Varianta lui Ganea despre incidentul cu ziarista Look TV: "Nu i-am vorbit cu fă, nevastă-mea poate confirma, nu am înjurat-o, i-am zis doar ochelaristă. M-a ameninţat cu moartea, e mahalagioaică"

19 mar 2016 16412 afişări Highlight
Varianta lui Ganea despre incidentul cu ziarista Look TV: "Nu i-am vorbit cu fă, nevastă-mea poate confirma, nu am înjurat-o, i-am zis doar ochelaristă. M-a ameninţat cu moartea, e mahalagioaică"

Telefonul sună mult după miezul nopţii. E Ionel Ganea, antrenorul care tocmai apăruse în toate site-urile din România nu pentru că a bătut cu Voluntari la CSMS Iaşi, ci pentru că a înjurat şi a ameninţat cu bătaia o ziaristă, Alina Iosub, de la Look TV. Informaţiile au venit de la martori oculari şi de la jurnalista TV care a povestit că antrenorul i s-a adresat cu "fă", a înjurat-o de mamă, apoi a ameninţat-o că o lipeşte de un zid. Jurnaliştii au taxat dur gestul lui Ganea, pe care l-au catalogat "mizerabil" şi "golănesc". În acest timp, în redacţiile televiziunilor de sport din România curgea un "feed" de imagini pe care se vedea doar o bucată din incident. Ganea pleacă de la cadru, se îndreaptă spre jurnalistă, ieşind din acoperirea camerei video, şi pare că se apleacă asupra ei. Apoi se naşte un dialog în care jurnalista îi spune că nu vrea să fie pupată şi îi strigă pe un ton sarcastic: "A treia oară la Botoşani, s-ar putea să nu te întorci viu la Bucureşti! Îţi promit, îţi promit asta! Te pup". Ameninţarea poate fi văzută în player-ul video de mai sus. "Din comportamentul fetei, îmi dau seama că ei îşi permit multe", scrie un fan de fotbal pe Facebook. Rândurile următoare nu sunt, însă, despre analiza relaţiei profesionale dintre Ganea şi Alina Iosub, ci despre reacţia antrenorului.

Ionel, care e varianta ta?
Lucrurile nu au stat aşa. Fata, nici nu o cunosc, nu ştiu cine e. I-am zis: “Vă rog, dacă puteţi să ne luaţi un pic mai repede!”. Trebuia să plecăm la aeroport.

Ea spune că i te-ai adresat cu “Hai, fă, bagă-mă mai repede în direct!”.
Nu, nu, nu. Nu folosesc cuvântul ăsta niciodată la femei. Cu “fă”. Uite, şi nevastă-mea e aici lângă mine. Deci, eu nu folosesc cuvântul ăsta, “fă”. Ea mi-a răspuns mie la per tu. Atunci, eu i-am zis: “Tu, ochelaristo, tu ce faci, te tragi cu mine de şireturi!?”. Asta a fost. După aia, ea mi-a răspuns tot la per tu. A fost şi Lucian Ionescu lângă mine, cu el am fost la conferinţă. Pe final, mi-a zis ceva de Botoşani, cu a doua oară, nu am înţeles foarte bine.

Stai…..
Eu n-am cunoscut-o. M-a sunat nevastă-mea după aia şi mi-a zis că m-a ameninţat. I-am spus soţiei că nu ştiu ce mi-a zis. Mi-a zis ceva de Botoşani şi atât. Când am ajuns acasă, mi-a arătat ea clipul. Păi asta ce e? E mahalagioaică!

Stai un pic să recapitulăm.
Eu recunosc că am făcut-o ochelaristă şi că nu se trage cu mine de şireturi. Păi, între mine şi ea e o diferenţă de aproape 20 de ani.

Dar nu e în regulă. I-ai spus că o lipeşti de perete.
Nu i-am zis că o lipesc de nici un perete. Deci, n-am înjurat-o de…

Ea a declarat că ai înjurat-o de mamă.
Nu am înjurat-o de mamă. Lucian Ionescu o să bage un comunicat. El poate să-ţi confirme lucrul acesta. Era lângă mine. Doi. N-am ameninţat-o că o dau cu capul de perete, cum a zis ea acolo. Trei. Aia că am vrut să o pup. Aia, nu. I-am zis ceva la ureche şi atâta tot.

Ce voiai să-i spui la ureche?
…Nu mai ştiu. I-am zis ceva la ureche după ce ea tot îmi răspundea mie şi se…Aaa. După ce i-am zis “ochelaristo”, ea mi-a spus să vorbesc mai frumos cu ea. După aia, eu am intrat în direct şi după aia…

Te-ai dus spre ea, se vede clar pe cameră.
Pe acolo trebuia să trec. Nu aveam pe unde. Nu!? Acolo era panoul şi pe acolo trebuia să ies afară. Camerele erau în faţă şi trebuia să ies prin lateral. Ea strigă după mine că nu mai ies viu. Păi, ce gest e ăsta?

Nu e un gest firesc.
Păi, nu puteţi să scrieţi în ziar că eu am făcut un gest mizerabil! Păi, ea mă ameninţă cu moartea în direct. Recunosc, atenţie!, sunt şi în postul Paştelui, recunosc că nu am înjurat-o de mamă. Sunt în postul Paştelui, ţin post. Nu am înjurat-o. Ieri, am fost la Sfânta Parascheva…Nu am ameninţat-o că o dau cu capul de pereţi. Eu nu folosesc cu “f”, cu “fă”, e şi soţia lângă mine, poate să-ţi confirme. Nu poţi să vorbeşti aşa cu mine! M-a supărat faptul că la 20 şi ceva de ani, eu am 40, şi se trage cu mine de şireturi.

Observatorul a notat în raport incidentul.
Observatorul n-a fost acolo. Probabil, o fi notat după ce s-a terminat conferinţa. I-o fi zis ea. El făcea poze prin tribună. O să-i spun eu şi observatorului.

Vei fi chemat la comisie, aşa reiese din reacţia Ligii.
Videoul ăsta nu mai poate fi scos. Poate să mă cheme la comisie. Dar să se sesizeze şi organele pentru cum mă ameninţă ea pe mine în direct. Eu am un gest mizerabil sau ea are un gest de mahalagioaică?

Ai mai avut un incident cu ea?
Nu o cunosc. Nu ştiu cine e asta.

Ea spune că aţi mai avut un incident la Galaţi, pe vremea când tu antrenai la Rapid…Că ai repezit-o.
Cu ce să o reped, mă, omule?! Nu am avut niciun incident. Nu o cunosc. O să dau un comunicat. Dacă mai merg prin zona Moldovei şi asta apare la interviuri, eu nu o să mai fac interviuri cu ea. O să sesizez şi Liga şi o să trimit şi la Look Tv. Când merg în Moldova, pe fata asta să nu o mai trimită.

Vrei să-i faci o plângere?
Eu nu pot să-i fac aşa ceva. N-am înţeles acolo. Trebuia să-i fac plângerea atunci. Nu pot să fac aşa ceva.

O să faci o conferinţă în care să-ţi cer scuze pentru ce ai spus?
Eu n-am ce să-mi cer scuze. Nu am pentru ce să-mi cer scuze. Nu am folosit cuvintele despre care spune ea. I-am zis “ochelaristo, nu ne tragem de şireturi”, după ce m-a luat la per tu. Dar să fiu ameninţat de o puştoiacă de-asta, de o anonimă care nu ştiu cine e, mi se pare foarte deplasat.

Dincolo de acest interviu, rămân istoricul gesturilor violente făcute în carieră de Ionel Ganea şi declaraţiile celor doi. ProSport va continua să caute şi să discute cu martorii incidentului petrecut, vineri seară, la zona mixtă a stadionului din Iaşi.

P.S - Din informaţiile ProSport, LookTV deţine înregistrarea integrală a incidentului petrecut vineri seară pe care, susţin angajaţii televiziunii, se vede clar cum Ganea o înjură şi o ameninţă pe jurnalista Alina Iosub. Motivul pentru care LookTV nu a dat deocamdată publicităţii aceste imagini este necunoscut.

PS2 - ProSport publică acum în exclusivitatea imaginile oferite de Look TV. Varianta lui Ganea se prăbuşeşte ca un castel de cărţi. Antrenorul de la Voluntari minte în interviul de mai sus. Vezi AICI de unde a pornit incidentul

sursa video: DigiSport

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.