VIDEO Totul despre colegii mei cu Florentin Petre | „Avea o Dacie obosită, uita să-i tragă frâna de mână și pica în gard. Șofer bun!” Cine plângea lângă dinamovist, mijlocașul care desena copaci, cartea lui Dănuț Lupu și spiritul lui Cătălin Hîldan

Autor: Andrei Pal Publicat: 26 Jan. 2017, 20:17 Actualizat: 27 Jan. 2017, 11:33 Fotbal Intern

Florentin Petre (41 de ani), fostul căpitan de la Dinamo, a fost invitatul emisiunii ProSport LIVE, joi, și a răspuns rubricii Totul despre colegii mei. „Piticul”, așa cum era alintat de colegi, a depănat amintiri legate de colegii săi dinamoviști din perioada 2000/2001 și a făcut descrierea fiecărui coleg din acel sezon, folosindu-se de o poză de grup.

De la cărțile care s-ar putea scrie despre viața lui Dănuț Lupu, la cine era „băiatul cu buna dispoziție” din lot, cum își lovea Adi Mihalcea mașina de fiecare dată când parca la Stadionul Dinamo și descrierea specială făcută unicului căpitan, Cătălin Hîldan. Cu ce poreclă s-a ales în orașul natal din cauză că îi plăceau prea mult fructele, ce fotbalist plângea când făcea antrenamente alături de el și „regretele” legate de carierele lui Ionuț Voicu și Florin Cernat. Aflați totul, mai jos, chiar din spusele sale.

Adi Mihalcea„Când a venit prima dată în București avea o Dacie obosită. De câte ori venea uita să-i tragă frâna de mână și cădea exact în parcarea de la Dinamo, se lovea în gard. Șofer bun”.

Cristi Vlad„Un băiat sobru, serios, foarte bun, profesionist. Se băga și el din când în când la caterincă, dar doar ce venise și era foarte tânăr, nu prea îi convenea. Îi conveneau lucurile care se întâmplau, dar era foarte cuminte. Un băiat extraordinar”.

Daniel Iftodi„La un moment dat ne-a pus psihologul să desenăm… Să facem ceva pe o hârtie. El, la un moment dat, s-a apucat, a făcut un pom. Dar pomul ală, cum să spun, simplu așa. Ciu niște crengi, nu știu ce… Și la un moment dat îl întreabă psihologul ‘Pomul ăsta, al tău, nu are și el frunze, flori?’ Zice ‘Nu, nu. Pentru că pomul meu e iarna născut sau cum… I-au căzut frunzele pentru că e iarnă afară’ și la noi erau 40 de grade afară”.

Vlad Munteanu„Un caracter deosebit, un băiat foarte inteligent. Era foarte tânăr și mai avea și el nebuniile lui. Îi mai plăcea să meargă la un club, la o discotecă. Bine, mergeam cu toții, eram o echipă atunci. Echipa asta… Când mergeam la golăneală, mergeam cu toții, când era de muncă era…”

Dănuț Lupu„Dacă ai putea să scrii vreo 2-3 cărți despre el, sigur ai câștigat un premiu. Pe calitate (n.r. – primul capitol). Unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-am întâlnit vreodată. Alături de Gică Hagi. Niște calități extraordinare. El, mai rebel, mai… Cum i-a plăcut lui să fie. Mai libertin, dar bun”.

Vali Năstase„Un jucător bun, profesionist. Se mai băga la glume, din când în când. Avea glumele lui cu Fane Preda, cu Giani Kiriță. Era un grup de prieteni care se mai tachina, dar, tot așa, foarte muncitor și calitate bună”.

Marius Niculae „Unul din copii mei. Cu care am avut posibilitatea să lucrez. Eram la primul cantonament, la Câmpina, pe platoul ăla dinspre munte și i-am zis ‘Din momentul ăsta stai și alergi lângă mine’. Făceam alergările câte doi. Îți dai seama, Marius Niculae avea 16 ani, venea de la juniori. A trecut direct la seniori, cu pregătire foarte bună fizică făcută de tatăl lui, că el a fost un sportiv… I-am zis ‘Din momentul ăsta alergi cu mine’, l-am luat cu mine în cameră și făceam mia de metri în 2,55. Este un ritm de concurs, cum ar veni. Alerga lângă mine și plângea, i se adunau lacrimile. Cică ‘Nu pot s-alerg cu tine’… I-am zis ‘Poți să alergi, o să ajungi mare’. Lucruri de ale noastre”.

Giani Kiriță „Un fotbalist bun, cu niște calități extraordinare. Mai boem așa el. Îi plăcea foarte mult să glumească. Era un fel de… Cum e și acum în viața lui de zi cu zi. Mai agitat, mai glumeț”.

Bogdan Onuț „Un fundaș central bun care a venit cu referințe foarte în regulă. Ion Marin ni l-a prezentat ca un jucător, un fundaș central bun”.

Tinel Petre „Cuminte. Un jucător profesionist. Fundaș dreapta… Fundaș dreapta sau fundaș central puteai să-l bagi. Am câștigat campionatul cu el. Foarte bun ca și om, caracter. Era jucătorul ăla care te bazai pe el când îți era greu”.

Ștefan Preda„Un portar care a avut rezultate bune. A fost al treilea portar la Campionatul Mondial din 1994. Calități bune. Un copil pe care te puteai baza”

Florin Tene„Unul din părinții mei, cum s-ar spune. La 18 ani, când am venit la echipa mare, m-a luat pe lângă el. Am învățat foarte multe lucruri de la el și m-au ajutat enorm de mult în cariera de fotbalist. Și acum vorbesc cu el. Am avut posibilitatea să lucrăm împreună, ca antrenori. Este un băiat extraordinar de bun”.

Marius Iorga„Lucrează la noi, la scouting. La noi… Tot la noi o spun, dacă am stat o viață acolo. Era al treilea portar al nostru, a avut o perioadă bunicică atunci, dar l-au împrumutat și de atunci n-am mai știut nimic de el ca sportiv. După aceea a intrat în media. Acum e la Dinamo, la scouting, el se ocupă de transferurile care…”

Mugur Bolohan„Un jucător bun, cu o experiență destul de bogată în fotbalul românesc. Mi-a plăcut foarte mult să joc cu el. Am avut perioade când ne completam bine pe teren. Un jucător care rezista fizic, psihic, foarte bine. A crescut în București”

Gheorghe Mihali„Unul dintre cei mai buni stoperi. Ca și fotbalist, caracter, psihic, un băiat care îl apreciez și o să-l stimez toată viața. Era genul de om care, chiar dacă avea o vârstă, ne susținea, ne încuraja… Pe mine, pe Cătălin Hîldan. Toți copii tineri care eram, el ne susținea. Ne certa numai constructiv”.

Ionuț Voicu „Am avut posibilitatea să-l cunosc de foarte mici. Eram la juniori. Un jucător cu niște calități extraordinare, îmi pare rău că n-a putut să ajungă la un nivel de mare, să aibe continuitate. A jucat un timp foarte scurt și la noi și la Rapid. Un jucător cu explozie, cu dribling. Un stângaci bun”.

Claudiu Drăgan„Un atacant pur. Un număr 9 din ăla care putea să-ți facă și faza defensivă. Îți marca goluri imposibile. Ne-a ajutat enorm de mult atunci când am câștigat campionatul. Am rămas prieteni”.

Bogdan Mara„A avut o perioadă bună la noi și el. De fapt au fost vreo 2-3 ani în care a fost lotul nostru. Și prin Spania a jucat. Avea niște calități bune”.

Iulian Tameș„Băiatul cu buna dispoziție între noi. Pe lângă calitățile extraordinare pe care i le-a dat Dumnezeu. Îl cunosc de la juniori, când încă noi eram… Sunt mai mare ca el cu doi ani. L-a adus și juca la juniori cu noi. Avea ambele picioare, avea o biomecanică a lovirii mingii foarte bună. Tot așa, spun că merita mult mai mult din punctul ăsta de vedere. Nu prea îi plăcea să apară în presă. Foarte cuminte. E haios rău”.

Cătălin Hîldan„Era exemplul tuturor. Din toate punctele de vedere. Atitudine, seriozitate. Atât de rău îmi pare că nu a putut să joace, să… Să nu se fi întâmplat niciodată nenorocirea asta. Pentru că el, prin spiritul lui și felul în care se comporta la antrenamente, toți jucătorii aveau de învățat. Niciodată (n.r. –  dacă avea momente când pica din punct de vedere fizic sau psihic). Eram la juniori, ne antrenam pe terenul din spatele tabelei. Terenul de zgură. Erau pietre, mai era o cărămidă uitată… Și el făcea alunecare. Numai cu spiritul ăla de luptător te făcea să te antrenezi altfel”.

Florin Cernat„Un stângaci pur. Un jucător care are niște calități… Are 38 de ani. A venit la noi, avea 18 ani cred. Un copil bun. A avut un parcurs al carierei de fotbalist bun, spre foarte bun. Merita să joace într-un campionat mult mai mare. Valoarea lui era mult mai mare față de cât a arătat”.

Daniel Florea„Un stângaci pur. Un fundaș stânga bun, muncitor, care ne-a ajutat atunci foarte mult. A venit cu Daniel Rednic de la Oțelul. S-au plătit atunci foarte mulți bani. Un jucător bun care ne-a ajutat enorm de mult în economia jocului”.

Autor: Andrei Pal Publicat: 26 Jan. 2017, 20:17 Actualizat: 27 Jan. 2017, 11:33 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
Şefă de promoţie, printre elevii eliminaţi din Bacalaureat pentru fraudă: „Merg în instanţă. Îmi vreau diploma înapoi!“
Şefă de promoţie, printre elevii eliminaţi din Bacalaureat pentru fraudă: „Merg în instanţă. Îmi vreau diploma înapoi!“
Misterul celor 57 de oameni infectaţi cu COVID din senin. S-au întors bolnavi după ce au stat 35 de zile pe mare, deşi la plecare erau perfect sănătoşi
Misterul celor 57 de oameni infectaţi cu COVID din senin. S-au întors bolnavi după ce au stat 35 de zile pe mare, deşi ...
Mircea Lucescu renunta la fotbal si devine mogul imobiliar! Antrenorul dezvolta un imens complex de locuinte in Bucuresti
Mircea Lucescu renunta la fotbal si devine mogul imobiliar! Antrenorul dezvolta un imens complex de locuinte in Bucuresti
Cum arată Daniela Gyorfi în costum de baie, la 51 de ani. Are 49 de kilograme şi 1.64 metri
Cum arată Daniela Gyorfi în costum de baie, la 51 de ani. Are 49 de kilograme şi 1.64 metri
TOP 20 - Cele mai rușinoase gafe ale vedetelor noastre la mare! Au rămas cu zonele intime la vedere, după ce costumele de baie le-au jucat feste
TOP 20 - Cele mai rușinoase gafe ale vedetelor noastre la mare! Au rămas cu zonele intime la vedere, după ce costumele ...
Coşmarul unui român în lagărul sparanghelului nemţesc: „Ne tratau ca pe nişte sclavi, doar că nu ne biciuiau“
Coşmarul unui român în lagărul sparanghelului nemţesc: „Ne tratau ca pe nişte sclavi, doar că nu ne biciuiau“
Masca devine obligatorie și pe stradă! Care vor fi sancțiunile
Masca devine obligatorie și pe stradă! Care vor fi sancțiunile
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 KILOGRAME şi poate face multe. „Prima dată am încercat în secret”
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 KILOGRAME şi poate face multe. „Prima dată am încercat în secret”
EXCLUSIV! Anamaria Prodan este în stare de șoc: unchiul ei de 90 de ani are coronavirus și nimeni nu îl ajută!
EXCLUSIV! Anamaria Prodan este în stare de șoc: unchiul ei de 90 de ani are coronavirus și nimeni nu îl ajută!
Adevărul despre Klaus Iohannis. Cum este, de fapt, președintele României. Rareș Bogdan a spus totul, în premieră
Adevărul despre Klaus Iohannis. Cum este, de fapt, președintele României. Rareș Bogdan a spus totul, în premieră
Mircea Lucescu bagă zeci de milioane de euro în România. Totul este clar acum
Mircea Lucescu bagă zeci de milioane de euro în România. Totul este clar acum
Ultimă oră: Compania din Vaslui care anunţă investiţii în mijlocul crizei. Cine sunt românii care pariază în continuare pe România
Ultimă oră: Compania din Vaslui care anunţă investiţii în mijlocul crizei. Cine sunt românii care pariază în continuare ...
Coronavirusul ar putea afecta inima, potrivit unui nou studiu. Anomalii ale cordului, prezente la jumătate din pacienţi
Coronavirusul ar putea afecta inima, potrivit unui nou studiu. Anomalii ale cordului, prezente la jumătate din pacienţi
Imagini cu primul model Dacia FULL ELECTRIC. Modul ciudat în care au apărut pozele pe INTERNET
Imagini cu primul model Dacia FULL ELECTRIC. Modul ciudat în care au apărut pozele pe INTERNET
A golit bazinul de irigații pentru a-l curăța. Fermierul a descoperit ceva care l-a lăsat perplex
A golit bazinul de irigații pentru a-l curăța. Fermierul a descoperit ceva care l-a lăsat perplex
Şofer fără permis, reţinut după ce a intrat într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist. Bărbatul conducea o maşină furată
Şofer fără permis, reţinut după ce a intrat într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist. Bărbatul conducea ...
S-A DECIS! Ce se întâmplă din 16 iunie cu toți românii
S-A DECIS! Ce se întâmplă din 16 iunie cu toți românii
Topul fierbinte al vedetelor în costume de baie minuscule! Iluzia optică a întors toate privirile
Topul fierbinte al vedetelor în costume de baie minuscule! Iluzia optică a întors toate privirile
Socant: care a fost cauza decesului actriței Naya Rivera! Ce au scos la iveala anchetatorii
Socant: care a fost cauza decesului actriței Naya Rivera! Ce au scos la iveala anchetatorii
Fenomen îngrijorător: Bucureştiul şi Clujul se scufundă
Fenomen îngrijorător: Bucureştiul şi Clujul se scufundă
Anda Adam, imagini necenzurate la piscină! Arată altfel decât o vezi pe Instagram! Cum și-a acoperit „abdomenul plat” la plajă / PAPARAZZI
Anda Adam, imagini necenzurate la piscină! Arată altfel decât o vezi pe Instagram! Cum și-a acoperit „abdomenul plat” ...
Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă:  „Vom ajunge în situația Italiei în două săptămâni!”
Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: „Vom ajunge în situația Italiei în două săptămâni!”
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Revoltător! Viața secretă a călugăriței care conduce un Mercedes-Benz Clasa S
Revoltător! Viața secretă a călugăriței care conduce un Mercedes-Benz Clasa S
FOTO. Cum arată și cu ce se ocupă Crina Abrudan, la 7 ani de când a renunțat la televiziune
FOTO. Cum arată și cu ce se ocupă Crina Abrudan, la 7 ani de când a renunțat la televiziune
FOTO. Anna Lesko, din nou dezbrăcată. Vedeta, mai fierbinte ca niciodată!
FOTO. Anna Lesko, din nou dezbrăcată. Vedeta, mai fierbinte ca niciodată!