EXCLUSIV | Colonelul Talpan, juristul CSA Steaua, sesizează FIFA că FRF ignoră sentințele instanțelor: „Domnul Burleanu să dispună de urgență retrogradarea echipei domnului Becali!”

Redactor:
Matei Udrea
EXCLUSIV | Colonelul Talpan, juristul CSA Steaua, sesizează FIFA că FRF ignoră sentințele instanțelor:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gigi Becali este de rea-credință și vrea să beneficieze în continuare gratuit de marca Steaua, iar președintele FRF, Răzvan Burleanu, refuză să aplice deciziile instanțelor de judecată din România. Acestea sunt principalele acuzații pe care colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua București, le aduce în afacerea mărcii Steaua, după două procese câștigate definitiv și un al treilea care miercuri și-a derulat un nou termen. CSA Steaua solicită la Tribunalul București ca Gigi Becali să elimine din titulatura SC FC SB SA numele „Steaua”, ceea ce a provocat miercuri o criză de nervi a latifundiarului pe scările tribunalului. Cu sentințele definitive în mână, colonelul Talpan cere excluderea urgentă a echipei lui Becali din Liga 1 și explicații de la Burleanu pentru că a permis acestei grupări să participe în cupele europene sub titulatura „Steaua”.

„Gigi Becali n-a avansat niciodată nicio ofertă pentru utilizarea mărcii. Vrea s-o folosească gratis”

Acuzat de Becali că ar avea în spate între cinci și șapte generali și că ar fi manevrat de Gabriel Oprea, colonelul Talpan a afirmat, pentru ProSport, că în spatele acestor diversiuni se ascunde dorința bogătașului de a exploata gratuit un bun care nu-i aparține. „Azi a fost un nou termen de judecată în dosarul în care am solicitat SC FC SB SA să nu mai folosească numele Steaua și să-și schimbe denumirea la Registrul Comerțului. SC FC SB SA folosește denumirea Steaua cu valoare de marcă încălcându-se astfel dreptul la marcă, conform legii. Gigi Becali a înregistrat numele la Oficiul Național al Registrului Comerțului fără acordul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București și cu rea-credință. Am arătat toate acestea în prezentul dosar. Am câștigat pentru CSA Steaua două procese în care instanțele au constatat reaua credință a lui Gigi Becali și buna credință a CSA Steaua”, a comentat Florin Talpan pentru ProSport.

Deranjat de acuzațiile lui Gigi Becali, colonelul care apără în instanță interesele clubului Armatei a subliniat că, în realitate, latifundiarul n-a făcut până acum vreo ofertă către CSA după ce a pierdut în instanță, prin sentință definitivă, marca Steaua: „Gigi Becali pretinde că aduce beneficii statului român, însă nu a avansat niciodată o ofertă pentru utilizarea mărcii. El vrea să o folosească gratis. Am propus încă din februarie 2015 să plătească 10% din toate veniturile pe care le obține până când se termină evaluarea, iar dânsul a refuzat. Sunt convins că prețul stabilit de evaluator va fi mult mai mare atunci când evaluarea va fi finalizată.

Gigi Becali se laudă că plătește taxe la stat, însă ce legătură au taxele și impozitele cu Steaua? Să schimbe numele clubului său și tot taxele acelea le va datora! Gigi Becali nu face niciun bine CSA Steaua. Din contră, vine în instanță să conteste orice drept al CSA Steaua”.

„SC FC SB SA a ales același nume cu cel al CSA Steaua pentru a beneficia în mod nejustificat de renumele acesteia”

Lucrurile sunt clare, consideră Florin Talpan: Gigi Becali se folosește de numele Steaua, care nu-i aparține, pentru a obține importante beneficii financiare, în primul rând. „SC FC SB SA a fost și este de rea-credință, încercând să-și apropie notorietatea numelui Steaua București și beneficiile acestuia – faimă, renume, palmares – și nu vrea să respecte hotărârile pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție. Rațiunea pentru care SC FC SB SA a ales același nume cu cel al CSA Steaua a fost de a beneficia în mod nejustificat de renumele acesteia. Palmaresul echipei de fotbal aparține în exclusivitate CSA Steaua, conform legii, și face parte din patrimoniul acesteia.”

„Nu înțeleg de ce FRF a permis unei echipe nou-înființate, precum SC FC SB SA, să joace în prima ligă, fapt total ilegal”

Cel mai important efect al deciziilor luate de instanțe este acela că echipa lui Gigi Becali, lipsită de acoperirea mărcii Steaua, nu mai poate juca sub acest nume. Ceea ce atrage, automat, dispariția din Liga 1 și cupele europene. Florin Talpan spune însă că aici apare o problemă cu federația, forul care ar trebui să aplice sentințele: „Nu înțeleg de ce FRF și comisiile care-și desfășoară activitatea în cadrul acestei instituții, și în special Comisia de Licențiere, au permis unei nou-înființate cum e SC FC SB SA să joace în prima ligă, fapt total ilegal, așa cum specifică inclusiv regulamentele federației, cum că o echipă nou-creată trebuie să-și înceapă activitatea din ligile inferioare. Conform regulamentelor FIFA, FRF și LPF, nu avea dreptul să afilieze SC FC SB SA în prima ligă. Domnul președinte Burleanu trebuie să dispună de urgență măsuri și să retrogradeze echipa domnului Becali”.

FRF a fost notificată de acum șapte luni, dar a „uitat” să răspundă! În schimb, a permis echipei lui Becali să joace în cupele europene sub titulatura „Steaua”

Întrebat e ProSport dacă a încercat să ia legătura cu FRF pentru a obține o explicație pentru faptul că gruparea lui Becali continuă să funcționeze sub titulatura Steaua, Talpan a răspuns că federația știe de peste o jumătate de an de această ilegalitate! „Am făcut o adresă către domnul Burleanu încă din 30 iunie 2015. FRF nu a răspuns nici în momentul de față. Dar voi solicita la FIFA și la UEFA să dispună măsurile care se cuvin. Nu înțeleg de ce domnul Burleanu a ezitat să răspundă în termenul legal la o adresă venită din partea unei instituții publice. Au trecut șapte luni. Nu ne-a răspuns la notificări și nu a dispus măsuri. Nu ne-a comunicat modalitatea prin care SC FC SB SA a participat la extragerea UEFA pentru preliminariile Ligii Campionilor cu numele Steaua București și folosind marca CSA Steaua București înregistrată la OSIM cu numărul 130904″, a acuzat Florin Talpan.

La sfârșitul lui 2014, CSA Steaua București a obținut la Înalta Curte de Casație și Justiție o sentință definitivă care stabilea că marca Steaua aparține clubului Armatei și nu grupării lui Gigi Becali.

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Nimic nu e aşa cum s-a crezut! Mama Mariei Diana a spus cine era băiatul care o însoţea şi cum a ajuns pe traseu, de fapt
Nimic nu e aşa cum s-a crezut! Mama Mariei Diana a spus cine era băiatul care o însoţea şi cum…
Decizia luată de Cristiano Ronaldo, după ce Al-Nassr i-a pus noul contract pe masă
Decizia luată de Cristiano Ronaldo, după ce Al-Nassr i-a pus noul contract pe masă
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii…
„Du-te și culcă-te, că mi-e somn!”. Ce făcea Cristiano Ronaldo în primul an în care a fost coleg cu Marius Niculae
„Du-te și culcă-te, că mi-e somn!”. Ce făcea Cristiano Ronaldo în primul an în care a fost coleg cu Marius…
IREAL: cum a ajuns să arate actrița pentru filme de adulți Jenna Jameson, după ce i s-au dat doar câteva luni de trăit. S-a îngrășat enorm și a ajuns în scaun cu rotile
IREAL: cum a ajuns să arate actrița pentru filme de adulți Jenna Jameson, după ce i s-au dat doar câteva…
Prima reacție a lui Betty Salam, după ce și-a părăsit soțul și s-a mutat cu noul iubit, un manelist celebru. ''Am probleme''
Prima reacție a lui Betty Salam, după ce și-a părăsit soțul și s-a mutat cu noul iubit, un manelist celebru.…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am servit-o cu un pahar…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am servit-o cu un pahar…
Domeniul în care românii câştigă peste 11.000 de lei lunar
Domeniul în care românii câştigă peste 11.000 de lei lunar
A fost DESCOPERITĂ cea mai PERICULOASĂ SUBSTANȚĂ din lume! Este atât de PUTERNICĂ încât...
A fost DESCOPERITĂ cea mai PERICULOASĂ SUBSTANȚĂ din lume! Este atât de PUTERNICĂ încât...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că…
Rezultatele autopsiei Dianei Maria! Se schimbă tot ce se ştia despre moartea ei: nu a ucis-o ursul
Rezultatele autopsiei Dianei Maria! Se schimbă tot ce se ştia despre moartea ei: nu a ucis-o ursul
Toți românii care au cont la bancă vor fi anunțați. Băncile din România sunt obligate
Toți românii care au cont la bancă vor fi anunțați. Băncile din România sunt obligate
Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”
Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce…
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Cele mai bune jocuri video create în România vor fi premiate. Care sunt categoriile?
Cele mai bune jocuri video create în România vor fi premiate. Care sunt categoriile?
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Primul meci în Superligă, prima surpriză. Cu gândul la nunta lui Ianis, Gică Hagi a luat gol de la un fost elev
Primul meci în Superligă, prima surpriză. Cu gândul la nunta lui Ianis, Gică Hagi a luat gol de la un…
Cum poți menține mașina rece pe timpul verii. Care sunt cele mai utile trucuri
Cum poți menține mașina rece pe timpul verii. Care sunt cele mai utile trucuri
Cum arată în interior Biserica Visarion, locul în care Ianis Hagi și Elena își unesc destinele în fața lui Dumnezeu
Cum arată în interior Biserica Visarion, locul în care Ianis Hagi și Elena își unesc destinele în fața lui Dumnezeu
×