Caracatiţa Paul, oracolul Cupei Mondiale, a murit!

26 oct 2010 79 afişări Comentează şi tu Special
Caracatiţa Paul, oracolul Cupei Mondiale, a murit! no title

Caracatiţa Paul, care a avut dreptate în toate predicţiilefăcute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, a murit, aanunţat acvariul din Oberhausen (Germania).

"Paul a murit liniştit în timpul nopţii, din cauzenaturale", a explicat conducerea acvariului, într-uncomunicat.

Născut în 2008 la Weymouth (Anglia) şi fiind apoi transferat înGermania, Paul a primit o statuetă de bronz din partea uneidelegaţii spaniole, fiind numit şi "cetăţean de onoare" înCarballino (oraş din nord-estul Spaniei), pentru calităţile sale deprezicător.

Conducerea acvariului din Oberhausen şi-a exprimat regretulpentru moartea caracatiţei apreciind însă că este sigură de faptulcă aceasta a "avut o viaţă bună".

Paul a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia CupeiMondiale din Africa de Sud, inclusiv la finală, când a prezisvictoria naţionalei Spaniei în finala cu Olanda. Caracatiţa aprezis şi victoria Germaniei, în finala mică a CM, cu Uruguay.

Caracatiţa Paul şi-a dovedit imparţialitatea în privinţadrapelului Germaniei în faza grupelor, când a prezis că naţionalaantrenată de Joachim Low va fi învinsă de Serbia. Paul a mai prezisvictoriile Germaniei în meciurile din grupă cu Australia şi Ghana,dar şi pe cea în faţa Angliei, din optimi, o nouă dovadă deimparţialitate, având în vedere faptul că provine dintr-un acvariuenglez. În sferturile de finală, Paul a pronosticat victoriaGermaniei în faţa Argentinei, apoi înfrângerea naţionalei antrenatede Joachim Low în semifinala cu Spania.

La Campionatul European din 2008, caracatiţa Paul a greşitpronosticul unui singur meci, cel din finală, pe care Germania l-apierdut în faţa Spaniei, scor 0-1.

MEDIAFAX

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.