„Operațiunea grădinița”, rezolvată în prima jumătate de oră: UTA – Gaz Metan Mediaș 4-0

„Operațiunea grădinița”, rezolvată în prima jumătate de oră: UTA – Gaz Metan Mediaș 4-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gazul se obișnuia cu ora de matineu în deplasarea de la Arad, din cadrul etapei a treia a play-outuui Ligii 1, pe când UTA avea nevoie de punctele care să o mențină în cursa pentru un loc de baraj în UEFA Conference League. Iar gazdele nu au avut nicio problemă să se impună în fața copiilor lui Boroncoi, în rândul cărora au apărut și „stranierii” Matahaus și Junior, dar nu și Matricardi, care s-a întors în Argentina. 4-0 a fost rezultatul final al primei dispute a zilei în Liga 1.

Cei aproximativ 3000 de spectatori au aplaudat inițiativa arbitrilor, care au intrat pe gazon cu mesajul: ”Alături de Ovidiu”. Hațegan, care în urmă cu o săptămână a suferit un infarct miocardic și a fost operat la Timișoara, e mândria Aradului în materie de arbitraj.

Destinația punctelor era decisă după 30 de minute.

Până în minutul 10, gazdele au avut șase cornere și golul ce a deschis tabela. Miculescu a primit în dreapta, a tras la poartă, Bumbar a respins, apoi șuturile lui Ubbink, Otele și Vukcevic au fost blocate și ele, dar mingea a ajuns în 6 metri la Cardoso, care a trimis din cădere în plasă. Gazdele au continuat să atace în valuri, Antonie a iertat Gazul de un penalty, dar reușita de 2-0 nu s-a lăsat prea mult așteptată. În minutul 25, Vukcevic în dreapta, pasează perfect în mijlocul careului, de unde Vorobjovas a trimis puternic, cu latul, în stânga lui Bumbar. 5 minute mai târziu, tabela arăta deja 3-0. căci a marcat și nigerianul Otele, după ce a primit în adâncime de la Ubbink, a ciupit balonul în fața portarului advers și a trimis simplu în plasă. Apoi, „roș-albii” au mai oprit motoarele, nu și-au mai creat ocazii clare, în timp ce Gazul a rămas cu șutul frumos, puțin pe lângă vinclu, al lui Costea, la scorul de 1-0.

„Poker” cu „motoarele” stinse

Badea i-a schimbat pe internaționalii Vukcevic și Miculescu la pauză, cu Pătlăgică și Matei, ultimul având încă de demonstrat în „alb-roșu”. Și mare lucru nu a arătat într-o întreagă repriză, în care UTA nu a mai avut apetitul ofensiv din primele 30 de minute. Chiar și așa, tabela s-a mai modificat odată în dreptul arădenilor, în minutul 74. După un corner, mingea a ajuns la Vorobjovas în 14 metri lateral stânga și șutul cu efect al acestuia a mers cuminte la colțul lung al porții lui Bumbar, aproape de vinclu. Dublă pentru mijlocașul lituanian, care putea face chiar „tripla” dacă șutul său de la 16 metri, din minutul 84, nu mergea milimetric pe lângă bara din stânga portarului „găzar”. Partida s-a încheiat cu tentativele de finalizare ale oaspeților Gaspar și Domșa, dar Balauru a rămas șomer de lux. La arădeni a debutat și Denis Hrezdac (20 de ani).

Brigada de arbitri a fost condusă la acest meci de Andrei Antonie, ajutat la linii de Claudiu Lucaciu și Răzvan Soponar. Rezervă a fost desemnat Florin Andrei.


UTA Arad – Gaz Metan 4-0, Live VIDEO Online

Min. 90: Final de meci, UTA se impune clar contra Gaz Metan, scor 4-0.

Min. 73: GOOL UTA! Vorobjovas prinde un șut superb din marginea careului și trimite mingea în vinclul drept al portarului Bumbar. 

Min. 57: Ocazie UTA! Ubbink trimite un șut din careu pe care portarul Bumbar reușeste să îl trimită, cu greu, în corner.

Min. 46: A început a doua repriză.

Min. 45: Este pauză pe stadionul „Francisc Neuman” din Arad, gazdele conduc cu 3-0.

Min. 30: GOOL  UTA! Otele primește o minge din propria jumătate și trimite mingea peste portarul Bumbar.

Min. 24: GOOL UTA! Vorobjovas primeșe o centrare în mijlocul careului pe care o fructifică și majorează scorul. 

Min. 22: Ocazie UTA. Ubbink trimite o lovitură liberă periculoasă din colțul careului pe care portarul Bumbar o prinde din a doua încercare.

Min. 6: GOOL UTA ! Dumitru Cardoso reușește să înscrie din șase metri după o serie de ocazii mari ale arădenilor.

Min. 1: A început meciul

UTA Arad – Gaz Metan, echipele de start:

UTA Arad: 33. Balauru l 15. Vukcevici, 21. Erico, 4. Benga, 55. Șliakov l 5. Vorobjovas, 19. Batha, 20. Ubbink l 26. Cardoso, 10. Miculescu, 17. Otele
Rezerve: 23. Baravykas, 2. C. Dima, 22. Patlagica, 97. Hrezdac, 9. Dangubici, 44. Mercioiu, 11. Laukzemis , 8. Fl. Matei, 1. Ailiesei
Absenți: Ongaro (accidentat)
Antrenor: Ionuț Badea

Gaz Metan Mediaș: 1. Bumbar l 27. Kanda, 14. Ed. Avram, 13. Mathaus, 98. Maxim l 8. Francisco, 34. D. Iancu l 11. Costea, 15. Gașpar, 23. Ursu l 5. Domșa
Rezerve: 99. Grosz, 2. Țala, 20. Covaci, 24. Câmpean
Absenți: Matricardi (incert)
Antrenor: Flavius Boroncoi

Stadion: „Francisc Neuman” (Arad)
Arbitru: Antonie Andrei (Bucureşti – Bucureşti) / A1: Lucaciu Doru Claudiu (Cluj-Napoca – Cluj) / A2: Soponar Răzvan Ionut (Baia Mare – Maramureş)

Gaz Metan va evolua cu jucători tineri necunoscuți pentru că traversează cea mai întnecată perioadă din istoria clubului, fiind pe ultimul loc cu un deficit de 11 puncte, ajungând la „minus” în clasament după ce au fost depunctați succesiv de Comisiile FRF.

Patru victorii, patru remize şi trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de arădeni în meciurile disputate pe prima scenă în 2022, interval în care medieşenii şi-au trecut în cont un succes, un egal şi nouă partide pierdute.

17 meciuri fără gol primit a strâns UTA pe durata campionatului curent, locul 2 la acest capitol, dupa CFR Cluj (19 meciuri). Sibienii sunt fără gol marcat în ultimele șase runde, interval în care au încasat 20 de goluri.

UTA şi Gaz Metan s-au mai întâlnit de nouă ori în principala competiţie internă, de șase ori s-au impus arădenii, de două ori au câştigat medieşenii, iar un joc s-a terminat la egalitate.

Ce probleme are UTA Arad?

Dintre jucătorii cu probleme de sănătate au revenit la gazde la antrenamente Medjimorec și Dangubic, dar și Ongaro, dar la atacantul canadian probleme persistă.

„Ongaro a revenit și el cu echipa de luni seara, dar, din păcate, a resimțit astăzi o durere de posterior. Rămâne de văzut din discuția pe care o s-o am cu doctorul dacă îl vom putea folosi sau nu.

Nici în cazul lui Medjimorec și Dangubic nu sunt tranșate, pentru că, evident, nu sunt într-o formă fizică de sută la sută pentru că au stat destul de mult timp.

În fine, Isac urmează să reintre treptat cu echipa începând de săptămâna viitoare și sper eu, ca idee, după meciul cu Rapid, să-l putem avea în mod normal cu echipa din prima zi din săptămâna de lucru”, a declarat antrenorul Ionuț Badea.

Echipe probabile

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Vorobjovas, Batha, Ubbink – Cardosso, Otele, Miculescu. Antrenor: Ionuț Badea

Gaz Metan: Grosz – Kanda, Matricardi, Avram, Maxim – Ursu, Harfas, Gaspar, Costea – Iancu, Domșa. Antrenor: Flavius Boroncoi

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Daniel Nazare / Autor
Peste 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Pasionat de tot ce se întâmplă în lumea sportului, George Constantin este în prezent student în anul III la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. La începutul anului 2022, George a decis să facă pasul către presa sportivă și a devenit ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…