OFICIAL | RCS & RDS închide cele opt televiziuni regionale Digi24. CNA a aprobat retragerea licenţelor. Când dispar din grile

26 mar 2019 40557 afişări Special
OFICIAL | RCS & RDS închide cele opt televiziuni regionale Digi24. CNA a aprobat retragerea licenţelor. Când dispar din grile

UPDATE 26.03.2019. Cele opt televiziuni regionale ale Digi24 se închid, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat solicitarea RCS & RDS de a retrage licenţele. Paginademedia.ro anunţă că posturile locale ale Digi24 vor înceta să mai emită începând din 27 martie 2019. 

  • Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea şi Timişoara sunt oraşele în care existau staţii locale 

Firma RCS-RDS, care deţine drepturile TV pentru Liga 1 şi se va înscrie la negocieri şi pentru noul contract, merge din măsuri importante în măsuri importante. La puţin timp după ce s-a anunţat scumpirea abonamentelor şi plata suplimentară pentru canalul Digi 4K, trustul media a anunţat închiderea staţiilor locale din ţară ale postului Digi 24!

Conform paginademedia.ro, şefii staţiilor locale le-au transmis, deja, angajaţilor decizia luată de la cel mai înalt nivel, iar lucrurile se pun în mişcare. Cei care au contracte pe perioadă determinată nu vor mai avea prelungită relaţia cu postul de televiziune. Cei care au contracte pe perioadă nedeterminată vor primi din partea conducerii propuneri pentru a ocupa alte poziţii.

Pe lângă închiderea staţiilor locale, Digi 24 a decis să nu mai prelungească înţelegerile cu unii dintre angajaţii din Bucureşti, iar asta a dus la plecarea mai multor reporteri, editori şi producători, dar şi a lui Tudor Muşat, unul dintre prezentatorii de imagine ai canalului Digi 24. Aflat la Digi 24 din martie 2014, Tudor Muşat este una dintre figurile marcante ale postului şi vorbeşte deschis despre ruptură: "Relatia de colaborare cu postul este bazata pe un contract de prestari servicii intre doua societati comerciale (firma mea si Digi24). Ca atare, o forma de colaborare flexibila. Acest contract a fost bazat pe proiecte care, de-a lungul celor 5 ani, au imbracat diverse forme: "Romania 24", "24 intr-o ora", "Impartial", precum si alte proiecte editoriale punctuale. În momentul de fata nu exista un nou proiect in care sa fiu implicat, ca atare si respectivul contract de prestari servicii dintre parti inceteaza, este suspendat. Daca vom mai avea proiecte comune in viitor ramane de vazut", a declarat cunoscutul prezentator, pentru paginademedia.ro

Tudor Muşat (foto) nu mai face parte din echipa Digi 24.

Ce spun reprezentanţii postului

Într-un comunicat oficial transmis la scurt timp de la apariţia informaţiei, şefii RCS-RDS au explicat logica din spatele mişcărilor: "RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea reţelei de corespondenţi locali din ţară şi în consolidarea redacţiei centrale a postului Digi 24.

Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunţarea la licenţele audiovizuale ale studiourilor regionale şi va creşte nivelul de dotare a echipelor de corespondenţi. În ultimii ani, piaţa media şi comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conţinuturile difuzate online sau multi-platformă.

Site-urile televiziunilor sau site-urile de ştiri atrag tot mai mulţi vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienţei altor canale. Conţinuturile difuzate online oferă nu numai informaţie de interes naţional şi internaţional, ci şi actualitate din proximitate (regiune, localitate). Conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienţei activităţii redacţiei centrale Digi 24, a reţelei de studiouri regionale şi a performanţelor actualei forme de organizare a activităţii media.

Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ţine pasul cu exigenţele şi nevoile publicului şi pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu şi lung.

În urma proiectului de eficientizare, reţeaua de corespondenţi se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judeţe învecinate. În acelaşi timp, redacţia centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la Bucureşti a jurnaliştilor şi a personalul tehnic şi de producţie din studiourile regionale. După finalizarea demersurilor privind renunţarea la licenţele audiovizuale, emisia staţiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deţine, în prezent, 8 studiouri regionale în Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Timişoara", e mesajul Digi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.