Dan Petrescu, antrenorul anului 2009: "Krasnodar va fi Unirea 2!“

4 ian 2010 53 afişări Comentează şi tu Special
Dan Petrescu, antrenorul anului 2009: "Krasnodar va fi Unirea 2!“ "Krasnodar va fi Unirea 2!“

Într-un decor mai alb decât tenul lui Mihai Stoica din momentulîn care a anunţat că Dan Petrescu pleacă de la Urziceni, antrenorulcampioanei şi, în acelaşi timp, antrenorul anului 2009 în România,îşi trăieşte la maximum finalul vacanţei din Poiana Braşov înaintede experienţa numită Kuban Krasnodar.

Dane, nu te mai opreşti din colecţionat premii. Înviziunea cititorilor ProSport eşti antrenorul anului şi în 2009,după ce ai primit această distincţie şi cu un an maidevreme.

Vă mulţumesc şi nu vreau să mă opresc aici. Vreau ca în 2010 sădevin campion de două ori. Cu Kuban Krasnodar în liga a doua rusăşi să mai primesc o medalie şi de la Urziceni.

Până la urmă de ce Krasnodar? Multă lume spune că puteaiobţine un contract în vest după cartea de vizită făcută înLigă.

Când am luat Unirea Urziceni după Wisla Cracovia s-a spus lafel, că m-am dus la o echipă modestă. Am avut atunci o grămadă deoferte de la Vaslui, Farul sau FC Argeş, iar la Braşov chiar m-amoprit şi am şi negociat. Am ales Unirea pentru acea bază sportivăşi pentru proiectul pe termen lung. În condiţii asemănătoare mergşi la Kuban Krasnodar. Echipa e în liga a doua, dar în 3-4 aniobiectivul meu e să o duc în cupele europene, poate chiar înChampions League. La anul va fi gata baza sportivă de acolo desprecare deja îmi cer să le spun cum vreau să fie, câte terenuri şiastfel de lucruri.

Ce jucători vei transfera din România laKuban?

Nu pot să dau încă nume pentru că trebuie să aflu mai multedespre ce am nevoie acolo. Încă nu am vorbit cu niciun fotbalist dela Kuban. Trebuie să ajung acolo şi să evaluez atent situaţia.

CITEŞTE ŞI :Petrescu: "Orice e posibil,din vară poate vin la Steaua"

Vei aplica acelaşi model al severităţii şiacolo?

Clar! Tot cantonamente şi tot disciplina de la Urziceni, deşiîmi va fi mai greu, pentru că în ultimii ani cei de la Kuban auavut antrenori care îi lăsau mai liberi pe jucători.

Obiectivul tău personal faţă de această experienţă careeste?

Eu vizez să ajung în Occident printr-o performanţă în Rusiapentru că e clar că din România direct în Occident e foarte greu săajungi ca antrenor. Doar Mircea Lucescu a reuşit asta. Românii nusunt băgaţi în seamă acolo. Fiţi convinşi că dacă aveam o propunereserioasă din Anglia sau Italia aş fi mers acolo, nu în Rusia.

Dar de ce n-ai acceptat oferta venită din OrientulMijlociu?

Acum să ştii că-mi pare rău pe undeva şi nu pentru că era maibănoasă, ci pentru că şi de acolo aveam posibilităţi să ajung înOccident. Vărul patronului echipei de unde am avut oferta sepregăteşte să devină investitor în Anglia, la Portsmouth.

Dacă Gică Popescu va candida la preşedinţia FRF îl voisusţine. Dacă nu, Mircea Sandu rămâne cel mai potrivit pentru aconduce federaţia, dar ar trebui să lase şi antrenorii să voteze laalegerile pentru preşedinţie
Dan Petrescu, antrenor Kuban Krasnodar

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.