ANCHETĂ‚ | Steaua cedează un teren sintetic din Ghencea unui oficial AMFB urmărit penal pentru dare de mită. Contractul e de 5 ore pe săptămână, dar terenul este folosit zi-lumină, tot weekendul. Cum i s-a făcut loc peste noapte unui apropiat al comandantului și ce spune colonelul Petrea

Autor: Matei Udrea Publicat: 03 Apr. 2018, 13:49 Actualizat: 03 Apr. 2018, 15:00 Special

Modul în care este gestionată activitatea la Clubul Sportiv al Armatei Steaua pare să devină tot mai de neînțeles. Gruparea Armatei închiriază, pe de o parte, pentru sute de mii de lei, terenuri pentru că juniorii n-ar mai avea loc în baza din Ghencea, dar pe de altă parte le dă spre folosință unor oficiali ai Asociației Municipale de Fotbal București (AMFB) spații de antrenament chiar în incinta propriului complex sportiv.

Firma SC Sports Arena Production SRL, aparținându-i secretarului general al AMFB, Claudiu Baboia – persoană urmărită penal pentru dare de mită -, a închiriat la începutul lunii martie unul din cele două terenuri sintetice ale bazei sportive din Ghencea, pe care sâmbăta și duminica se joacă acum meciuri de dimineața până seara – 17 ore pe săptămână. Este o perioadă de exploatare a terenului de peste 3 ori mai mare decât cea trecută în contract, care prevede plata chiriei pentru numai 5 ore pe săptămână.


Cererea înaintată de secretarul general al AMFB, Claudiu Baboia, a fost aprobată de colonelul Cristian Petrea. Meciurile de juniori au început, așa cum scrie și în cerere, pe 10 martie. Solicitarea este pentru 5 ore săptămânal

Vorbim de același club – CSA Steaua – care astă-toamnă plătea 172.000 de lei chirie unei firme pentru ca juniorii legitimați aici să se antreneze pe un teren din afara bazei sportive. Colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, a precizat pentru ProSport că această închiriere a terenului din cartierul Militari a fost necesară astă-toamnă deoarece, din cauza numărului crescut de echipe, juniorii steliști nu mai aveau loc pe terenurile din Complexul Sportiv din Ghencea.
De atunci și până acum, situația bazei din Ghencea a rămas însă neschimbată. Nu a apărut niciun teren nou de pregătire, astfel că nu s-a rezolvat „problema” care a dus la necesitatea închirierii unui un teren privat. Și n-a apărut nici vreun excedent de spații de antrenament, pentru ca acestea să poată fi închiriate către terți.


„Am semnat un contract pentru închirierea unui teren pentru că centrul de copii și juniori s-a dezvoltat, între timp a fost reînființată echipa mare, încă două echipe de juniori republicani, grupe de copii de la 2002 la 2010 și terenurile noastre nu mai făceau față…”
Colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, explicând ProSport, duminică, de ce a fost nevoie să plătească 172.000 de lei chirie pentru un teren privat, în afara bazei sportive


Ciudatul caz v-a fost deja prezentat luni de ProSport, laolaltă cu documentele și cu explicațiile colonelului Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua. 

Revenind la contractul dintre CSA Steaua, reprezentată de colonelul Cristian Petrea, și SC Sports Arena Production SRL, aparținându-i lui Claudiu Baboia, cererea a fost semnată de secretarul general al AMFB pe 26 februarie 2018. Oferta era de 167 lei/oră chirie pentru un contract de 5 ore pe săptămână, în perioada 10 martie – 17 iunie 2018.

Actele au fost semnate de colonelul Cristian Petrea, așa că, începând cu 10 martie, pe terenul din Complexul Sportiv Steaua au început meciurile de juniori din competițiile AMFB.

Una din probleme ar fi că aceste meciuri de copii și juniori, desfășurate sub egida AMFB și pentru care Baboia încasează sume consistente de la echipe, ocupă terenul din Ghencea 17 ore pe săptămână, și nu 5! E vorba, așa cum puteți vedea mai jos în capturi chiar de pe site-ul AMFB, de meciuri care se joacă sâmbăta de la ora 9.00 la ora 18.00 (ultima partidă începe la 17.10), iar duminica de la ora 9.00 la ora 17.00 (ultimul joc începe la ora 16.00). Programul complet al meciurilor de juniori organizate de AMFB în complexul Steaua poate fi consultat aici și aici.

Practic, în acest moment, unul din cele două terenuri sintetice existente în baza Steaua (cel de dimensiuni reduse, adecvat activității pentru copii) este blocat, în fiecare weekend, de dimineață până spre seară, de o firmă privată. Contractul este până în luna iunie a acestui an.

Programul meciurilor de copii organizate sâmbăta de Baboia în Ghencea se întinde pe durata a 9 ore, de la ora 9.00 la ora 18.00


Programul meciurilor de copii jucate sub egida AMFB în Ghencea duminica începe la ora 9.00 și se încheie la ora 17.00: în total, 8 ore
 

Povestea unei relații strânse: Petrea – Baboia

În ultimul an, între Claudiu Baboia (secretarul general al AMFB este urmărit penal de DNA pentru că a încercat să-i dea mită unui arbitru înaintea unui meci din Liga 2) și colonelul Cristian Petrea s-au stabilit relații deosebite.

Astă-vară, AMFB a schimbat criteriile de admitere a echipelor în Liga 4 și a inclus direct în această competiție nou-înființata formație CSA Steaua (deși, conform criteriului sportiv, aceasta trebuia să pornească din Liga 5, ultimul eșalon valoric, la fel ca toate formațiile abia înființate). Alături de Steaua au mai fost băgate atunci „peste rând”, direct în Liga 4, alte trei echipe nou-înființate: AFC Dinamo, Carmen și Academia Rapid.

Această evoluție a evenimentelor fusese anticipată de colonelul Cristian Petrea, pentru ProSport, încă din iarna 2016-2017, când ofițerul a declarat că primise garanții că echipa sa va fi inclusă direct în Liga 4.


Claudiu Baboia l-a ajutat pe comandantul CSA Steaua, iar acum a primit în chirie unul din terenurile bazei sportive

La începutul acestui an, într-o Adunare Generală marcată de numeroase nereguli și tulburată de un scandal de proporții, Claudiu Baboia a contribuit la numirea colonelului Cristian Petrea în funcția de vicepreședinte la AMFB. Votul a fost, potrivit martorilor oculari, unul nelegal. Pentru că, în primă fază, prea puțini din cei prezenți au ridicat mâna când au fost întrebați dacă îl vor pe Petrea vicepreședinte AMFB, scrutinul s-a anulat și a fost reluat într-o ordine inversă. Șefii AMFB au întrebat cine este împotrivă, cine se abține, apoi au tras direct concluzia că restul oamenilor (care nu ridicaseră deloc mâna) ar fi „din oficiu” suporterii lui Petrea.

Ultimul episod s-a consemnat luna trecută, când Claudiu Baboia a primit acest contract în interiorul bazei sportive din Ghencea. Oficialul AMFB plătește chiria conform contractului, apoi încasează banii de la echipele care joacă pe terenul respectiv.


INTERVIU | Colonelul Petrea: „Am semnat cu AMFB, nu cu Baboia. Activitatea se desășoară după ce se termină programele noastre de antrenament sau meciurile oficiale”


Colonelul Petrea a semnat, în numele CSA Steaua, contracte contradictorii

Tema contractului făcut de CSA Steaua cu firma lui Baboia a părut să îl surprindă, luni, pe colonelul Cristian Petrea. Pentru câteva secunde, reporterul a trăit cu impresia că s-a întrerupt convorbirea telefonică. Nu se întrerupsese, comandantul CSA Steaua era acolo. 
Dialogul a scos în evidență că ofițerul deținea alte date față de cele ale reporterului. Cristian Petrea a menționat că acest contract a fost încheiat cu AMFB, și nu cu o societate comercială (așa cum se poate vedea în acte), adăugând că este vorba de 5 ore pe săptămână, sâmbătă și duminică după-amiaza, după ora 16.00, când activitatea grupelor de copii și juniori de la Steaua s-a încheiat. A părut surprins să afle că, de fapt, acel teren e ocupat de dimineață până seara, în weekend, de firma lui Baboia, iar cele 5 ore sunt, de fapt, 17.
A existat și o interesantă parte a dialogului legată de oportunitatea unui contract între clubul Armatei române și o persoană urmărită penal pentru dare de mită.
Dar cea mai delicată problemă, din punctul de vedere al reporterului ProSport – și în privința căreia interlocutorul nu a părut nici convins de argumente, nici convingător – este aceea că, după ce s-a închiriat un teren privat pe motiv că acelea din propria bază nu sunt suficiente pentru numărul de echipe, acum se cedează unul din propriile terenuri artificiale unei firme private. Practic, două zile pe săptămână, unul din cele două terenuri sintetice deținute de Steaua este ocupat de o societate comercială. Care îi aparține lui Claudiu Baboia, secretarul general al AMFB.
Citiți mai jos punctul de vedere al colonelului Cristian Petrea și precizarea pe care acesta a făcut-o, prin SMS, la câteva ore după discuție.

ProSport: Domnule colonel, este vorba de un contract pe care l-ați făcut cu Baboia…
Cristian Petrea:

Cu Claudiu Baboia.

Alo?
Da, știu că doresc să organizeze nu știu ce…

Păi, organizează deja!
O finală de…

Se joacă deja acolo.
Nu, organizează acum.

Organizează în fiecare săptămână.
Acum, da! Și nu cu Baboia, cu AMFB!

Nu, este firma lui Claudiu Baboia. A lui, personal. Este o societate comercială. Un SRL.
Asta nu știu.

Iar el, mai departe, organizează meciuri care se joacă sub egida AMFB. Dar e vorba de o firmă (n.r. – SC Sports Arena Production SRL) privată, aflată în proprietatea lui Claudiu Baboia.
Nu. Eu am înțeles că organizează AMFB un campionat. Nu au teren și…

Este o competiție pentru copii, da. Dar cea care a închiriat terenul este o firmă comercială.
Îmi notez și…

OK. Eu am văzut în contract că e vorba de 5 ore săptămânal pentru 167 de lei pe oră.
Vorbim de sâmbătă și duminică.

Da.
După ce se termină programele noastre de antrenament sau meciurile oficiale.

În realitate, se joacă 17 ore, nu 5 ore, așa cum e contractul. Și se joacă de dimineață până după-amiază. Sâmbătă, de la ora 9.00 până la ora 18.00, și duminică, de la ora 9.00 până la ora 17.00.
Asta voi verifica. Nu știu. Eu știu ce am semnat.

Asta…
Dacă spuneți… Eu am semnat pentru 5 ore.

Se poate verifica ușor chiar pe site-ul AMFB, unde este trecut programul competițiilor pentru copii de pe terenul din complexul Steaua.
Mi-am notat. Credeți-mă, am foarte multe lucruri…

Vă cred. Altă chestiune: probabil că știți că Baboia este urmărit penal pentru dare de mită…
Știu, am citit, a fost inclusiv reținut de DIICOT sau de DGA…

Da, de DGA.
OK, dar nu cred că am eu vreo implicare.

Nu aveți, dar este un contract semnat de clubul Armatei cu o persoană care are…
Stați puțin, instanța s-a pronunțat? Este o decizie definitivă?

Nu, dar…
Dacă este exonerat de toate acuzațiile?

Sunt acuzații foarte grave.
Sunt de acord cu dumneavoastră. Dar s-au mai văzut cazuri în care oameni pe care instanța i-a achitat.

OK. Ultima chestiune: mie îmi este neclar ce s-a schimbat față de astă-toamnă. Atunci nu aveați suficiente terenuri pentru a organiza antrenamentele propriilor echipe, iar acum închiriați terenul către Baboia. Eu știu că nu s-a făcut niciun teren nou în complexul sportiv…
Da, nu s-a făcut… Bun, în ce sens… Nu înțeleg întrebarea. Cum adică, ce s-a schimbat?

Ieri mi-ați spus că ați fost nevoit să închiriați un teren privat pentru că nu mai făceau față propriile terenuri.
Da.

Acum oferiți spre închiriere, lui Baboia, un teren în propria bază. Ce s-a întâmplat între timp de s-a făcut loc și pentru alții?
Nu „pentru alții”. Pentru AMFB, pentru desfășurarea campionatului de copii. Dar vorbim de desfășurarea campionatului după orele 14.00! După ce grupele noastre de copii și juniori termină antrenamentul, după ce sâmbăta și duminica sunt meciurile pe care le joacă echipele noastre în calitate de organizatori. Deci nu am dat la o parte grupele noastre pentru a face loc acestui turneu de copii. Și, oricum, sâmbătă după-amiază și duminică după-amiază nu erau programate antrenamente pentru copiii noștri.

Am înțeles. Mulțumesc, o zi bună.
Sănătate!


La câteva ore după dialogul de mai sus, colonelul Cristian Petrea a revenit cu un mesaj SMS prin care a confirmat că pe terenul artificial din Ghencea se joacă mai mult decât scrie în contract. „Am discutat cu administratorul bazei și cel puțin pentru data de 31 martie au fost pontați cu 10 ore. Cred că etapa din 17 martie a fost amânată. Pentru luna martie vor fi facturați pentru toate orele”, a menționat comandantul CSA Steaua.
 

Autor: Matei Udrea Publicat: 03 Apr. 2018, 13:49 Actualizat: 03 Apr. 2018, 15:00 Special
Pe aceeași temă
TOP 50 - Cele mai sexy funduri din showbiz. Pe ce loc e
TOP 50 - Cele mai sexy funduri din showbiz. Pe ce loc e "cumințica" Andra Măruță
Norvegienii ne atacă dur copiii: Articol de neînţeles şi declaraţii virulente despre atmosfera creată de cei mici
Norvegienii ne atacă dur copiii: Articol de neînţeles şi declaraţii virulente despre atmosfera creată de cei mici
FOTO VIDEO Cum arată elicopterul în formă de navă spaţială conceput de chinezi pentru „bătăliile digitalizate din viitor“
FOTO VIDEO Cum arată elicopterul în formă de navă spaţială conceput de chinezi pentru „bătăliile digitalizate din ...
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
„Au scos sunete tribale!” Norvegienii isi bat joc de copiii Romaniei! Ce au putut sa spuna dupa meci
„Au scos sunete tribale!” Norvegienii isi bat joc de copiii Romaniei! Ce au putut sa spuna dupa meci
Durata normală a unei partide de amor a fost anunţată oficial! Te încadrezi sau mai trebuie să lucrezi?
Durata normală a unei partide de amor a fost anunţată oficial! Te încadrezi sau mai trebuie să lucrezi?
Acest pictorial îţi semnează direct cererea de divorţ - Galerie foto incendiară
Acest pictorial îţi semnează direct cererea de divorţ - Galerie foto incendiară
Schimbări masive la FCSB. Becali, decizie de ultimă oră luată la echipă. Ce pregăteşte patronul roş-albaştrilor
Schimbări masive la FCSB. Becali, decizie de ultimă oră luată la echipă. Ce pregăteşte patronul roş-albaştrilor
SURPRIZĂ majoră după întâlnirea dintre Orban şi Isărescu
SURPRIZĂ majoră după întâlnirea dintre Orban şi Isărescu
Este OFICIAL. ULTIMA lege adoptată de guvernul Dăncilă. Toate preţurile sar în aer
Este OFICIAL. ULTIMA lege adoptată de guvernul Dăncilă. Toate preţurile sar în aer
Orgie cu MINORI şi droguri, în propria casă. Victimele de 14 ani au povestit ruşinea prin care au trecut: „Doamna ne-a făcut chiar şi...” / Locuinţa mamei nimfomane, situată lângă liceul fiului ei
Orgie cu MINORI şi droguri, în propria casă. Victimele de 14 ani au povestit ruşinea prin care au trecut: „Doamna ne-a ...
Elena Udrea, VICTORIE uriasa! Decizie BOMBA in Gala Bute la ICCJ!
Elena Udrea, VICTORIE uriasa! Decizie BOMBA in Gala Bute la ICCJ!
Elena Udrea aruncă bomba! Cine ar fi, de fapt, în spatele eșecului Vioricăi Dăncilă
Elena Udrea aruncă bomba! Cine ar fi, de fapt, în spatele eșecului Vioricăi Dăncilă
În ce stare e Simona Halep, după ce s-a retras din cauza accidentărilor. Românca a recunoscut tot
În ce stare e Simona Halep, după ce s-a retras din cauza accidentărilor. Românca a recunoscut tot
Ea e cea mai SEXY fata a lui Gigi Becali! O crede cuminte, dar uite cum se DEZBRACA in vacante. FOTO
Ea e cea mai SEXY fata a lui Gigi Becali! O crede cuminte, dar uite cum se DEZBRACA in vacante. FOTO
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Ultima imagine cu Tamara Buciuceanu în viață. Detaliul înfiorător neobservat de nimeni până acum
Ultima imagine cu Tamara Buciuceanu în viață. Detaliul înfiorător neobservat de nimeni până acum
Marea Britanie stabilește data plecării din Uniune. Boris Johnson
Marea Britanie stabilește data plecării din Uniune. Boris Johnson
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare tv.  Cine este barbatul cu care o relatie de 32 de ani. Decizia ei de a nu se marita le-a afectat povestea de iubire
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare ...
Era una dintre cele mai frumoase artiste, dar si-a distrus chipul din cauza operatiilor estetice! Fata i s-a umflat extrem de mult. E socant cum a ajuns sa arate acum
Era una dintre cele mai frumoase artiste, dar si-a distrus chipul din cauza operatiilor estetice! Fata i s-a umflat extrem ...
Prima maşină fără şofer din România, accident spectaculos în Botoşani - VIDEO
Prima maşină fără şofer din România, accident spectaculos în Botoşani - VIDEO
Anamaria Prodan încinge internetul la 46 de ani! IMAGINI INCENDIARE cu vedeta TV într-un costum de baie minuscul! FOTO
Anamaria Prodan încinge internetul la 46 de ani! IMAGINI INCENDIARE cu vedeta TV într-un costum de baie minuscul! FOTO
BOMBĂ! Cui i-a rămas AVEREA Tamarei Buciuceanu! Actrița nu a avut copii și a decis să i-o lase toată lui
BOMBĂ! Cui i-a rămas AVEREA Tamarei Buciuceanu! Actrița nu a avut copii și a decis să i-o lase toată lui
Data la care Marea Britanie pleacă din Uniune! BREXIT-ul are noi termene
Data la care Marea Britanie pleacă din Uniune! BREXIT-ul are noi termene
Cum arată fiul prințului Harry și al lui Meghan Markle?
Cum arată fiul prințului Harry și al lui Meghan Markle?