Albanezul Batha, lituanianul Baravykas și juniorul Mar sunt primele transferuri estivale ale UTA-ei Arad

Redactor:
Călin Mnerie
Albanezul Batha, lituanianul Baravykas și juniorul Mar sunt primele transferuri estivale ale UTA-ei Arad
  • Publicat:

Cu o zi înainte reunirii, UTA şi-a prezentat primele achiziții pentru noul sezon de Liga 1. Toate au fost anticipate de prosport.ro cu câteva zile înainte și asta pentru că fotbaliștii care au semnat cu arădenii sunt fundașul Rolandas Baravykas (25 de ani) și mijlocașii Idriz Batha (29 de ani) și Adrian Mar (18 ani).

A fost prima apariție oficială și pentru noul manager general al „roș-albilor”, Attila Brosovszki, care i-a mai avut alături pe impresarul Bogdan Apostu și pe antrenorul Laszlo Balint.

UTA Arad a făcut primele transferuri. Batha – „Nainggolan de Albania”: „Sunt un simplu soldat!”

Idriz Batha e unul dintre cei mai constanți fotbaliști din campionatul Albaniei în ultimul deceniu. Mijlocașul central de 29 de ani a fost căpitanul celor de la FK Tirana, pe care a părăsit-o după două sezoane din postură de jucător liber de contract. E genul de mijlocaș box-to-box, având și destule realizări pe faza ofensivă.

Nu mai departe de sezonul trecut a marcat 9 goluri pentru Tirana și a reușit și două pase decisive în 30 de meciuri pentru un total de 2665 de minute jucate.

„Am venit pentru familia mea și pentru a dovedi și în România ceea ce pot. Este prima mea ieșire după 10 ani jucați în Albania, am vrut o nouă provocare. Am vorbit cu Simos și Fili, de la Botoșani, mi-au spus lucruri frumoase despre fotbalul din România, despre fanii UTA-ei, deci cred că va fi bine.

Altfel, nu știu prea multe despre fotbalul din Liga 1, am privit în ultimele zile câteva partide din campionat, chiar și de-ale UTA-ei. Impresia care mi-am făcut-o urmărind meciurile de la TV este că fotbalul românesc este mai tehnic, iar cel din Albania este mai agresiv. Am fost căpitan la echipele unde am jucat în Albania, acum voi fi un simplu soldat la UTA. Mă voi lupta să îmi ajut echipa, voi fi în slujba echipei, voi lupta alături de colegi pentru a ne îndeplini obiectivele”, a susține albanezul.

Mijlocașul central Idriz Batha e noul transfer al UTA-ei Arad

Întrebat dacă are un fotbalist din fotbalul mare de la care se inspiră, Idriz Batha a adăugat: „În Albania se spunea că sunt un luptător ca și belgianul Nainggolan, de la Cagliari. Am dat și goluri și probabil că de aceea mi s-a spus așa. Sunt destul de agresiv în joc, poate nu par așa, dar veți vedea la meciuri. Am văzut stadionul, gazonul, este totul foarte frumos, abia aștept să joc cu fanii în tribună”.

La prima vedere, Batha îl va înlocui pe Alex Albu în planurile tactice ale lui Laszlo Balint. „Este un optar, dar mai ofensiv. Joacă box-to-box, poate fi și un 6-ar, se pliază foarte bine pe ceea ce avem noi nevoie din punct de vedere tactic. Îl urmărim de mai multă vreme, l-am vrut și în iarnă, dar nu s-a putut. Sunt convins că va fi un jucător foarte util pentru UTA”, susține și Laszlo Balint, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Înainte de FK Tirana, Idriz Batha a mai evoluat la Partizani, Besa Kavaje, FK Teuta și Flamutari, tot în fotbalul albanez și este cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt.com.

Baravykas e prieten cu Vorobjovas și servant al lui Antal: „Un pas foarte mare”

UTA ajunge la trei transferuri în ultimele 6 luni de zile din curtea fostei campioane a Lituaniei, Zalgiris. După mijlocașul Modestas Vorobjovas și atacantul Liviu Antal, arădenii au bătut palma și cu Rolandas Baravykas (25 de ani), unul dintre fundașii laterali din circuitul naționalei Lituaniei.

Acesta și-a încheiat conturile cu echipa albaneză Kukesi și vine să întărească rândurile fundașilor laterali „roș-albi”, din care au ieșit Andrei Peteleu și Simos Roumpoulakou, cu Tomozei și Shlyakov singurii „supraviețuitori” din stagiunea precedentă.

Rolandas Baravykas (25 de ani), unul dintre fundașii laterali din circuitul naționalei Lituaniei, a semnat cu UTA Arad

 

Ca și Batha și Baravykas are ceva experiență în Europa League, dar și la echipa națională a Lituaniei, din care face parte și Vorobjovas. De altfel, noul fundaș lateral a recunoscut că alegerea de a semna cu UTA a luat-o și după ce a discutat cu mijlocașul lituanian al lui Balint. „Am luat informații de la prietenul meu Mode, care mi-a spus lucruri frumoase despre UTA. Știu că este un nume mare din fotbalul românesc, cred că este un pas înainte pentru mine, un pas foarte mare chiar. Înțeleg ceea ce înseamnă UTA și este o onoare pentru mine să joc pentru acest club, pe un stadion mare, nou și frumos. Sunt obișnuit să joc și cu mulți fani în tribune, sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede și aici. Voi juca unde are nevoie antrenorul de mine, sunt un fotbalist polivalent, de bandă”, a punctat Baravykas, care are un prim obiectiv și la UTA: „I-am dat destule pase de gol la Zalgiris lui Liviu Antal, îmi voi da silința să repet acest lucru și aici”.

Rolandas Baravykas este cotat la 275 de mii de euro pe transfermarkt și a jucat la Atlantas și Zalgiris, în Lituania, la Nea Salamina Famagusta (Cipru) și Kukesi (Albania).

Mar ar dori să-I calce pe urme lui… Dennis Man: „Ar fi perfect”

După despărțirea de Denis Rusu, care a ales campiona CFR Cluj, UTA a adus un alt fotbalist Under pentru banda stângă a liniei de mijloc. Adrian Mar a promovat în Liga 1 cu CS Mioveni, dar a fost transferat de arădeni de la LPS Cluj. Fotbalistul originar din Beclean (Bistrița – Năsăud) va împlini 19 ani pe 14 iulie și ar putea fi luat în calcul de stafful tehnic al arădenilor și ca fundaș stânga. Mar a înscris un singur gol în stagiunea 2020-2021 pentru Mioveni, în disputa de play-off cu ASU Poli, dar speră să aibă realizări mai multe la Arad.

„Am venit să-mi fac treaba cât mai bine, să-mi dau silința pe teren. UTA este o echipa mare, cu suporteri frumoși, voi da totul să mă impun.  Cea mai bună calitate a mea e șutul, îmi place să trag de la distanță. Și Chindriș (n.a. arădeanul Mioveniului) și Costin, care e tot din Beclean și a jucat atâția ani la UTA, mi-au povestit despre această echipă și mi-am dat seama că fac cea mai bună alegere.  Eu mă voi pregăti cât pot de bine, vom vedea dacă sunt un jucător mai bun decât Denis Rusu. Mi-ar conveni să joc si fundaș stânga, vreau să-mi ajut echipa acolo unde e nevoie de mine”, susține noul junior al „Bătrânei Doamne”.

Adrian Mar a promovat în Liga 1 cu CS Mioveni. UTA Arad l-a transferat în această vară

În afara portarului Mociu, restul soluțiilor de Under sunt pentru UTA la mijlocul terenului, în Miculescu, Isac, Negoescu și acum Mar.

E important că avem un fotbalist Under în plus, rămăsesem descoperiți numeric și valoric. Mar e o opțiune foarte bună mai ales prim prisma ultimelor luni. În play-offul de promovare au fost meciuri cu miză, Adi știe ce înseamnă să te bati la un obiectiv, ăsta e un atu.

Am avut discuții cu el si eu si Bogdan, presiunea este prezentă în fiecare zi la UTA, iar asta trebuie să fie o motivație. Aici se deschide o poartă pentru performanță individuală, dar asta trebuie pusă mereu în slujba echipei”,  consideră antrenorul principal al „roș-albilor”, Laszlo Balint.

După Man, care a prins de câteva luni de zile un contract în Serie A, la Parma, UTA îl are acum pe …Mar: „Vă dați seama că ar fi perfect să-i calc pe urme lui Dennis”.

În 2019, Adrian Mar s-a încununat campion național la juniori republicani cu LPS Cluj, câștigând și titlul de cel mai bun jucător al finale, ocazie cu care a fost premiat de Lucian Sânmărtean.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Tragedie în România! A MURIT
Tragedie în România! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…