”Mă lupt cu boala, aşa cum mă luptasem cu adversarii în teren”

21 aug 2013 35 afişări Comentează şi tu Special
”Mă lupt cu boala, aşa cum mă luptasem cu adversarii în teren”

De mai mulţi ani, fostul apărător fusese diagnosticat cu o boală incurabilă - cancer pulmonar - şi, în ciuda eforturilor, medicii nu au putut să îi amelioreze starea. În urmă cu aproximativ două luni, într-una dintre ultimele ieşiri publice, Ştefănescu a discutat despre suferinţa sa. La momentul respectiv, în vorbele sale exista încă flacăra speranţei, dar, între timp, durerile l-au făcut să recurgă la un gest extrem.

"Mă lupt de câţiva ani cu boala, aşa cu m-am luptat cu adversarii în teren. Este adevărat, nu trec printr-o situaţie fericită, dar sunt un luptător", spunea în urmă cu aproximativ două luni, fostul mare internaţional.

Alexandru Boc, unul dintre apropiaţii fostului mare jucător, oferă câteva detalii incredibile. Potrivit acestuia, Costică Ştefănescu ajunsese în ultima perioadă la doar 35 de kilograme. Sandu Boc spune că suferinţa cruntă prin care trecea l-a împins la acest gest.

"Ultima soţie n-a fost alături de el, nu l-a îmbărbătat şi asta l-a afectat şi mai tare. În schimb, prietenii au fost mereu aproape de el. A fost un bărbat adevărat, probabil că s-a uitat în oglindă şi s-a întrebat: "de ce să mai trăiesc? Pentru ce să mai trăiesc?"

Este o afirmaţie dură, dar eu îl cunosc cum era. Costică Ştefănescu se uita în oglină şi avea un corp de invidiat. Înainte să moară avea 35 de kilograme. Costică Ştefănescu a murit pentru că n-a mai suportat să se vadă aşa, n-a mai suportat să treacă prin asemenea chinuri", a declarat Alexandru Boc.

Un bun prieten al lui Costică Ştefănescu, Stan Ungureanu, care i-a fost alături până în ultima clipă, a dezvăluit că fostul fotbalist se lupta în fiecare secundă cu boala şi se gândise în repetate rânduri la o măsură extremă.

"Se săturase să lupte pentru viaţa lui. La un moment dat chiar i-a spus băiatului său că îi pare rău că în România nu este legală eutanasierea. Slăbise foarte mult, nu mai putea să mănânce. Nu mai credea că e cazul să lupte.", a spus Stan Ungureanu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.