Hagi, Halep şi Năstase, atacaţi fără precedent de Boloni: "Cum să fie Simona Halep ca Nadia? Iar Hagi ce a câştigat? Ce exagerări de Dumnezei, de 'Regi'!"

14 ian 2019 17322 afişări Special
Hagi, Halep şi Năstase, atacaţi fără precedent de Boloni: "Cum să fie Simona Halep ca Nadia? Iar Hagi ce a câştigat? Ce exagerări de Dumnezei, de 'Regi'!"

Ladislau Boloni, unul dintre cei mai buni antrenori români, în prezent la belgienii de la Antwerp, echipă aflată pe locul trei în campionat, nu e de acord cu topurile actuale, în care Halep e considerată mai valoroasă ca Nadia Comăneci, dar nici Gică Hagi, în viziunea tehnicianului de 65, nu e atât de important: "Ce a câştigat?", se întreabă Boloni.

"Eu cred că pe Nadia nimeni, în niciun domeniu sportiv, nu poate s-o atingă! Ca performanţă, pentru ceea ce a adus în lume. Era ceva unic. Simona Halep este o tenismenă care câştigă turnee, e numarul 1 mondial. Nici nu ştiu cu cine poţi s-o compari pe Nadia, poate cu Patzaichin.

Hagi ce a câştigat? Iar intrebarea asta... Am zis poate cu Patzaichin. Şi Ilie Năstase a fost cineva într-un anumit fel, dar nu a fost acolo. Acolo, sus, au fost mai mulţi, Borg şi altii. Nadia Comăneci a fost unică! Patzaichin, la fel. Eu nu vreau să ştirbesc meritul cuiva. Halep s-ar putea să fie numărul 1 în tenis în România, chiar şi peste Năstase, dar îi va fi greu să ajungă Steffi Graf sau Martina Navratilova sau Serena Williams. Părerea mea este că e o sportivă deosebită, este o valoare a sportului românesc şi a sportului mondial. Dar nici eu nu sunt de acord cu exagerările nici faţă de ea, nici faţă de alţii",
a spus Boloni, conform gsp.ro.

"Noi avem această foame, avem nevoie nu de idoli, ci de Dumnezei, de 'Regi', de 'Briliante', de nu ştiu cine, voi le creaţi, iar alţii acceptă. Aceste exagerări duc la sensul invers: în momentul în care nu ne place ceva din ce oferă cineva, îi spargem statuia pe care i-am construit-o. Nu reuşim să sărbătorim ceva în mod normal, echilibrat", a mai spus Boloni.

La scurt timp după declaraţia prin care Boloni a creat vâlvă în sportul românesc, Gică Hagi a reacţionat nemilos: ”Nu ştie că sunt în primii 100 din lume din toate timpurile? E statistică! Îi dau CV-ul să îl citească, cred că îi trebuie vreo 4 zile. Stăm prin Belgia şi vorbim despre România! Să-mi dea mailul şi îi trimit să citească. Cred că se plictiseşte, să vadă ce am câştigat ca jucător, am început treaba şi ca antrenor, muncesc. Cred că a fost o zi neinspirată a lui, e opinia lui, dar a greşit”, a fost mesajul tăios al "Regelui".

Considerat de mulţi dintre microbişti drept cel mai valoros fotbalist dat vreodată de România, Gică Hagi a fost inclus de-a lungul timpului în mai multe topuri şi clasamente făcute de presa de specialitate din întreaga lume. În urmă cu doi ani, Hagi era plasat de revista FourFourTwo pe poziţia a şasea într-un top al celor mai buni decari all-time. Românul era devansat de Maradona, Puskas, Pele, Roberto Baggio şi de Platini, dar era plasat peste Zico, Messi, Laudrup şi Enzo Francescoli. Tot FourFourTwo l-a plasat pe Hagi pe locul 100 în topul celor mai buni fotbalişti din istoria acestui sport,  iar în 2007, Asociaţia Statisticienilor din Fotbal l-a plasat pe ”Rege” pe locul 35 într-un top al celor mai buni fotbalişti, top făcut pe baza analizelor datelor statistice din ultima sută de ani.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.