Legendarul Marco van Basten a fost prezent la premiera mondială a filmului "Fotbal infinit", comedia lui Corneliu Porumboiu. Ce spune regizorul

16 feb 2018 2364 afişări Special
Legendarul Marco van Basten a fost prezent la premiera mondială a filmului "Fotbal infinit", comedia lui Corneliu Porumboiu. Ce spune regizorul
  • Cel mai nou film al regizorului Corneliu Porumboiu, "Fotbal infinit" va fi prezentat vineri, în premieră mondială, în cadrul Festivalului Internaţional de la Berlin, în secţiunea Forum.

Filmul porneşte de la ideile unui funcţionar local din Vaslui care are curajul să îşi pună întrebări despre regulile jocului de fotbal: de ce este terenul dreptunghiular? Să aibă voie jucătorii să alerge pe tot terenul? Există vreun raport intim între fotbal şi viaţă?

La evenimentul de la Berlinale a fost invitat şi Marco van Basten, fosta vedetă a lui AC Milan, care, în calitate sa actuală de director tehnic la FIFA, militează şi el pentru schimbarea regulilor din fotbal.

Olandezul doreşte, printre altele, renunţarea la cartonaşele galbene, loviturile de departajare şi la regula ofsaidului. Propunerile lui van Basten au fost testate într-un meci pilot, din liga a treia olandeză, între FC Lisse şi Quick Boys.

În "Fotbal infinit" alături de personajul principal, Laurenţiu, apare şi Corneliu Porumboiu, care îşi joacă propriul rol.

"Tatăl meu a fost jucător de fotbal şi mai apoi a devenit arbitru internaţional, iar eu, la rândul meu, am făcut fotbal în adolescenţă, gândindu-mă că pot deveni profesionist. Pentru mine, să schimbi regulile jocului părea un soi de erezie. În acelaşi timp, m-a intrigat timpul îndelungat şi tenacitatea pe care Laurenţiu o investeşte încercând să schimbe fotbalul." – Corneliu Porumboiu.

Primul film despre fotbal al regizorului român, "Al doilea joc", care rememorează un istoric Steaua - Dinamo din anii comunismului, a fost prezentat în 2014 tot în secţiunea Forum a festivalului de film de la Berlin.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.