EXCLUSIV | Armata tratează cu afaceriștii din Rotary Club și cu suporterii o franciză a mărcii Steaua pentru 3,7 milioane de euro pe an. Boroi: „Sunt niște propuneri”. Șeful CSA a discutat și cu Lăcătuș

Autor: Matei Udrea Publicat: 09 Sep. 2016, 08:23 Actualizat: 09 Sep. 2016, 11:15 Special

Colonelul George Boroi, comandantul CSA Steaua, s-a întâlnit cu un reprezentant al suporterilor și al unor afaceriști din organizația Rotary Club pentru a discuta despre posibilitatea ca aceștia să francizeze marca Steaua și să ia locul clubului lui Becali în competiții. Aceasta este prima discuție concretă între Armată și grupul care e interesat de preluarea mărcii Steaua, cele două părți urmând să se întâlnească pentru a analiza proiectul în detaliu în următoarele săptămâni.
Surse autorizate susțin că în proiect este cooptat, prin CSA Steaua, și Marius Lăcătuș. 

ProSport a scris, încă de astă-toamnă, despre planul unui grup de foști lideri ai galeriei steliste, împreună cu persoane din organizația Rotary Club, de a-l îndepărta pe Gigi Becali și constituirea unei noi entități, în asociere cu CSA Steaua, clubul Armatei, care deține marca Steaua. Această inițiativă a fost acuzată vehement în ultimul an de Gigi Becali, în mai multe conferințe de presă, actualul patron al FC Steaua București afirmând că „grupuri satanico-comuniste” vor să-i fure echipa. Latifundiarul a și detaliat, menționând că se referă la masoni și la generali din armată. 

Eduard Koler, membru Districtului Rotary 2241: „Am vrut să mă asigur că sunt dispuși să intre într-o asociere pentru francizarea mărcii”


Jan Pavel (stânga), fostul șef al „Armatei Ultra”, și Eduard Koler (dreapta), armator, membru al Rotary Club, purtător de cuvânt al Lojei Hiram 1880 și persoană interesată de marca Steaua

Lucrurile au evoluat și, în această săptămână, colonelul George Boroi, comandantul CSA Steaua, s-a întâlnit cu Alexandru Tofan, alias Lecce, liderul Peluzei Sud, acesta din urmă reprezentând grupul suporterilor și al afaceriștilor interesați de Steaua. Eduard Koler, fost președinte al Rotary Club Mehedinți – filială a Districtului Rotary 2241 (România și Moldova) – și persoană de contact a Lojei Hiram 1880, a confirmat, pentru ProSport, întâlnirea cu reprezentanții Armatei: „S-a întâlnit cineva cu cei de la CSA și am avut o singură întrebare. Am vrut să mă asigur că sunt dispuși să intre într-o asociere sau o colaborare făcută de suporteri pentru francizarea mărcii Steaua, având în vedere că s-a evaluat și prețul. Știm acum cât costă licența pentru fotbal: 3,7 milioane de euro pe an”.

Tot planul se bazează pe victoria Armatei în procesele cu Gigi Becali. CSA Steaua a obținut deja, în toamna lui 2014, prin hotărâre definitivă, marca Steaua. A urmat un lanț de alte procese între FCSB și CSA Steaua, cu victorii de ambele părți, dar nu s-a mai obținut o sentință definitivă, cazurile fiind pe rol fie la Curtea de Apel, fie la Tribunalul București. În paralel, după ce a câștigat definitiv marca Steaua, Armata a făcut o evaluare a acesteia, stabilind suma pentru care poate fi folosită, precum și prejudiciul adus de Gigi Becali în intervalul 2004-2014, când a folosit numele Steaua fără permisiune.

„Să înceapă procesul cu Becali, să meargă mai departe, iar noi, între timp, știm ce avem de făcut”

În iulie, ProSport v-a prezentat în exclusivitate somația CSA Steaua către FCSB, prin care clubului lui Becali i se cerea să nu mai folosească numele Steaua București și să plătească, în termen de 30 de zile, suma de 36.826.310 euro, în caz contrar urmând ca Armata să deschidă acțiune în instanță.Pe 14 iulie, CSA Steaua a notificat FC Steaua București SA, prin executor judecătoresc, să nu mai folosească numele „Steaua”. ProSport a publicat informația, în exclusivitate, pe 29 iulie. Gigi Becali a susținut inițial că nu e adevărat și a recunoscut doar după ce a fost pus în fața documentelor prezentate de publicația noastră

Răgazul de 30 de zile a expirat, iar acum CSA Steaua se pregătește să dea în judecată FC Steaua București SA. Acesta este momentul pe care îl așteaptă și cei care afirmă că vor să francizeze de la Armată marca Steaua. „Întâi să stabilească dânșii (n.r. – CSA Steaua) dacă sunt de acord să facă o treabă de genul ăsta (n.r. – să dea în franciză marca Steaua), să clarifice lucrurile cu FCSB-ul, pentru că e sarcina dânșilor să le clarifice. Ei au făcut somație de 30 de zile, somația a expirat, trebuia să înceapă procesul cu ei. Să înceapă procesul cu Becali, să meargă mai departe, iar noi, între timp, știm ce avem de făcut. Dar acești pași trebuie făcuți de ei. Noi n-avem nicio cădere să ne ocupăm de treaba asta. Să-și clarifice poziția față de FCSB, iar noi ne vom clarifica poziția față de dânșii. Deci vreau să știu negru pe alb, din partea dânșilor, că orice societate care atrage niște sponsori, care atrage niște acționari și care plătește 3,7 milioane de euro pe an, poate să francizeze marca”, a explicat, pentru ProSport, Eduard Koler, omul de afaceri care a făcut pasul în față în această poveste.


„Știu foarte mulți oameni cu bani care vor să investească. Știți care e chestiunea? Eu n-am notorietate și nici nu-mi doresc asta. Vreau ca lucrurile să rămână așa cum sunt acum. Jan (n.r. – Pavel) are notorietate, dar nu neapărat una pozitivă. Lucrurile se vor schimba atunci când vor veni 4-5 nume, oameni care au făcut ceva pentru Steaua, și se vor alătura proiectului”

Eduard Koler, membru Rotary Club și persoana de contact pentru Loja „Hiram 1880″, în octombrie 2015


Acesta spune că se așteaptă la opoziție nu numai din partea lui Gigi Becali, ci și a FRF și LPF, unde – consideră el – se comit abuzuri: „E de discutat în ceea ce privește liga în care urmează să jucăm. Depinde cum se vor face actele pentru judecata cu FCSB. În mod normal, ei (n.r. – Armata) trebuie să clameze locul din Liga 1. Locul din Liga 1 este al CSA, clar. Bineînțeles că trebuie să se lupte și cu liga și federația. Înțeleg că e acolo un domn, Justin (n.r. – Justin Ștefan, secretar general al LPF), care blochează totul. Și căruia i se va face în curând o plângere penală pentru abuz în serviciu”.

„Va fi o întâlnire, cât de curând, a tuturor liderilor din galerie”


Jan Pavel (stânga) și Alexandru Tofan, alias Lecce, au vorbit la mitingul suporterilor steliști de astă-toamnă

Koler, care spune că se ocupă, printre altele, cu construcția de nave la Anvers, dar și în șantiere navale din România, este prieten cu Jan Pavel, fostul lider al galeriei steliste. Cei doi au sondat sprijinul suporterilor astă-toamnă, când au organiza un miting în fața stadionului Steaua. Gigi Becali a reacționat violent atunci, organizând intempestiv o conferință de presă în care a pretins că manifestația e ilegală, iar cei care vor îndrăzni să meargă vor fi bătuți de jandarmi. ProSport a verificat afirmațiile lui Becali la Primăria Capitalei și a descoperit atunci că latifundiarul mințise, iar mitingul avea autorizație legală.

La adunare a participat însă un număr de suporteri cu mult mai mic decât estimaseră organizatorii: circa 1.000, în locul a minimum 5.000.

„Cu siguranță că vom demara toată acțiunea înainte de finalul procesului. Nu sunt autorizat să vă spun cu cine de la CSA a fost întâlnirea (n.r. – ProSport a aflat, din surse sigure, că la discuții a participat chiar colonelul Boroi). Va fi o întâlnire, cât de curând, a tuturor liderilor din galerie, în care se va stabili foarte clar agenda pentru următoarea perioadă. Pentru că vor fi niște lucruri care trebuie făcute de noi. Și atunci o să ne luăm soarta în mâini și vom face anumite lucruri. Cu plângeri penale, cu… Din păcate, va trebui să mergem pe latura asta pentru că ei de bună-voie nu vor să înțeleagă. FCSB nu vrea să se înțeleagă cu CSA, suporterii nu vor să se înțeleagă cu FCSB. E o situație care, se pare, nu va avea ieșire decât urmându-se căile legale. Iar asta va trebui să o facă CSA cu FCSB. Și suporterii cu FCSB, în paralel”, a adăugat membrul Rotary Club, care pe parcursul discuției a lăsat permanent impresia că vorbește în numele a mai mulți oameni interesați de Steaua.

„Oameni importanți” sunt interesați de Steaua, care „nu trebuie să mai fie captiva familiei Becali”

Koler spune că acum, la Steaua, se petrece o „bișniță ieftină” cu jucători, iar Becali bagă banii în buzunar fără să întoarcă veniturile în club. „Lucrurile nu sunt complicate. Este titularul de drept, CSA Steaua, este FCSB, o clonă care în momentul de față joacă total nelegal în campionat, și sunt suporterii. Problema e următoarea: între CSA și FCSB nu pare să mai fie loc de întors. Pe de o parte, și Becali are dreptate. El a fost adus acolo de Păunescu și de Pițurcă pe post de curcă. L-au jumulit cât l-au jumulit, apoi s-a întors roata și el a devenit, din fraier, șmecher. Stă frumos, cheamă lumea la meci, își ia câte trei milioane și bagă banii în buzunar, spune că el este Steaua, când, de fapt, nu e Steaua. Și este un pic greșit să avem pretenții de la un singur om să țină un club de asemenea anvergură. El nu va putea să țină clubul decât la nivel de tăbăcărie, cum îl ține acum. Face o bișniță din asta ieftină, cu jucătorii, se uită câți bani îi vin de acolo…”, a declarat afaceristul din Mehedinți pentru ProSport.

Acesta vorbește și despre interesul unor „oameni importanți” pentru acest proiect: „Acest club trebuie deținut de companii mari, să aibă niște sponsori puternici, să aibă niște acționari puternici, să aibă o societate a suporterilor care să aibă câteva milioane de membri care să cotizeze. Numai din cotizațiile alea ți-ai face un buget de trei ori mai mare decât cel pe care-l propune tovarășul Becali. El încearcă să ne țină Steaua captivă. E propriul interes. Noi nu mai vrem ca Steaua să fie captiva familiei Becali. Noi ne dorim ca Steaua să fie a suporterilor. Ne dorim să vină niște oameni importanți, niște societăți mari. În momentul în care brandul va fi curățit și lucrurile din punct de vedere juridic vor fi clare… A spune că nu mai vine nimeni la Steaua în locul lui Becali e ca și cum ai spune se desparte Naomi Campbell de Flavio Briatore și n-o mai curtează nimeni. E ridicol. Nu poți să spui că dacă pleacă Becali n-are cine să vină. Lasă-l, domnule, să plece, vedem noi cine vine! Dacă Slavia Praga a fost cumpărată cu 31 de milioane de euro, o echipă care nu înseamnă nimic față de Steaua București, vă dați seama ce se poate face aici!”.


INTERVIU | Boroi: „Mi-au spus că au un proiect, urmează să ne întâlnim


Actualul patron al FCSB a acuzat în repetate rânduri „grupări satanico-comuniste” care ar vrea să-i fure echipa. Colonelul Boroi (dreapta) și alți ofițeri din Armată fac parte din cercul suspecților lui Becali

Colonelul George Boroi, comandantul CSA Steaua, a confirmat și el, pentru ProSport, atât întâlnirea cu Marius Lăcătuș, cât și discuția cu Alexandru Tofan. Fostul campion al României la 110 metri garduri a menționat însă că, în cazul reprezentantului suporterilor și al afaceriștilor interesați de marcă, a fost ceva succint și că în proiectul va fi discutat în detaliu după ce se întoarce în concediu.

ProSport: Domnule Boroi, v-ați întâlnit acum câteva zile cu Marius Lăcătuș?
George Boroi: Da, m-am întâlnit cu Marius Lăcătuș și ce v-a răspuns el este exact ce pot să vă spun și eu.

Deci aveți în proiect să faceți o echipă de fotbal.
Avem în proiect, deocamdată, să dezvoltăm centrul de copii și juniori pe care îl avem.

Intenționați să-l și cooptați pe Marius? El mi-a spus că, deocamdată, sunt doar discuții.
L-am chemat să vadă, să spună un punct de vedere al specialistului. Bineînțeles, dacă va dori să vină alături de noi, cu mare drag!

Deci nu l-ați chemat doar să-i cereți o părere, vreți să-l cooptați.
Da.

„Deocamdată, nu am informații. Dați-mi voie să nu mă pronunț”

Încă un lucru: înțeleg că v-ați întâlnit cu un domn venit din partea suporterilor și a unor persoane care sunt interesate să francizeze marca Steaua și să joace în campionat.
Haideți să vă spun… Eu o să plec câteva zile și, deocamdată, nu am informații. Sunt niște propuneri, a rămas să mă văd cu ei după ce mă întorc. Deocamdată, nu am avut o discuție legată de lucrul acesta.

Dar eu știu, totuși, că v-ați întâlnit deja cu Alexandru Tofan, cunoscut suporterilor din galerie sub numele Lecce.
Da, i-am primit pe toți cei care au vrut să treacă pe la mine. Inclusiv pe domnul Tofan.

Am înțeles. Pe dumneavoastră v-ar interesa această propunere, să francizeze marca Steaua contra a 3,7 milioane de euro pe an?
Ei nu mi-au spus chestia asta. Înseamnă că v-au spus dumneavoastră în avans. Mi-au spus că au un proiect, urmând să mă întâlnesc cu ei.

Aha.
Mi-au spus că nici ei nu sunt pregătiți să-mi prezinte proiectul, voiau să vină săptămâna viitoare să-mi prezinte ceva. Le-am răspuns că plec și că pot să-i primesc după ce revin. Mi-au spus că e în regulă și că ne vedem atunci.

OK. Dar CSA ar fi interesată de această asociere cu o societate care să plătească anual 3,7 milioane de euro în schimbul folosirii mărcii?
Haideți să… Dați-mi voie să nu mă pronunț pe un lucru care nu știu exact cum va suna ca propunere. Mi se pare normal ca întâi să văd. N-are rost să intru într-o discuție tehnică fără să am detalii.


Lăcătuș: „Am discutat despre centrul de copii și juniori. Nu mare lucru. Rămâne de văzut”


Lăcătuș este o legendă vie a Stelei, cel mai galonat fotbalist din istoria clubului. Pe când era antrenor al echipei, Becali spunea despre el că „atunci când se trezește dimineața și se duce să se spele pe ochi, găsește 1.000 de euro pe chiuvetă, la baie”. Acum, „Fiara” e cooptată în proiectul CSA

Marius Lăcătuș a reacționat prudent când a aflat motivul apelului venit de la ProSport. „Ai fost marți la CSA Steaua și ai discutat cu cei de acolo?”, a fost întrebarea reporterului, la care Lăcătuș a răspuns cu o altă întrebare: „Despre ce?”.

Cel mai galonat fotbalist din istoria clubului Steaua a confirmat, cu o anumită reținere, discuțiile cu Armata, dar a subliniat că n-a semnat nimic: „Eu am discutat vis-à-vis de centrul de copii și juniori, despre cum pot fi îmbunătățite lucrurile numeric și calitativ. Nu mare lucru. Dacă aș putea să le dau o mână de ajutor. Rămâne de văzut. Nu am discutat ceva așa… Concret. Eu am avut o relație destul de bună tot timpul cu ei (n.r. – cu CSA Steaua). Tot ceea ce pot să spun e că am avut o discuție amicală vis-à-vis de tot ce înseamnă centrul de copii și juniori și modul în care poate ar trebui să fie îmbunătățită activitatea la acest centru. Dar, în niciun caz, eu să fiu implicat ca antrenor în cadrul centrului sau, așa cum s-a mai scris și s-a mai vorbit, că voi da afară pe nu știu cine, că îi iau locul lui Bumbescu. În niciun caz. Nu am discutat despre funcții”.

Fostul mare fotbalist, care a antrenat FC Național, FC Vaslui, dar și FC Steaua a lui Gigi Becali, spune că are încredere în succesul unui proiect care să promoveze tinerii, mai ales dacă ai în spate numele Steaua: „Eu, întotdeauna, dacă e cineva care apelează la mine, sunt dispus să colaborez cu oricine. Dacă au încredere în ceea ce am în cap și mi-aș dori să se întâmple, foarte bine. În momentul în care ajungi în situația să ai un centru de copii și juniori foarte puternic, cu numele pe care îl ai, cu palmaresul pe care îl ai și tot ceea ce înseamnă Steaua în țară și în Europa… Cred că e posibil, dar nu acum, ci în viitor. E nevoie chiar de o echipă care să joace în ligile inferioare, Liga a 3-a, a 4-a, pentru ca acești copii să aibă un obiectiv. Ei cresc, ajung la 16, 17 sau 18 ani și nu au la ce să tindă. Să spună «joc la Steaua, dar pe urmă să văd unde îmi găsesc echipă»”.

Discuția „de principiu” a durat trei ore

Lăcătuș neagă, totuși, discuțiile despre o formație CSA Steaua în campionat: „N-am discutat despre proiectul echipei de seniori. Asta rămâne de văzut, pe viitor, ce se va întâmpla. Dar, deocamdată, au fost discuții. Aceste lucruri nu se pot face pe vorbe. Trebuie făcute investiții. Poate că nu vor fi doar copii din București, ci și din țară. Trebuie să le asiguri condiții de cantonament, de antrenament, de masă, de școală, nu e simplu. Și nu știu dacă cei de la minister ar fi dispuși să facă aceste investiții. Nu sunt bani puțini”.

Totuși, aceleași surse ale ProSport care au furnizat informațiile inițiale despre întâlnirea dintre Armată și grupul interesat de marcă spun că această discuție „de principiu” petrecută marți între Boroi și Lăcătuș a durat circa trei ore! De asemenea, întrebat direct de ProSport dacă în proiectul privind Steaua există și numele Marius Lăcătuș, Eduard Koler a confirmat laconic: „Există!”.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 09 Sep. 2016, 08:23 Actualizat: 09 Sep. 2016, 11:15 Special
Pe aceeași temă
Arafat a făcut anunțul despre revenirea la Starea de Urgență! Vești crunte pentru români
Arafat a făcut anunțul despre revenirea la Starea de Urgență! Vești crunte pentru români
Cum şi-a ratat cariera o
poliţistă din Ploieşti: „A fost o prostie şi o curiozitate
de-a mea“
Cum şi-a ratat cariera o poliţistă din Ploieşti: „A fost o prostie şi o curiozitate de-a mea“
Decizie fără precendent. Care este primul oraş din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor în spaţiile publice
Decizie fără precendent. Care este primul oraş din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor în spaţiile publice
Ce lovitura putea da Becali la inceputul sezonului! A vrut sa il puna manager pe Mircea Lucescu, dar s-a ales cu Vintila
Ce lovitura putea da Becali la inceputul sezonului! A vrut sa il puna manager pe Mircea Lucescu, dar s-a ales cu Vintila
Karmen Minune a dezvăluit motivul pentru care merge la psiholog
Karmen Minune a dezvăluit motivul pentru care merge la psiholog
Bianca Pop a fugit fără să plătească cazarea la hotelul din Mamaia: "Nu aveam bani! Ce era să fac, să s** p**"
Bianca Pop a fugit fără să plătească cazarea la hotelul din Mamaia: "Nu aveam bani! Ce era să fac, să s** p**"
O unguroaică se plânge că nu-şi poate găsi un loc de muncă pentru că este prea sexy FOTO
O unguroaică se plânge că nu-şi poate găsi un loc de muncă pentru că este prea sexy FOTO
BREAKING: Începe războiul! Prima țară amenințată deja!
BREAKING: Începe războiul! Prima țară amenințată deja!
Mor pe CAPETE și NIMENI nu știe DE CE! „E un DEZASTRU”. Guvernul REFUZĂ să intervină. DE CE le este TEAMĂ?
Mor pe CAPETE și NIMENI nu știe DE CE! „E un DEZASTRU”. Guvernul REFUZĂ să intervină. DE CE le este TEAMĂ?
Cât timp vom mai purta masca de protecție! Anunțul lui Ludovic Orban
Cât timp vom mai purta masca de protecție! Anunțul lui Ludovic Orban
Ungurii ne-au făcut o mega surpriză! Este veste bună și pentru România: A fost demarată procedura de predare
Ungurii ne-au făcut o mega surpriză! Este veste bună și pentru România: A fost demarată procedura de predare
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
Surpriză: Declaraţii de ultimă oră de la cel mai mare retailer online din România. Ce pregăteşte în mijlocul crizei
Surpriză: Declaraţii de ultimă oră de la cel mai mare retailer online din România. Ce pregăteşte în mijlocul crizei
Cum arată sora Antoniei? A moştenit frumuseţea ei
Cum arată sora Antoniei? A moştenit frumuseţea ei
Șoferul a rămas FĂRĂ CUVINTE când a văzut ce transporta mașina din fața lui. A scos telefonul și a imortalizat momentul
Șoferul a rămas FĂRĂ CUVINTE când a văzut ce transporta mașina din fața lui. A scos telefonul și a imortalizat momentul
A lipsit de acasă 3 luni. Când s-a întors la apartament, tânăra din imagine a încremenit
A lipsit de acasă 3 luni. Când s-a întors la apartament, tânăra din imagine a încremenit
Perspective sumbre ale crizei COVID-19: Este posibil să nu existe vreodată o „revenire la normal”
Perspective sumbre ale crizei COVID-19: Este posibil să nu existe vreodată o „revenire la normal”
Robert Negoiță a dat de pământ cu PSD! A scos la iveală ceea ce nu se aștepta nimeni
Robert Negoiță a dat de pământ cu PSD! A scos la iveală ceea ce nu se aștepta nimeni
Le-am surprins în colanți transparenți și fără sutien! Top 20 vedete care fac sport în poziții indecente! Atenție, se vede TOT
Le-am surprins în colanți transparenți și fără sutien! Top 20 vedete care fac sport în poziții indecente! Atenție, ...
Detalii halucinante despre mariajul dintre Jada Pinkett Smith și Will Smith. Formează unul dintre cele mai solide cupluri, dar de ani de zile Jada are o altă relație pe care soțul ei o susține
Detalii halucinante despre mariajul dintre Jada Pinkett Smith și Will Smith. Formează unul dintre cele mai solide cupluri, ...
SURPRIZĂ: Oraşul din România care a luat faţa marilor oraşe europene precum Barcelona, Madrid sau Frankfurt
SURPRIZĂ: Oraşul din România care a luat faţa marilor oraşe europene precum Barcelona, Madrid sau Frankfurt
Alertă COVID-19! România riscă să ajungă la 800 de cazuri noi în fiecare zi
Alertă COVID-19! România riscă să ajungă la 800 de cazuri noi în fiecare zi
Când scăpăm de masca de protecție. Orban a făcut anunțul
Când scăpăm de masca de protecție. Orban a făcut anunțul
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
Mircea Bravo și-a luat BMW și a plimbat-o pe cea mai cunoscută bunică din România. Ce reacție a avut tanti Lenuța când a văzut mașina?
Mircea Bravo și-a luat BMW și a plimbat-o pe cea mai cunoscută bunică din România. Ce reacție a avut tanti Lenuța ...
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
Gigi Becali, dezvăluiri incendiare despre fosta soție a lui Borcea! De ce nu a mai păstrat legătura cu Alina Vidican
Gigi Becali, dezvăluiri incendiare despre fosta soție a lui Borcea! De ce nu a mai păstrat legătura cu Alina Vidican