Țeapa FRF | Burleanu a anunțat că RATB și Metrorex circulă până la ora 1.00 după România-Grecia, dar n-a plătit serviciul. Oamenii au rămas la mila taximetriștilor. Comunicatul a fost șters de federație. UPDATE Reacția Metrorex

Autor: Matei Udrea Publicat: 08 Sep. 2015, 15:18 Actualizat: 08 Sep. 2015, 16:50 Special

UPDATE 2 ProSport a solicitat și obținut marți un răspuns oficial din partea FRF asupra situației create luni noaptea, când spectatorii veniți fără mașini la România-Grecia au rămas pe jos, deși pe site-ul oficial al federației anunțase că orarul RATB și Metrorex va fi prelungit până la 1:00.

ProSport: Compania Metrorex a publicat comunicarea oficială avută cu Federația Română de Fotbal în care, pentru prelungirea programului metroului până la ora 1 în noaptea de după meciul cu Grecia, solicită plata a 74.400 de lei până la data de 4 septembrie. Vă rugăm să ne informați dacă această plată a fost făcută și când.

FRF: Federația Română de Fotbal nu a plătit nicio sumă solicitată de Metrorex pentru prelungirea programului de lucru la metrou în ziua meciului România – Grecia, considerând că serviciul este unul public, menit să vină în sprijinul locuitorilor Capitalei, pe care nu l-ar fi pus la dispoziție călătorilor cu titlu gratuit, ci din care compania ar fi obținut un beneficiu financiar prin vânzarea cartelelor de acces.

Mai mult decât atât, Federația Română de Fotbal nu a plătit niciodată vreo sumă pentru prelungirea programului la metrou după partidele organizate în București. La un eveniment desfășurat în 2014, finala Cupei României, a existat o cerere similară din partea Metrorex. Primăria Municipiului București a trimis însă o adresă către Metrorex, iar programul la metrou a fost prelungit fără costuri suplimentare.

ProSport: În plus, am dori să aflăm de ce FRF a publicat pe 6 septembrie pe propriul site o informare prin care suporterii echipei naționale erau anunțați cu titlu sigur că programul mijloacelor de transport în comun se prelungește cu două ore în noaptea de după meci.

FRF: Federația Română de Fotbal a avut un acord de principiu, un „gentlemen”s agreement”, de prelungire a programului de lucru la metrou în ziua meciului România – Grecia încă din data de 3 august 2015, în urma unei solicitări către Ministerul Transporturilor. În susținerea acestui acord, care poate fi confirmat și de reprezentanții instituțiilor care au fost prezenți la una dintre ședințele de organizare din perioada premergătoare jocului, a stat și evenimentul organizat de FRF în 2014, finala Cupei României, când programul de lucru la metrou a fost prelungit fără costuri suplimentare.

Cu cinci zile înaintea datei de desfășurare a meciului, Metrorex a informat FRF de necesitatea achitării unei sume, 60.000 lei plus TVA, pentru prelungirea cu două ore a programului. Eforturile Federației Române de Fotbal de a rezolva această problemă au fost întâmpinate, din nou, cu un răspuns favorabil, verbal, înainte ca Metrorex să anunțe, în ziua meciului, că nu va prelungi programul fiindcă suma solicitată nu a fost achitată.

ProSport: De asemenea, am dori să aflăm motivul pentru care știrea din 6 septembrie nu mai apare în acest moment pe www.frf.ro

FRF: Informările de pe site-ul www.frf.ro cu privire la acest subiect au fost eliminate în momentul în care Metrorex a anunțat, în ziua meciului, că nu va prelungi programul fiindcă suma solicitată nu a fost achitată.

De notat că, așa cum puteți citi mai jos, Metrorex nu confirmă varianta FRF. Ba, din contră.


UPDTATE 1 Contactată de ProSport, șefa Biroului de presă al Metrorex, Evelyne Croitoru, a precizat că, după ce a făcut cererea pentru ca metroul să funcționeze încă două ore în noaptea de luni spre marți, FRF a refuzat orice dialog cu compania. „Solicitarea FRF a venit la noi în jurul datei de 20 august. Conducerea Metrorex a replicat că e nevoie ca o parte din costurile pentru prelungirea programului să fie suportate de FRF și a anunțat că așteaptă răspunsul federației. N-am mai primit niciun semn de la ei. În jurul datei de 28 august, văzând că FRF nu mai dă niciun semn, le-am trimis un nou mesaj, în care îi rugam să ne anunțe ce au de gând și îi înștiințam că așteptăm plata până pe 4 septembrie. Nici de data aceasta nu ni s-a dat vreun răspuns. În disperare de cauză, am pus mâna pe telefon și i-am sunat. De la FRF am vorbit cu un domn pe nume Sorin Cojocaru, căruia i-am expus și verbal ceea ce scrisesem în corespondență. Nici de data aceasta nu ni s-a răspuns. În consecință, programul nu a fost prelungit, din păcate pentru oamenii rămași pe jos în miezul nopții”, a explicat Evelyne Croitoru pentru ProSport.

Aceasta a adăugat că, în așteptarea unui semn de la federație, Metrorex pregătise deja măsurile pentru prelungirea programului. „Se pusese tot la punct: garnituri, personal, toate detaliile. Din nefericire, semnul de la FRF n-a venit. Am rămas și noi uluiți să vedem că, deși nu era semnat nimic, FRF anunță totuși, pe site-ul oficial, că metroul va funcționa. Nu ne venea să credem. Tocmai de aceea am dat publicității corespondența cu federația, pentru a se vedea care a fost realitatea. Nu mă mir că au șters comunicatul respectiv”.


Mii de oameni au rămas pe drumuri în inima nopții de luni spre marți, în București, la finalul partidei România-Grecia 0-0, din preliminariile pentru Euro 2016, după ce au fost păcăliți de FRF că mijloacele de transport în comun vor circula până la ora 1.00.

În dorința de a convinge cât mai mulți oameni să vină la meci, federația a publicat pe site-ul www.frf.ro pe 6 septembrie un comunicat (retransmis de presă către public) prin care dădea asigurări că „la solicitarea FRF, Metrorex și RATB au prelungit programul mijloacelor de transport în comun, pentru ziua de luni, 7 septembrie, până la ora 1:00″.


Așa arăta comunicatul FRF postat duminică. Ulterior, după ce oamenii au fost păcăliți, textul a fost eliminat de pe www.frf.ro

În realitate, autobuzele, troleibuzele, tramvaiele și metroul au avut program normal, iar oamenii care au avut proasta inspirație de a se încrede în anunțul federației s-au trezit rămași pe jos la stadion după miezul nopții (meciul a început la ora 21:45 și s-a terminat la 23:40).
Cei care și-au lăsat mașinile acasă, convinși că pot bea o bere liniștiți la meci pentru că vor avea cu ce se întoarce, au ajuns la mâna taximetriștilor din zonă. Martori oculari povestesc că mulți dintre șoferii de taxiuri au ignorat aparatele de taxat, cerându-le clienților bani „la mica înțelegere”, sume substanțial mai mari decât tariful legal, pentru a-i duce acasă.


După ce a dus mâna în dreptul inimii la imn și a ciugulit delicatese la protocol împreună cu Liviu Dragnea, Burleanu n-a avut probleme cu RATB și Metrorex: a avut cu ce pleca acasă. FOTO: ProSport

Totul pare o păcăleală pusă în operă cu cinism de federația condusă de Răzvan Burleanu. Cererea către companiile de transport în comun a fost, într-adevăr, remisă acestora din timp, însă pentru a beneficia de prelungirea programului RATB și Metrorex, federația ar fi trebuit să plătească. FRF n-a plătit nimic, dar a anunțat, în schimb, că oamenii pot circula cu troleibuzul și metroul până la ora 1:00!


Oare la ce oră au ajuns acasă luni noaptea copiii din imagine? FOTO: ProSport

„Evenimentul zilei” a dat publicității răspunsul Metrorex la solicitarea FRF, în care compania de transport în comun cerea să se achite suma de 74.400 de lei, contravaloarea serviciului cerut de federație. Banii n-au fost virați în contul Metrorex, iar la ora la care FRF posta anunțul (pe 6 septembrie) se știa cu certitudine că metroul nu va circula până la ora 1:00, deoarece termenul-limită pentru efectuarea plății, 4 septembrie, fusese deja depășit.

Iată textul răspunsului Metrorex la cererea FRF, așa cum a fost publicat de www.evz.ro:

„Către,
Federația Română de Fotbal
Domnului Răzvan BURLEANU, Președinte
Metrorex, în calitatea sa de furnizor de servicii de transport urban, a susținut și susține activ sportivii. Solicitarea dumneavoastră de prelungire a programului de circulație a trenurilor de metrou, chiar dacă are un impact pozitiv pentru suporterii care participă la evenimentul organizat pe Arena Națională, pentru Metrorex generează costuri suplimentare care în acest moment nu pot fi suportate integral de către societate.
Astfel, tariful aferent prestației de prelungire a programului de circulație aprobat de Consiliul de Administrație al Metrorex este de 30.000 lei pe oră (fără TVA), rezultând o sumă totală de 60.000 lei (fără TVA) pentru cele două ore de prelungire a programului de circulație.
Precizăm că aprobarea prelungirii programului de circulație a metroului este condiționată de comunicarea răspunsului dumneavoastră în vederea facturării și încasarea sumei de 60.000 lei (fără TVA), respectiv 74.400 lei (cu TVA) în contul bancar Metrorex.
În cazul unei avizări favorabile, vă rugăm să ne comunicați în scris, până la data de 04.09.2015, acceptul pentru a se putea dispune operativ măsurile necesare pentru prelungirea programului de circulație a trenurilor de metrou și întocmirea formalităților pentru plata acestui serviciu”.

Marți, a doua zi după partidă, comunicatul în care se anunța că programul mijloacelor de transport în comun va fi prelungit până la ora 1:00 nu mai era de găsit. ProSport vă prezintă alăturat captura cu comunicatul înainte de a fi eliminat de pe site-ul www.frf.ro.


Marți, la prânz, comunicatul FRF despre prelungirea programului RATB și Metrorex dispăruse de pe site-ul federației

Autor: Matei Udrea Publicat: 08 Sep. 2015, 15:18 Actualizat: 08 Sep. 2015, 16:50 Special
Pe aceeași temă
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
O poveste demnă de filme: A fost rezervă la Voluntari în iulie, acum a jucat cu Barcelona
O poveste demnă de filme: A fost rezervă la Voluntari în iulie, acum a jucat cu Barcelona
Forumului Economic Mondial: Maşinile vor face ”jumătate din toate sarcinile de lucru până în 2025”
Forumului Economic Mondial: Maşinile vor face ”jumătate din toate sarcinile de lucru până în 2025”
„Seamana in joc cu Zidane pe PlayStation, s-a lovit mingea de el ca de coltul mesei!” Un nou atac in directia lui Ianis! „Mirel Radoi i-a dat o ‘palma’ lui Gica Hagi”
„Seamana in joc cu Zidane pe PlayStation, s-a lovit mingea de el ca de coltul mesei!” Un nou atac in directia lui Ianis! ...
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
Distrus după divorţ! Ce s-a ales de Bănel Nicoliţă după ce s-a afişat cu amanta. A rămas fără bani şi are grave probleme cu legea
Distrus după divorţ! Ce s-a ales de Bănel Nicoliţă după ce s-a afişat cu amanta. A rămas fără bani şi are grave ...
VIDEO Revolta unui client care a văzut cu ochii lui cum se găteşte în restaurant. „Toţi aerosolii au ajuns în pizza mea”
VIDEO Revolta unui client care a văzut cu ochii lui cum se găteşte în restaurant. „Toţi aerosolii au ajuns în pizza mea”
Informații scandaloase despre asistenta de la ATI bătută după ce a avut relații intime cu anestezistul
Informații scandaloase despre asistenta de la ATI bătută după ce a avut relații intime cu anestezistul
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va mai fi NICIODATĂ la fel
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va mai fi NICIODATĂ la fel
Elis Armeanca „cântă” la două mese? Manelistul, surprins cu altă femeie la restaurant! Gesturile indecente le-au dat de gol relația / PAPARAZZI
Elis Armeanca „cântă” la două mese? Manelistul, surprins cu altă femeie la restaurant! Gesturile indecente le-au ...
Lovitură grea pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu punctul de pensie
Lovitură grea pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu punctul de pensie
Monica Bârlădeanu, de 20 de ani cu o siluetă perfectă. Care este secretul său de slăbit
Monica Bârlădeanu, de 20 de ani cu o siluetă perfectă. Care este secretul său de slăbit
Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie
Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie
Un singur asimptomatic a infectat până la 100 de persoane, la o sală de sport
Un singur asimptomatic a infectat până la 100 de persoane, la o sală de sport
Țeapă URIAȘĂ cu un BMW Seria 3 în Târgul Vitan. Detaliul care l-a dat de gol pe SAMSAR
Țeapă URIAȘĂ cu un BMW Seria 3 în Târgul Vitan. Detaliul care l-a dat de gol pe SAMSAR
Aceasta politiciană și-a arătat „dotările” pe net. Internauții au rămas perplecși
Aceasta politiciană și-a arătat „dotările” pe net. Internauții au rămas perplecși
COVID-19. În câte localităţi din România a fost depăşită rata de infectare de 3 la mia de locuitori
COVID-19. În câte localităţi din România a fost depăşită rata de infectare de 3 la mia de locuitori
INTERZIS minorilor! Topul vedetelor care s-au atins în locuri interzise, fără rușine!
INTERZIS minorilor! Topul vedetelor care s-au atins în locuri interzise, fără rușine!
FOTO. Cum se menține în formă Anna Lesko! Vedeta a dezvaluit secrete unei siluete impecabile
FOTO. Cum se menține în formă Anna Lesko! Vedeta a dezvaluit secrete unei siluete impecabile
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / PAPARAZZI
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / ...
Actorii din „Avengers” îşi încurajează fanii să voteze cu Joe Biden
Actorii din „Avengers” îşi încurajează fanii să voteze cu Joe Biden
Dacia a lansat cel mai așteptat model din gama DUSTER. Nu este deloc IEFTIN!
Dacia a lansat cel mai așteptat model din gama DUSTER. Nu este deloc IEFTIN!
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! A lăsat la vedere nurii bustului generos
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! A lăsat la vedere nurii bustului generos
×