ANCHETĂ‚ | Steaua cedează un teren sintetic din Ghencea unui oficial AMFB urmărit penal pentru dare de mită. Contractul e de 5 ore pe săptămână, dar terenul este folosit zi-lumină, tot weekendul. Cum i s-a făcut loc peste noapte unui apropiat al comandantului și ce spune colonelul Petrea

Autor: Matei Udrea Publicat: 03 Apr. 2018, 13:49 Actualizat: 03 Apr. 2018, 15:00 Special

Modul în care este gestionată activitatea la Clubul Sportiv al Armatei Steaua pare să devină tot mai de neînțeles. Gruparea Armatei închiriază, pe de o parte, pentru sute de mii de lei, terenuri pentru că juniorii n-ar mai avea loc în baza din Ghencea, dar pe de altă parte le dă spre folosință unor oficiali ai Asociației Municipale de Fotbal București (AMFB) spații de antrenament chiar în incinta propriului complex sportiv.

Firma SC Sports Arena Production SRL, aparținându-i secretarului general al AMFB, Claudiu Baboia – persoană urmărită penal pentru dare de mită -, a închiriat la începutul lunii martie unul din cele două terenuri sintetice ale bazei sportive din Ghencea, pe care sâmbăta și duminica se joacă acum meciuri de dimineața până seara – 17 ore pe săptămână. Este o perioadă de exploatare a terenului de peste 3 ori mai mare decât cea trecută în contract, care prevede plata chiriei pentru numai 5 ore pe săptămână.


Cererea înaintată de secretarul general al AMFB, Claudiu Baboia, a fost aprobată de colonelul Cristian Petrea. Meciurile de juniori au început, așa cum scrie și în cerere, pe 10 martie. Solicitarea este pentru 5 ore săptămânal

Vorbim de același club – CSA Steaua – care astă-toamnă plătea 172.000 de lei chirie unei firme pentru ca juniorii legitimați aici să se antreneze pe un teren din afara bazei sportive. Colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, a precizat pentru ProSport că această închiriere a terenului din cartierul Militari a fost necesară astă-toamnă deoarece, din cauza numărului crescut de echipe, juniorii steliști nu mai aveau loc pe terenurile din Complexul Sportiv din Ghencea.
De atunci și până acum, situația bazei din Ghencea a rămas însă neschimbată. Nu a apărut niciun teren nou de pregătire, astfel că nu s-a rezolvat „problema” care a dus la necesitatea închirierii unui un teren privat. Și n-a apărut nici vreun excedent de spații de antrenament, pentru ca acestea să poată fi închiriate către terți.


„Am semnat un contract pentru închirierea unui teren pentru că centrul de copii și juniori s-a dezvoltat, între timp a fost reînființată echipa mare, încă două echipe de juniori republicani, grupe de copii de la 2002 la 2010 și terenurile noastre nu mai făceau față…”
Colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, explicând ProSport, duminică, de ce a fost nevoie să plătească 172.000 de lei chirie pentru un teren privat, în afara bazei sportive


Ciudatul caz v-a fost deja prezentat luni de ProSport, laolaltă cu documentele și cu explicațiile colonelului Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua. 

Revenind la contractul dintre CSA Steaua, reprezentată de colonelul Cristian Petrea, și SC Sports Arena Production SRL, aparținându-i lui Claudiu Baboia, cererea a fost semnată de secretarul general al AMFB pe 26 februarie 2018. Oferta era de 167 lei/oră chirie pentru un contract de 5 ore pe săptămână, în perioada 10 martie – 17 iunie 2018.

Actele au fost semnate de colonelul Cristian Petrea, așa că, începând cu 10 martie, pe terenul din Complexul Sportiv Steaua au început meciurile de juniori din competițiile AMFB.

Una din probleme ar fi că aceste meciuri de copii și juniori, desfășurate sub egida AMFB și pentru care Baboia încasează sume consistente de la echipe, ocupă terenul din Ghencea 17 ore pe săptămână, și nu 5! E vorba, așa cum puteți vedea mai jos în capturi chiar de pe site-ul AMFB, de meciuri care se joacă sâmbăta de la ora 9.00 la ora 18.00 (ultima partidă începe la 17.10), iar duminica de la ora 9.00 la ora 17.00 (ultimul joc începe la ora 16.00). Programul complet al meciurilor de juniori organizate de AMFB în complexul Steaua poate fi consultat aici și aici.

Practic, în acest moment, unul din cele două terenuri sintetice existente în baza Steaua (cel de dimensiuni reduse, adecvat activității pentru copii) este blocat, în fiecare weekend, de dimineață până spre seară, de o firmă privată. Contractul este până în luna iunie a acestui an.

Programul meciurilor de copii organizate sâmbăta de Baboia în Ghencea se întinde pe durata a 9 ore, de la ora 9.00 la ora 18.00


Programul meciurilor de copii jucate sub egida AMFB în Ghencea duminica începe la ora 9.00 și se încheie la ora 17.00: în total, 8 ore
 

Povestea unei relații strânse: Petrea – Baboia

În ultimul an, între Claudiu Baboia (secretarul general al AMFB este urmărit penal de DNA pentru că a încercat să-i dea mită unui arbitru înaintea unui meci din Liga 2) și colonelul Cristian Petrea s-au stabilit relații deosebite.

Astă-vară, AMFB a schimbat criteriile de admitere a echipelor în Liga 4 și a inclus direct în această competiție nou-înființata formație CSA Steaua (deși, conform criteriului sportiv, aceasta trebuia să pornească din Liga 5, ultimul eșalon valoric, la fel ca toate formațiile abia înființate). Alături de Steaua au mai fost băgate atunci „peste rând”, direct în Liga 4, alte trei echipe nou-înființate: AFC Dinamo, Carmen și Academia Rapid.

Această evoluție a evenimentelor fusese anticipată de colonelul Cristian Petrea, pentru ProSport, încă din iarna 2016-2017, când ofițerul a declarat că primise garanții că echipa sa va fi inclusă direct în Liga 4.


Claudiu Baboia l-a ajutat pe comandantul CSA Steaua, iar acum a primit în chirie unul din terenurile bazei sportive

La începutul acestui an, într-o Adunare Generală marcată de numeroase nereguli și tulburată de un scandal de proporții, Claudiu Baboia a contribuit la numirea colonelului Cristian Petrea în funcția de vicepreședinte la AMFB. Votul a fost, potrivit martorilor oculari, unul nelegal. Pentru că, în primă fază, prea puțini din cei prezenți au ridicat mâna când au fost întrebați dacă îl vor pe Petrea vicepreședinte AMFB, scrutinul s-a anulat și a fost reluat într-o ordine inversă. Șefii AMFB au întrebat cine este împotrivă, cine se abține, apoi au tras direct concluzia că restul oamenilor (care nu ridicaseră deloc mâna) ar fi „din oficiu” suporterii lui Petrea.

Ultimul episod s-a consemnat luna trecută, când Claudiu Baboia a primit acest contract în interiorul bazei sportive din Ghencea. Oficialul AMFB plătește chiria conform contractului, apoi încasează banii de la echipele care joacă pe terenul respectiv.


INTERVIU | Colonelul Petrea: „Am semnat cu AMFB, nu cu Baboia. Activitatea se desășoară după ce se termină programele noastre de antrenament sau meciurile oficiale”


Colonelul Petrea a semnat, în numele CSA Steaua, contracte contradictorii

Tema contractului făcut de CSA Steaua cu firma lui Baboia a părut să îl surprindă, luni, pe colonelul Cristian Petrea. Pentru câteva secunde, reporterul a trăit cu impresia că s-a întrerupt convorbirea telefonică. Nu se întrerupsese, comandantul CSA Steaua era acolo. 
Dialogul a scos în evidență că ofițerul deținea alte date față de cele ale reporterului. Cristian Petrea a menționat că acest contract a fost încheiat cu AMFB, și nu cu o societate comercială (așa cum se poate vedea în acte), adăugând că este vorba de 5 ore pe săptămână, sâmbătă și duminică după-amiaza, după ora 16.00, când activitatea grupelor de copii și juniori de la Steaua s-a încheiat. A părut surprins să afle că, de fapt, acel teren e ocupat de dimineață până seara, în weekend, de firma lui Baboia, iar cele 5 ore sunt, de fapt, 17.
A existat și o interesantă parte a dialogului legată de oportunitatea unui contract între clubul Armatei române și o persoană urmărită penal pentru dare de mită.
Dar cea mai delicată problemă, din punctul de vedere al reporterului ProSport – și în privința căreia interlocutorul nu a părut nici convins de argumente, nici convingător – este aceea că, după ce s-a închiriat un teren privat pe motiv că acelea din propria bază nu sunt suficiente pentru numărul de echipe, acum se cedează unul din propriile terenuri artificiale unei firme private. Practic, două zile pe săptămână, unul din cele două terenuri sintetice deținute de Steaua este ocupat de o societate comercială. Care îi aparține lui Claudiu Baboia, secretarul general al AMFB.
Citiți mai jos punctul de vedere al colonelului Cristian Petrea și precizarea pe care acesta a făcut-o, prin SMS, la câteva ore după discuție.

ProSport: Domnule colonel, este vorba de un contract pe care l-ați făcut cu Baboia…
Cristian Petrea:

Cu Claudiu Baboia.

Alo?
Da, știu că doresc să organizeze nu știu ce…

Păi, organizează deja!
O finală de…

Se joacă deja acolo.
Nu, organizează acum.

Organizează în fiecare săptămână.
Acum, da! Și nu cu Baboia, cu AMFB!

Nu, este firma lui Claudiu Baboia. A lui, personal. Este o societate comercială. Un SRL.
Asta nu știu.

Iar el, mai departe, organizează meciuri care se joacă sub egida AMFB. Dar e vorba de o firmă (n.r. – SC Sports Arena Production SRL) privată, aflată în proprietatea lui Claudiu Baboia.
Nu. Eu am înțeles că organizează AMFB un campionat. Nu au teren și…

Este o competiție pentru copii, da. Dar cea care a închiriat terenul este o firmă comercială.
Îmi notez și…

OK. Eu am văzut în contract că e vorba de 5 ore săptămânal pentru 167 de lei pe oră.
Vorbim de sâmbătă și duminică.

Da.
După ce se termină programele noastre de antrenament sau meciurile oficiale.

În realitate, se joacă 17 ore, nu 5 ore, așa cum e contractul. Și se joacă de dimineață până după-amiază. Sâmbătă, de la ora 9.00 până la ora 18.00, și duminică, de la ora 9.00 până la ora 17.00.
Asta voi verifica. Nu știu. Eu știu ce am semnat.

Asta…
Dacă spuneți… Eu am semnat pentru 5 ore.

Se poate verifica ușor chiar pe site-ul AMFB, unde este trecut programul competițiilor pentru copii de pe terenul din complexul Steaua.
Mi-am notat. Credeți-mă, am foarte multe lucruri…

Vă cred. Altă chestiune: probabil că știți că Baboia este urmărit penal pentru dare de mită…
Știu, am citit, a fost inclusiv reținut de DIICOT sau de DGA…

Da, de DGA.
OK, dar nu cred că am eu vreo implicare.

Nu aveți, dar este un contract semnat de clubul Armatei cu o persoană care are…
Stați puțin, instanța s-a pronunțat? Este o decizie definitivă?

Nu, dar…
Dacă este exonerat de toate acuzațiile?

Sunt acuzații foarte grave.
Sunt de acord cu dumneavoastră. Dar s-au mai văzut cazuri în care oameni pe care instanța i-a achitat.

OK. Ultima chestiune: mie îmi este neclar ce s-a schimbat față de astă-toamnă. Atunci nu aveați suficiente terenuri pentru a organiza antrenamentele propriilor echipe, iar acum închiriați terenul către Baboia. Eu știu că nu s-a făcut niciun teren nou în complexul sportiv…
Da, nu s-a făcut… Bun, în ce sens… Nu înțeleg întrebarea. Cum adică, ce s-a schimbat?

Ieri mi-ați spus că ați fost nevoit să închiriați un teren privat pentru că nu mai făceau față propriile terenuri.
Da.

Acum oferiți spre închiriere, lui Baboia, un teren în propria bază. Ce s-a întâmplat între timp de s-a făcut loc și pentru alții?
Nu „pentru alții”. Pentru AMFB, pentru desfășurarea campionatului de copii. Dar vorbim de desfășurarea campionatului după orele 14.00! După ce grupele noastre de copii și juniori termină antrenamentul, după ce sâmbăta și duminica sunt meciurile pe care le joacă echipele noastre în calitate de organizatori. Deci nu am dat la o parte grupele noastre pentru a face loc acestui turneu de copii. Și, oricum, sâmbătă după-amiază și duminică după-amiază nu erau programate antrenamente pentru copiii noștri.

Am înțeles. Mulțumesc, o zi bună.
Sănătate!


La câteva ore după dialogul de mai sus, colonelul Cristian Petrea a revenit cu un mesaj SMS prin care a confirmat că pe terenul artificial din Ghencea se joacă mai mult decât scrie în contract. „Am discutat cu administratorul bazei și cel puțin pentru data de 31 martie au fost pontați cu 10 ore. Cred că etapa din 17 martie a fost amânată. Pentru luna martie vor fi facturați pentru toate orele”, a menționat comandantul CSA Steaua.
 

Autor: Matei Udrea Publicat: 03 Apr. 2018, 13:49 Actualizat: 03 Apr. 2018, 15:00 Special
Pe aceeași temă
Doliu în România. Celebra blondă a fost găsită moartă în casă. Se repetă cazul Cristina Țopescu
Doliu în România. Celebra blondă a fost găsită moartă în casă. Se repetă cazul Cristina Țopescu
Studiu olandez despre coronavirus: De ce în supermarket riscul infectării e mai mare
Studiu olandez despre coronavirus: De ce în supermarket riscul infectării e mai mare
Descoperire URIAŞĂ! Ce se întâmplă cu bolnavii de COVID-19 care nu au simptome
Descoperire URIAŞĂ! Ce se întâmplă cu bolnavii de COVID-19 care nu au simptome
Schimb URIAS intre Barcelona si Manchester City! Pep Guardiola vrea cu orice pret un jucator de pe Camp Nou! Spaniolii fac anuntul
Schimb URIAS intre Barcelona si Manchester City! Pep Guardiola vrea cu orice pret un jucator de pe Camp Nou! Spaniolii fac ...
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
Topul celor mai ”perverse” vedete din România! Cum și-au făcut de cap în mijlocul străzii
Topul celor mai ”perverse” vedete din România! Cum și-au făcut de cap în mijlocul străzii
Fiica unui „element dubios“: „Când aveam 9 ani, au arestat-o pe mama. Eram în clasa a III-a şi deja rămasă fără mamă şi fără tată“
Fiica unui „element dubios“: „Când aveam 9 ani, au arestat-o pe mama. Eram în clasa a III-a şi deja rămasă fără ...
EXCLUSIV. Fiul unui ex-ministru, petrecere ”cu circuit închis” alături de temuții frați Carani + ”Regele manelelor” Salam și lideri interlopi
EXCLUSIV. Fiul unui ex-ministru, petrecere ”cu circuit închis” alături de temuții frați Carani + ”Regele manelelor” ...
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / ...
Prognoza meteo ANM pe două săptămâni! Se anunță prăpăd! Cum va fi vremea în România în luna iunie
Prognoza meteo ANM pe două săptămâni! Se anunță prăpăd! Cum va fi vremea în România în luna iunie
Surpriză uriașă de 1 iunie, pentru șoferi! Unde este cea mai ieftină benzină din România
Surpriză uriașă de 1 iunie, pentru șoferi! Unde este cea mai ieftină benzină din România
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
Nepoata unui milionar a mers la duș. A găsit ceva de infarct și a chemat poliția
Nepoata unui milionar a mers la duș. A găsit ceva de infarct și a chemat poliția
Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr
Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr
Preotul GAY a murit! Ce avere i-a lăsat românului cu 54 de ani mai tanar
Preotul GAY a murit! Ce avere i-a lăsat românului cu 54 de ani mai tanar
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul lor
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul ...
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban!  Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Noul proprietar al PRO TV s-a trezit cu averea evaporată. Cum a putut să piardă atât de mulţi bani
Noul proprietar al PRO TV s-a trezit cu averea evaporată. Cum a putut să piardă atât de mulţi bani
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să vândă mașina
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să ...
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare