SPECIAL | Fost star în NBA, prieten cu Trump şi Kim Jong-un. Dennis Rodman neagă începutul unui război nuclear între SUA şi Coreea de Nord: "Nimeni nu stă cu degetul pe buton. E un spectacol"

12 dec 2017 1621 afişări Special
SPECIAL | Fost star în NBA, prieten cu Trump şi Kim Jong-un. Dennis Rodman neagă începutul unui război nuclear între SUA şi Coreea de Nord: "Nimeni nu stă cu degetul pe buton. E un spectacol"
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Fost jucător în NBA, Dennis Rodman, a spus că războiul declarativ dintre Statele Unite şi Coreea de Nord reprezintă un spectacol şi a asigurat că nimeni nu stă cu degetul pe butonul nuclear, într-un interviu acordat AFP. Rodman este un apropiat al celor doi lideri politici, iar în perioada următoare va merge în vizită la Phenian.

"Amândoi (n.r Trump şi Kim Jong-un) iubesc să fie în control. Nimeni nu stă cu degetul pe butonul nuclear", a spus Rodman pentru AFP. Fostul sportiv, aflat în prezent la Beijing, unde aşteaptă să primească acceptul de a intra în Coreea de Nord, a spus că şi-ar dori să organizeze un meci de baschet între cele două naţiuni. Rodman a mai spus că îşi doreşte să regizeze un film şi să scrie o carte despre relaţia pe care o are cu Kim Jong-un. Pe cei doi îi leagă pasiunea pentru baschet. Americanul a fost de cinci ori în vizită la Phenian.

Kim Jong-un şi Dennis Rodman

"Kim Jong-un este un tip al secolului XXI. Ar vrea să facă mai multe lucruri pozitive, dar sistemul nu-i permite. Îşi doreşte ca poporul său să fie mai liber, însă trebuie să meargă pe ideile lăsate drept moştenire de tatăl şi bunicul lui", a spus Rodman despre dictatorul nord-coreean. În vârstă de 56 de ani, fostul jucător de la Chicago Bulls şi Lakers susţine că în trecut a cântat rock 'n' roll cu Kim Jong-un, că a jucat baschet cu acesta, iar în final că au fumat fiecare câte un trabuc.

Cu Donald Trump a păstrat legătura după ce a apărut în trecut în emisiunea TV găzduită de actualul preşedinte al SUA, "The Apprentice". În 2016, Rodman a declarat public că-l susţine pe Trump în cursa electorală: "Nu avem nevoie de un nou politician, avem nevoie de un om de afaceri pentru Donald Trump".

Trump şi Rodman

În 2012, un sud-coreean stabilit în SUA, pe nume Kenneth Bae, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce autorităţile au considerat că a subminat guvernul de la Phenian. Bae aducea turişti în Coreea de Nord. Într-o zi a fost surprins în timp ce se ruga cu un grup de turişti. S-a considerat că rugăcinea respectivă este un mesaj propagandist, astfel că Bae a fost condamnat la 15 ani de înschisoare. După doi ani, Dennis Rodman a citit despre cazul agentului de turism într-o revistă şi nu a mai stat pe gânduri. L-a contactat imediat pe Kim Jong-un şi i-a cerut să-l elibereze pe Kenneth Bae. Liderul de la Phenian i-a făcut pe plac în cele din urmă prietenului său, astfel că Bae a fost eliberat cu 13 ani înainte de termen. Agentul de turism i-a mulţumit public lui Rodman pentru gestul său.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.