UTA – FC Botoșani 1-0! Cinci mii de copii i-au ajutat pe arădeni să urce primii în play-out

UTA – FC Botoșani 1-0! Cinci mii de copii i-au ajutat pe arădeni să urce primii în play-out
  • Publicat:
  • Actualizat:
19:50

Cinci mii de copii i-au ajutat pe arădeni să urce primii în play-out

Ca și Dinamo, la începutul acestei săptămâni, în meciul cu Petrolul, UTA a jucat doar cu copii în tribune meciul cu FC Botoșani, din cadrul rundei a treia a play-otului SuperLigii. Comisia de Disciplină a FRF le-a închis stadioanele celor două echipe după incidentele de pe „Arcul de Triumf”, din ultima rundă a sezonului regular, iar Comisia de Recurs se exprimă doar marți. Așadar, arădenii erau obligați să se descurce doar cu aproximativ 5 mii dintre cei mai mici dintre fanii lor și au reușit. Golul lui Ibrahima Conte le-a adus 3 puncte ce-i urcă, cel puțin deocamdată, pe primul loc în play-out și mai ales îi țin departe de zonele cu probleme.

Botoșaniul cu bara, UTA cu golul

Mircea Rednic l-a atacat pe Andone cu două „vârfuri” clasice, Luckassen și Ezekiel, dar și două „aripi” ofensive, Omodi și Micovschi. Dincolo, Botoșaniul l-a scos de la „naftalină” pe Șeroni, în absența lui Miron și Celea din centrul defensivei. În primele 25 de minute, gazdele au atacat timid, dar tot și-au creat două ocazii importante, prin același jucător. E vorba despre kenyanul Omondi, care, mai întâi, a tras în cros cu stângul și mingea s-a dus de puțin pe lângă colțul lung, iar apoi s-a speriat parcă de mingea ce i-a venit perfect de la Micovschi și a lăsat-o să meargă de puțin alături. Imediat după ce Andone și-a schimbat juniorii (David, cu Mitrov), Botoșaniul a avut o ocazie mare. În minutul 32, Benzar a centrat din dreapta, iar E. Lopez a trimis din foarfecă în bara din stânga lui Kucher. Bătrâna Doamnă a adulmecat pericolul și când s-a mai prezentat în careul moldovenilor nu au mai irosit deschidere scorului. În minutul 35, Micovschi a bătut un corner din stânga, iar fundașul Ibrahima Conte și-a plasat lovitura de cap lângă bara din dreapta lui Ducan. „Roș-albii” au rămas în control, ba chiar au mai avut o situație prin Luckassen și au intrat la pauză cu avantaj: 1-0.

Kucher și-a salvat echipa, dar și Ducan a avut o intervenție decisivă

Același fusese scorul și în urmp cu două luni în partida din sezonul regular, doar că atunci cei de la Botoșani au avut un start perfect de repriză secundă și preluaseră conducerea. Scenariul nu a fost departe să se repete măcar pentru un gol egalizator, fiindcă Lopez a avut mingea în două rânduri la picior în doar 4 metri, dar mai întâi a trimis în Kucher, iar apoi pe lângă poartă. Rednic și-a schimbat ambii mijlocași centrali, iar nou intratul Mihai a primit o minge în 6 metri de la Ezekiel, dar finalizarea a fost paralelă cu poarta. Portarul Kucher a fost din nou erou pentru echipa sa la șuturile cu efect trimise de Mouaddib și Mailat (revenit pe gazon după mai bine de o jumătate de an. Gazdele au mai fost periculoase doar în ultimele 10 minute, când Ducan i-a refuzat golul lui Fabry, la o lovitură liberă din colțul careului de 16 metri. Iar viteza lui Omondi nu a fost de ajuns, căci execuția a fost slabă din poziție de unu la unu cu Ducan. Chiar dacă au aruncat câteva mingi periculoase în careul advers, cei de la Botoșani nu au mai pus cu adevărat probleme și au plecat fără puncte de la Arad, complicându-și și mai mult situația în subsolul clasamentului.

19:31

Min. 90: Final de meci!

Centralul fluieră finalul întâlnirii!

18:35

A început a doua repriză!

Arbitrul fluieră începerea reprizei secunde!

18:20

Min. 45: Pauză!

Centralul fluieră finalul primei părți!

18:11

Min. 37: Goool UTA!

Conte deschide scorul pentru formația arădeană!

17:33

Min. 1: Fluier de start!

Arbitrul fluieră începerea partidei!

16:58

Echipele de start

UTA Arad: Kucher – Căpușă, Stolnik, Conte, D. Rodrigues – Omondi, Machado, Vulturar – Micovshi, Luckassen, Imoh
Rezerve: Iacob, Trif, Benga, C. Mihai, Freitas, Fabry, A. David, R. Pop, Iurasciuc, V. Morar, A. Lopez
Absenți: Tudorie, Stahl (accidentați)
Antrenor: Mircea Rednic

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Sadiku, Șeroni, Țigănașu – G. David, Dican, I. Filip – E. Florescu, E. Lopez, Ofosu
Rezerve: Kukic, Creț, Ferreira, Fulop, Mailat, Mouaddib, Margiotta, Mitrov
Absenți: Miron, Celea (accidentați)
Antrenor: Bogdan Andone

Arbitru: Ionuț Coza / Asistenți: Mircea Orbuleț, Doru Lucaciu
Arbitru VAR: Istvan Kovacs / Asistent VAR: Marius Omuț

Partida UTA – FC Botoșani este Live Video Online, de la ora 17.30, pe www.prosport.ro, în etapa 3-a din play-out-ul Superligii. Totodată, duelul de la Arad poate fi urmărit și la televizor pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport.

Dacă gazdele luptă pentru locul șapte, poziție care duce la barajul pentru cupele europene, modovenii sunt pe ultimul loc în clasament și trag din răsputeri să se salveze de la retrogradare.

Meciul se va desfășura cu mii de copii în tribune, terenul arădenilor find suspendat pentru patru etape în urma deciziei Comisiei de Disciplină după bătaia suporterilor la meciul cu Dinamo de pe Arcul de Triumf.

UTA – FC Botoșani Live Video Online în etapa a 3-a a play-out-ului din Superliga

Eșecul cu Oţelul, scor 2-4, a fost singurul suferit de arădeni în ultimele 12 meciuri disputate în campionat pe teren propriu, în rest au şase succese şi cinci remize. De partea cealaltă, o victorie, patru rezultate de egalitate şi 11 partide pierdute reprezintă palmaresul înregistrat de moldoveni în acest sezon din postura de oaspeți.

Cea mai recentă confruntare directă din Superliga între cele două echipe s-a consemnat pe 12 februarie 2024 și a fost un adevarat thriller, scor 2-2 (marcatori T. Căpuşă, A. Lopez / E. Lopez, G. David).

Mircea Rednic e sigur de victorie, Bogdan Andone vrea revanșa

Antrenorul de la UTA este convins că echipa sa o să ia cele trei puncte puse în joc, însă admite că acestea nu vor fi ușor de obținut, mai ales că moldovenii, sub comanda lui Bogdan Andone, au devenit o echipă mult mai organizată, care își creează ocazii și marchează destul de multe goluri.

„Am discutat puțin legat de atitudinea pe care am avut-o și nu-mi doresc să mai văd prima repriză de la Cluj. Vreau altceva cu FC Botoșani, mai ales că e un meci important, putem să trecem pe primul loc în play-out și ne dorim acest lucru. Sunt ferm convins că, în primul rând, o să jucăm bine, o să ne creăm ocazii și o să luăm cele trei puncte. Avem un adversar care vine cu un moral bun după ce au câștigat ultimul meci.

Trebuie să fim realiști, de când a venit Andone echipa lor e mai bine organizată, au o posesie destul de bună, își creează foarte multe ocazii și înscriu două goluri. Și ei au obiectiv salvării, vrem să terminăm pe primul loc. Eu sunt sigur că va fi un meci interesant, mi-aș fi dorit să jucăm cum ar trebui să se joace un meci, cu spectatori”, a declarat Mircea Rednic.

„Va fi un joc dificil cu siguranță, pentru că UTA este o echipă extrem de puternică, mai ales pe teren propriu. Sper ca lipsa suporterilor să fie un dezavantaj pentru ei și noi să putem profita de acest lucru. Dar, cel mai important e ca noi să fim concentrați, motivați și pregătiți 100% la ora jocului, pentru a face un joc consistent și a reuși să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv.

„Dacă ne uităm, avem o revanșă de luat după ambele jocuri din sezonul regulat. Așa cum o știm, UTA e foarte ofensivă la jocurile de acasă. Pun presiune mare, au jucători foarte buni calitativ pe fază ofensivă. De la mijlocul terenului în sus au foarte multe soluții, dubluri pe posturi.

Acasă au marcat patru goluri și cred că mai puteau marca cel puțin două-trei goluri la meciul cu Voluntari, la U Cluj au făcut un joc mai defensiv, nu și-au creat multe situații. Într-adevăr le-au lipsit doi jucători de atac, Luckassen și Micovschi, extrem de importanți pentru jocul lor.

Vom vedea ce va fi, sper să reușim să îi blocăm, să nu le dăm șanse să își creeze situații multe de gol și, la rândul nostru, să profităm de punctele lor slabe”, a mai punctat antrenor”, a punctat și antrenorul Bogdan Andone.

Formații probabile

UTA: Kucher – Capușă, Stolnik, Benga, Rodrigues – Cr. Mihai, J. Pedro – Micovschi, Fabry, Omondi – Luckassen

FC Botoșani: R. Ducan – R. Benzar, Sadiku, A. Șeroni, Al. Țigănașu – I. Filip – Ed. Florescu, G. David, V. Dican, Ofosu – E. Lopez

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Florentin Dincă / Redactor
Absolvent al Facultății de Filosofie și Jurnalism, și-a început cariera în presa sportivă scrisă și on-line în urmă cu două decenii la săptămânalul Fanatik, unde și-a făcut ucenicia și apoi a prins experiență în domeniul sportului rege și nu numai. A urmat în 2008 „transferul” ... citește mai mult
Răzvan Lunga / Autor
Se descrie ca fiind un băiat vesel, pasionat de fotbal și este cel mai tânăr membru din echipa ProSport. Răzvan studiază la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a absolvit Liceul Teoretic Victoria din București. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…