FOTO Steliştii au depus o coroană lângă trupul neînsufleţit al lui Ilie Savu

17 nov 2010 20 afişări Special
FOTO Steliştii au depus o coroană lângă trupul neînsufleţit al lui Ilie Savu no title
GALERIE (13 de imagini) VEZI GALERIA

Lotul echipei Steaua Bucureşti, antrenorul Marius Lăcătuş,preşedintele Helmuth Duckadam, preşedintele CA Valeriu Argăseală şidirectorul sportiv Narcis Răducanu, au depus, miercuri, o coroană,la capela unde este depus trupul neînsufleţit al lui Ilie Savu.

Trupul neînsufleţit al fostului portar şi antrenor al Steleieste depus la capela din Cimitirul Militar Ghencea. Mesajul de pecoroana depusă de către delegaţia stelistă este: "Dinpartea FC Steaua Bucureşti, respect, mulţumiri şiadmiraţie".

Ilie Savu va fi înmormântat joi, la cimitirul Ghencea 3 dinBucureşti.

Fostul portar şi antrenor al echipei Steaua Bucureşti, IlieSavu, a decedat, marţi noaptea, la vârsta de 90 de ani, la SpitalulMilitar Central din Capitală.

Unul dintre fondatorii echipei CCA/Steaua şi primul portar dinistoria formaţiei fusese diagnosticat cu ciroză hepatică în ultimafază, boala fiindu-i fatală, informează site-ul oficial al grupãriidin Bulevardul Ghencea.

Ilie Savu s-a născut la 9 ianuarie 1920, la Cornăţelu, judeţulDâmboviţa. La început a jucat pe postul de atacant, apoi a apăratpoarta echipelor Petrolul Ploieşti (1934-1936), Venus Bucureşti(1937-1942), Corvinul Deva (1943-1947) şi CCA/Steaua Bucureşti(1947-1950). A jucat şi pentru echipa naţională de juniori în douăpartide.

A început cariera de antrenor la Steaua, formaţie pe care acondus-o, cu întreruperi, în perioada 1953-1967, câştigândcampionatul şi de patru ori Cupa României (trofeu cucerit de douăori şi ca jucător). Pe plan internaţional, a reuşit rezultateremarcabile precum 5-1 (acasă) şi 4-3 (în deplasare) cu Luton Town,1-1 cu Arsenal Londra şi 3-3 cu Sheffield United (ambele înAnglia). A mai pregătit Corvinul Hunedoara (pe care a promovat-o dedouă ori) şi Gloria Bistriţa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.