Prim ministru-fotbalist

5 mai 2010 64 afişări Special
Prim ministru-fotbalist Prim ministru-fotbalist

La aproape 47 de ani, Viktor Orban nu este numai prim-ministruldesemnat la Ungariei, ci şi jucător activ la gruparea Felcsut. Aicia înfiinţat o academie de fotbal, ca şi Gheorghe Hagi, cei doiîntâlnindu-se luni pentru perfectarea unei colaborări.

Orban, care a mai fost premier între 1998 şi 2002, a câştigatalegerile legislative de luna trecută din Ungaria, partidul său,Fidesz, obţinând majoritatea absolută în Parlamentul de laBudapesta. Dar dincolo de activitatea politică de succes, Orban are o pasiune imensă: fotbalul.L-a practicat încă din copilărie, petrecută la Felcsut, şi pesteani a devenit jucător la această echipă, ajunsă la un moment dat înliga secundă, dar acum în divizia a patra. Mijlocaş ofensiv laFelcsut SE, unde încă este legitimat, Orban a înfiinţat aici şi oacademie de fotbal, purtând numele celebrului jucător maghiarFerenc Puskas.

Academialui Orban vs academia lui Hagi

Astfel se explică interacţiunea dintre Orban şi Hagi, românulaflându-se în Ungaria pentru perfectarea unei colaborări întreacademia sa şi cea patronată de omul politic maghiar, mai exactparticiparea la competiţii de juniori organizate de cele douăpărţi: la Constanţa, în luna august, şi, respectiv, CupaPuskas-Suzuki de anul viitor. "Puskas a avut, ca şi mine, douăpicioare stângi, a jucat tot cu numărul 10 şi tot la Real Madrid",a glumit Gheorghe Hagi în faţa lui Viktor Orban.

A amânat o şedinţă de guvern pentru fotbal

În precedentul mandat de prim-ministru, Viktor Orban a amânat oşedinţă săptămânală de guvern pentru a putea participa laantrenamentele echipei Felcsut! Explicaţia a fost dată chiar pecale oficială: premierul a fost înţeles pentru că trebuia să seantreneze împreună cu ceilalţi coechipieri, aflaţi într-un stagiude pregătire în Croaţia.

Ministrul de externe din cabinetul Orban, JanosMartonyi, este născut în Cluj

Viktor Orban este şi susţinătorul financiar al grupării dinFelcsut

Viktor Orban este numit de presa maghiară Viktator, din cauzatendinţelor sale autoritare

Deşi îi place să evolueze în ofensivă, Orban are numărul 2 petricoul de la Felcsut

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.