UTA – CFR Cluj 0-1 | Campioana urcă pe primul loc în Liga 1 și pune presiune mare pe FCSB!

UTA - CFR Cluj 0-1 | Campioana urcă pe primul loc în Liga 1 și pune presiune mare pe FCSB!
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR Cluj a câștigat meciul cu UTA Arad, scor 1-0, în cadrul etapei cu numărul 26 din Liga 1. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 68 de către Paulo Vinicius, cu capul, după un corner executat perfect de către Ciprian Deac.

Înaintea acestei reușite, Edi Iordănescu a fost trimis în tribună pentru proteste la adresa arbitrului și ar putea rata meciul cu FCSB, dacă va fi primi o suspendare de două etape din partea Comisiei de Etică și Disciplină.

O fază fixă decide duelul Campioanelor Provinciei: UTA – CFR Cluj 0-1

Treisprezece ani i-au fost de ajuns lui CFR Cluj să o egaleze pe UTA la numărul titluri câștigate, exact cei 13 ani de când arădenii nu i-au mai putut găzdui pe „feroviarii” de pe Someș în Liga 1. Astăzi, cele două echipe împart titulatura de Campioana Provinciei, cu diferența că „alb-vișiniii” sunt mari favoriți la „poker“. Pornind de aici, trupa vizitatoare era mare favorită și chiar avea să-și valorifice statutul după un nou gol al fundașului Vinicius.

Buhăcianu, surpriza lui Balint pentru primul „11”

Date fiind absența lui Benga și problemele medicale din ultima vreme ale lui Iacob și Albu, Laszlo Balint a oferit o singură surpriză pentru primul „11”, Buhăcianu în locul juniorului Denis Rusu. Dincolo, Edi Iordănescu a trimis în teren ceea ce a avut mai bun la dispoziție, adică Ben Youssef în locul suspendatului Burcă și pe Păun după 8 minute în locul „copilului de sacrificiu”, Adrian Gîdea.

Presiunea ceferistă, tratată responsabil de arădeni

Viceliderul a încercat să le ia tare pe gazde cu un pressing ridicat, care pe terenul cu probleme din Arad poate avea efect maxim. Dar, utiștii au rezistat presiunii, chiar dacă au fost nevoiți să apeleze la baloane lungi. După un sfert de oră, au început și „roș-albii” să lege pasele în jumătatea adversă, iar Ben Youssef și Bălgrădean au fost nevoiți să intervină decisiv în fața lui Petre după două centrări din benzi.

Ocazii de abia pe final de repriză, ratarea campionatului pentru Petre?

Așadar, prima jumătate de oră s-a scurs fără ocazii clare de gol și nici cea a lui Păun, din minutul 38, nu a fost foarte mare. Ceferistul a încercat să-l surprindă pe Balauru cu un lob de la marginea careului, dar portarul UTA-ei s-a redresat la timp și a respins. În schimb, gazdele și-au trecut în cont una dintre ratările campionatului. Buhăcianu a păstruns din stânga, i-a pasat lui Roger în careu, acesta a pasat șutat la colțul lung, de unde Adi Petre a reluat incredibil pe lângă colțul lunf cu toată poarta în față. Ultimul cuvânt al reprizei l-a avut echipa din Dealul Gruia, dar Erico a apătut providențial în fața lui Debeljuh, care reluase puternic din 9 metri.

Contrele arădene, fără efect pe tabelă

Adi Petre nici nu a mai ieșit de la vestiare, pentru a-i face lui Hora, omul meciului de trei puncte al arădenilor în meciul tur. Iar UTA a început curajos cu câteva contre rapide. La una dintre ele, Buhăcianu a pătruns în viteză până în careu, dar pasa în fața porții, pentru Antal, a fost prea slabă. CFR-ul simte avertismentul și preia frâiele jocului. Au urmat 7-8 minute de presiune asupra careului advers, ce s-au soldat și două ocazii importante. Mai întâi, Debeljuh a tras pe lângă din poziție bună, iar apoi Bordeianu l-a obligat pe Balauru să se lovească ușor de bară pentru a-i respinge șutul periculos pe colțul scurt.

„Specialitatea casei” fără antrenor pe bancă

Edi Iordănescu își pierde cumpătul la un aut de margine ce ar fi trebuit dat echipei sale, a alergat până la asistentul Neacșu și nu se putea alege decât cu eliminarea de pe bancă. Însă, elevii săi s-au mobilizat și pentru a clarifica lucrurile au apelat la specialitatea casei. În minutul 68, Deac a centrat din corner, iar Vinicius, pierdut din marcaj de Erico, a trimis cu capul în plasă din 6 metri. Două minute mai târziu, Debeljuh putea închide conturile, dar a reluat slab exact pe direcția lui Balauru din careul mic. Pe o contră în superioritate numereică, Peteleu a ajuns până în careul advers, dar a greșit ultima pasă.

Au ratat desprinderea

Fiindcă golul anulat arădenilor, mai precis lui Albu pentru henț, nu poate fi considerată situație de gol putem spune că UTA a terminat socotelile cu Bălgrădean aici. În schimb, în ultimele 5 minute, clujenii puteau să-și majoreze avantajul, dar Deac și mai ales Itu au reluat lamentabil alături din poziții ideale. S-a terminat 0-1, scor la care clujenii trec pe primul loc până la meciul de mâine al celor de la FCSB cu Gazul. În schimb, „Bătrâna Doamnă” mai păstrează de doi lei speranțe șanse de play-off.

FINAL: UTA – CFR Cluj 0-1

  • A marcat: Vinicius ’68

FINAL!

Min. 88: Schimbare la CFR: iese Păun, intră Latovlevici.

Min. 79: Mută și UTA: intră Albu, iese Vorobjovas.

Min. 78: Triplă schimbare la CFR Cluj: ies Costache, Debeljuh și Chipciu, intră Itu, Rondon, respectiv Hoban.

Min. 72: Schimbare la UTA: iese Buhăcianu, intră Rusu.

Min. 68: GOOOL CFR CLUJ! Vinicius deschide scorul la Arad! Acesta înscrie cu capul, după o centrare perfectă a lui Deac, din corner.

Min. 66: Rondon protestează pe margine din cauza unui corner pe care CFR Cluj nu îl primește, arbitrul asistent îi spune „Pleacă de aici!”, iar „centralul” îi arată cartonașul galben. De asemenea, Edi Iordănescu vede cartonașul roșu și este trimis în tribună!

Min. 63: Hora îl faultează dur pe Costache și vede cartonașul galben.

Min. 54: Shlyakov îl faultează pe Costache și vede cartonașul galben.

Min. 46: Schimbare la UTA: intră Hora, în locul lui Petre.

S-a reluat partida!

PAUZĂ!

Min. 39: Ocazie uriașă pentru UTA! Adrian Petre primește în colțul careului mic, însă acesta trimite paralel cu poarta și mingea iese în afara terenului.

Min. 38: Ocazie importantă pentru CFR Cluj! Păun încearcă o scăriță din marginea careului, însă Balauru respinge cu ceva emoții și îndepărtează pericolul.

Min. 24: Erico sare la cap cu Debeljuh și jucătorul lui CFR Cluj acuză fault, însă arbitrul consideră că intrarea arădeanului a fost regulamentară.

Min. 9: Schimbare la CFR Cluj: iese Gîdea, intră Păun.

A început partida!

ECHIPELE DE START:

UTA: Balauru – Peteleu, Erico, F. Ilie, Shlyakov – Antal, Isac, Vorobjovas, Buhăcianu – Roger – A. Petre
Rezerve: F. Iacob – Melinte, Tomozei, Roșu, Albu, Bustea, Rusu, Rus, Hora
Antrenor: Laszlo Balint

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Vinicius, Ben Youssef, Camora – Deac, Bordeianu, Gîdea – Chipciu, Debeljuh, Costache
Rezerve: Sandomierski – Susic, Latovlevici, Ciobotariu, Hoban, L. Aurelio, Itu, Păun, Rondon
Antrenor: Edi Iordănescu

Stadion: „Francisc Neuman”, Arad
Arbitru: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi) / Asistenți: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel) și Tunyogi Ferencz (Zalău)

 

Andreea Visu / Autor
Pasiunea pentru fotbal este o moștenire de familie, astfel că drumul către jurnalismul sportiv a venit natural. A intrat în presă în anul 2016, la IlfovSport. A început să scrie despre ligile inferioare și ușor-ușor a promovat la Revista IlfovSport, denumită ulterior 100% Sport. A lucrat ... citește mai mult
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz