"Sper să joc la fel de multe concursuri şi în anul ce vine". Ultimele noutăţi despre accidentare şi cum a decurs dubla întâlnire cu arbitra care a ignorat plângerile Mihaelei Buzărnescu, exact cu două puncte înainte de momentul fatidic de la Montreal

14 sep 2018 2795 afişări Tenis
"Sper să joc la fel de multe concursuri şi în anul ce vine". Ultimele noutăţi despre accidentare şi cum a decurs dubla întâlnire cu arbitra care a ignorat plângerile Mihaelei Buzărnescu, exact cu două puncte înainte de momentul fatidic de la Montreal Operator video: Dorel Avăcăriţei. Montaj: Dan Tănase

După mai bine de zece ani de aşeptare, tenisul i-a dat Mihaelei Buzărnescu satisfacţii mai mari ca oricând, recompensând răbdarea, perseverenţa şi efortul constant depus. Accidentată la gleznă, într-o a opta zi de august ploioasă, 'Miki' a fost forţată să ia pauză, iar în cele câteva zile de repaus care s-au adăugat în programul său, la Bucureşti, a 23-a jucătoare de tenis a lumii a ales să aibă grijă să dea şi ea înapoi tenisului şi celor din jur, aşa cum fac adesea campionii din sport, luându-şi în serios rolul de modele.

"Mă bucur foarte mult, că îşi doresc să mă cunoască şi să fiu alături de ei, atât cât timpul îmi permite. Sunt fericită că domnul Dron m-a invitat astăzi (n.r. - la o întâlnire cu micuţii pasionaţi de tenis de la Academia Sever Dron) şi sunt recunoscătoare, pentru că şi el, la rândul lui, m-a ajutat acum câţiva ani. Am mai făcut aici câteva antrenamente. Sper din tot sufletul să fiu un model pentru ei, prin toată cariera mea de până acum. Sper să susţină acest sport şi să îl facă de performanţă dacă este posibil şi dacă le permit situaţiile financiare, pentru că este un sport tare frumos", a transmis 'Miki'.

Sever Dron vorbeşte foarte frumos despre tine. Cum v-aţi cunoscut şi care este secretul acestei relaţii speciale?
Oooo, ne ştim de foarte mulţi ani! Ne-am cunoscut mai bine la Fed Cup, acum 7 ani, 8 ani. Am şi fost la dânsul, acasă, în Franţa. El m-a ajutat şi mi-a găsit câteva echipe, acolo şi în Germania. Mereu a fost alături de mine şi a fost un drăguţ, chiar dacă nu eram apropiaţi, pentru că el trăieşte în Franţa mai mult şi atunci colaboram de la distanţă.

Fizic cum te simţi? În ce stadiu al recuperării eşti?
Sunt mult mai bine acum. Sper din tot sufletul să pot pleca în China la finalul săptămânii viitoare, pentru turneele de acolo. Mă bucur că am început colaborarea şi clinica Fit4You mă ajută foarte mult. Sper să îmi revin şi să nu mă mai accidentez la gleznă.

Ai trimis poza cu glezna rănită părinţilor? Le-ai trimis-o imediat sau nu ai avut puterea?
Nu imediat. După câteva zile, pentru că am fost imobilizată imediat după accidentare, mi s-au pus şi copci, a fost de urâtă accidentărea. După câteva zile le-am trimis o poză şi, într-adevăr, eram tristă. Şi eu, şi ei.

Cât a fost ghinion şi cât a fost o problemă în managerierea programului? Ai ceva să îţi reproşezi?
Nuuuu, eram ok. Am ceva să îi reproşez arbitrei, care nu m-a ascultat când i-am spus că terenul e ud şi aş vrea să aşteptăm câteva minute, cum s-a aşteptat la începutul meciului, pentru că am simţit că alunec. Am chemat-o lângă mine şi n-a fost de acord şi la două puncte am alunecat cu piciorul stâng, mi-am pus toată greutatea pe dreptul şi atunci mi-am luxat glezna. Ăsta este singurul lucru pe care îl am să-l spun. Eram ok - bineînţeles, puţin obosită, veneam după o finală, era un fus orar diferit - şase ore de zbor pe noapte. Dar, eram ok, chiar mă simţeam bine şi chiar puteam câştiga acel meci.

  • Mihaela Buzărnescu se afla la jumătatea setului decisiv al partidei cu Elina Svitolina, în turul 2 la Rogers Cup, Montreal, când s-a accidentat. Sportiva din Ucraina câştigase primul set, 6-3, apoi românca trimisese meciul în manşa a treia, impunându-se la tiebreak cu 7-5. 'Miki' condusese cu  3-0 în decisiv, dar Svitolina revenise, cu serie de 4 game-uri câştigate. Românca servea la 3-4.

Ai primit vreun mesaj de scuze, după aceea, de la ea? Vreun mesaj de încurajare?
Ea a fost alături de mine şi atunci, în momentul acicdentării, şi chiar şi după. În următoarea zi ne-am întâlnit la bază, m-a întrebat cum sunt. Inclusiv la US Open ne-am întâlnit. Mi-a urat mult succes şi speră să revin cât mai curând. A fost foarte ok, şi ea, şi alte jucătoare, care au venit apoi în cameră atunci, după accidentarea mea, şi mi-au fost alături. Foarte multe şi, sincer, am rămas foarte plăcut surprinsă de pozitivismul lor faţă de mine.

Care a fost cea mai mare durere, de-a lungul carierei?
Sincer, cea mai mare durere a fost când am fost în afara competiţiei doi ani de zile, când am avut accidentările la genunchi şi operaţiile. Acum aş putea spune. într-adevăr, că este un necaz, dar îmi revin, nu a fost nevoie de operaţie, voi participa la următoarele turnee şi voi relua de la începutul anului, din nou, competiţia. Şi sper să joc la fel de multe concursuri şi în anul ce vine.

  • Mihaela Buzărenscu a ratat întreg sezonul competiţional 2013 şi nu a revenit în competiţie decât în septembrie 2014 pe circuit. În 2016, bucureşteanca a ratat din nou aproape jumătate de sezon.

Operator video: Dorel Avăcăriţei
Montaj: Dan Tănase

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.