EXCLUSIV | Veşti proaste pentru suporterii dinamovişti. A apărut o problemă la noul stadion Dinamo

5 mar 2019 13938 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Veşti proaste pentru suporterii dinamovişti. A apărut o problemă la noul stadion Dinamo
Cicliştilor le-a sărit lanţul de nervi când au auzit că velodromul pe care ar urma să fie ridicat noua arena de fotbal va fi demolat. Adrian Cuculis, avocatul consultat de sportivi, spune că dărâmarea este ilegală până când nu va fi construit şi dat în folosinţă un alt velodrom.  
 
Veşti proaste pentru suporterii dinamovişti. Construirea mult visatului stadion pe amplasamentul de la velodrom se loveşte de noi şi noi probleme. Termenul 2020 este depăsit, iar buldozerele par foarte departe, construcţia este blocată între studii de prefezabilitate, fezabilitate şi birocraţie infinită. 
Mai nou a apărut o altă problemă. Astfel, mai mulţi ciclişti care folosesc încă bătrânul Velodrom şi mai mulţi foşti sportivi care au făcut performanţă în acest sport au contactat un avocat şi vor să stopeze demararea proiectului până când nu se va construi un nou velodrom. În acest sens, reputatul avocat Adrian Cuculis a fost consultat, iar cicliştii aşteaptă un semn pentru a intent proces.
 
Cicliştii, la umbra legii, cer construirea unui alt velodrom, apoi demolarea celui existent 
 
ProSport a luat legătura cu Adrian Cuculis, iar acesta a confirmat zvonul. “Aşa este, am vorbit cu mai mulţi sportivi, oameni care folosesc velodromul, foşti ciclişti care au făcut performanţă la nivel naţional şi chiar internaţional. Ei se antrenează acolo şi vom acţiona imediat ce va exista o Hotărâre Guvernamentală privind demolarea velodromului şi construcţia noului stadion. Distrugerea velodromului, fără ca o altă bază de acest gen să fie constuită înainte de demolare, nu va fi posibilă decât prin încălcarea legii. Înainte de a pune la pământ o bază sportivă de patrimoniu, ai obligaţia să vii cu un proiect realizat prin care să demonstrezi construcţia altei baze sportive, în cazul nostru un alt velodrom. Nu e vorba de asigurări,  trebuie ridicat un alt velodrom şi atunci poate fi demolat cel existent care, dacă nu mă înşel, este singurul din ţară. Aşa este legea în acest moment! ”, a explicat Adrian Cuculis pentru ProSport. 
 
Dacă cicliştii intentează proces, lucrările nu pot demara 
 
Adrian Cuculis spune că în cazul în care cicliştii vor intenta proces, orice fel de lucrare de demolare/construcţie va fi sistată, astfel că acest demers ar fi o adevărată calamitate pentru încercaţii fani dinaovişti. “Nu mă pricep la fotbal, nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, însă, în acest moment, legea e clară, poate o vor schimba, însă la zi aşa stau lucrurile, chiar şi la nivel de discuţii, pentru că în acest moment nu avem nimic clar în legătură cu demolarea velodromuluiCând vor apărea hotărârile, vom acţiona”, a încheiat Cuculis.
 
Noul stadion ar urma să fie construit şi pe o bucată de teren care aparţine societăţii lui Nicolae Badea 
 
ProSport a aflat noi date despre planurile noii arene. Din câte se pare, pentru avea mai mult loc pentru amplasarea unor secţii ale Clubului Sportiv Dinamo, stadionul va fi construit pe axa est-vest, la fel cum este amlasat Victoria. Interesant este faptul că, la fel cum s-a întâmplat în cazul arenei centrale, o parte din terenul pe care ar urma să fie ridicat stadionul aparţine vechii societăţi (ACS FC DINAMO) controlată de Nicolae Badea. Este vorba de terenul Piţi Varga, “cabana” cu vestiarele juniorilor, astfel că dinamoviştii trăiesc un deja vu amar. 
 
“După cum a anunţat şi Compania Naţională de Investiţii, acum suntem în faza în care după ce se vor finaliza studiile de fezabilitate, iar apoi vom putea să demarăm execuţia lucrărilor. Chiar dacă suntem un pic în întârziere, eu pot să spun că din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne ne-am atins obiectivul. Chiar dacă nu este pe amplasamentul stadionului consacrat, aşa cum şi-au dorit cei care ne sprijină şi ne susţin, am reuşit totuşi să ne încadrăm şi să fim între cele patru obiective asumate pentru Campionatul European” 
 
Carmen Dan- Ministrul Afacerilor Interne în decembrie 2018 
 
 18.000 de locruri ar urma să aibă noua arenă din Parcul Sportiv Dinamo, conform ultimelor declaraţii ale lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF 
 
 
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.