JO 2014 LIVE BLOG, Ziua 6-a. A început turneul de hochei: Suedia a bătut Cehia cu 4-2. Rusia a făcut „dubla” în proba de perechi la patinaj artistic. Germania, în frunte la medalii

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Primul caz de egalitate pe primul loc în proba de schi alpin a Jocurilor Olimpice de iarnă a avut loc azi la coborâre – feminin. Slovena Tina Maze și elvețianca Dominique Gisin au terminat în același timp, câștigând medalia de aur
     
  • Neamțul Eric Frenzel a fost al doilea medaliat cu aur azi, în proba de Gundersen 10 km la combinată nordică, urcând Germania pe primul loc în clasamentul pe medalii
     
  • Olanda a câștigat al patrulea aur la Soci, în proba de patinaj viteză – 1000 de metri – masculin, prin Stefan Groothuis

Programul zilei de 12 februarie și sportivii români în competiție

07:00 Curling (Masculin, sesiunea a 4-a)
09:00 Schi alpin (coborâre feminin). Ania Caill
10:00 Hochei pe gheață (Elveția – Finlanda, grupa A, feminin)
11:30 Combinată nordică (sărituri)
12:00 Curling (feminin, sesiunea a 4-a)
12:00 Snowboard (Halfpipe feminin – calificări)
14:30 Hochei pe gheață (Canada – SUA, grupa A, feminin)
14:30 Combinată nordică (schi fond 10 km)
16:15 Sanie (dublu – manșa 1)
16:00 Patinaj viteză (masculin – 1.000 metri)
17:00 Curling (Masculin, sesiunea a 5-a)
17:00 Snowboard (Halfpipe feminin – semifinale)
17:45 Patinaj artistic (perechi – programul liber)
17:45 Sanie (dublu – manșa 2)
19:00 Hochei pe gheață (Cehia – Suedia și Letonia – Elveția, grupa C, masculin)
19:30 Snowboard (Halfpipe feminin – finală)


21:35 Germania a terminat în frunte după ziua a șasea în clasamentul pe medalii.


21:32 Suedia s-a impus cu 4-2 în fața Cehiei, în partida de deschidere a turneului de hochei masculin. Într-o altă partidă, Elveția a câștigat cu 1-0 în fața Letoniei, cu un gol marcat în ultimul minut.


21:25 Statele Unite ale Americii au pus mâna pe ultimul titlu olimpic al zilei. Kaitlyn Farrington a câștigat proba de halfpine de la snowboard.


21:15 Rusia recuperează în clasamentul pe medalii după ce a făcut dubla la patinaj artistic. Perechea Tatiana Volosozhar – Maxim Trankov  (foto) a devenit campioană olimpică, iar Ksenia Stolbova – Fedor Klimov a luat argint.


19:50 Suedia face 4-0 prin Zetterberg și Karlsson!


19:35 Arena de hochei de la Jocurile Olimpice arată superb! La fiecare gol, pe cupola acesteia apare un puc, cu scorul și steagurile echipelor lângă el.


19:29 Patrick Berglund, jucătorul lui St Louis Blues, a făcut 2-0 pentru Suedia în meciul cu Cehia!


19:23 Primul gol al turneului masculin de hochei a fost marcat de suedezul Daniel Alfredsson, jucătorul lui Detroit Red Wings, împotriva Cehiei. Alfredsson (41 de ani) e la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice la care marchează, reușind să câștige și o medalie de aur la JO Torino 2006.


19:12 Fotografia zilei a fost realizată în concursul de patinaj viteză și înfățișează într-o postură supraexpusă pe Jonathan Garcia 


19:03 Turneul de hochei a început oficial cu partidele Cehia – Suedia și Letonia – Elveția!


18:26 Nicio surpriză la sanie dublu – masculin! Nemții Wendlt și Arlt au câștigat cu 522 miimi în fața fraților austrieci Linger! Germania își mai trece în cont o medalie de aur! Podiumul a fost completat de letonii Sics/Sics, aflați la 857 de miimi de câștigători


18:20 Potrivit „Infostrada”, Rusia și Canada au cele mai mari șanse să câștige turneul de hochei masculin. Acesta debutează la ora 19:00, cu meciurile Cehia – Suedia și Letonia – Elveția.


18:10 Comitetul Olimpic austriac a făcut o plângere oficială la CIO pentru că Elisabeth Goergl, schioarea care a abandonat azi în proba de coborâre, după ce aceasta a fost controlată anti-doping cu 11 ore înaintea concursului.


18:00 Manșa secundă a probei masculine de sanie – dublu e în plină desfășurare.  Lider e echipajul slovac Zemanik/Petrulak, însă mai sunt de coborât alte 11 echipaje!


17:45 Michael Mulder devine primul medaliat multiplu de la Soci, adăugând bronzul de la 1000 de metri aurului de la 500 de metri.


17:38 Costumul patinatoarei germane Aliona Savcenko a devenit subiect de glume pentru internauți, care au asemuit-o cu unul dintre Power Rangeri.


17:23 AUR PENTRU OLANDA! „Portocala” domină autoritar proba de patinaj viteză, după ce Stefan Groothuis s-a impus în proba de 1000m masculin. Denny Morrison a venit la doar 4 sutimi în spatele olandezului, în timp ce un alt olandez, Michael Mulder, a câștigat bronzul.

 


17:02 Scandal în Liban după ce schioarea Jackie Chamon a pozat goală în urmă cu doi ani. Presa libaneză a criticat-o dur pe Chamoun care i-a rugat pe prietenii săi virtuali să nu mai distribuie clipul și fotografiile cu ea în acea ipostază


16:56 După prima din cele două manșe ale probei de sanie dublu – masculin, nemții Wendl și Ardt conduc, parcurgând inelul de la Soci în 49 de secunde și 373 de miimi, cu 312 miimi mai rapid decât dublul austriac Linger/Linger.


16:44 După un meci echilibrat și foarte spectaculos, Canada a învins SUA la hochei feminin, scor 3-2!


16:16 Canada – SUA, 1-1, în proba feminină de hochei!


15:40 În 20 de minute începe prima manșă a probei de dublu masculin a concursului de sanie. Vor lua parte 19 echipaje, cel al României ratând șansa de a participa din cauza faptului că au fost descalificați.

Motivul? „Conform unei reguli a Federației Internaționale  de Sanie, directorul de concurs a cerut un juriu tehnic făcut din antrenori celebri, care a constatat că echipajul nu îndeplinește condițiile de securitate. Ca tehnică de deplasare sportivii nu sunt foarte buni, de aceea n-au fost înscriși în concurs. Nu este o problemă de material, nici de sanii, este o problemă strict de tehnică” , a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.


15:37 Meciul dintre Canada și SUA din competiția de hochei feminin e în plină desfășurare. Partida e extrem de strânsă, scor 0-0, după 35 de minute între cele mai bune echipe ale turneului.


15:30 Pentru a înțelege cât de popular e biatlonul în Norvegia, 84% dintre persoanele care s-au uitat la televizor sâmbătă seara au urmărit cursa de sprint masculin de biatlon


15:12 Una dintre cele mai spectaculoase poze a fost realizată în timpul probei de snowboard! Iată cât de sus a zburat Aimee Fuller.


15:10 Prin aurul lui Frenzel de la combinată nordică, Germania a urcat pe primul loc în topul medaliilor. Nemții au cinci medalii de aur și una de argint, în timp ce Norvegia și Canada au doar patru medalii de aur!


14:56 REZULTAT FINAL. Canada – Marea Britanie 9-6 în grupa turneului de curling feminin.


14:53 AUR PENTRU FRENZEL! Neamțul a judecat perfect din punct de vedere tactic, stând la cutie până la final. Sprintul său nu a putut fi oprit de Watabe! Japonezul vine pe locul secund, la 4,2 secunde, în timp ce norvegianul Krog vine pe 3, la 8,1 secunde!


14:51 A mai rămas doar un singur kilometru! Watabe are o secundă în fața lui Frenzel, care mai păstrează un avantaj de 12 secunde în fața grupului urmăritor. Se pare că aurul se va decide între primii doi.


14:47 Mai sunt 3,5 kilometri, iar Watabe și Franzel, iar diferența față de grupul condus de Pittin mai e doar de 13 secunde.


14:41 Diferența dintre fruntași și grupul urmăritor a scăzut surprinzător. Watabe și Frenzel sunt în continuare în frunte la jumătatea cursei, în timp ce grupul urmăritor, condus de norvegianul Krog e la 21 de secunde în spate.


14:36 Duelul dintre Watabe și Frenzel este unul pasionant. Cei doi rămân în față și după 2,5 kilometri, distanțându-se față de grupul urmăritor, care e la 29 de secunde în spate.


14:35 După primii 1,5 kilometri, Watabe l-a depășit deja pe Frenzel, în timp ce francezul Jason-Lamy Chappuis a recuperat opt secunde! 


14:30 A început proba de schi fond din combinata nordică. Neamțul Eric Frenzel pleacă primul, urmat de Watabe, la șase secunde.


14:19 Evgeni Plușenko se pregătește asiduu pentru proba masculină de patinaj, antrenându-se timp ce 30 de minute cu o minge cu antrenorul său.


14.16 REZULTAT FINAL. Finlanda – Elveția 4-3 în turneul olimpic de hochei feminin.


14:11 Situația incredibilă în care se află sportul românesc a generat reacții în zona de comentarii a acestui blog.  Mesaje dure au venit ca urmare a problemelor lui Alexandru Teodorescu și Radu Șovăială la sanie și a rezultatului excelent al lui Edit Mikloș la coborâre.


14:05 Startul și finalul probei de fond a combinatei nordice se află chiar la baza trambulinei de pe care au sărit sportivii în această dimineață.


14:00 În timp ce schiorii rulează cu viteze de peste 100 km/h, antrenorii lor se urcă în copaci pentru a observa cât mai bine parcursul lor pe pârtia de la Soci.


13:21 REZULTAT FINAL. Norvegia – Germania 8-5, în competiția masculină de curling.


12:23 Eric Frenzel a câștigat proba de sărituri cu schiurile în combinata nordică – Gundersen, 10 km, după o săritură de 131,5 metri. Frenzel va porni în proba de fond cu 6 secunde în fața japonezului Akito Watabe, în timp ce Evgeni Klimov a terminat pe 3 și va porni cu 26 de secunde întârziere. Germanul Frenzel are șanse mari să câștige aurul!


12:00 Una dintre fotografiile zilei a venit de la schi alpin. Tina Maze, campioană olimpică la coborăre, a avut un mod original de a „mulțumi zăpezii” pentru bucuria care i-a adus-o.


11:57 Antrenorul echipei de hochei a Statelor Unite a anunțat că în meciul de mâine cu Slovacia va fi titularizat în poartă Jonathan Quick, goalkeeperul lui Los Angeles Kings.


11:49 O imagine incredibilă cu satul olimpic de la Soci a fost surprinsă de pe Stația Spațială Internațională și publicată pe site-ul NASA.


11:42 Turneul de hochei pe gheață la masculin, poate cele mai așteptate probe de la JO, debutează în această seară cu un meci care oricând poate fi și pentru medalii, Suedia – Cehia. Competiția masculină se anunță de zile mari în condițiile în care în Rusia au ajuns toate vedetele din NHL. Eventualele absențe sunt cauzate de accidentări.


11:03 Este pentru prima dată când în proba de schi alpin a Jocurilor Olimpice se înregistrează egalitate perfectă.


10:58 Aurul câștigat de Tina Maze la coborâre este prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarnă pentru Slovenia! Țara ex-iugoslavă avea alte 10 medalii, dar nu cucerise niciodată aurul!


10:35 Ania Caill a ratat o poartă și a abandonat. Proba de coborâre se încheie cu două campioane olimpice, Tina Maze și Dominique Gisin. Edit Miklos termină pe locul 7.


10:00 Edit Miklos, schioara alpină născută în România care reprezintă însă Ungaria, a obținut a șasea performanță la coborâre. Performanța este uluitoare. Între timp, Miklos a mai pierdut o poziție, fiind depășită de Sejersted (Norvegia).


09:53 Situație interesantă în acest moment la schi alpin. Tima Maze (Slovenia) și Dominique Gisin (Elveția) sunt împreună pe primul loc, având același timp ce coborâre.


09:40 Marie Marchand-Arvier (Franța) și-a pierdut echilibrul la coborâre și an ieșit din cursă. A fost și primul abandon al finalei de la schi alpin.


09:35 Japonezul Ayumu Hirano a devenit cel mai tânăr medaliat pe zăpadă în istoria Jocurilor Olimpice. Niponul a cucerit argintul la halfpipe (snowboard) la vârsta de 15 ani și 74 de zile.


09:27 La această oră este în plină desfășurare coborârea feminină de la schi alpin. Vremea este superbă. Ania Caill are numărul 39 de concurs. La start sunt 42 de spotive, însă Tina Weirather nu participă.


12 februarie 2014 a intrat deja în istoria sportului românesc. De această dată nu printr-o realizare, ci printr-un exemplu negativ. Alexandru Teodorescu și Radu Șovăială ratează Jocurile Olimpice pentru că li s-a stricat sania. Citiți aici cazul incredibil al celor doi sportivi. Acest lucru întărește faptul că România nu poate fi mai presus de țări precum Zimbabwe, Jamaica, Togo, Bermuda, Thailanda sau Insulele Cayman la sporturile de iarnă. Incredibil când te gândești la formele de relief de care dispunem noi ca țară în raport cu cele amintitite, dar și cu multe alte națiuni care performează, iau medalii, deși nu dispun de asemenea avantaje. România a rămas astfel numai cu un reprezentant azi, Ania Caill la schi alpin. În ziua a șasea de competiții se vor decerna șase titluri, la schi alpin, patinaj artistic, patinaj viteză, combinată nordică, snowboard și sanie.

Adrian Costeiu / Redactor
Știri despre
WOW! Ce mișcări lascive! TOP 50 cele mai jucăușe fete care se zbenguie pe plajă
WOW! Ce mișcări lascive! TOP 50 cele mai jucăușe fete care se zbenguie pe plajă
Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă
Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă
Finala Champions League. Real Madrid şi Liverpool se înfruntă sâmbătă, ora 22:00
Finala Champions League. Real Madrid şi Liverpool se înfruntă sâmbătă, ora 22:00
CTP comentează gestul Irinei Begu de a arunca o rachetă în tribune: „Nu faci așa ceva!”
CTP comentează gestul Irinei Begu de a arunca o rachetă în tribune: „Nu faci așa ceva!”
Şoc total în showbiz. Alexa confirmă RELAŢIA cu Prodanca
Şoc total în showbiz. Alexa confirmă RELAŢIA cu Prodanca
SINGURUL oraș din lume situat pe două CONTINENTE! Tu știi care este?
SINGURUL oraș din lume situat pe două CONTINENTE! Tu știi care este?
Anunțul făcut de ANM! Vremea o ia razna din nou. Ne așteaptă temperaturi fără precedent în iunie
Anunțul făcut de ANM! Vremea o ia razna din nou. Ne așteaptă temperaturi fără precedent în iunie
Vladimir Putin, avertizare pentru România! Nu va mai rămâne nimic. SOC TOTAL
Vladimir Putin, avertizare pentru România! Nu va mai rămâne nimic. SOC TOTAL
La 6 săptămâni de la nuntă, a dispărut. După 68 de ani, nevasta lui a aflat adevărul
La 6 săptămâni de la nuntă, a dispărut. După 68 de ani, nevasta lui a aflat adevărul
Schimbare șocantă de look. Lana del Rey s-a îngrășat 30 de kilograme. Cum arată acum
Schimbare șocantă de look. Lana del Rey s-a îngrășat 30 de kilograme. Cum arată acum
Un model a ieșit în public cu „cel mai mic bikini printat 3D din lume”. Puţine femei au curajul ei
Un model a ieșit în public cu „cel mai mic bikini printat 3D din lume”. Puţine femei au curajul ei
Războiul din Ucraina, ziua a 94-a. 10.000 de soldaţi ruşi sunt în Lugansk. Trupele ucrainene bat în retragere. Armata rusă avansează rapid în est. Un deputat comunist rus îi cere lui Putin să pună capăt războiului din Ucraina / SUA vrea să ofere Ucrainei rachete cu rază mare de acţiune
Războiul din Ucraina, ziua a 94-a. 10.000 de soldaţi ruşi sunt în Lugansk. Trupele ucrainene bat în retragere. Armata rusă…
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
Motivul banal
pentru care un minor a lovit cu sălbăticie un alt băiat şi l-a lăsat inconştient în parc EXCLUSIV
Motivul banal pentru care un minor a lovit cu sălbăticie un alt băiat şi l-a lăsat inconştient în parc EXCLUSIV
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
VIDEO:Și-a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. Ce au spus mecanicii când au rămas singuri
VIDEO:Și-a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. Ce au spus mecanicii când au rămas singuri
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare! Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare! Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!