Ultima apariţie a "Pisicii". FOTO | Momente emoţionante la Ploieşti, cu Lobonţ în prim-plan

5 iun 2018 2876 afişări Fotbal Intern
Ultima apariţie a "Pisicii". FOTO | Momente emoţionante la Ploieşti, cu Lobonţ în prim-plan

Meciul amical câştigat de România cu 2-0 în faţa Finlandei, la Ploieşti, va rămâne veşnic în memoria lui Bogdan Lobonţ. La 40 de ani, "Pisica" a îmbrăcat pentru a 86-a oară tricoul primei reprezentative, pentru care debuta în 1998, iar momentele au fost cât se poate de emoţionante.

Seara lui Bogdan Lobonţ a început la ora 20:00, când Federaţia Română de Fotbal i-a pregătit un moment special cu ocazia ultimului meci în care a îmbrăcat tricoul naţionalei. Emoţionat, Lobby a apărut alături de soţie şi de cei doi copii şi a ţinut un speech frumos: "Mulţumesc familiei mele, care a fost mereu alături de mine. Vreau să vă invit să jucăm acest meci împreună, să fiţi şi voi pe teren cu noi. Să jucăm meciul împreună, cum le-am jucat pe toate celelalte şi cum le vom juca pe următoarele de acum înainte. Hai România! Vă îmbrăţişez pe toţi", a spus Lobonţ, căruia i-au dat lacrimile înaintea startului partidei.

Lui Lobby i s-a creat garda de onoare, a fost aplaudat de toţi coechipierii săi, s-a îmbrăţişat cu toţi antrenorii şi oamenii din staff şi a avut parte de un mesaj special din partea FRF, la începutul meciului, desfăşurat la tribuna a doua: "21 de ani pentru tricolor! Mulţumim, Bogdan Lobonţ, îngerul păzitor!", au fost cuvintele din coregrafia federalilor.

Apoi, al doilea cel mai selecţionat portar din istoria României, după Stelea, i-a oferit un tricoul aniversar lui Ciprian Tătăruşanu, aflat la meciul cu 50 în naţionala României. A luat loc pe bancă, a plâns, apoi a dat indicaţii, iar finalul meciului l-a găsit pe teren.

Trimis să joace ultimele minute sub tricolor în finalul partidei, în minutul 87, Lobonţ a avut mari emoţii. Dar a uitat de ele, a reţinut o minge în minutul 90+2, iar uralele publicului i-au răsunat în urechi pentru ultima dată. A fost finalul unei cariere legendare, care are mari şanse să continue în Italia, la Roma, casa lui Lobby în ultimii nouă ani.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.