AUDIO | Şumudică, victima unei farse memorabile. Englezii au vrut să-l cumpere pe Denis Alibec, el s-a autopropus antrenor: "Sunt cel mai bun din România, nu mă vreţi la pachet cu Alibec?" Replica lui Şumi

25 sep 2016 28074 afişări Diverse

UPDATE: Marius Şumudică a declarat că şi-a dat seama că este vorba despre o farsă, dar precizează că a avut şi o ofertă reală din Anglia.

"Da, e vocea mea. M-am prins repede, mi-am dat seama că e caterincă. Am pe cineva în Anglia şi când am văzut numărul, am crezut că e el. Nu am luat niciodată bani la transferuri, nu se poate pune problema să fi cerut eu vreun comision sau ceva. Din Anglia am avut o ofertă recent. Am fost contactat de Port Vale, din liga a treia engleză", a declarat antrenorul Astrei pentru Sport.ro.


Marius Şumudică a fost victima unei farse făcute în stilul celebrelor farse pe care jurnaliştii din Anglia le-au făcut, de-a lungul timpului, oficialilor cluburilor din Premier League. Pe blogul lui Cristian Scutariu au apărut mai multe înregistrări în care se poate auzi cum antrenorul Astrei Giurgiu vorbeşte cu un personaj despre care el crede că este patronul clubului Wigan Athletic din liga a doua engleză.

De fapt, Şumudică discuta cu un microbist din Anglia care a pretins că este patronul lui Wigan şi care l-a întrebat pe reţeaua de socializare WhatsApp care este preţul lui Denis Alibec. Antrenorul Astrei a răspuns întrebării printr-un mesaj audio oferind şi detalii despre alte oferte pe care vârful giurgiuvenilor le-a avut:

”Bună dimineaţa, domnule! E foarte dificil să vă spun un preţ, dar ce pot să vă spun, acum două săptămâni au (n.r. – conducerea Astrei) avut ofertă de 2 milioane de euro de la Legia Varşovia şi patronul meu nu a vrut să vândă. Nu ştiu!”

Pentru că nu a mai primit o replică din partea falsului patron al lui Wigan, antrenorul a revenit cu o propunere, tot printr-un mesaj audio pe WhatsApp:

”Dar vă spun ceva. Dacă vreţi să progresaţi şi să meargă bine echipa, îl aveţi pe Şumudică. E cel mai bun antrenor din România acum, am câştigat campionatul, am câştigat Supercupa şi i-am bătut pe West Ham de două ori, l-am eliminat pe Bilic de două ori, anul trecut şi anul ăsta. Cred că e cea mai bună soluţie pentru dumneavoastră! Gândiţi-vă la asta şi dacă faceţi un pachet pentru mine şi pentru Alibec, credeţi-mă că nu veţi avea probleme, pentru că acum văd că sunteţi jos în clasament. Ok? Toate cele bune, prietene!”

Pentru că ”patronul” englezilor tot nu dădea semne că este interesat, Şumudică l-a apelat de trei ori într-un interval de doar câteva ore. ”Patronul” a revenit la autopropunerea antrenorului român cu mesajul ”Mulţumesc, dar îl avem pe Gary Caldwell”. După câteva minute în care a digerat refuzul, Şumudică s-a repliat şi, într-un nou mesaj audio, a replicat prin:

”Ok, domnule! Glumeam, am glumit! Mult noroc, mult noroc pe viitor, ok?”

Vezi aici felul în care a arătat discuţia pe WhattsApp între ”patronul” englezilor şi Marius Şumudică, precum şi insistenţa cu care antrenorul Astrei l-a apelat pe care pe care îl credea dispus să îi ofere un loc de muncă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.