UTA Arad a renunțat la Adi Petre și încă 10 jucători din lotul antrenat de Laszlo Balint. Anunțul oficial

Redactor:
Călin Mnerie
UTA Arad a renunțat la Adi Petre și încă 10 jucători din lotul antrenat de Laszlo Balint. Anunțul oficial
  • Publicat:
  • Actualizat:

Până la urmă, niciunul dintre fotbaliștii care nu și-au prelungit contractele cu UTA până la 1 iunie nu vor mai juca în „alb-roșu” și în sezonul următor. Câțiva dintre ei au fost puși – oarecum – în stand-by până ce se vor găsi variante de înlocuire a lor, dar astăzi toți au fost contactați de „oficialii” arădenilor pentru a li se comunica că nu mai fac parte din planurile clubului.

În cursul după-amiezii a venit și comunicatul oficial al grupării arădene: „Jucătorii care nu vor face parte din lotul echipei noastre pentru viitorul sezon competițional al Ligii I sunt: Alexandru Albu, Valentin Buhăcianu, Cristian Melinte, Andrei Peteleu, Adrian Petre, Simo Roumpoulakou, Neluț Roșu, Ciprian Rus, Denis Rusu, Dragoș Tescan și Albert Voinea. Le mulțumim tuturor pentru aportul adus în perioada petrecută alături de noi și le dorim mult succes în viitor!”

UTA Arad a renunțat la Adi Petre. Voinea și Rusu semnaseră deja cu echipele din Cluj, Albu depinde de Chiajna

De altfel, doar trei-patru nume constituie mici surprize la capitolul despărțiri. Albert Voinea semnase de două săptămâni cu U. Cluj, Denis Rusu a devenit și el oficial jucătorul campioanei CFR Cluj, pentru ca situația lui Alex Albu să fie aproape imposibil de clarificat pentru UTA, în contextul în care Concordia Chiajna dorește aproximativ 400 de mii de euro în schimbul fotbalistului, iar în cazul unui nou împrumut în Liga 1 sunt echipe ce pot oferi condiții mult mai atractive decât arădenii.

Adi Petre spera ca la UTA Arad să-și regăsească forma

Deveniseră rezerve de lux

Apoi, în cazurile lui Cristi Melinte, Neluț Roșu, Dragoș Tescan (care a și ieșit din regula Under) și Simo Roumpoulakou lucrurile erau și ele, oarecum, stabilite, atâta timp cât cei patru au bifat foarte puține minute în partea a doua a sezonului și, cu excepția lui Tescan, salariile lor nu erau tocmai mici. În fine, pe lista despărțirilor mai apar alte trei nume ce ridică ușoare semne de întrebare și o doză de regret din partea suporterilor.

Peteleu și Buhăcianu nu s-au exprimat la nivelul așteptărilor

Sosit la începutul lunii februarie la UTA după ce se despărțise de Sheriff Tiraspol, Andrei Peteleu (28 de ani) s-a pus repede pe picioare și a avut evoluții constant bune pentru arădeni pe postul de fundaș dreapta. După ce s-a infectat cu COVID, prestațiile sale au oscilat, dar impresia generală era că ar mai fi meritat o șansă. Este posibil, însă, ca la mijloc să existe și alte rațiuni în afara celor fotbalistice.

Calitățile fizice ale lui Valentin Buhăcianu nu pot fi puse la îndoială, doar că atacantul din Vatra Dornei nu și le-a pus prea des în valoare (și) în Liga 1. În eșalonul secund, „vârful” de 27 de ani a contribuit cu 14 reușite la promovarea echipei, dar în elită a înscris de doar două ori: în prima etapă, la Ovidiu cu Viitorul (scor 1-1) și în runda a 13-a, acasă, cu CS U Craiova (scor 1-2). A mai dat și trei pase decisive, dar trebuie ținut cont și de faptul că Laszlo Balint l-a utilizat în cele mai multe rânduri ca mijlocaș lateral ofensiv.

Mesajul de adio al căpitanului Rus: „Tot timpul voi fi sufletește alături de voi”

Până la urmă, Ciprian Rus (30 de ani) era căpitanul echipei, singurul fotbalist arădean din lot până la revenirea lui Adrian Petre la UTA. A luat-o cu actuala UTA de jos, din Liga 4-a, are trei promovări la activ și era, poate, cel mai îndrăgit fotbalist de către galeria din rândul căreia a și făcut cândva parte. A înscris doar două goluri în sezonul 2020-2021 al Ligii I, dar nici nu a primit foarte multe minute. În total 740 și nici nu era un fotbalist foarte scump.

„Vreau să mulțumesc băieților din vestiar pentru toată perioada petrecuta împreună în vremuri bune și mai puțin bune, niște băieți cu caracter și dorința de muncă, mă bucur pentru respectul de care am avut parte la nivel de vestiar și de conducere. Mă despart de acest club cu sentimente de mândrie, am reușit să-mi împlinesc visul cu echipa mea de suflet și ca numele meu să fie trecut cu litere mici în acele pagini de istorie ale clubului lângă care am crescut și mi-a dat satisfacția de a mă simți fotbalist.

Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc tuturor băieților din galerie și nu numai pentru toată iubirea pe care mi-au arătat-o în toți acești ani și căldura pe care am simțit-o în toate momentele mele petrecute sub culorile alb-roșii . Un nou capitol va începe în cariera mea, dar să nu uitați un singur lucru tot timpul voi fi sufletește ALĂTURI DE VOI”, a fost mesajul postat pe contul său de Facebook de fostul căpitan al „Bătrânei Doamne”.

UTA Arad a anunțat oficial despărțirea de cei 11 jucători

Petre spera să mai poarte discuții cu Balint…

În fine, ajungem la ciudatul caz al lui Adrian Petre (23 de ani). La acțiunea de vaccinare de la arena „Francisc Neuman”, de acum trei săptămâni, atacantul care marcase un singur gol pentru „roș-albi” în toată stagiunea de primăvară (chiar la redebut, U. Cluj – UTA 2-1, în optimile Cupei României) și care a fost scos din lot de Laszlo Balint pentru ultimele două runde din play-out susținea următoarele:

„Mai am un an de contract, din ce am vorbit cu conducerea clubului voi rămâne la UTA. Sunt conștient că nu am fost ce ar fi trebuit să fiu în acest sezon și mai știu că, cu o pregătire bună, cu un cantonament bun alături de echipă de la bun început, va fi altfel situația. Sunt conștient că pot să îmi pun altfel în valoare calitățile pentru echipă. Am fost afectat că nu am prins lotul în ultimele două meciuri, dar în fotbal se întâmplă. Trebuie să trec peste asta și să învăț din aceste lucruri. Pe viitor sper să nu se mai repete, totul depinde de mine.

Nu vreau să vorbesc despre ce a declarat domnul Balint, sau despre ce se declară în general despre mine, dar din partea mea nu există vreo problemă vis-a-vis de antrenorul pe care îl avem. Probabil, după vacanță vor fi mai multe discuții și atunci vom vedea în ce stadiu suntem. Deocamdată, din partea mea nu există nici un fel de problemă, nici un resentiment față de dânsul, sper să revenim din vacanță mai puternici și să formăm legăturile de care avem nevoie pentru un sezon și mai bun”.

Acum nu mai e cazul de nicio discuție între Balint și Petre, căci impresarul fotbalistului, Cătălin Sărmășan, a fost informat să-i caute o altă echipă fostului internațional de tineret.

Urmează achizițiile cu prioritate pentru atac

În acest moment, UTA mai are sub contract 18 jucători, plus juniorul Adrian Măr (18 ani), care poate fi considerat prima achiziție estivală a UTA-ei. Conducerea clubului a mai anunțat că s-a înțeles deja cu doi mijlocași străini, care vin să acopere plecările lui Albu și Roșu din…„alb-roșu”. Așadar, 11 vor fi fotbaliștii pe care „Bătrâna Doamnă” nu va mai conta din vechiul lor, iar numărul final al achizițiilor ar trebui să atingă cifra 8, cu prioritate pentru atac de unde au dispărut automat nu mai puțin de cinci jucători.

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de clinica privată din Londra
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de clinica privată din Londra
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga: Help! Help!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga:…
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii viitoare
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii…
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” + Promisiunea făcută
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” +…
Rusia retrage trupele. S-a ajuns la un acord. Kremlinul a confirmat
Rusia retrage trupele. S-a ajuns la un acord. Kremlinul a confirmat
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Șumudică, distrus: a povestit ce i-a transmis, astăzi, Dan Șucu la telefon
Șumudică, distrus: a povestit ce i-a transmis, astăzi, Dan Șucu la telefon
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
Fabrica la care se va produce noua limuzină a lui Putin
Fabrica la care se va produce noua limuzină a lui Putin
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online