.36 metri; Feminin – Aruncarea suliței: 1. Sara Kolak (Croația) 66.18 metri, 2. Sunette Viljoen (Africa de Sud) – 64.92 metri, 3. Barbora Spotakova (Cehia) – 64.80 metri

HOCHEI PE IARBĂ‚. Masculin. Finala mare: Argentina – Belgia 4-2. Medalie de bronz: Germania 

SĂ‚RITURI ÎN APĂ‚. Feminin – 10 metri: 1. Ren Qian (China) 439.25, 2. Si Yajie (China) 419.40, 3. Meaghan Benfeito (Canada) 389.20

LUPTE LIBERE. Feminin – categ. 53 kg: 1. Helen Maroulis (SUA), 2. Saori Yoshida (Japonia), 3. Nataliya Synyshyn (Azerbaidjan) și Sofia Mattsson (Suedia); Feminin – categ. 63 kg: 1. Risako Kawai (Japonia), 2. Maria Mamashuk (Belarus), 3. Yekaterina Larionova (Kazakhstan) și Monika Michalik (Polonia); Feminin – categ. 75 kg: 1. Erika Wiebe (Canada), 2. Guzel Manyurova (Kazakhstan), 3. Zhang Fengliu (China) și Ekaterina Bukina (Rusia). 

TAEKWONDO. Feminin – 57 KG: 1. Jade Jones (Marea Britanie), 2. Eva Calvo Gomez (Spania), 3. Hedaya Wahba (Egipt) și Kimia Alizadeh (Iran); Masculin – 68 kg: 1. Ahmad Abughaush (Iordania), 2. Alexey Denisenko (Rusia), 3. Joel Gonzales Bonilla (Spania) și Lee Daehoon (Coreea de Sud)

23:45 După ce la primele ore ale dimineții s-a calificat în semifinale la baschet masculin, iar pe seară și-a asigurat o medalie la volei feminin ca urmare a victorie cu 3-2 în fața SUA tot în semifinale, Serbia va juca cu aurul pe masă și la polo masculin! Țara vecină a câștigat cu 10-8 semifinala cu Italia și va disputa marea finală cu Croația. Serbia mai are șanse la medalia de bronz și în turneul de baschet feminin, chiar dacă a cedat în semifinale cu Spania, scor 54-68. Și apropo, Serbia a devansat azi și România în clasamentul pe medalii.

23:00 Franța este prima finalistă a turneului feminin de handbal, după ce a învins Olanda cu 24-23. După cum arată și rezultatul după 60 de metri, finalul a fost pe muchie de cuțit și s-a încheiat cu o minge în bară a Olandei, în ultima secundă. Așadar, trei handbaliste care activează în Liga Națională, Gnonsiane Niombla, Camille Ayglon (CSM București) și Laurisa Landre (SCM Craiova) vor juca pentru medalia de aur peste două zile. După rezultatele înregistarte de Franța, se poate spune că deținătoarea titlului la nivel de cluburi în Europa a avut mână bună la transferuri. Niombla și Ayglon vor debuta în septembrie sub tricoul lui CSM București.

Alte titluri olimpice câștigate în ziua a 13-a până la această oră

BADMINTON. Feminin – Dublu. Finala mare: Japonia – Danemarca 2-1; Finala mică: Coreea de Sud – China 2-1

NAVIGAȚIE. Feminin – 470: 1. Marea Britanie, 2. Noua Zeelandă, 3. Franța; Masculin – 470: 1. Croația, 2. Australia, 3. Grecia; Masculin – 49er (skiff): 1. Noua Zeelandă, 2. Australia, 3. Germania; Feminin – 49er FX (skiff): 1. Brazilia, 2. Noua Zeelandă, 3. Danemarca

BOX. Masculin – 81 kg. Finala mare: Julio Cesar La Cruz (Cuba) – Adilbek Niyazymbetov (Kazakhstan) 3-0; Medalii de bronz: Mathieu Bauderlique (Franța) și Joshua Buatsi (Marea Britanie)

21:00 Serbia antrenorului Zoran Terzic (fost în România la Metalul Galați, Mureșul Tg. Mureș, Dinamo și în primăvară la CSM Târgoviște) a obținut o victorie fantastică în semifinalele turneului feminin de volei, 3-2 cu Statele Unite, după una din cele mai frumoase partide din turneul olimpic.

20:00 Croația este prima finalistă în turneul masculin de polo, după ce s-a impus cu 12-8 în semifinala cu Muntenegru. În a doua semifinală se vor întâlni Serbia și Italia, cu începere de la ora 22:30.

19:45 Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a explicat motivele pentru care Cătălina Ponor nu și-a putut stăpâni emoțiile în finala la bârnă. Acestea pot fi CITI AICI.

19:35 Usain Bolt (30 de ani, 1,96 m) a oferit o nouă fază antologică, în semifinala de la 200 de metri, după ce canadianul De Grasse i-a amenințat fotoliul de lider al cursei. Jamaicanul și canadianul și-au zâmbit pe ultimii metri ai cursei, iar momentul s-a viralizat rapid. Mai multe detalii despre această poveste puteți CITI AICI

19:23 Confuzie mare în proba feminină de 4×100 metri la atletism. Ștafeta americană a fost descalificată în serii, după un schimb greșit în timpul cursei. SUA au făcut apel, motivând faptul că o braziliancă a pătruns pe culoarul lor și a provocat astfel pierderea bastonului între schimburi. Apelul a fost admis, iar ștafeta americană va alerga singură în sesiunea de seară. Dacă timpul scos la final va fi în Top 8, atunci SUA se vor califica în finală.

19:05 Una din cele mai spectaculoase probe ale zilei, triatlonul masculin, s-a încheiat cu o dublă victorie britanică. De fapt, cu o dublă victorie în familie. Alistair Brownlee și Jonathan Brownlee, sosit cu o întârziere de 6 secunde, au ocupat primele două poziții. Medalia de bronz a fost adjudecată de sud-africanul Henri Schoeman, care a avut o întârziere de 42 de secunde. Mesajele de felicitare pentru frații Brownlee au început să „curgă” în valuri, inclusiv din partea personalităților marcante din Marea Britanie, precum Jenson Button.

18:50 România a mai căzut un loc în clasamentul pe națiuni, după ce Serbia a cîștigat o medalie de argint în finalele de la kaiac-canoe de azi. Astfel, noua poziție a României este locul 44.

Rezultate în finalele de la kaiac-canoe:

Masculin – kaiac dublu, 1.000 metri: 1. Germnia, 2. Serbia, 3. Australia

Masculin – canoe simplu, 200 metri: 1. Yuriy Cheban (Ucraina), 2. Valentin Demyanenko (Azerbaidjan), 3. Isaquias Queiroz dos Santos (Brazilia)

Masculin – kaiac dublu, 200 metri: 1. Spania, 2. Marea Britanie, 3. Lituania

Feminin – kaiac simplu, 500 metri: 1. Danuta Kozak (Ungaria), 2. Emma Jorgensen (Danemarca), 3. Lisa Carrington (Noua Zeelandă)

18:30 Kerron Clement (SUA) a câștigat prima finală a zilei în întrecerile atlete, proba de 400metri graduri, cu timpul de 47.73 secunde. Pe locurile următoare s-au clasat Bonifaci Tumutu (Kenya) – 47.78 și Yasmani Copello (Turcia) – 47.92

18:10 Coreea de Nord este cea mai eficientă țară la câștigat medalii, la Jocurile Olimpice de la Rio. Conform programatorului digital Andy Barefoot, statul asiatic are o eficiență de 22,58% la suta de sportivi. Coreea de Nord a trimis o delegație de 31 de sportivi la Rio și a obținut până în prezent 7 medalii, dintre care două de aur la haltere și gimnastică masculin. Pe locurile următoare la eficiență sunt delegația Atleților Olimpici Independenți și Statele Unite. România ocupă doar locul 53, cu 4.08%.

 

17:50 Colegul Alexandru Enciu a stat de vorbă cu Andrei Gag după calificările la aruncarea greutății. „Sunt foarte dezamăgit, m-am pregătit bine pentru această competiție, eram bucuros că sunt aici. Știam că mă pot califica în finală, dar presiunea concursului a fost mare, iar lipsa de experiență și-a spus cuvântul. A fost foarte greu, cred că am avut și ghinion să fiu al-13lea, la ultima aruncare m-a bătut un congolez. Dar trebuia să dau baremul fără probleme. Mergem mai departe, fiecare concurs ne învață să fim mai tari, sperăm mult mai mult în viitor. Fizic am fost OK, în ultima perioadă a fost bine, puține probleme cu unul din degete la mâna de aruncare. Azi însă nu m-a durut, dar presiunea a fost decisivă. Am 4 ani de așteptat, sper să am un cuvânt greu de spus la Tokyo. La propba asta de aruncare a greutății, maturitatea o atingi după 30 de ani. Eu am 26 …”, a declarat Andrei Gag.

17:40 Statele Unite conduc detașat în clasamentul pe medalii. Pe rețelele de socializare circulă însă și o altfel de ierarhie, în care americanii ar fi fost învinși clari. Dacă țările membre ale Uniunii Europene ar fi concurat sub același steag, atunci victoria ar fi fost detașată. Uniunea Europeană a adunat deja 223 de medalii, dintre care 78 de aur.

17:15 Înotătorii australieni Josh Palmer și Emma McKeon au fost pedepsiți de Comitetul Olimpic de la Antiopozi pentru faptul că au încălcat protocoalele disciplinare. Aceștia au ieșit noaptea în oraș, după ora admisă, motiv pentru care au fost protagoniștii unui incident nedorit. Palmer a fost obligat de un localnic să retragă 1.000 de dolari dintr-un bancomat. Cei doi înotători vor rămâne în Satul Olimpic pe timpul Ceremoniei de Închidere de duminică.

16:38 Andrei Gag a fost scos din Top 12, după ce congolezul Franck Elemba a aruncat 20.45 metri. Românul are același rezultat cu jamaicanul Richards, dar este pe locul 13 pentru că a ratat primele două încercări, spre deosebire de adversarul său care are al doilea rezultat 19.38 metri.

16:20 Andrei Gag a izbutit o aruncare bună la a doua încercare, dar a călcat pragul. Doar patru sportivi și-au îndeplinit baremul de finală până acum. La a treia tentativă, atletul a izbutit o aruncare de 20.40 metri, cu care ocupă locul 12 provizoriu, ultimul care asigură calificarea în finală.

16:15 Simon Biles, una din marile vedete ale Jocurilor Olimpice de la Rio, va primi din partea Comitetului Olimpic al SUA un premiu în valoare de 110.000 dolari pentru cele patru medalii de aur și una de bronz. Premiile gimnastei vor fi însă impozitate cu 39,6%, adică cu 43.560 de dolari. În SUA sunt adevărate discuții pe această temă. În alte state, sportivii premiați pentru medalii sunt scutiți de la plata impozitului, inclusiv în România.

16:00 Andrei Gag a avut o primă tentativă sub 19 metri la aruncarea greutății, dar și-a anulat încercarea. Sportivul român mai are încă două tentative pentru a pătrunde în finala din această noapte.

15:55 Usain Bolt în finala la 200 de metri, semifinalele la handbal feminin (Franța – Olanda și Rusia, Norvegia), dar și finalele la volei pe plajă sunt printre atracțiile zilei a 13-a

Clasamentul pe medalii se prezintă astfel în partea lui superioară:

23 de titluri olimpice se vor acorda astăzi la Rio

România este reprezentată azi doar de atletul Andrei Gag, care va intra în calificările probei de aruncarea greutății,cu începere de la ora 15:55. În concurs sunt calificați 34 de atleți. Baremul de calificare în finală este de 20.65 metri sau o clasare în Top 12. În mod normal, Andrei Gag ar trebui să se califice în finala programată în această noapte – ora 2:30, având în vedere rezultatul lui de vârf din acest an, 21.06 metri stabilit în iunie la Cluj.

Să mai spunem că în sesiunea de noapte de la atletism îl vom urmări la lucru și pe Usain Bolt, care va încerca să câștige a doua medale de aur la Rio, în proba de 200 metri.

43 este locul ocupat de România în clasamentul pe națiuni după 12 zile de întreceri

Programul românilor în ziua a 13-a la Jocurile Olimpice de la Rio

ATLETISM. Andrei Gag – aruncarea greutății, ora 15:55

PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN ZIUA A 12-A; DIN ZIUA A 11-A; DIN ZIUA A 10-ADIN ZIUA A 9-A; DIN ZIUA A 8-ADIN ZIUA A 7-A DIN ZIUA A 6-AZIUA A 5-A ZIUA A 4-AZIUA A 3-A; ZIUA A 2-A; PRIMA ZI; DETALII DE LA CEREMONIA DE DESCHIDERE

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup