UTA Arad – FCSB 0-1, în etapa 27 a Ligii 1 | Roș-albaștrii, o nouă victorie la limită în cursa spre titlu! Echipa lui Toni Petrea, moral ridicat înainte de derby-ul cu CFR Cluj

UTA Arad - FCSB 0-1, în etapa 27 a Ligii 1 | Roș-albaștrii, o nouă victorie la limită în cursa spre titlu! Echipa lui Toni Petrea, moral ridicat înainte de derby-ul cu CFR Cluj
  • Publicat:
  • Actualizat:

După campioana en-titre, UTA a găzduit la exact o săptămână distanță și liderul la zi în Liga 1. FCSB venea după aproape 13 ani la Arad fără 8 dintre jucătorii săi, care au încurcat-o și nu prea pe rivala CSA Steaua în drumul spre Liga 2-a. Dar, pe noua arenă „Francisc Neuman” numai cine nu a vrut nu a plecat cu puncte, adică doar Chindia în luna octombrie a anului trecut. Decisiv a fost golul lui Olimpiu Moruțan, din mintul 40, UTA având singura adevărată de poartă doar în prelungiri. Dar, blestemul meciurilor de pe teren propriu continuă pentru arădeni.

Chiar dacă i-a avut din nou la dispoziție pe Iacob, Benga și Albu, Laszlo Balint nu a schimbat „11”-le cu CFR cu excepția lui Hora, care i-a luat locul unui alt atacant al FCSB-ului, Adi Petre. Dincolo, Toni Petrea nu a avut multe opțiuni, din moment ce comanda a fost clară din partea patronului privind jucătorii trimiși la „satelit”. Dar, formula de start chiar a arătat bine, cu Coman și Moruțan în ajutorul lui Tănase.

UTA Arad – FCSB 0-1. Pressing inutil al gazdelor

Arădenii au făcut un pressing destul de ridicat în startul partidei, dară fără să-i deranjeze prea mult pe experimentații fundași ai vizitatorilor. Cele câteva centrări au fost inofensive pentru careul lui Vlad, în timp e FCSB-ul a început să atace cu grad mai bun de periculozitate. Oaspeții au cerut și un henț și penalty la un șut din apropiere al lui Moruțan, pentru ca Miron să reia cu capul prea slab pentrru a-i pune probleme lui Balauru.

Ocaziile care au anunțat golul lui Moruțan

După o jumătate de oră de joc, liderul a mărit atacurilor și apărarea arădenilor a început să se clatine serios. În minutul 33, Tănase a scăpat singur de la mijlocul terenului pe stânga, a păstruns până în careu, dar a deschis prea mult latul și a șutat mult pe lângă. Apoi, Peteleu a salvat de lângă bara de la colțul scurt o lovitură liberă executată puternic de Coman, care și-a mai încercat odată tirul, dar Balauru a răspuns prezent. Au fost ocaziile care au anunțat golul ce a căzut în minutul 40. Radunovici a ajuns o minge în tușă, a centrat la colțul scurt, Coman a prelungit balonul și Moruțan a marcat cu capul din 10 metri, în dreapta lui Balauru.

UTA în zece, Coman putea închide conturile

Și ca tacâmul să fie complet pentru gazde, la câteva secunde după, Isac a pus piciorul la o „liberă” executată rapid și Feșnic i-a dat al doilea „galben” și „roșu” juniorului arădean. „Bătrâna Doamnă” acuză șocul și în penultimul minut al mitanului Coman ajunge singur în 10 metri, dar trage în bară, spre nemulțumirea lui MM Stoica, aproape să crape termopanul din sectorul unde a fost „cazat”.

Oaspeții s-au jucat cu ocaziile, Feșnic cu nervii gazdelor

Dacă Balint a făcut o mutare defensivă la pauză, Albu în locul lui Antal, Petrea a schimbat pe atac: Istrate pentru Vână. Iar juniorul de 18 ani a avut o mare ocazie după doar două minute. L-a întors simplu pe Erico, dar șutul din 12 metri a fost exact pe centrul porții. Apoi Coman a reluat în blocaj, iar Olaru peste poartă. Shlyakov a încercat să tragă primul șut al arădenilor pe spațiul porții, dar mingea s-a dus peste, în timp ce Coman a mai ratat o ocazie imensă, finalizând pe lângă din poziție de unu la unu cu goal-keeperul utist. Apoi, timp de zece minute, Horațiu Feșnic i-a enervat la culme pe arădeni, căci a fluierat absolut orice contact în favoarea FCSB-ului, ba i-a mai și dat un avertisment lui Albu când acesta a avut un atac curat la minge.

Miculescu putea fi erou

După o oră de joc, FCSB-ul a mai avut o singura fază importantă de gol, prin Tănase, care a tras slab din mijlocul careului, dar nici a riscat mai nimic cu UTA în zece oameni și marcată de blestemul partidelor de pe teren propriu. Două lovituri de cap fără intensitate ale lui Erico nu pot fi numite ocazii în dreptul „roș-albilor”, pentru ca adversarul să-și amintească că trebuie să atace doar în ultimele minute. Ex-ul Ovidiu Popescu a avut două șuturi periculoase de la marginea careului, dar unul a trecut de puțin peste transversală și celălalt s-a dus în blocaj. Și, totuși, arădenii au avut ocazia de a egala, ocazia meciului pentru eu, în primul minut de prelungire. Tomozei a centrat din dreapta, iar Miculescu a lovit mingea cu capul prea slab pentru a-l bate pe Vlad, care a respins într-o zonă în care nu era niciun utist. 0-1, rezultat final.

Formații:

UTA: Balauru – Peteleu (65 Tomozei), Erico, Ilie, Shlyakov – Isac, Vorobjovas (86 Voinea) – Antal (46 Albu), Roger, D. Rusu (65 Miculescu) – Hora (69 A. Petre). Rezerve neutilizate: Iacob – Benga, Roșu, C. Rus, Antrenor: Laszlo Balint

FCSB: Vlad – Crețu, Cristea, Miron, Radunovici – Vână (46 Istrate, 83 Perianu), Ov. Popescu, Olaru – Moruțan, Fl. Tănase, Fl. Coman. Rezerve neutilizate: Straton – Panțâru, Haruț, Musi, Ciuculete. Antrenor: Toni Petrea

Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei (ambii din Cluj) – Mihai Marica (Bistrița). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei).

Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău). Observator de joc: Marian Ivan (Brașov)

 


 

FCSB s-a impus, în deplasare, contra celor de la UTA Arad, 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Olimpiu Moruțan, în minutul 41.

În urma acestui meci, FCSB rămâne pe primul loc din Liga 1, cu 60 de puncte obținute după 27 de meciuri jucate.

În timp ce UTA Arad se situează pe locul 9, cu 33 de puncte.


Min. 90+3. Final de meci!

Min. 90+1. UTA Arad, ratare uriașă! Miculescu trimite mingea cu capul spre poarta roș-albaștrilor, iar portarul Vlad respinge mingea in extremis.

Min. 64. Florin Tănase, o nouă ratare! Atacantul FCSB-ului a primit o pasă perfectă, în marginea careului advers, de la Florinel Coman, însă acesta nu reușește să prindă cadrul porții.

Min. 54. FCSB, ratare mare! Tănase șutează greșit și trimite mingea puțin pe lângă poarta adversă.

Min. 46. A început repriza a doua!

Min. 45+1. Finalul primei reprize!

Min. 43. UTA Arad rămâne în inferioritate numerică! Damian Isac a fost eliminat de arbitru.

Min. 41. Gol FCSB! Moruțan înscrie cu capul, după o centrare deviată a lui Radunovic. VEZI GOLUL AICI

Min. 34. Florin Tănase, ratare uriașă! Atacantul FCSB-ului a încercat un șut cu efect, însă mingea s-a dus paralel cu poarta adversă.

Min. 15. FCSB, cât pe ce să înscrie! Radunovic i-a centrat perfect, în careul advers, lui Vînă. Mijlocașul roș-albaștrilor a încercat un șut la poartă, însă mingea s-a izbit de unul dintre fundașii arădeni, oaspeții acuzând un henț.

Min. 6. Șut puternic tras de Moruțan către poarta adversă, însă mingea a fost respinsă în corner.

Min. 1. A început meciul!


ECHIPELE DE START

UTA: Balauru – Peteleu, Erico, F. Ilie, Shliakov – Antal, Isac, Vorobjovas, D. Rusu – Roger – Hora
Rezerve: Iacob, Tomozei, Benga, Roșu, Albu, Miculescu, Voinea, Rus, Ad. Petre
Antrenor: Laszlo Balint

FCSB: Vlad – Crețu, I. Cristea, Miron, Radunovic – Vînă, Ov. Popescu, Olaru – Moruțan, Fl. Tănase, Coman
Rezerve: Straton, Panțîru, Haruț, Perianu, Musi, Ciuciulete, Istrate
Antrenor: Anton Petrea

Stadion: „Francisc Neuman”, Arad
Arbitru: Horațiu Feșnic / A1: Alexandru Cerei, A2: Mihai Marica

UTA Arad vine după o înfrângere, în campionat, contra ardelenilor de la CFR Cluj, 0-1. Formația arădeană are nevoie de cele trei puncte, din partida de astăzi, pentru a putea spera la un loc de play-off. UTA Arad se află pe locul 9 din Liga 1, cu 33 de puncte obținute după 26 de meciuri jucate.

De cealaltă parte, FCSB vine după o victorie, în campionat, contra celor de la Gaz Metan, 1-0. Băieții lui Toni Petrea vor cu orice preț să câștige meciul de astăzi, pentru a-și consolida poziția de lideri. FCSB se află pe primul loc din Liga 1, cu 57 de puncte obținute după 26 de meciuri jucate.

UTA Arad – FCSB la TV pe Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport

Partida de astăzi va fi difuzată la TV pe Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport, dar poate fi urmărită și în format live text pe www.prosport.ro.

Din păcate, partida se va desfășura fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, meciul poate fi urmărit Live Video Online aici.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Cosmin a avut prima tangență cu presa la vârsta de 15 ani, când a început să scrie pentru volan.ro. Apoi a semnat articole pentru mai multe publicații din domeniul tech, cum ar fi gadget-talk.ro, dexblog.ro sau urbanteh.ro. La vârsta de 17 ani, a debutat în presa sportivă, pe site-ul ionalexandru.ro. ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…