Talpan a reacţionat după decizia Curţii de Apel. Juristul a lămurit situaţia procesului: "Este un tertip ieftin"

27 nov 2018 15132 afişări Fotbal Intern
Talpan a reacţionat după decizia Curţii de Apel. Juristul a lămurit situaţia procesului: "Este un tertip ieftin"

Juristul CSA, Florin Talpan, a reacţionat după decizia luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti. Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi cererea FC FCSB ca Steaua să fie decăzută din drepturile asupra mărcii şi anularea acesteia. S-a respins, de asemenea, ca inadmisibilă, cererea FCSB de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Prin urmare, marca Steaua rămâne la Armată. Vă prezentăm mai jos comunicatul lui Talpan:

"Marca Steaua/Steaua Bucureşti rămâne la noi acasă. La clubul Steaua. Aşa au decis azi judecătorii Curţii de Apel Bucureşti: <<Respinge pentru autoritate de lucru judecat cererea de anulare pentru rea-credinţă a mărcii naţionale STEAUA BUCUREŞTI nr. 72827, cererea de decădere a aceleiaşi mărci şi cererea de anulare a mărcii naţionale STEAUA BUCUREŞTI nr. 130904.>>

Printre multe alte petite,  avocaţii FCSB au solicitat Tribunalului Bucureşti (acţiune respinsă) respectiv  Curţii de Apel Bucureşti anularea marcilor Steaua/Steaua Bucuresti, în temeiul existenţei relei credinţe la depunerea cererii de înregistrare ţi al temeiului că marcile Clubului Steaua Bucuresti ar fi fost inregistrate cu încalcarea drepturilor anterioare aparţinand reclamantei FCSB decurgând dintr-o marcă notorie neînregistrată cu denumirea STEAUA şi respectiv dintr-un semn STEAUA utilizat în activitatea sa comercială în perioada 2003-2015 ambele dobândite anterior datei de depozit a cererilor de înregistrare a acestor marci ulterioare .

Aşa cum am citat mai sus din pronunţarea Curţii de Apel, solicitarea avocatilor FCSB a fost respinsă.

Este adevarat că apelul a fost admis în parte. Dar atât timp cât marca Steaua rămâne acasă la Clubul Sportiv Al Armatei Steaua, nu are importanţă. Este adevarat că procesul nu s-a încheiat, doar un meci a fost jucat, şi eu cred că am caştigat . FCSB a solicitat şi o constatare a notorietăţii unei mărci Steaua, care nu i-a apartinut şi nu ii va aparţine. Este de fapt un tertip ieftin de a eluda într-un fel legea şi a ocoli o sentinţă definitivă şi irevocabilă data de ÎCCJ. Dar nu a reusit nici azi, judecatorii respingând anularea marcii Steaua aparţinând Clubului Steaua Bucureşti, respectiv decăderea acesteia pentru rea-credinţă"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.