Reacţia CS Dinamo după articolul publicat de ProSport. Ce se întâmplă cu Velodromul din ”Ştefan cel Mare”

5 mar 2019 3317 afişări Special
Reacţia CS Dinamo după articolul publicat de ProSport. Ce se întâmplă cu Velodromul din ”Ştefan cel Mare”

Clubul Sportiv Dinamo a răspuns după articolul publicat de ProSport în această dimineaţă, despre ”revolta” cicliştilor dinamovişti cu privire la demolarea velodromului, în locul căruia ar urma să fie construit noul stadion al ”câinilor”.

Mai mulţi ciclişti care folosesc încă velodromul pentru antrenamente s-au consultat cu reputatul avocat Adrian Cuculis cu privire la demolarea arenei. Clubul din ”Ştefan cel Mare” a replicat prin intermediul celor de la Radio Dinamo:

”1) Schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea unor baze sportive aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului şi cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desfiinţate.

(1^1) Prin excepţie de la alin. (1), desfiinţarea unor baze sportive aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale se poate face numai prin hotărâre a Guvernului, cu condiţia ca autorităţile administraţiei publice să aprobe în prealabil, în condiţiile legii, documentaţiile tehnico-economice aferente unor obiective de investiţii destinate educaţiei fizice şi sportului, care vor fi construite pe acelaşi amplasament. (Art 79 din Legea Sportului). In traducere, daca noul obiectiv de investitii va fi destinat educatiei fizice si sportului, atunci va fi exceptie de la alin. (1)”,
a replicat CS Dinamo, potrivit sursei citate.

“Aşa este, am vorbit cu mai mulţi sportivi, oameni care folosesc velodromul, foşti ciclişti care au făcut performanţă la nivel naţional şi chiar internaţional. Ei se antrenează acolo şi vom acţiona imediat ce va exista o Hotărâre Guvernamentală privind demolarea velodromului şi construcţia noului stadion.

Distrugerea velodromului, fără ca o altă bază de acest gen să fie constuită înainte de demolare, nu va fi posibilă decât prin încălcarea legii. Înainte de a pune la pământ o bază sportivă de patrimoniu, ai obligaţia să vii cu un proiect realizat prin care să demonstrezi construcţia altei baze sportive, în cazul nostru un alt velodrom. Nu e vorba de asigurări,  trebuie ridicat un alt velodrom şi atunci poate fi demolat cel existent care, dacă nu mă înşel, este singurul din ţară. Aşa este legea în acest moment! ”
, a spus Adrian Cuculis pentru ProSport.

  • Aproximativ 18.000 de locuri ar urma să aibă noul stadion din ”Ştefan cel Mare”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.