Povestea unui vis! Fostul internațional Mitică Anghel scrie istorie și ca antrenor în baschetul juvenil ieșean. Performanță uriașă atinsă de clubul său ACS Stars 2012 Iași. „E un vis devenit realitate”. SPECIAL

Povestea unui vis! Fostul internațional Mitică Anghel scrie istorie și ca antrenor în baschetul juvenil ieșean. Performanță uriașă atinsă de clubul său ACS Stars 2012 Iași. „E un vis devenit realitate”. SPECIAL
  • Publicat:

După o carieră de aproape 20 de ani ca jucător, fostul internațional român Dumitru Anghel, 51 de ani, scrie istorie și ca antrenor în baschetul ieșean. La 12 ani de la înființarea propriului club de copii și juniori ACS Stars Iași 2012, Mitică, așa cum îl știu iubitorii baschetului, a obținut o performanță uriașă cu echipa sa, obținând medalia de argint în Campionatul Național de Juniori Under 17.

ACS Stars 2012 Iași, vicecampioană națională la baschet Under 17

Tinerii baschetbaliști de la ACS Stars 2012 Iași au obținut, recent, o performanță remarcabilă, devenind vicecampioni naționali la juniori Under 17. Echipa pregătită de fostul mare baschetbalist Mitică Anghel a reușit un turneu final fantastic la Râmnicu Vâlcea și a ajuns până în finala Campionatului Național U17, fiind învinsă în ultimul act de CSS CSM Petrolul Ploiești.

Astfel, după ce a făcut performanță ca sportiv, Mitică Anghel, 51 de ani, scrie istorie și ca antrenor împreună cu juniorii U17 de la ACS Stars 2012 Iași, grupă la care evoluează și gemenii săi Alexandru și Sebastian. Calificarea la turneul final Under 17 de la Râmnicu Vâlcea era deja o mare performanță pentru echipa ieșeană, dar elevii lui Mitică Anghel nu s-a mulțumit cu puțin. Chiar dacă au pierdut primul meci în ultima secundă, 74-76 cu Agronomia București, tinerii baschetbaliști de la ACS Stars 2012 s-au mobilizat și au câștigat următoarele două partide, 77-69 cu CSU Andu Sibiu și 79-64 cu Laguna București, calificându-se în semifinale de pe primul loc în grupa I. În semifinale a urmat o victorie uriașă cu gazdele de la CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea, scor 79-71, pentru ca finala să fie pierdută la o diferență mare în fața experimentatei grupări din Ploiești.

„Prezența în finala Campionatului Național este un vis devenit realitate. Un rezultat fantastic pentru noi, pentru baschetul ieșean. Să nu uităm că nu am mai avut o finală la baschet juniori de 12 ani! Îmi felicit băieții, au fost fantastici”, spune Mitică Anghel, antrenor și președinte la ACS Stars 2012 Iași.

Eșec în ultima secundă la debut

Turneul final de la Râmnicu Vâlcea a început cu o înfrângere greu de digerat pentru ieșeni. ACS Stars 2012 a pierdut la două puncte în fața Agronomiei București, scor 74-76, adversarii marcând coșul victoriei chiar în ultima secundă.

„Chiar dacă am pierdut primul meci în ultima secundă, am reușit să găsim resursele necesare pentru următoarele partide, mai ales pentru semifinală. Mai era o secundă și patru zecimi, conduceam cu un punct, a fost o repunere din lateral, un dribling, aruncare și am luat coș în ultima secundă. Băieții au fost foarte afectați după acest eșec, dar am reușit să strângem rândurile și să ne revenim. I-am motivat, le-am spus că nu este nimic pierdut și chiar dacă am fi pierdut și al doilea meci era deja o performanță pentru noi prezența la turneu final. În al doilea meci, cu Sibiul, am fost conduși și la zece puncte, am revenit, iar ne-au condus ei, am revenit din nou și ne-am impus cu 77-69.

Băieții au avut o dorință fantastică de a câștiga, iar acest lucru s-a văzut pe teren. Acesta a fost meciul care ne-a dus în semifinale, pentru că în a treia partidă știam că Laguna București au copii cu un an mai mici. Oricum, locul 8 pentru ei, având în vedere că sunt născuți 2008, este un rezultat senzațional pentru ei. Victoria cu Sibiul ne-a dus pe locul întâi în grupă, având un coșaveraj mai bun decât Agronomia și Sibiu”, a completat Mitică Anghel.

Victorie în fața gazdelor de la Rm. Vâlcea în semifinale

În semifinale, gemenii Sebastian și Alexandru Anghel împreună cu colegii lor au făcut un nou meci solid, chiar împotriva gazdelor turneului final, CS Vâlcea 1924, iar ieșenii s-au impus cu 79-71, obținând o calificare nesperată în marea finală.

„În semifinale am învins gazdele de la Rm. Vâlcea, un meci în care echipa s-a implicat incredibil. De mult nu am văzut o așa implicare a băieților într-un meci. Au dat totul și au obținut o calificare istorică în finală. Și-au dorit enorm. Vâlcea a avut la un moment dat zece puncte avans, dar am revenit superb. Și gazdele au fost un pic ajutate, dar am trecut și peste asta. Pentru noi era o foarte mare performanță deja prezența în semifinale, iar finala era echivalentă cu titlul național”, a mai spus antrenorul Mitică Anghel.

„Prezența în finală a fost cât un titlu național pentru noi”

În finală, Ploieștiul s-a impus clar cu 111-53, însă echilibrul s-a rupt în sfertul secund.

„Am jucat de la egal la egal în primul sfert, au fost doar 3 puncte diferență. La ei se vede experiența, deja au mai multe finale, prezențe în finale mici, în timp ce noi suntem la prima finală. Dar nu ne vom opri nici noi aici. După primul sfert bun a fost parcă un blocaj. Ploieștiul a jucat foarte bine, a avut 16 aruncări de 3 puncte. E foarte greu. Băieții au fost supărați după meci pentru că au pierdut finala, dar pentru noi este deja ceva extraordinar că am ajuns în acest punct. Este ca o victorie pentru noi. Am fost și mici răutăți din partea gazdelor, nu am primit vestiar la finală, dar am trecut și peste aceste momente”, a punctat Anghel.

„Mulțumim tuturor părinților pentru sprijin, sponsorilor și partenerilor Misavan, Universitatea Petre Andrei, Primăriei Voinești și domnului primar Gheorghe Dobreanu, familiei Corina și Costel Morărița. De asemenea, vreau să mulțumesc cadrelor didactice de la liceele unde învață sportivii noștri, pentru că dau dovadă de înțelegere. De asemenea, mulțumim și gazdelor turneului final de la Râmnicu Vâlcea pentru ospitalitate, chiar dacă, după ce i-am eliminat în semifinale, nu am mai beneficiat de vestiar, iar băieții au fost nevoiți să se schimbe în sală. Am trecut peste toate aceste probleme”, a conchis Mitică Anghel.

De remarcat că Grupa U17 a participat și la turneul semifinal U18, alături de echipe la care evoluează jucători cu un an mai mari, iar elevii lui Mitică Anghel au avut o comportare onorabilă, clasându-se între cele mai bune 16 echipe din țară la această categorie.

În afară de cele două grupe, U17 și U18, clubul ACS Stars, din staff-ul căruia face parte și Mihaela Anghel, mai are două grupe de copii, U14 și U10.

Meciurile disputate de ACS Stars 2012 Iași la turneul final U17:

Grupa I

74-76 cu Agronomia București

77-79 cu CSU Andu Sibiu

79-64 cu Laguna București

Semifinale: 79-71 cu CS Vâlcea 1924

Finală: 53-111 cu CSS CSM Petrolul Ploiești

Lotul deplasat de echipa ieșeană la turneul final: Sebastian Anghel, Alexandru Anghel, Ruben Fădur, Albert Chifan, Robert Boicu, Fabian Iriciuc, Cosmin Morărița, Cosmin Mihai, Nichita Gumene, Mihnea Diaconu, Angelo Popa și Ștefan Eduțanu.

Mitică Anghel, campion și vicecampion cu West Petrom Arad, medaliat cu bronz la Poli Moldrom Iași

Ca jucător, Mitică Anghel, 2.07 metri, a fost campion național cu West Petrom Arad, în 2002, un an mai târziu a fost vicecampion cu aceeași formație arădeană, iar cu Poli Moldrom Iași a obținut medalia de bronz în Campionatul Național, în 1998.

Mitică Anghel a jucat la echipa națională a României între anii 1996 și 2003, iar în străinătate a evoluat la formația croată Rijeka.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu Bădălău
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu Bădălău
S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge
S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu a avut nicio șansă
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu a avut nicio șansă
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Mara Bănică, de NERECUNOSCUT după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Mara Bănică, de NERECUNOSCUT după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Laura Giurcanu l-a dat uitării pe Aris Eram! Cine este noul iubit al influenceriţei
Laura Giurcanu l-a dat uitării pe Aris Eram! Cine este noul iubit al influenceriţei
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Secretul milionarului român care, la 67 de ani, arată ca în tinerețe. Ce face, în fiecare zi, chiar și șase ore!
Secretul milionarului român care, la 67 de ani, arată ca în tinerețe. Ce face, în fiecare zi, chiar și șase…
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de înger din Călărași. Ce a scos la suprafață ancheta autorităților
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de înger din Călărași. Ce a…
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale…
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Artistul Mihai Mărgineanu, mesaj pentru părinți: „Băi, voi știți ce fac copiii voștri în Vama Veche?”
Artistul Mihai Mărgineanu, mesaj pentru părinți: „Băi, voi știți ce fac copiii voștri în Vama Veche?”
Lionel Messi a fost desemnat în premieră jucătorul lunii în MLS
Lionel Messi a fost desemnat în premieră jucătorul lunii în MLS
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus