7 mai 1986 | Când Iordănescu şi-a arătat clasa la 36 de ani. "Câţi jucători, în lume, n-ar fi plătit cu sânge un asemenea noroc!?". Ce spunea Fănuş Neagu după victoria Stelei de la Sevilla

7 mai 2018 6685 afişări Comentează şi tu Special
7 mai 1986 | Când Iordănescu şi-a arătat clasa la 36 de ani. "Câţi jucători, în lume, n-ar fi plătit cu sânge un asemenea noroc!?". Ce spunea Fănuş Neagu după victoria Stelei de la Sevilla

32 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni îşi închid azi bucla, iar poveştile despre performanţa Stelei la Sevilla ispitesc neîncetat. Odată cu  imaginile cu Lăcătuş, Balint şi ceilalţi ridicând trofeul, rămân şi rândurile scrise după marea victorie, 2-0 cu Barcelona, a echipei lui Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu.

ProSport a descoperit ce scria Fănuş Neagu despre Steaua - Barcelona şi cum a perceput marele scriitor brăilean mutarea cu Iordănescu, de pe bancă în teren.

"Mă bucur ca de o furtună în arborii lunii mai că Emeric Ienei, spre a da legendei un destin feeric, l-a plantat în trifoiul serii de miercuri şi pe Puiu Iordănescu.

Introducerea lui în linia de mijloc, atunci când fructul de aur se mută de pe o creangă pe alta, când coroana suferinţei ardea parcă mai mult pe fruntea băieţilor noştri, a reîntinerit bătălia. Inteligenţa lui Ienei şi extraordinara forţă de joc a lui Iordănescu au trecut cârma în mâinile noastre. Puiu trebuie să fie mândru de acest fericit final de carieră. Câţi jucători, în lume, n-ar fi plătit cu sânge asemenea noroc!?".

Retras din activitate şi secund al lui Emeric Ienei, Anghel Iordănescu (36 de ani) a fost trecut pe foaia de joc de antrenorul orădean pentru a completa lotul după ce Tudorel Stoica ratase finala, fiind suspendat. În minutul 72 al întâlnirii de la Sevilla, Iordănescu a fost introdus în locul regretatului Lucian Bălan, aducând un plus de clarviziune în linia mediană a Stelei.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.