Un stadion celebru din România e în paragină! "Vor să facă mall acolo"

20 dec 2018 13873 afişări Fotbal Intern
Un stadion celebru din România e în paragină! "Vor să facă mall acolo" Stadionul din Bacău / Foto: Realitatea Sportivă

Arena pe care au debutat fotbalişti importanţi ai României a ajuns într-o stare deplorabilă. În locul unde se adunau mii de fani să-i vadă pe jucătorii echipei FCM Bacău, pe unii ca Lovin, Ciocoiu, Vlad Munteanu sau Andrei Cristea, acum se va ridica un mall.

"Stadionul e dărâmat, în paragină. Vor să facă mall", a spus Eugen Baciu, jucător ce a evoluat şi la FCSB, pentru Telekom Sport. Totuşi, din câte se pare, fotbalul băcăuan ar putea renaşte cu ajutorul a doi oameni de afaceri, ce deţin o reţea de magazine de bricolaj. Aceştia vor ridica un stadion de 25 de milioane de euro şi-l vor dona primăriei, dar amplasamentul nu va fi pe locul unde fosta echipă a lui Sechelariu evolua, ci pe un teren unde ar fi trebuit să fie o sală polivalentă.

Bătrânul "Municipal" băcăuan, care avea 17.500 de locuri şi care a fost renovat parţial în anul 2010 este în prezent doar o ruină: gazonul nu mai există, în locul său fiind acum o mare de nisip, completată de buruieni. Tribunele au început să crape, scaunele arse de soare sunt deja degradate, iar tribuna oficială unde Dumitru Sechelariu se umfla în piept când îşi ducea echipa în cupele europene este şi ea acoperită de praf.

Recent, Vlad Munteanu a povestit la ProSport LIVE un episod şocant. Şi-a dus copiii la stadionul unde a început fotbalul, dar a făcut cale întoarsă, şocat de starea în care a ajuns. "N-am putut să le arăt aşa ceva. Doare foarte mult"

Oraşul Bacău a fost readus în prim-planul fotbalistic de Aerostar. Echipa a promovat în acest an în Liga 2, este antrenată de Florin Bratu, iar la finalul primei părţi a sezonului se află pe locul 15, primul deasupra locurilor retrogradabile. Aerostar îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul cu acelaşi nume, situat lângă aeroport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.