VIDEO Totul despre colegii mei cu Florentin Petre | „Avea o Dacie obosită, uita să-i tragă frâna de mână și pica în gard. Șofer bun!” Cine plângea lângă dinamovist, mijlocașul care desena copaci, cartea lui Dănuț Lupu și spiritul lui Cătălin Hîldan

Autor: Andrei Pal Publicat: 26 Jan. 2017, 20:17 Actualizat: 27 Jan. 2017, 11:33 Fotbal Intern

Florentin Petre (41 de ani), fostul căpitan de la Dinamo, a fost invitatul emisiunii ProSport LIVE, joi, și a răspuns rubricii Totul despre colegii mei. „Piticul”, așa cum era alintat de colegi, a depănat amintiri legate de colegii săi dinamoviști din perioada 2000/2001 și a făcut descrierea fiecărui coleg din acel sezon, folosindu-se de o poză de grup.

De la cărțile care s-ar putea scrie despre viața lui Dănuț Lupu, la cine era „băiatul cu buna dispoziție” din lot, cum își lovea Adi Mihalcea mașina de fiecare dată când parca la Stadionul Dinamo și descrierea specială făcută unicului căpitan, Cătălin Hîldan. Cu ce poreclă s-a ales în orașul natal din cauză că îi plăceau prea mult fructele, ce fotbalist plângea când făcea antrenamente alături de el și „regretele” legate de carierele lui Ionuț Voicu și Florin Cernat. Aflați totul, mai jos, chiar din spusele sale.

Adi Mihalcea„Când a venit prima dată în București avea o Dacie obosită. De câte ori venea uita să-i tragă frâna de mână și cădea exact în parcarea de la Dinamo, se lovea în gard. Șofer bun”.

Cristi Vlad„Un băiat sobru, serios, foarte bun, profesionist. Se băga și el din când în când la caterincă, dar doar ce venise și era foarte tânăr, nu prea îi convenea. Îi conveneau lucurile care se întâmplau, dar era foarte cuminte. Un băiat extraordinar”.

Daniel Iftodi„La un moment dat ne-a pus psihologul să desenăm… Să facem ceva pe o hârtie. El, la un moment dat, s-a apucat, a făcut un pom. Dar pomul ală, cum să spun, simplu așa. Ciu niște crengi, nu știu ce… Și la un moment dat îl întreabă psihologul ‘Pomul ăsta, al tău, nu are și el frunze, flori?’ Zice ‘Nu, nu. Pentru că pomul meu e iarna născut sau cum… I-au căzut frunzele pentru că e iarnă afară’ și la noi erau 40 de grade afară”.

Vlad Munteanu„Un caracter deosebit, un băiat foarte inteligent. Era foarte tânăr și mai avea și el nebuniile lui. Îi mai plăcea să meargă la un club, la o discotecă. Bine, mergeam cu toții, eram o echipă atunci. Echipa asta… Când mergeam la golăneală, mergeam cu toții, când era de muncă era…”

Dănuț Lupu„Dacă ai putea să scrii vreo 2-3 cărți despre el, sigur ai câștigat un premiu. Pe calitate (n.r. – primul capitol). Unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-am întâlnit vreodată. Alături de Gică Hagi. Niște calități extraordinare. El, mai rebel, mai… Cum i-a plăcut lui să fie. Mai libertin, dar bun”.

Vali Năstase„Un jucător bun, profesionist. Se mai băga la glume, din când în când. Avea glumele lui cu Fane Preda, cu Giani Kiriță. Era un grup de prieteni care se mai tachina, dar, tot așa, foarte muncitor și calitate bună”.

Marius Niculae „Unul din copii mei. Cu care am avut posibilitatea să lucrez. Eram la primul cantonament, la Câmpina, pe platoul ăla dinspre munte și i-am zis ‘Din momentul ăsta stai și alergi lângă mine’. Făceam alergările câte doi. Îți dai seama, Marius Niculae avea 16 ani, venea de la juniori. A trecut direct la seniori, cu pregătire foarte bună fizică făcută de tatăl lui, că el a fost un sportiv… I-am zis ‘Din momentul ăsta alergi cu mine’, l-am luat cu mine în cameră și făceam mia de metri în 2,55. Este un ritm de concurs, cum ar veni. Alerga lângă mine și plângea, i se adunau lacrimile. Cică ‘Nu pot s-alerg cu tine’… I-am zis ‘Poți să alergi, o să ajungi mare’. Lucruri de ale noastre”.

Giani Kiriță „Un fotbalist bun, cu niște calități extraordinare. Mai boem așa el. Îi plăcea foarte mult să glumească. Era un fel de… Cum e și acum în viața lui de zi cu zi. Mai agitat, mai glumeț”.

Bogdan Onuț „Un fundaș central bun care a venit cu referințe foarte în regulă. Ion Marin ni l-a prezentat ca un jucător, un fundaș central bun”.

Tinel Petre „Cuminte. Un jucător profesionist. Fundaș dreapta… Fundaș dreapta sau fundaș central puteai să-l bagi. Am câștigat campionatul cu el. Foarte bun ca și om, caracter. Era jucătorul ăla care te bazai pe el când îți era greu”.

Ștefan Preda„Un portar care a avut rezultate bune. A fost al treilea portar la Campionatul Mondial din 1994. Calități bune. Un copil pe care te puteai baza”

Florin Tene„Unul din părinții mei, cum s-ar spune. La 18 ani, când am venit la echipa mare, m-a luat pe lângă el. Am învățat foarte multe lucruri de la el și m-au ajutat enorm de mult în cariera de fotbalist. Și acum vorbesc cu el. Am avut posibilitatea să lucrăm împreună, ca antrenori. Este un băiat extraordinar de bun”.

Marius Iorga„Lucrează la noi, la scouting. La noi… Tot la noi o spun, dacă am stat o viață acolo. Era al treilea portar al nostru, a avut o perioadă bunicică atunci, dar l-au împrumutat și de atunci n-am mai știut nimic de el ca sportiv. După aceea a intrat în media. Acum e la Dinamo, la scouting, el se ocupă de transferurile care…”

Mugur Bolohan„Un jucător bun, cu o experiență destul de bogată în fotbalul românesc. Mi-a plăcut foarte mult să joc cu el. Am avut perioade când ne completam bine pe teren. Un jucător care rezista fizic, psihic, foarte bine. A crescut în București”

Gheorghe Mihali„Unul dintre cei mai buni stoperi. Ca și fotbalist, caracter, psihic, un băiat care îl apreciez și o să-l stimez toată viața. Era genul de om care, chiar dacă avea o vârstă, ne susținea, ne încuraja… Pe mine, pe Cătălin Hîldan. Toți copii tineri care eram, el ne susținea. Ne certa numai constructiv”.

Ionuț Voicu „Am avut posibilitatea să-l cunosc de foarte mici. Eram la juniori. Un jucător cu niște calități extraordinare, îmi pare rău că n-a putut să ajungă la un nivel de mare, să aibe continuitate. A jucat un timp foarte scurt și la noi și la Rapid. Un jucător cu explozie, cu dribling. Un stângaci bun”.

Claudiu Drăgan„Un atacant pur. Un număr 9 din ăla care putea să-ți facă și faza defensivă. Îți marca goluri imposibile. Ne-a ajutat enorm de mult atunci când am câștigat campionatul. Am rămas prieteni”.

Bogdan Mara„A avut o perioadă bună la noi și el. De fapt au fost vreo 2-3 ani în care a fost lotul nostru. Și prin Spania a jucat. Avea niște calități bune”.

Iulian Tameș„Băiatul cu buna dispoziție între noi. Pe lângă calitățile extraordinare pe care i le-a dat Dumnezeu. Îl cunosc de la juniori, când încă noi eram… Sunt mai mare ca el cu doi ani. L-a adus și juca la juniori cu noi. Avea ambele picioare, avea o biomecanică a lovirii mingii foarte bună. Tot așa, spun că merita mult mai mult din punctul ăsta de vedere. Nu prea îi plăcea să apară în presă. Foarte cuminte. E haios rău”.

Cătălin Hîldan„Era exemplul tuturor. Din toate punctele de vedere. Atitudine, seriozitate. Atât de rău îmi pare că nu a putut să joace, să… Să nu se fi întâmplat niciodată nenorocirea asta. Pentru că el, prin spiritul lui și felul în care se comporta la antrenamente, toți jucătorii aveau de învățat. Niciodată (n.r. –  dacă avea momente când pica din punct de vedere fizic sau psihic). Eram la juniori, ne antrenam pe terenul din spatele tabelei. Terenul de zgură. Erau pietre, mai era o cărămidă uitată… Și el făcea alunecare. Numai cu spiritul ăla de luptător te făcea să te antrenezi altfel”.

Florin Cernat„Un stângaci pur. Un jucător care are niște calități… Are 38 de ani. A venit la noi, avea 18 ani cred. Un copil bun. A avut un parcurs al carierei de fotbalist bun, spre foarte bun. Merita să joace într-un campionat mult mai mare. Valoarea lui era mult mai mare față de cât a arătat”.

Daniel Florea„Un stângaci pur. Un fundaș stânga bun, muncitor, care ne-a ajutat atunci foarte mult. A venit cu Daniel Rednic de la Oțelul. S-au plătit atunci foarte mulți bani. Un jucător bun care ne-a ajutat enorm de mult în economia jocului”.

Autor: Andrei Pal Publicat: 26 Jan. 2017, 20:17 Actualizat: 27 Jan. 2017, 11:33 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Un site din China a dat-o de gol! Cine e de fapt Siena Vușcan și de ce a pierdut marele premiu la Românii au Talent
Un site din China a dat-o de gol! Cine e de fapt Siena Vușcan și de ce a pierdut marele premiu la Românii au Talent
Studiu olandez despre coronavirus: De ce în supermarket riscul infectării e mai mare
Studiu olandez despre coronavirus: De ce în supermarket riscul infectării e mai mare
Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr
Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr
Schimb URIAS intre Barcelona si Manchester City! Pep Guardiola vrea cu orice pret un jucator de pe Camp Nou! Spaniolii fac anuntul
Schimb URIAS intre Barcelona si Manchester City! Pep Guardiola vrea cu orice pret un jucator de pe Camp Nou! Spaniolii fac ...
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Topul celor mai ”perverse” vedete din România! Cum și-au făcut de cap în mijlocul străzii
Topul celor mai ”perverse” vedete din România! Cum și-au făcut de cap în mijlocul străzii
Senatoare PSD, adeptă a teoriilor conspiraţioniste: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment global VIDEO
Senatoare PSD, adeptă a teoriilor conspiraţioniste: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment ...
EXCLUSIV. Fiul unui ex-ministru, petrecere ”cu circuit închis” alături de temuții frați Carani + ”Regele manelelor” Salam și lideri interlopi
EXCLUSIV. Fiul unui ex-ministru, petrecere ”cu circuit închis” alături de temuții frați Carani + ”Regele manelelor” ...
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / ...
Răsturnare de situație după finala Survivor România! Legături nebănuite între Elena Ionescu și Emanuel Neagu! S-a aflat
Răsturnare de situație după finala Survivor România! Legături nebănuite între Elena Ionescu și Emanuel Neagu! S-a aflat
Surpriză totală! Câți lei plătim pentru 1 euro, chiar de 1 iunie
Surpriză totală! Câți lei plătim pentru 1 euro, chiar de 1 iunie
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
Nepoata unui milionar a mers la duș. A găsit ceva de infarct și a chemat poliția
Nepoata unui milionar a mers la duș. A găsit ceva de infarct și a chemat poliția
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19:
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi ...
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul lor
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul ...
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban!  Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Noul proprietar al PRO TV s-a trezit cu averea devastată. Cum a putut să piardă atât de mulţi bani
Noul proprietar al PRO TV s-a trezit cu averea devastată. Cum a putut să piardă atât de mulţi bani
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
Elena Ionescu a ajuns de urgență la spital de la Survivor. Care este starea ei de sănătate acum
Elena Ionescu a ajuns de urgență la spital de la Survivor. Care este starea ei de sănătate acum
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare