„Trebuie să-i dau lui Văncică 105 milioane. M-a sunat și mă amenință. Tremur tot”. Mesajele incredibile în care Cosmin Achim vorbește despre afacerile cu interlopii și patima pariurilor | EXCLUSIV

„Trebuie să-i dau lui Văncică 105 milioane. M-a sunat și mă amenință. Tremur tot”. Mesajele incredibile în care Cosmin Achim vorbește despre afacerile cu interlopii și patima pariurilor | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

„Dosarul Cosmin Achim” a explodat în week-end după ce Petrolul a reziliat abrupt contractul cu fundașul în vârstă de 26 de ani, care abia fusese recrutat în iarnă și apucase să evolueze în numai cinci partide pentru ”lupi”. Orange Sport a dezvăluit că jucătorul e investigat de Departamentul de Integritate al FRF pentru implicare în pariuri, fiind suspectat că miza sume consistente inclusiv pe meciurile echipei sale. ProSport a intrat pe firul unor povești uimitoare și, grație unor surse familiarizate cu cazul, a aflat și mesajele incredibile în care Cosmin Achim vorbește despre afacerile cu interlopii și patima pariurilor. Unul dintre acestea e șocant: „Trebuie să-i dau lui Văncică 105 milioane. M-a sunat și mă amenință. Tremur tot”.

A povestit tot în audierea de la FRF

Scânteia care a declanșat vâlvătaia a fost o serie de mailuri trimise din Franța de fosta prietenă a jucătorului. Ea a reclamat preocupările toxice ale lui Achim în culise, detalii de la care s-a și declanșat ancheta federală. „Cosmin s-a încurcat cu o altă fată, se pare că ar fi lăsat-o gravidă, iar fosta, evident, a luat foc și s-a ajuns la denunțurile de acum”, susțin apropiați ai fundașului.

E exact tiparul de tip gelozie care a băgat la apă alți doi fotbaliști: Mihai Voduț (ex-Voluntari, Viitorul, Chindia), suspendat în 2019 de FRF pentru doi ani, și Marius Ioniță (ex-Gloria Buzău) – trei luni. Ambii au fost reclamați de fostele consoarte. Iar diferențele de sancțiune ar fi provenit din faptul că Ioniță a colaborat în anchetă, iar Voduț nu.

  • 320.000 de lei au fost amenzile cumulate dictate de FRF în cazurile lui Voduț și Ioniță: 300.000 pentru primul și 20.000 la cel de-al doilea

Surse ProSport arată că Achim a avut deja o audiere la FRF, unde a decis să povestească absolut tot pentru a-și pregăti terenul în vederea obținerii unei pedepse mai blânde. Există cel puțin 9 meciuri din ultimele trei sezoane de Liga 1 aflate pe radarul cercetărilor, așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate. E vorba despre partide în care Achim a jucat pentru FC Voluntari și Petrolul.

„Spune ceva că plâng. Plâng ca un prost”

Mesajele dintre jucător și fosta lui prietenă sunt însă absolut șocante. ProSport le-a aflat. Primul dintre ele datează din 27 octombrie 2021, când Achim i se confesa iubitei sale că a intrat într-un mare bucluc cu un clan de interlopi din București.

Iată cum sună textul:

Știi că azi am strâns banii la stadion. 81 de milioane și 40 de lei. Trebuia să-i dau lui Văncică 105 milioane. Eu mâine dimineață n-am banii să-i duc la teren. M-a sunat și mă amenință, că mâine vine la stadion la ora 10. Și m-au sunat și doi. După două numere. Că mâine la ora 10 sunt la mine la teren. Tremur tot. Acum dacă-mi dai block… De frică am făcut asta. Mâine banii pentru aia. M-am tot gândit să iau cu dobândă. Am zis că o fac mai rău. Vorbește cu mine te rog. Spune ceva că plâng aici și simt că te-am pierdut. Da, plâng ca un prost. Poftim, nu mă pot opri din plâns. Asta a pus capac. Mâine sunt dat afară. Te-am făcut și pe tine să plângi”.

Mesajul este însoțit de o fotografie în care se vede cum Achim plânge și e debusolat, precum și de un răspuns audio din partea fetei.

Depresie după ce o comisese grav contra Argeșului

Dialogul venea la numai patru zile după un Voluntari – FC Argeș 0-2, una dintre întâlnirile anchetate de FRF. E o partidă în care Achim apare în cel puțin două ipostaze dubioase:

  • Min 64: După ce, în primă fază, lasă mingea dintr-o centrare pe jos, foarte slabă, să treacă nestingherită prin fața lui, se dă la o parte apoi din șutul adversarului: gol Argeș.
  • Min 80: După o preluare greșită a propriului portar, Achim nu dă nici un semn că ar încerca să intervină spre a recupera mingea, deși e clar cel mai aproape de ea dintre coechipierii săi: gol Argeș.

Iată fazele video AICI.

Apoi, așa cum anticipa în discuția cu prietena, e tras pe linie moartă la Voluntari, unde, în următoarele 12 etape, mai intră doar în trei rânduri pe teren, la final de meciuri.

Clanul Văncică, teroarea Capitalei, în război cu Cămătarii

Înapoi la mesajele din 27 octombrie, în care Achim anunță că se simte în pericol din cauza conexiunilor interlope. E vorba despre clanul Văncică, unul dintre cele mai dure din Capitală, aflat într-o răfuială permanentă pentru autoritate cu grupul Cămătarilor. În 2013, Fane Văncică, unul dintre liderii grupării, l-a înjunghiat pe fiul vitreg al lui Sile Cămătaru într-o reglare de conturi, iar în vara lui 2022 s-a declanșat un război deschis între clanuri, după ce Fane Văncică a postat pe rețelele de socializare mesaje de amenințare și înjurături la adresa lui Nuțu Cămătaru.

În prezent, Cami Niță, alias Fane Văncică, e arestat într-un dosar deschis după ce s-a filmat în timp ce o bătea pe iubita sa însărcinată. El a fost ridicat de mascați în 27 septembrie 2022, iar Tribunalul București i-a respins cererea de eliberare în ianuarie 2023. Din corespondența lui Achim nu reiese însă cu exactitate la care dintre capii din clanul Văncică face referire.

Cosmin Achim era dator la interlopul Fane Văncică (foto). Sursă foto: Instagram @fanevancicaofficial

Surprins la cazino în 2018

Dincolo de legăturile în lumea subterană, profilul lui Achim arată un împătimit al jocurilor de noroc. În august 2018, portalul cancan.ro producea imagini cu fotbalistul într-un cazino din Mall Băneasa, unde juca la ruletă.

Achim într-un cazino din Băneasa / cancan.ro

”Băiatul a luat sute de milioane cu camătă de la interlopi și a ajuns în situații absolut fără ieșire în prezent”, detaliază surse ProSport. Iar aplecarea spre pariuri ar putea fi una dintre căile prin care Achim ar fi încercat să câștige bani negri pentru a returna sumele către clanurile de mafioți.

”Bag p… în morții lor. Pierd Craiova, 73 milioane”

Un alt mesaj dintre Achim și fosta sa prietenă e cel din 14.12.2021. Atunci, fundașul originar din Drăgănești-Olt i se plângea iubitei din acel moment că tocmai a ratat un câștig substanțial la pariuri, pe un bilet pe care erau trei meciuri, cu următoarea combinație jucată online la o casă de pariuri neidentificabilă:

  • U Craiova – UTA (0-0) – 1 (cotă: 1,72)
  • Stuttgart – Bayern (0-5) – 2 (cotă: 1,30)
  • Norwich – Aston Villa (0-2) – oaspeții cel puțin un gol (cotă: 1.30).

Iată ce scria Achim:

Bag p… în morții lor. Incredibil. Celelalte ieșite. Nu se poate. Pierd Craiova. 73 de milioane…Poftim și tu bilet”.

Și-i atașează prietenei un „print screen” cu partidele alese în 14 decembrie.

Cu Reghecampf pe bancă, CSU Craiova trecea în acea perioadă printr-o situație critică și, prin remiza cu UTA, ajungea la șase meciuri consecutive fără victorie. Arădenii au jucat atunci ultimele secvențe ale întâlnirii cu un om în minus după ce Hora a fost eliminat în urma unui fault grosolan comis asupra lui Papp, lovire fără minge.

Înmulțite, cele trei cote jucate de Achim ajungeau la un total de 2,9, astfel încât fotbalistul ar fi pariat probabil circa 2.500 de lei pentru a ajunge în final la 7.300 de lei, banii ratați din cauza egalului nescontat din Bănie.

L-a încurcat victoria Botoșaniului la CFR

Un alt bilet evocat de Achim în corespondența cu fosta iubită provine chiar din startul actualului sezon. Combinația aleasă:

  • Almeria – Real Madrid (1-2) – 2 (cotă 1,42)
  • CFR Cluj – Botoșani (0-1) – 1 (cotă 1,57)
  • FCSB – Chindia (3-2) – 1 (cotă 1,53).

Aici nu apare niciun fel de reper legat de sume, dar e clar că e tot un bilet pierdut din cauza surprinzătorului eșec suferit de CFR Cluj pe teren propriu în fața Botoșaniului, gol semnat de Camara în minutul 31.

La FCSB fusese un adevărat thriller, cu nuanțe însă foarte suspecte. Neguț a încasat un roșu încă din minutul 7 după o intrare criminală din spate asupra lui Coman, la centrul terenului, dar, în 10 oameni, Chindia a marcat miraculos două goluri până la pauză. Apoi, în partea secundă, FCSB a revenit și a câștigat cu 3-2 într-un meci însă bizar, cu un 2 pauză/1 final extrem de dubios prin felul în care s-au derulat evenimentele.

Dosarul ajunge la DNA/DIICOT

Surse ProSport arată însă că pe masa FRF ar exista mult mai multe bilete jucate de Achim, inclusiv câștigate pe meciuri ale echipei sale, fie la Voluntari, fie la Petrolul. Dosarul ar urma să ajungă la DNA/DIICOT pentru extinderea investigațiilor, care pot aduce surprize pe traseu în sensul apariției și altor nume de jucători. Achim nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Justin Gafiuc / Autor
Așezat pe baricadele jurnalismului la scurt timp după Revoluție, a început să scrie în presa prahoveană, în orașul de baștină, Ploiești, și, la 16 ani și jumătate, era deja cooptat în ”echipa Ioanițoaia”, la ”Sportul românesc”. Se întâmpla în 1991. Au urmat decenii petrecute ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele