EXCLUSIV | Încă una de la Talpan pentru Becali: marca Steaua rămâne la Armată. UPDATE | Patronul FCSB susţine că a câştigat, instanţa spune altceva. Dovada că Becali minte!

27 nov 2018 14695 afişări Special
EXCLUSIV | Încă una de la Talpan pentru Becali: marca Steaua rămâne la Armată. UPDATE | Patronul FCSB susţine că a câştigat, instanţa spune altceva. Dovada că Becali minte!

Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi cererea FC FCSB ca Steaua să fie decăzută din drepturile asupra mărcii şi anularea acesteia. S-a respins, de asemenea, ca inadmisibilă, cererea FCSB de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Prin urmare, marca Steaua rămâne la Armată.

UPDATE Pentru a lămuri opinia publică, ProSport prezintă decizia luată marţi de Curtea de Apel Bucureşţi. Instanţa a decis foarte clar: "Respinge pentru autoritatea de lucru judecat cererea de anulare pentru rea-credinţă a mărcii naţionale STEAUA BUCUREŞTI nr. 72827, cererea de decădere a aceleiaşi mărci şi cererea de anulare a mărcii naţionale STEAUA BUCUREŞTI nr. 130904."

Captură portal.just


UPDATE După prima intervenţie, Gigi Becali a intrat din nou la Digi Sport şi a spus: "Am câştigat procesul cu Talpan şi CSA! Noi pierdusem la tribunal. Curtea de Apel admite apelul şi respinge toate cererile lui CSA. Curtea de Apel a anulat sentinţa şi judecă ea. Asta înseamnă că 80% ne-a admis. Vom dobândi cât de curând marca. Le anulează lor mărcile pentru secţia de fotbal, pentru că dacă le ai cinci ani şi nu le foloseşti, ele decad. Deci lor le decad astea, noi menţinem marca FCSB şi marca Steaua Bucureşti revine la noi. Şi la revedere cu Talpan. E bomba atomică, îl distrugem definitiv pe Talpan."


UPDATE La scurt timp de la apariţia materialului, Gigi Becali a comentat în direct la TV decizia Curţii de Apel: "Noi am încercat anularea tuturor mărcilor  de pe clasa fotbal. Pentru că ei nu aveau fotbal. Oricum marca FCSB îmi place mai mult şi nu o s-o schimb niciodată."

Acţiunea avocaţilor lui Becali nu a fost, totuşi, respinsă în totalitate, instanţa hotărând să se judece pe fond soluţionarea excepţiilor necompetenţei materiale şi a inadmisibilităţii acţiunii. În plus, se va discuta pe fond cererea FC FCSB de sesizare a Curţii Constituţionale.

După ce a pierdut, în 2014, marca Steaua, iar în 2016 – dreptul de a mai folosi acest nume, FC FCSB a iniţiat, la rându-i, un proces în care cere anularea mărcii notorii Steaua. Avocaţii lui Becali au invocat rea-credinţă din partea clubului Armatei şi au cerut decăderea mărcii şi anularea acesteia. Curtea de Apel le-a respins cererile argumentând că această solicitare a FC FCSB s-a mai judecat o dată şi că a fost deja respinsă de o altă instanţă. Instanţa a admis excepţia autorităţii de lucru judecat.

Curtea de Apel a respins excepţia lipsei de interes a FC FCSB în privinţa mărcii Steaua.

Pe de altă parte, Curtea de Apel a stabilit ca excepţiile de necompetenţă materială şi de inadmisibilitate a cererii să se judece pe fond la această instanţă. Talpan argumentase că FC FCSB a încurcat instituţiile statului, adresându-se instanţelor de judecată într-o speţă care e de competenţa Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.