UTA Arad – FCSB 3-1, în etapa 29 din Superliga. Șoc la Arad! Vicecampioana, bătută de echipa de pe penultimul loc! Echipa roș-albastră pierde contactul cu liderul Farul

UTA Arad - FCSB 3-1, în etapa 29 din Superliga. Șoc la Arad! Vicecampioana, bătută de echipa de pe penultimul loc! Echipa roș-albastră pierde contactul cu liderul Farul
  • Publicat:
  • Actualizat:

UTA Arad a învins FCSB cu scorul de 3-1 pe teren propriu, în etapa cu numărul 29 din Superliga. Înainte de această rundă, echipa arădeană se afla pe penultimul loc al clasamentului, iar formația roș-albastră era pe poziția a treia, pe care rămâne de altfel și după acest joc.

Într-o rundă în care multe echipe din zona periculoasă a Superligii au făcut puncte prețioase, UTA era obligată să miște și ea clasamentul tocmai în fața uneia dintre pretendetele certe la titlu de campioană. La Arad, în fața unui stadion plin, juca FCSB-ul fără antrenor pe bancă, ca urmare a demisiei lui Leo Strizu și suspendării lui Mihai Pintilii și o făcea fără și cap și coadă. „Bătrâna Doamnă” s-a impus cu 3-1 și părăsește, cel puțin până mâine, poziția direct retrogradabilă, ce este acum în posesia lui FC Argeș.

UTA – fără jumătate din apărare, FCSB fără golgheter

Vicecampioana nu-și putea folosi golgheterul, pe Compagno, dar arădenii stăteau și mai rău la capitolul suspendați, trei la număr și toți din linia de fund, Vukcevic, Chindriș și Hoxhallari. Vârf a jucat Coman pentru gruparea bucureșteană, iar Miculescu și-a reluat locul în banda (dreaptă) unde a făcut diferența pe vremea când juca la Arad, determinându-l pe Gigi Becali să scoată din buzunar 1,7 milioane de euro.

FCSB a început în atac, dar gazdele s-au descurcat cumva și la primul contraatac au modificat tabela. După exact un sfert de oră, Ubbink a trimis o diagonală de 50 de metri, Otele a pătruns în stânga, a pasat în mijlocul careului, de unde Tamm și-a dat un autogol de toată frumusețea. „Roș-albii” din teren și din tribune nu s-au bucurat decât 4 minute de avantaj, căci Edjouma și Dawa au preparat un balon pentru Coman, care l-a trimis din prima direct în vinclul porții arădene.

„Șeptarul” lui FCSB se afla la 14 metri ușor lateral dreapta. Apărarea UTA-ei lua deja apă și Olaru a scăpat în stânga, dar așezarea pentru Miculescu pe colțul liber a fost ghicită de Roger, improvizat fundaș stânga de Balint. După o jumătate de oră de joc, s-a jucat pe contre, cu un plus de incisivitate de partea amfitrionilor. Pop și Milosevic au avut mingea pe piciorul stâng în poziții bune, dar ambii au finalizat slab, Totuși, ocazia finalului de repriză a avut echipa vizitatoare. La capătul unui atac rapid, Radunovic a centrat ideal din stânga, Miculescu a reluat puternic cu capul din alergare, dar Kucher a respins eroic.A fost primul episod când UTA a acuzat lipsa unui al doilea fundaș de meserie, căci în locul căpitanului Benga, lângă Erico, a intrat „închizătorul” Anton.

Șah-mat de la Postolachi și Ubbink

Și cineva de la FCSB a mutat la pauză cu Cordea în locul lui Edjouma pentru o așezare și mai ofensivă. După 10 minute trecute din partea a doua, cu oaspeții în control, Balint l-a pierdut și pe Otele, tot pentru o problemă musculară. Antrenorul UTA-ei a fost inspirat la schimbare, căci l-a băgat în teren pe Postolachi în banda dreaptă și internaționalul basarabean a făcut 2-1. În minutul 64, Batha a pasat lung, Postolachi a pătruns în viteză și l-a învins pe Târnovanu cu un șut la colțul lung.

FCSB a reacționat rapid, iar „torpila” lui Șut de la marginea careului a fost respinsă cu dificultate de Kucher. De data aceasta, arădenii s-au repliat rapid, au recuperat destule mingi la 25-30 de metri de propriile buturi, iar una dintre acestea au transformat-o în golul siguranței. Roger a insistat la un balon în stânga, mingea i-a rămas lui Pop, care a pasat perfect în gura porții, de unde Ubbink a îndeplinit formalitatea. Vicecampioana a avut dificultăți să ducă balonul în careul arădenilor, astfel că singurul pericol a venit de la șutul de la distanță al lui Octavian Popescu, ce a ocolit de puțin stâlpul din stânga lui Kucher.

Arădenii urcă un loc

Se întâmpla chiar înainte de a se afișa minutele de prelungire – 9, în care formația gazdă și-a ținut adversarul departe de poarta sa și-a luat punctele ce o urcă un loc în clasament, de pe 15 pe 14. FCSB pierde, în schimb, puncte ce s-ar putea dovedi esențiale în lupta pentru titlu.


UTA Arad 3-1 FCSB

Final de meci!

Min. 89: Octavian Popescu, aproape de un euro-gol! Șutul său de la circa 25 de metri s-a dus puțin pe lângă poartă!

Min. 84: Stahl a reluat bine, din voleu, din interiorul careului, dar Târnovanu a reținut fără mari emoții.

Min. 80: Intervenție excelentă a portarului Kucher la șutul puternic trimis de David Miculescu!

Min. 78: GOL UTA! Rareș Pop i-a centrat perfect lui Ubbink pe jos, din partea stângă, iar acesta din urmă a avut de îndeplinit doar o formalitate din 5 metri!

Min. 73: Ubbink a șutat modest, pe lângă poartă, de la distanță.

Min. 66: Kucher a intervenit foarte bine la șutul puternic trimis de Adrian Șut de la 18 metri!

Min. 64: GOL UTA! Postolachi a fost lăsat singur cu Târnovanu de o pasă excelentă a lui Batha și l-a „executat” pe portarul FCSB-ului din colțul careului de 6 metri!

Min. 62: Ocazie mare UTA! Șutul bun trimis de Rareș Pop din partea stângă, în diagonală, a fost deviat de Sorescu, iar mingea s-a dus puțin pe lângă poarta lui Târnovanu! Din păcate pentru arădeni, nu s-a acordat corner după această fază.

A început repriza secundă!

Finalul primei reprize!

Min. 45+3: Kucher, intervenție fabuloasă la lovitura de cap trimisă de David Miculescu din 6 metri!

Min. 43: „Bătrâna Doamnă” insistă, iar Ubbink trimite peste poartă de la 20 de metri!

Min. 41: La doar câteva secunde, arădenii au recuperat, iar Milosevic a avut șansa de a marca, dar a șutat slab cu piciorul stâng din centrul careului și nu i-a pus probleme lui Târnovanu.

Min. 41: Șutul deviat al lui Pop este reținut fără emoții de Târnovanu.

Min. 18: GOL FCSB! Florinel Coman a primit în centrul careului, ușor lateral dreapta, o pasă de la Dawa, și a șutat din prima cu piciorul drept, trimițând mingea aproape de vinclul porții lui Kucher!

Min. 14: GOL UTA! Joonas Tamm a intervenit neinspirat la o centrare pe jos a lui Otele din partea stângă și și-a înscris în propria poartă, prin alunecare, din 6 metri!

Min. 13: Prima ocazie a meciului! Malcom Edjouma a șutat puternic, cu piciorul stâng, de la circa 18 metri, iar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă.

Min. 8: Darius Olaru se resimte după un fault dur al lui Erico și este scos în afara terenului pentru a primi îngrijiri medicale! Accidentarea sa nu a fost atât de serioasă pe cât a părut, iar mijlocașul central de la FCSB a revenit pe gazon.

A început meciul!

VEZI AICI VIDEO CU FAZELE DIN UTA ARAD – FCSB!


Echipele de start:

UTA Arad (4-3-3): Kucher – Batha, Erico, Benga (cpt.), Abeid – Ubbink, Cascini, Roger – R. Pop, Milosevic, Otele
Rezerve: Balauru – P. Aton, Stahl, Cibi, Dobrescu, Postolachi, Hortencio Barbosa, Pașcalău, Keșeru
Antrenor: Laszlo Balint

FCSB (4-3-3): Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Șut, Edjouma – Miculescu, Fl. Coman, Oct. Popescu
Rezerve: A. Vlad – V. Crețu, I. Cristea, Ov. Popescu, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea
Antrenor: Mihai Pintilii

În absența lui Andrea Compagno, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, Mihai Pintiii l-a ales pe Florinel Coman pentru poziția de atacant central. În schimb, Billel Omrani nu a prins foaia de joc.

Și la această partidă, antrenorul de facto de la FCSB va fi în tribună, întrucât este în continuare suspendat. După demisia lui Leo Strizu, echipa va fi condusă de pe banca tehnică de Lucian Filip, fostul mijlocaș defensiv al echipei roș-albastre și în prezent antrenor secund.


UTA Arad – FCSB, Live Video Online în etapa 29 din Superliga

UTA Arad este implicată mai mult decât serios în lupta pentru evitarea retrogradării. „Bătrâna Doamnă” se află înaintea acestui meci pe poziția a 15-a în Superliga, prima direct retrogradabilă.

Echipa antrenată de Laszlo Balint vine după două înfrângeri consecutive, pe teren propriu cu Farul Constanța, scor 0-1, respectiv 1-2 în deplasare cu CFR Cluj, meci la finalul căruia antrenorul arădenilor a acuzat în termeni foarte duri arbitrajul.

În ultimele cinci etape, formația din Arad a înregistrat doar o victorie și un egal. Totuși, alb-roșii se bazează pe faptul că au reușit mai mereu în ultimele sezoane să facă meciuri bune pe teren propriu în fața echipelor importante ale campionatului.

Alexandru Meszar, conducător la UTA Arad, a vorbit recent la ProSport Live despre ultimul meci direct disputat în Vestul țării între cele două echipe, cel din finalul anului trecut, din grupele acestei ediții de Cupa României. Atunci, s-a terminat 2-2, la finalul unei partide pe care cei de la FCSB au terminat-o cu trei jucători mai puțin pe teren.

În plus, arădenii ar putea profita și de starea destul de proastă în care se prezintă gazonul de pe arena „Francisc Neuman”. Acest aspect a fost adus în discuție recent în spațiul public de Mihai Stoica, managerul general de la FCSB.

De partea cealaltă, cu o victorie la Arad, FCSB s-ar distanța la cinci puncte de rivalii de la Rapid, care au pierdut sâmbătă seară pe teren propriu cu Hermannstadt, scor 0-1. De asemenea, vicecampioana României ar putea pune presiune pe CFR Cluj, ocupanta locului doi, echipă care va juca luni seară, în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Roș-albaștrii, conduși de Lucian Filip la meciul de la Arad

În condițiile în care Leo Strizu și-a prezentat demisia, iar Mihai Pintilii este în continuare suspendat, și oricum nu ar avea voie să dea indicații tactice în timpul meciurilor, Lucian Filip, antrenor secund la FCSB, va conduce echipa de pe bancă la Arad.

La conferința de presă premergătoare partidei, fostul mijlocaș defensiv a spus că se vede la un moment dat în postura de antrenor principal la FCSB. Totuși, a ținut să facă mențiunea că primul „la rând” este Mihai Pintilii, fostul său coechipier.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen