Hagi, la 45 de ani! VIDEO 'Magie' în finala Cupei UEFA!

5 feb 2010 439 afişări Special
Hagi, la 45 de ani! VIDEO 'Magie' în finala Cupei UEFA! FOTO La 45 de ani, Hagi a primit "Gheata de Aur"! VIDEO Cele mai bune momente din cariera
GALERIE (13 de imagini) VEZI GALERIA

Ultimul playmaker veritabil al fotbalului mondial a fostsărbătorit aseară, în Antalya, de puştii de la Academia sa, carei-au făcut un cadou-surpriză

"Regele" s-a retras din 2000 de pe teren, dar continuă săfascineze. Recent, englezii l-au declarat pe Gică Hagi ultimulnumăr 10 veritabil al fotbalului mondial, iar golul înscris de ella Cupa Mondială din 1994, în meciul cu Argentina, a fost gratulatcu titlul de "cel mai frumos contraatac din istorie". Aseară, cu ozi înainte de a împlini 45 de ani, Hagi se afla în Antalya, laComplexul Mardan, alături de jucătorii de la Academia sa.
Puştii n-au ratat prilejul şi i-au pregătit "Regelui" o surpriză,organizând cu ajutorul lui Zoli Iaşko o petrecere. Când "Regele" aintrat în restaurant, jucătorii erau înşiraţi pe două rânduri șitoţi au început să cânte "La mulţi ani!", în timp ce pe fundal seauzeau acordurile melodiei "Să nu-mi iei niciodată dragostea", alui Holograf, una dintre favoritele lui Hagi. Fostul mare decar abătut "cuba" cu jucătorii şi apoi a tăiat tortul imens care-laştepta. Gică a primit şi un cadou-surpriză: o copie a ghetei deaur! "Mi-aţi adus o gheată de picior drept! Nu ştiaţi că eu am foststângaci?", a glumit Hagi, care mai apoi a acceptat provocareaProSport de a rememora, cu o matrice cincinală, cele mai importantemomente ale vieţii sale.

La 5 ani (1970) -Prima minge.
"Circula o legendă în fotbal, cum că prima minge mi-ar fi făcut-obunicul, din păr de cal. Nimic adevărat. Prima minge mi-a dat-omama şi era din cauciuc. La 5 ani m-am îndrăgostit de fotbal. Eramîncă la Săcele".

La 10 ani (1975) - Primul club: FarulConstanţa.
"Primele emoţii. Mă aşteptam săfiu luat în primire de antrenori riguroşi şi duri. M-a întâmpinatînsă privirea caldă a lui Iosif Bukossi. Nu ştiu ce a văzut lamine, dar m-a luat imediat sub aripa lui ocrotitoare. M-a încurajatşi încă de atunci a văzut la mine calităţile de decar".

La 15 ani (1980) - Luceafărul.
"Amplecat de la Farul la cea mai tare academie care era atunci înfotbalul românesc. Un proiect care a scos jucători pe bandărulantă. Totul era perfect, de la atmosferă la condiţii. Dacă laFarul am terminat şcoala generală şi liceul, la Luceafărul mi-amluat licenţa".

La 20 de ani (1985) - GolgheterulRomâniei.
"La 20 de ani eram declarat cel maibun jucător al României şi primeam trofeul de golgheter. Începeamsă mă gândesc însă mai departe. Trofeele personale nu mă maimulţumeau, voiam să pun în palmares şi performanţe cu echipa". Doiani mai târziu, în 1987, Hagi ajungea la Steaua.

La 25 de ani (1990) - ÎntreMaradona şi Butragueno.
"Ce an! Am început laSteaua şi am terminat la Madrid. La mijloc a fost Cupa Mondială,întâlnirea cu Maradona. Acela a fost pentru mine vârful anului.Când am intrat în vestiarul lui Real, pentru prima oară m-aîncercat un sentiment pe care cu greu l-am putut defini. Am simţitbucurie, emoţii, împlinire, toate la un loc. Şeful vestiarului eraButragueno, dar toată lumea era a mea. Plecam la un nou drum înviață, unul fabulos".

La 30 de ani (1995) - VisulBarcelona.
"Veneam după un turneu final deCupă Mondială fantastic, unde am ieşit al treilea jucător al lumii.Anii petrecuţi în Italia mă întăriseră, iar transferul la Barcelonaa venit firesc. Visam să ajung acolo, unde îmi plăcea sistemul dejoc, stilul antrenorului".

La 35 de ani (2000) -"RegeleTurciei".
"În 2000 m-am retras de la naţională, însă cea mai puternicăamintire rămâne câştigarea Cupei UEFA cu Galatasaray, apoi victoriadin finala Supercupei Europei, 2-1 cu Real Madrid, avându-lantrenor pe Mircea Lucescu (foto). Nu poate fi un alt final decarieră mai frumos. Un sezon în care am câştigat tot".

La 40 de ani (2005) -Mai tare ca DelBosque.
"Antrenam la Galata, iar în acel an am fost declarat cel mai bunantrenor din Turcia, înaintea lui Del Bosque. Un premiu de care măsimt mândru şi acum, pentru că era într-o nouă carieră amea".

La 45 de ani (2010) -"Îmi doresc o provocarepersonală".
"Sunt acelaşi Hagi, cu aceeaşi pasiune pentru fotbal. Am academia,sunt fericit şi mă gândesc că, dacă tot suntem în 2010 şi am jucatcu numărul 10 pe tricou, poate anul acesta îmi va aduce şi oprovocare personală". Din nou antrenor? "Da. Vorbim latoamnă".


Reperelelui Hagi
Născut: 05 februarie 1965 la Săcele (jud. Constanța)
Golgheterul României: 1985 şi 1986
Campion: de trei ori cu Steaua, de patru ori cu Galatasaray
Naţională: 125 de meciuri - 35 de goluri. A participat la CM 1990,1994 şi 1998, CE 1984, 1996 şi 2000
Trofee: Supercupa Europei cu Steaua în 1987, Cupa UEFA şi SupercupaEuropei cu Galatasaray în 2000

Rămâi azi pewww.prosport.ro pentru a urmări cele mai tari momente din cariera"Regelui"

VIDEO FAZA SUPERBA DIN FINALA CUPEIUEFA CÂŞTIGATĂ DE GALATASARAY

VIDEO HAGI FAŢA ÎN FAŢA CU MARADONA LACM 1990

VIDEO MOMENTEMAGICE DIN MECIUL CU COLUMBIA DE LA LA World Cup1994

VIDEO CELE MAI TARIGOLURI ÎNSCRISE DE HAGI

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.