UTA – U Cluj 0-1, în etapa 9 din Superliga. „Șepcile roșii” obțin al doilea succes al sezonului!

Redactor:
Călin Mnerie
Redactor:
Ion Filip
UTA - U Cluj 0-1, în etapa 9 din Superliga. „Șepcile roșii” obțin al doilea succes al sezonului!
  • Publicat:
  • Actualizat:

UTA a pierdut împotriva celor de la U Cluj, scor 0-1, în etapa 9 din Superliga. Meciul a fost transmis în direct la TV de posturile Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport și a putut fi urmărit în format Live Video Online pe www.prosport.ro.

Derby de tradiție între UTA și Universitatea Cluj în etapa nouă a Superligii. Mircea Rednic nu a primit acceptul medicilor să stea pe bancă și asta s-a simțit în jocul echipei sale. Bătrâna Doamnă a făcut un meci modest, a scăpat cu noroc de gol în prima repriză, dar în a doua s-a scufundat în fața unei formații ce a avut ocazii mai multe și mai clare. Golul veteranului Daniel Popa, din minutul 71, a făcut diferența la Arad.

Vecine de clasament cu doar șapte puncte strânse, combatantele s-au atacat încă din start, dar prima situație a apărut doar în minutul 11, după pătrunderea lui Pop în dreapta și centrarea sa șutată ce a trecut prin fața porții lui Gorcea. Vătăjelu a replicat imediat cu o acțiune personală în stânga și un șut de la 16 metri ce nu i-a pus probleme lui Iacob. Cu adevărat mare a fost ocazia din minutul 22 a lui Carp. Fabry a bătut un corner din stânga, fundașul basarabean a reluat cu capul din 6 metri, dar Gorcea a parat. Au urmat minute mai bune ale șepcilor roșii, care le-au și dat mari emoții celor zece mii de suporteri arădeni prezenți în tribunele arenei Francisc Neuman. Cîmpanu a tras din unghi de puțin pe lângă poarta adversă și tot el l-a întrebuințat serios pe Iacob dintr-o lovitură liberă din dreapta. În prelungirile reprizei, Freitas a greșit de două ori grav în propriul careu, dar mai întâi șutul lui Bic a fost respinsă cumva de Iacob în bară, iar apoi Stoica trage defectuos dintr-o altă poziție ideală. UTA a scăpat ieftin din două situații critice pentru ea.

Daniel Popa nu iartă

Chiar dacă nu a stat pe bancă, Mircea Rednic și-a făcut drum până în vestiarul echipei sale la pauză și aceasta a ieșit pe teren cu o altă abordare și în primul sfert de oră și-a creat trei ocazii de a înscrie. Mai întâi, Freitas a tras puternic din 12 metri, însă doar în blocaj, Cooper nu a ajuns de puțin la o centrare din lateral, iar Micovschi l-a întins serios pe Gorcea cu o reluare din prima la centrarea lui Rodrigues. Clujenii au luat rapid măsuri și după o oră de joc au revenit din nou pe poziții ofensive, iar ocazia lui Stoica (șut deviat în corner) a anunțat deschiderea scorului. Simion a tras la poartă de la 20 de metri, Iacob a respins în față doar până la Adrian Popa, care era în poziție regulamentară și a trimis în plasă din numai 7 metri.

Mai mult pe fondul disperării, UTA s-a întors în atac și încercat să pună probleme cu centrări din bandă. Două dintre acestea au fost reluate cu capul de Cooper, mai întâi, pe lângă și apoi exact în brațele lui Gorcea. Asaltul gazdelor s-a intensificat când arbitrii din camera VAR i-au transmis lui Radu Petrescu că George Cîmpanu l-a scuipat pe Dumitrașcu și clujenii au rămas în zece oameni. Însă în cele 15 minute, cu tot cu prelungiri, s-a mai născut o singură fază de poartă. Micovschi a centrat din corner, iar nou-intratul Cristi Mihai a deviat mingea încet pe lângă poartă. Avea să fie ultima zbatere a unei echipe ce a prins o zi slabă și a pierdut toate punctele în fața unei vecine din partea inferioară a clasamentului.


Vezi AICI cele mai importante faze Live Video Online din UTA – U Cluj!

UTA – U Cluj 0-1

Min. 90+6: Final de meci.

Min. 90: 6 minute suplimentare.

Min. 80: U Cluj rămâne în 10 oameni! Cîmpanu vede cartonașul roșu, după un gest nesportiv.

Min. 71: GOOOL U CLUJ! Daniel Popa deschide scorul cu un șut din careu.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45+4: Pauză!

Min. 45: Patru minute suplimentare pentru prima repriză.

Min. 45: Ocazie U Cluj! Ovidiu Bic trimite un șut puternic către poarta arădenilor, iar Florin Iacob respinge în transversală!

Min. 28: Ocazie U Cluj! Cîmpanu e foarte aproape de deschiderea scorului, însă trage pe lângă.

Min. 11: Ocazie UTA Arad! Rareș Pop pătrunde în careu și trage la poartă, dar balonul trece mult pe lângă.

Min. 1: A început partida!

Echipele de start la UTA – U Cluj

UTA (4-3-3): Fl. Iacob (cpt.) – Diogo Rodrigues, Stolnik, Carp, Abeid – Freitas, Fabry, Marku – R. Pop, Cooper, Micovschi
Rezerve: Kucher – Benga, P. Mihai, Iurasciuc, Holst, Stahl, R. Stanciu, Vucenovic, Dumitrașcu
Absenți: Markov (accidentat), Ekmekci, Stroungis (în recuperare)
Antrenor: Mircea Rednic

U Cluj (4-4-2): Gorcea – Peteleu, Masoero, B. Mitrea, Vătăjelu – Bic (cpt.), Doukoure, Simion, Cîmpanu – D. Popa, I. Stoica
Rezerve: Iliev – Oancea, Pițian, Miron, I. Filip, perianu, Silaghi, Tescan, Fl. Ilie
Absenți: Chipciu, V. Gheorghe, Nistor, Calcan (accidentați)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: Francisc Neuman, Arad
Arbitru: Radu Petrescu / Asistenți: Mircea Grigoriu și Ferencz Tunyogi
Arbitru VAR: Rareș Vidican / Arbitru AVAR: Marius Omuț

UTA – U Cluj, Live Video Online de la 18:30, în etapa 9 din Superliga

UTA și U Cluj se întâlnesc vineri, de la 18:30, în etapa 9 din Superliga, meci transmis în format Live Video Online pe www.prosport.ro.

Acesta este meciul care poate marca revenirea lui Mircea Rednic pe banca tehnică a „bătrânei doamne”, după infarctul miocardic pe care l-a suferit pe 30 august.

Adversarul său de pe banca „studenților” va fi Neluțu Sabău, alături de care a obținut performanțe deosebite la Dinamo, Rapid și echipa națională a României.

În momentul de față sunt jucători importanți care vor lipsi, jucătorii cei mai în formă care dus greul anul trecut și care au dus greul și la începutul acestui campionat, dar din păcate nu pot să-i folosesc și nu e ușor pentru mine să găsesc alte variante, alte soluții. Este o posibilitate pentru ceilalți să arate ce pot, să confirme, să-și găsească locul. La fel, trebuie să înțelegem ce putem face în momentul de față. Ne interesează să acumulăm puncte, nu cum arătăm.

Jucătorii au calitate individuală. Mulți dintre ei sunt în urmă cu pregătirea, cu puține meciuri jucate, mai ales cei veniți în ultimul moment. Cu preocupare și implicare, eu cred că într-un timp scurt îi pot duce la un nivel bun la care să jucăm fotbal și să ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă din campionat.

Pe Chipciu cel puțin două săptămâni nu îl avem, la fel Vali Gheorghe, Nistor, Calcan. Aceștia sunt jucătorii importanți. Îmi pare foarte rău că s-a accidentat Vali Gheorghe, după o lovitură destul de urâtă la antrenament. Îl consider un jucător foarte important pentru noi, e un jucător care are calitate, viteză, personalitate și multă experiență. Cu siguranță atunci când va fi bine ne va ajuta”, a declarat Neluțu Sabău.

Am jucat cu el în echipă, am stat cu el în cameră și discutam despre fotbal, despre filosofia fotbalului, deci știu cam ce poate și cum gândește. Pe de altă parte, Neluțu te și poate surprinde pentru că are cu ce. Am văzut că în ultima perioadă adversarul nostru s-a tot întărit, și-a mărit lotul, și-au și permis să joace două jocuri, lucru pe care eu nu am putut să-l fac. Cei de la U. Cluj au rulat tot lotul în astea două amicale, au soluții și ca noi au nevoie de puncte. Dar eu am încredere în echipă, chiar dacă  ultimul joc l-am pierdut cum l-am pierdut, jucând de multe peste cea mai constantă echipă de Liga 1. Iar băieții s-au pregătit foarte bine, sunt pe un drum bun.

Vedem creștere pe toată planurile și fizic și ca mișcare în teren, ca circulație a balonului, dar se poate mai mult. De la meci la meci, echipa o să crească. Mă bazez și pe aportul publicului, e un meci acasă, foarte important pentru că noi mai avem de recuperat două puncte. Suntem la -2 la adevăr, e clar că ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci”, a declarat Mircea Rednic, antrenorul celor de la UTA.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai mereu!
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…