Dumitru Tudor va fi cercetat în libertate! Singura interdicție impusă de judecători

Redactor:
Robert ZANFIR
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dumitru Tudor va fi cercetat în libertate! Singura interdicție impusă de judecători

UPDATE Fostul impresar Dumitru Tudor, zis „Ciorbă”, care fusese reținut pentru șantajarea soților Reghecampf, va fi cercetat în libertate, a decis, vineri, Judecătoria Sectorului 2, care a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă, dispunând însă interdicție de a părăsi țara.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București au cerut instanței arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Tudor.

Solicitarea a fost respinsă, însă împotriva fostului impresar a fost dispusă interdicție de a părăsi țara.

Decizia Judecătoria Sectorului 2 nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Tribunalul București.

Potrivit Ministerului Public, joi, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, inculpatul Tudor Dumitru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunțător suma de 12.000 lei, pe care o ceruse în vederea stopării aparițiilor în mass-media cu declarații defăimătoare și compromițătoare la adresa soților Reghecampf.


Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 2 București au solicitat instanței arestarea preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, a lui Tudor Dumitru zis „Ciorbă”, pentru șantajarea soților Ana Maria și Laurențiu Reghecampf, informează Ministerul Public.

Potrivit sursei citate, joi, 18 octombrie 2012, „sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, inculpatul Tudor Dumitru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunțător suma de 12.000 lei, pe care o ceruse în vederea stopării aparițiilor în mass-media cu declarații defăimătoare și compromițătoare la adresa soților R.A. și R.L.”.

În cursul anului 2012, în repetate rânduri, Dumitru a exercitat presiuni asupra părților vătămate în cadrul aparițiilor sale în mass-media cu afirmații denigratoare la adresa celor doi soți.

„Pe fondul acestei presiuni mediatice, sub pretextul unor datorii bănești, inculpatul i-a solicitat părții vătămate R.A. mai multe sume de bani cuprinse între 8000 și 10000 euro, cu promisiunea de a înceta denigrările aduse imaginii publice a celor doi soți. Totodată, în acest context, inculpatul a exercitat la adresa părților vătămate amenințări cu darea în vileag a unor fapte de natură penală pretins a fi fost săvârșite de către aceștia”, arată Parchetul.

Fostul impresar Dumitru Tudor, în vârstă de 61 de ani, a fost prins joi, după ce a primit de la antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, și de la soția acestuia, Ana Maria Prodan, 12.000 de lei, pentru a nu duce la îndeplinire amenințările de denigrare a imaginii publice a acestora.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că, cel în cauză (Dumitru Tudor, n.r.) a transmis mai multe mesaje părților vătămate prin care le solicita suma de 8.000 euro, bani pe care acestea ar fi trebuit să îi plătească în cel mult 48 de ore. În caz contrar, suspectul ar fi urmat să facă publice anumite aspecte nereale, dar compromițătoare, lucru ce ar fi avut consecințe deosebit de grave pentru imaginea celor doi”, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Poliției Capitalei.

Dumitru Tudor a fost reținut pentru șantaj, urmând să fie prezentat vineri instanței cu propunere de arestare preventivă.

Surse din Poliție au declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul impresar îi șantaja de mai multă vreme pe antrenorul Stelei și pe soția acestuia.

Reghecampf și Prodan au reclamat la Poliție că sunt șantajați, astfel că, joi seară, a fost organizat un flagrant.

Potrivit acelorași surse, Dumitru Tudor le-a cerut celor doi să-i aducă, la un restaurant din Sectorul 1, o primă tranșă de 12.000 de lei, fiind prins de polițiști când primea banii.

Ana Maria Prodan a declarat, vineri, la Sport.ro, că organizarea unui flagrant a fost sigura cale de a opri șantajul la care era supusă familia sa de Dumitru Tudor și că, după ce a primit banii, fostul impresar a promis că nu mai spune nimic de ei.

„Eu am spus că asta e singura cale legală. Și domnul Becali (n.r. – Gigi Becali) a spus același lucru: «nu faceți prostii, nu vă duceți să-l bateți, pentru că omul asta așteaptă». Duceți-vă pe cale legală, la poliție, pentru că trăim într-o țară civilizată». Am luat legătura, telefoanele au fost puse sub supraveghere, toate mesajele au rămas în telefon, nu a fost o chestie să ne jucăm, pentru că nu mai avem nevoie de încă un scandal. Săptămânal este un atac susținut asupra familiei noastre. Toate lucrurile astea sunt înregistrate, sunt și audio, și video. Eu în viața asta nu am omorât o muscă și nu mai pot trăi în teroare. Noi ne-am terminat treaba și am plecat, și nu știu cum l-au ridicat, nici nu am vrut să văd așa ceva. În momentul în care el m-a șantajat până în ultima secundă, după ce i-am dat banii mi-a promis solemn că din momentul acela nu mai spune nimic de noi. Atunci am ieșit din restaurant și nu mai știu nimic. E vina mea că nu am făcut acest pas de la început”, a declarat Ana Maria Prodan.

Ea a precizat că Dumitru Tudor i-a cerut public bani, precizând totodată că nu are nicio datorie față de acesta.

„Mi-a cerut întotdeauna, pe toate posturile, bani. Tocmai asta e foarte «funny». Eu nu am avut datorii în viața mea față de nimeni, dar mai ales față de Dumitru Tudor. Când te ocupi cu chestiile astea toată viața și îți merge că te cheamă un alt post de televiziune, care noaptea îl face vedetă pe Dumitru Tudor și îl ascultă cum eu eram prostituată și își ia și niște bani de acolo, e ușor. E mult mai ușor să câștigi bani așa și să spui «dacă nu îmi dai bani, zic aia, dar dacă îmi dai bani, jur pe familie, pe copii că nu mai fac»”, a mai spus Ana Maria Prodan.

Ea a adăugat că a fost terorizată în ultima perioadă de fostul impresar, care o amenința că dezvăluie faptul că ar fi fost prostituată și că ar fi furat.

„Timp de un an am tăcut și eu și soțul meu, și am spus că poate Dumitru Tudor nu are credibilitate, poate că nimeni nu-l bagă în seamă când vorbești fără dovezi, doar că el a făcut înconjurul televiziunilor și al emisiunilor de scandal, unde lumea asta caută. Ne-a adus niște învinuiri calomnioase și am tăcut doar ca să nu intrăm în mocirla asta. Eu am mai ieșit și am mai spus că nu are probe, că îl dau în judecată, că nu trăim în țara lui Papură Vodă, dar nimeni nu a spus și nu a făcut nimic. Asta a fost ultima soluție, pentru că nimeni de pe pământul ăsta nu poate să stea să fie amenințat secundă de secundă cu genul de dezvăluiri că o să spună că am fost prostituată, că am fost peștoaică, că am furat blănuri, lucruri atât de josnice. Lași o dată, lași de două ori, că nu te afectează, dar la un moment dat te afectează. Când începe să spună lucruri mult mai grave, de familie, nu mai poți să taci”, a spus Prodan.

Fostul impresar Dumitru Tudor s-a confruntat cu probleme financiare, a avut datorii la cămătari și la un moment dat chiar se plângea că a fost amenințat cu moartea, au relatat, pentru MEDIAFAX, apropiați ai familiei sale.

Potrivit surselor citate, Ciorbă” a ajuns să aibă probleme cu banii după ce a încercat, fără succes, să facă profit de pe urma mai multor localuri pe care le-a deținut în Capitală.

Aceleași surse povestesc că, din cauza problemelor financiare din ce în ce mai mari, „Ciorbă” a apelat la ajutorul unor cămătari care l-ar fi împrumutat cu sume mari de bani. Fostul impresar intenționa, folosindu-se de acești bani, să se lanseze din nou în afaceri.

În cele din urmă, Dumitru Tudor a reușit să-și achite, în mare parte, datoriile la cămătari, potrivit surselor citate. Cu toate astea, el s-a plâns apropiaților, anul trecut, că intenționează să ceară protecția Poliției, deoarece un cămătar îl amenință cu moartea. Motivul amenințărilor ar fi fost acela că fostul impresar nu achitase integral dobânzile la sumele primite cu împrumut.

În lumea fotbalului, Tudor este cunoscut drept un personaj pe cât de pitoresc, pe atât de controversat.

El și-a încercat norocul și ca impresar de fotbaliști, cei mai cunoscuți sportivi care au avut contracte de reprezentare cu el fiind foștii steliști Adrian Neaga și Nicolae Dică. În prezent, nu mai deține licență FIFA pentru această activitate.

Ultimul scandal public în care a fost implicat a fost chiar cu Ana-Maria Prodan. Tonul acuzațiilor l-a dat „Ciorbă”, care a invocat așa-zise episoade din trecutul Anei-Maria Prodan, schimburile de replici atingând ulterior și subiectul banilor.

Mediafax

Robert ZANFIR / Redactor
Autor Prosport.ro si la ziarul Prosport. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Leguma care te scapă imediat de burtă. Costă doar 16 lei kilogramul în Mega Image
Leguma care te scapă imediat de burtă. Costă doar 16 lei kilogramul în Mega Image
Vine gerul: Cât scad temperaturile și unde continuă să facă viscolul prăpăd. Când scăpăm de frigul cumplit
Vine gerul: Cât scad temperaturile și unde continuă să facă viscolul prăpăd. Când scăpăm de frigul cumplit
Cheia pentru bunăstarea angajaţilor - studiu
Cheia pentru bunăstarea angajaţilor - studiu
Decizie istorică în fotbal a unui arbitru, la Mondialul Cluburilor: „Bine ați venit în viitor!”
Decizie istorică în fotbal a unui arbitru, la Mondialul Cluburilor: „Bine ați venit în viitor!”
BREAKING NEWS. Fostul preşedinte a murit în această dimineaţă, la spital
BREAKING NEWS. Fostul preşedinte a murit în această dimineaţă, la spital
Greșeala ÎN PAT care duce ÎNTOTDEAUNA la DIVORȚ! Toate cuplurile sunt...
Greșeala ÎN PAT care duce ÎNTOTDEAUNA la DIVORȚ! Toate cuplurile sunt...
Melinda a dat-o de gol! Vedeta care nu se spală niciodată seara pe faţă: 'Doarme machiată'
Melinda a dat-o de gol! Vedeta care nu se spală niciodată seara pe faţă: 'Doarme machiată'
Vladimir Putin a fost ÎNLOCUIT?! Este cutremur total la Moscova. Totul s-a aflat acum
Vladimir Putin a fost ÎNLOCUIT?! Este cutremur total la Moscova. Totul s-a aflat acum
Cele 4 PĂCATE pentru care preoții NU ne primesc la împărtășanie. Părintele Calistrat a rupt tăcerea
Cele 4 PĂCATE pentru care preoții NU ne primesc la împărtășanie. Părintele Calistrat a rupt tăcerea
Ce să mănânci ca să-ți încălzești corpul. Alimente și băuturi cu efect termogenic
Ce să mănânci ca să-ți încălzești corpul. Alimente și băuturi cu efect termogenic
Avioanele României, în pericol? E șocant ce a apărut pe internet despre F-16
Avioanele României, în pericol? E șocant ce a apărut pe internet despre F-16
Lupul dacic, steagul de luptă dispărut din Dacia. Controversele celui mai enigmatic simbol al anticilor
Lupul dacic, steagul de luptă dispărut din Dacia. Controversele celui mai enigmatic simbol al anticilor
BANCUL ZILEI. Badea Gheorghe face amor cu doctorița, în cabinet: Ei vezi, nene, că poți!?
BANCUL ZILEI. Badea Gheorghe face amor cu doctorița, în cabinet: Ei vezi, nene, că poți!?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
Cât costă cel mai mare SUV Skoda la mâna a doua. O bancă din România vinde unul dintre bune SUV-uri de familie
Cât costă cel mai mare SUV Skoda la mâna a doua. O bancă din România vinde unul dintre bune SUV-uri…
FOTO. Cum arăta Cristina Pucean înainte de operațiile estetice. Imaginile uitate de toți!
FOTO. Cum arăta Cristina Pucean înainte de operațiile estetice. Imaginile uitate de toți!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!