FRF a reacţionat la aproape 24 de ore de după ce ProSport a dezvăluit că UEFA a închiriat alte stadioane pentru Euro 2020. Cum justifică forul intern decizia lui Ceferin

8 feb 2019 9890 afişări Special
FRF a reacţionat la aproape 24 de ore de după ce ProSport a dezvăluit că UEFA a închiriat alte stadioane pentru Euro 2020. Cum justifică forul intern decizia lui Ceferin

Federaţia Română de Fotbal a reacţionat după ce ProSport a scris cum UEFA a închiriat alte baze de pregătire în vederea EURO 2020, după ce guvernul României şi-a încălcat absolut toate angajamentele luate faţă de forul continental.

La o zi după dezvăluirile ProSport, FRF a venit cu câteva precizări. Redăm mai jos comunicatul emis de forul condus de Răzvan Burleanu:

În urma informaţiilor recent apărute în media despre terenurile şi stadioanele dedicate EURO 2020, Federaţia Română de Fotbal face următoarele precizări:

1. Conform graficului prestabilit, UEFA a trimis, pe 31 ianuarie a.c., echipelor participante la calificările Campionatului European 2020 catalogul bazelor de cantonament recomandate în fiecare oraş gazdă al EURO 2020. Bucureştiul figurează cu bazele de la Mogoşoaia, Berceni şi Voluntari. Acestea au fost propuneri de cantonament de la bun început şi nu au fost schimbate în varianta finală a catalogului UEFA. Dacă doresc, echipele participante care îşi stabilesc cartierul general în România vor putea opta pentru una dintre cele trei variante de mai sus, urmând a suporta şi cheltuielile cu închirierea acestor baze de cantonament.

2. Catalogul facilităţilor sportive pentru EURO 2020 va fi completat într-o etapă ulterioară cu stadioanele de antrenament şi hotelurile disponibile pentru echipele care vor juca un singur meci în oraşele gazdă, aşa-zisele echipe în ”tranzit”. Aceste stadioane vor fi puse la dispoziţia UEFA pentru antrenamentul echipelor cu titlu gratuit. Cazarea va fi plătită de echipe. Stadioanele Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf vor putea fi luate în consideraţie în 2020 pentru secţiunea ”tranzit” a catalogului UEFA în măsura în care acestea vor fi funcţionale. De asemenea, stadionul Dinamo urmează o procedură specială pentru a recupera întârzierile apărute şi a se înscrie în catalogul UEFA.

3. Niciun oraş dintre cele 12 gazde ale EURO 2020 nu a desemnat stadioanele de antrenament, întrucât UEFA nu a cerut încă aceste nominalizări.

4. UEFA nu a luat nicio decizie intempestivă, de urgenţă sau de criză pentru niciun oraş gazdă, deci nici pentru Bucureşti. Pregătirile se derulează conform planului iniţial.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.