Avem meciurile „fierbinți” din Superliga în dosarul pariurilor Cosmin Achim! Propunerea României la Oscar, categoria comedie: henț inexplicabil, pase la adversar în careu și tiparul cu minimum 2 goluri primite după pauză | EXCLUSIV

Avem meciurile „fierbinți” din Superliga în dosarul pariurilor Cosmin Achim! Propunerea României la Oscar, categoria comedie: henț inexplicabil, pase la adversar în careu și tiparul cu minimum 2 goluri primite după pauză | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cu o săptămână înainte de Premiile Oscar, propunerea României la categoria comedie ar putea fi lesne reprezentată de prestațiile fundașului Cosmin Achim în repriza secundă a anumitor partide! ProSport devăluie azi 9 meciuri vizate de anchetă care cuprind un tipar pe baza căruia ar fi pariat fotbalistul, potrivit surselor noastre. Iată povestea fiecăruia, cu fazele de pomină și toate culisele cazului!

Crescut de cluburile lui Gică Popescu și Gică Hagi

Duminică, 5 martie, site-ul oficial al Petrolului Ploiești anunță încetarea raporturilor contractuale cu jucătorul Cosmin Achim (27 ani), invocând “probleme de natură personală”. Vestea vine total neașteptat, Achim sosise în această iarnă de la FC Voluntari și jucase în doar 5 partide!

La câteva ore distanță, orangesport.ro publică informații noi: fundașul ar fi pariat sume importante de bani, chiar și 8-9.000 de lei, presupunerile merg și spre meciurile propriilor echipe iar conexiunile ar duce spre clanuri interlope! Acesta ar fi motivul real al despărțirii abrupte de Petrolul. Iar fosta prietenă a lui Achim ar fi trimis dovezi către LPF și FRF. Mai departe, Departamentul Integritate FRF confirmă că situația face subiectul unei anchete în desfășurare.

  • 1 meci a jucat Cosmin Achim pentru România U21, în 2015, având însă mai multe apariții la naționalele de juniori

Cosmin Achim (foto jos), apărătorul din Drăgănești-Olt, format de Școala de Fotbal Gică Popescu și, ulterior de Academia Hagi (2013/14), fusese un jucător reper pentru FC Voluntari, în perioada 2014-2023, cu un scurt împrumut în 2018 la Energeticianul Târgu Jiu. A jucat pentru ilfoveni încă din L3, câștigând în 2017 Cupa și Supercupa României!

Tiparul: Achim titular și două goluri încasate după pauză

Sunt cel puțin 9 meciuri din Superliga aflate în vizorul anchetei, potrivit surselor ProSport, cu fazele incredibile care pun într-o lumină nouă prestațiile lui Achim în contextul pariurilor sportive. Prin ele se conturează tiparul care indică în mod evident o oportunitate de pariere care ar fi transformat meciurile cu Achim protagonist în surse de câștig sigur:

  • Cosmin Achim titular pentru echipa lui
  • Minimum 2 goluri marcate de echipa adversă în repriza secundă

Cum s-ar putea traduce asta în contextul pariurilor sportive? Spre exemplu, la meciul de azi din Superliga dintre Sepsi și CFR Cluj, varianta minimum 2 goluri marcate de CFR în repriza secundă are cotă 6. La o miză de 2.000 de euro, un câștig de 12.000 de euro.

Dar la un Voluntari – FC Argeș, tot de azi, cota e de 9,5 pentru minimum două goluri FC Argeș după pauză! Asta înseamnă câștig de 19.000 euro la 2.000 euro investiți! Practic, și dintr-un astfel de scenariu pe lună, la un singur meci, te poți apropia de salariul antrenorului campion al României!

  • 25.000 de euro câștigă lunar Dan Petrescu în postura de antrenor la CFR Cluj, după trofee de campion și calificări europene

Nu iese din calcul nici varianta unor scenarii de pariere X pauză – 2 final sau 1 pauză – 2 final, după cum vom vedea că s-au scris multe dintre aceste partide. Iar cotele, în aceste variante, pot merge chiar spre 50!

Pase la adversar în careu și pasivitate de neînțeles

În sezonul 2020/21 la FC Voluntari, cu Mihai Teja antrenor, Cosmin Achim joacă 6 meciuri titular și integralist în Superliga. În trei dintre ele, ilfovenii încasează minimum 2 goluri în a doua repriză, într-o desfășurare uimitoare. La FC Voluntari, Achim a purtat mereu numărul 2 pe tricou în meciurile:

Dinamo vs Voluntari 3-0 (1-0) – 20.11.2020

  • Min 64: La o lansare lungă, deși are avans de câțiva metri spre poarta proprie, Achim nu aleargă și lasă practic atacantul advers să îi ia fața, dar acesta ratează unu la unu cu portarul.
  • Min 67: Achim se trage din fața șutului-centrare, deși e aproape de linia propriei porți: gol Dinamo.
  • Min 87: Pe atac dinamovist, Achim nu are om în marcat, se desprinde de zona atacantului și face pas spre marcaj mult prea târziu: gol Dinamo.

Iată fazele video AICI.

Hermannstadt vs Voluntari 3-2 (1-2) – 13.12.2020

  • Min 61: Achim pasează în propriul careu atacantului advers și apoi îl atacă tardiv: gol Hermannstadt, pentru 2-2
  • Min 88: După un corner, Achim nu atacă mingea, nici nu sare, ba mai mult încearcă să ridice mâna spre un henț evident, mingea intră în poartă, dar arbitrul fluieră penalty. Gol Hermannstadt.

Iată fazele video AICI.

Liviu Ciobotariu reactioneaza dupa ce a aflat ca fostul sau jucator, Cosmin Achim, este anchetat de FRF pentru ca ar fi jucat la pariuri: „Sunt lucruri foarte grave, va trebui sa plateasca!”

Voluntari vs Chindia 0-2 (0-0) – 16.12.2020

  • Min 50: Achim pare că atacă adversarul, apoi se retrage fără intensitate, ieșind din linia defensivă: gol Chindia.
  • Min 57: Achim nici nu are om în marcaj, nici nu intervine pe centrare, dar la capătul fazei ratează adversarii.
  • Min 67: Fază dificilă, Achim în fața a doi adversari, dar nici nu atacă fotbalistul în posesie, nici nu se repliază: gol Chindia

Iată fazele video AICI.

A privit cum ia gol echipa lui!

În decembrie 2020, Bogdan Andone e numit antrenor în locul lui Teja. Acesta îl menține titular pe Achim și, mai mult, fundașul devine căpitan la Voluntari. În mandatul Andone, meciul “fierbinte” numărul 4 pentru Achim.

Gaz Metan vs Voluntari 2-0 (0-0) – 12.01.2021

  • Min 70: Lovitură liberă din lateral, Achim se aruncă fără să fie atins pe burtă și nu se ridică până nu marchează Gaz Metan
  • Min 73: Achim nu atacă mingea decât lent, tardiv, deși era în poziție de ultim apărător, iar atacantul advers apucă să introducă din câțiva metri mingea în poartă: gol Gaz Metan.

Iată fazele video AICI. Din motive necunoscute, Achim iese brusc din calculele lui Andone pe finalul de mandat al tehnicianului. În mai 2021 vine la echipă Liviu Ciobotariu, care îl menține rezervă. Iar când îl folosește titular, nevoit de context, vom vedea ce iese!

Sunt lucruri foarte grave în cazul în care se va dovedi adevărat ceea ce a făcut. În mod cert va trebui să plătească! El nu a jucat aproape deloc cât am fost eu antrenor. L-am introdus doar când nu am avut soluții. N-aș vrea să spun mai mult despre comportamentul lui” – Liviu Ciobotariu, antrenorul lui Achim la FC Voluntari 2021-2023

Henț și penalty de circ” la Constanța

În sezonul următor, 2021/22, cu Ciobotariu antrenor, Achim abia în etapa 13 prinde al treilea meci ca titular. Scenariul? Același!

Voluntari vs FC Argeș 0-2 (0-0) – 23.10.2021

  • Min 64: După ce, în primă fază, lasă mingea dintr-o centrare pe jos, foarte slabă, să treacă nestingherită prin fața lui, se dă la o parte apoi din șutul adversarului: gol Argeș.
  • Min 80: După o preluare greșită a propriului portar, Achim nu dă nici un semn că ar încerca să intervină spre a recupera mingea, deși e clar cel mai aproape de ea dintre coechipierii săi: gol Argeș.

Iată fazele video AICI. Următoarele 12 etape, Achim intră doar în trei rânduri pe teren, la final de meciuri. Dar situația îl obligă pe antrenor, după cum a mărturisit, să îl titularizeze iar, în etapa 26.

Farul vs Voluntari 3-0 (1-0) – 12.02.2022

  • Min 14: de Nooijer pătrunde pe banda stângă, scapă de un adversar, intră liber în careu, Achim se desprinde din centru de Ad. Petre ca să-l întâmpine pe olandez. Blocajul său e însă unul fantezist, se duce nehotărât spre jucătorul Farului și dă pe lângă minge când acesta centrează. Ad. Petre, lăsat nemarcat, înscrie lejer din 6 metri.
  • Min 58: Ad. Petre controlează o minge în careul Voluntariului, dar Achim îi ia efectiv balonul din față cu mâna, sub ochii arbitrului Istvan Kovacs. Un henț absolut uluitor, penalty fără dubii, dar portarul Popa salvează lovitura de pedeapsă executată tot de Petre
  • Min 86: Moldoveanu primește o minge la marginea careului, Achim îi face un marcaj foarte larg și-i permite să devieze nestingherit lui Purece, care marchează pentru 3-0

Iată fazele video AICI. În 4 meciuri din sezonul regular 2021/22 a fost titular Achim cu Ciobotariu, în două dintre ele am avut tiparul deja evident.

Chindia, cea mai norocoasă. CFR Cluj, ultima „victimă”

Achim începe acest sezon ca rezervă la Voluntari. Etapa 15 îl prinde însă titular, la o partidă care avea să fie și ultima pentru la Voluntari!

Voluntari vs Chindia 0-3 (0-1) – 22.10.2022

  • Min. 14: Popa scapă pe partea stângă, Achim îl întâmpină în situație de unu contra unu. Îl talonează fragil, fără să-l pună însă deloc în dificultate, permițându-i să trimită balonul în centru lui Popadiuc, care deschide scorul
  • Min 68: Neguț îi trimite o pasă pe stânga, la limita ofsaidului, lui Popadiuc, Achim e lângă el, dar face jumătate de pas și aproape că se împiedică! Atacantul Chindiei se duce nestingherit spre gol și marchează printre picioarele lui Popa pentru 0-2

Iată fazele video AICI. Pus pe liber de ilfoveni, ajunge la Petrolul. De unde vin ultimele partide, foarte recente. Două la număr, singurele în care a fost titular și integralist, adică pe teren și în a doua repriză.

George Daniel Birligea marcheaza un gol de langa Cosmin Florin Achim in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si CFR Cluj, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, luni 27 februarie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Petrolul vs Chindia 1-2 (1-0) – 28.01.2023

  • Min 70: Vorobjovas centrează de pe partea dreaptă, Achim nu sare suficient de mult, mingea îl depășește, iar Cooper, aflat chiar în spatele său, marchează cu capul primul gol al Chindiei
  • Min 85: Cooper primește un balon pe sus la marginea careului, Achim e chiar lângă el, îl împinge încet, dar marcajul său indecis îi permite ghanezului să devieze cu capul pentru Popa, care înscrie golul victoriei

Iată fazele video AICI.

Petrolul vs CFR Cluj 2-5 (0-1) – 27.02.2023

  • Min. 11: cu liniile foarte avansate, Petrolul pierde un balon în jumătatea Clujului, Achim, din postura de fundaș central, iese la blocaj la 60 m de propria poartă! Pierde duelul pentru balon, iar mingea pleacă imediat pe stânga la Krasniqi pentru contraatac. Kosovarul se lansează liber, șutează, Leitner respinge, iar Deac deschide scorul.
  • Min 49: Birligea reia din voleu, din 2 metri, fără ca Achim să îl atace. Gol CFR Cluj.
  • Min 66: Achim, la câțiva metri de adversar în careu, se întoarce cu spatele la centrare deși aceasta nu e nicidecum una violentă, mai degrabă un lob. Janga înscrie cu capul pentru CFR.

Iată fazele video AICI.

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Justin Gafiuc / Autor
Așezat pe baricadele jurnalismului la scurt timp după Revoluție, a început să scrie în presa prahoveană, în orașul de baștină, Ploiești, și, la 16 ani și jumătate, era deja cooptat în ”echipa Ioanițoaia”, la ”Sportul românesc”. Se întâmpla în 1991. Au urmat decenii petrecute ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele