SPECIAL | A scăpat de moarte de două ori, după accidente de avion: povestea incredibilă a tânărului baschetbalist care a supravieţuit, fiind azvârlit din flăcări de părintele său

7 feb 2019 2481 afişări Special
SPECIAL | A scăpat de moarte de două ori, după accidente de avion: povestea incredibilă a tânărului baschetbalist care a supravieţuit, fiind azvârlit din flăcări de părintele său Foto: New York Post

"Austin Hatch ar fi trebuit, probabil, să fie mort". Aşa îşi începe articolul Mark Cannizaro, în paginile New York Post. Jurnalistul publicaţiei americane relatează incredibila poveste de viaţă a unui baschetbalist aflat pe bancă la Final Four-ul ediţiei 2018 a competiţiei inter-colegii din Statele Unite. Explicaţia: Austin Hatch a fost implicat în două accidente aviatice şi a supravieţuit de fiecare dată. Tatăl său pilota un avion de mici dimensiuni, cu un singur motor, în ambele cazuri.

  • Cazul Emiliano Sala, fotbalistul aflat la bordul unei avion dispărut în seara zilei de luni, 21 ianuarie , deasupra Canalului Mânecii, are şanse din ce în ce mai mici de a ajunge la un deznodământ fericit. Investigatorii au găsit epava avionului şi au identificat un cadavru, însă cercetările continuă.
  • Într-o industrie din ce în ce mai dependentă de necesitatea de a străbate în cel mai scurt timp distanţe mari, pentru a răspunde exigenţelor sezoanelor competiţionale, fotbalul nu este, din păcate, singurul sport care plăteşte o jertfă transportului aerian. Baschetul are însă parte de o poveste cu final fericit, mai ceva ca un scenariu Hollywoodian.

Ales pentru a reprezenta culorile celor de la Michigan, Austin Hatch a trăit o primă dramă la 8 ani. Mama sa - Julie, fratele - Ian şi sora - Lindsay au pierit în 2003, în accident aviatic. Austin a fost azvârlit de tatăl său, Stephen, din cockpit-ul cuprins de flăcări. Bărbatul a supravieţuit şi el, însă restul membrilor familiei, nu. Potrivit informaţiilor procurate de New York Post, Stephen Hatch pilota la joasă altitudine, în întuneric şi rămăsese fără combustibil, când s-a lovit de un stâlp de înaltă tensiune. Familia se întorcea de la casa lor de vacanţă din Michigan.

Cicatricile începeau să se vindece. Tatăl îşi refăcea viaţa, se recăsătorea, dar păstra casa de vacanţă. La opt ani de la primul accident, la nouă zile după ce Austin, pe atunci în vârstă de 16 ani, semna contractul de baschetbalist ce ar fi trebuit să îi deschidă culoarul spre o carieră de succes, cu Universitatea din Michigan, Stephen urca din nou la manşă, pentru a-şi duce familia la aceeaşi casă de vacanţă şi a sărbători. Condiţiile meteo precare au provocat un nou accident, în timp ce Stephen încerca să aterizeze pe aeroportul Charlevoix Municipal. Tatăl lui Austin şi mama vitregă, plus un căţel al familiei, au murit. Austin a fost din nou salvat, de medici, după opt săptămâni de comă indusă: suferise un traumatism cranian sever, avea clavicula zdrobită şi un plămân perforat.

Austin Hatch a trebuit să reînveţe să respire, să meargă, să vorbească, să mănânce. Universitatea i-a păstrat bursa, iar Hatch a debutat pe parchet în 2015, adunând cinci partide. "Corpul meu nu poate executa ceea ce mintea ordonă. Pot să gândesc meciul la fel de bine cum o făceam, dar nu pot să alerg şi să fac dunk-uri aşa cum o făceam", declara Austin Hatch pentru New York Post. În scurt timp, până la absolvire, Universitatea i-a oferit un loc în echipa de antrenori, ca asistent.

Totuşi, tânărul care a rămas în viaţă după două accidente aviatice nu se teme de avioane. "Nu, deloc. Să zbor era ca şi cum aş fi mers cu maşina. Zburam tot timpul. Evident, accidentele au fost groaznice, iar repercusiunile au fost mai rele decât şi-ar fi imaginat oricine. Evident, şansele ca eu să mai fiu implicat într-un al treilea accident de avion sunt minuscule", puncta Austin Hatch, pentru sursa citată.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.