UTA Arad – FC Botoșani 2-2, în etapa 25 din Superliga. Arădenii au egalat pe final și au terminat meciul în 10 oameni

UTA Arad - FC Botoșani 2-2, în etapa 25 din Superliga. Arădenii au egalat pe final și au terminat meciul în 10 oameni
  • Publicat:
  • Actualizat:
19:17

Uruguaianul Lopez salvează un punct pentru UTA contra Botoșaniului

Jocul rezultatelor etapei cu numărul 25 o ducea pe UTA la un singur punct de play-off dacă ar fi bătut-o pe codașa FC Botoșani, pe noul gazon din Arad, în fața unui stadion plin. A ieșit un 2-2 rocambolesc, cu gol al gazdelor în minutul 90, într-o seară în care fanii arădeni au contestat conducerea clubului, pentru excluderea Suporter Club UTA din club.

Fără golgheterul Micovschi (suspendat), Mircea Rednic a apelat la Rareș Pop, noul jucător al Rapidului, dar l-a readus între buturi și pe primul căpitan al echipei, Florin Iacob. Dincolo, Bogdan Andone a confirmat „11″ – le ce a început partida Iașiul, cu excepția argentinianului Lopez, care l-a lăsat pe bancă pe Fulop.

Benzar a nimerit bara, Căpușă – vinclul

Încurajată din tribune, UTA a avut un start de meci mai bun, dar Luckassen și Omondi nu și-au cadrat execuțiile din poziții excelente. După un sfert de oră, Botoșaniul a ieșit de la cutie și a avut, la rându-i, două ocazii mari. În minutul 18, Benzar a tras în cros de la 20 de metri lateral dreapta și doar bara de la colțul lung l-a salvat pe Iacob. După doar două minute, Friday a primit o pasă ideală de la Țigănașu, dar de această dată Iacob a salvat șutul de la colțul scurt al nigerianului. După o perioadă de acalmie, gazdele au trecut în avantaj la o fază ce nu anunța mai nimic. Dintr-un carambol, mingea a ajuns la Freitas, acesta a pasat din prima în 14 metri și Tiberiu Căpușă a înscris frumos, cu stângul, la vinclul din dreapta lui Ducan. Era minutul 32, scorul de 1-0 rezistând până la pauză, în ciuda faptului că Omondi s-a jucat cu focul în propriul careu, iar E. David l-a țintit pe Iacob din poziție de unu la unu cu acesta.

Trupa lui Andone dă șah în 5 minute, UTA salvează un punct pe final

De la vestiare au ieșit, însă, alte echipe. UTA pe călcâie și Botoșaniul cu tracțiune ofensivă, dar și cu Mitrov în locul lui Friday. Iar golul de 1-1 nu s-a lăsat deloc așteptat. În minutul 51, Țigănașu a centrat din stînga și Enzo Lopez a trimis cu capul din 7 metri în dreapta lui Iacob. Blackoutul arădenilor a continuat și oaspeții au mai modificat o dată tabela, 5 minute mai târziu. Mihai pierdut un balon în jumătatea proprie, E. Lopez i-a pasat lui lui Mitrov, acesta a călcat pe minge în careu, dar Eugen David vine din spate și a trimis cu stângul în plasă. UTA și-a complicat și mai mult existența în minutu 72, când Conte l-a călcat intenționat pe Florescu (căzut la pământ) și George Găman l-a eliminat de pe teren pe fundașul arădenilor după ce a fost atenționat din Camera VAR să revadă faza. Nou intratul Kaprof a avut golul de 1-3 în bocanc, dar „scărița” sa a fost ajunsă din urmă de Iacob. Iar ocazia s-a răzbunat în minutul 90. După ce finalizarea lui Morar a fost respinsă în corner, Omondi a centrat, iar uruguaianul Ariel Lopez a înscris cu capul de la colțul lung. S-a terminat 2-2 și arădenii pierd șansa să se apropie de play-off, iar Botoșaniul, de locul de baraj.

18:56

Final de meci!

Arbitrul fluieră finalul întâlnirii!

18:51

Min. 90: Goool UTA!

Lopez restabilește egalitatea!

18:32

Min. 73: Cartonaș roșu pentru UTA!

Conte vede cartonașul roșu și e nevoit să părăsească terenul!

18:15

Min. 56: Goool FC Botoșani!

David marchează golul de 2-1, iar formația moldoveană reușește să intre în avantaj!

18:10

Min. 51: Goool Botoșani!

Lopez restabilește egalitatea!

18:04

A început a doua repriză!

Arbitrul fluieră începerea reprizei secunde!

17:48

Min. 45: Pauză!

Centralul fluieră finalul primei părți!

17:32

Min. 32: Goool UTA!

Căpușă deschide scorul pentru arădeni!

17:01

Min. 1: Fluier de start!

Arbitrul fluieră începerea partidei!

16:01

Echipele de start

UTA (4-2-3-1): Fl. Iacob (cpt.) – Căpușă, Conte, Benga, D. Rodrigues – Freitas, Cr. Mihai – Pop, Fabry, Omondo – Luckassen
Rezerve: Kucher – Cooper, A. Lopez, Trif, Abeid, Stolnik, Morar, J. Pedro, A. David, Stahl, Iurasciuc
Absenți: Micovschi (suspendat)
Antrenor: Mircea Rednic

FC BOTOȘANI (4-3-3): Ducan – Benzar, Sadiku, A. Miron (cpt.), Țigănașu – I. Filip, Dican, G. David – Florescu, E. Lopez, Adams
Rezerve: Ureche – Șeroni, Cărăușu, Creț, Mouaddib, Petro, Gligor, Celea, Kaprof, L. Fulop, Mitrov, A. Ferreira
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: „Francisc Neuman” (Arad)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), A2: Slabu Stelian (Braşov) / Arbitru VAR: Costreie Sorin (Voluntari), Arbitru AVAR: Peşu Ionela Alina (Craiova)

Știrea inițială.

Meciul UTA Arad – FC Botoșani are loc în etapa 25 din Superliga, sezonul 2023 – 2024, iar partida este Live Video Online pe www.prosport.ro.

De asemenea, duelul programat pe arena „Francisc Neuman” din Arad poate fi văzut și la televizor pe posturile Digi Sport 1, Prima Sport 2 și Orange Sport.

UTA Arad – FC Botoșani Live Video Online în etapa 25 din Superliga

UTA Arad și FC Botoșani, două echipe aflate în foame de puncte, se vor duela, luni, de la ora 17:00, pe arena „Francisc Neuman”, într-o partidă care contează pentru runda cu numărul 25 din Superliga.

Înaintea acestei confruntări, UTA Arad se află pe locul 12 în clasament, cu 30 de puncte. Elevii lui Mircea Rednic traversează o formă bună și vin după două victorii consecutive obținute în campionat, scor 2-1 cu Sepsi OSK și 3-1 cu U Cluj.

De partea cealaltă, FC Botoșani este pe locul 15, penultimul, cu 18 puncte. Însă, moldovenii sunt și ei în revenire de formă, iar în ultimele patru etape au bifat trei victorii. În runda precedentă, FC Botoșani a învins-o pe rivala Poli Iași, scor 2-1 pe teren propriu.

La capitolul dueluri directe e echilibru total. În ultimele cinci întâlniri, fiecare formație s-a impus de câte două ori, iar o partidă, ultima, pe 23 septembrie 2023, s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

Echipele probabile

UTA Arad: Kucher – Căpușă, Benga, Conte, Abeid – Lopez, Mihai – Pop, Fabry, Omondi -Luckassen
Rezerve: Iacob, Lopez, Trif, Ofosu, Stolnik, Morar, A. David, Rodriguez, J. Pedro, Stahl
Antrenor: Mircea Rednic

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Miron, Sadiku, Țigănașu – I. Filip, Dican, Mitrov – Florescu, Lopez, Kaprof
Rezerve: Ureche, Petro, Șeroni, Mouaddib, Creț, Dragu, Ilicic, Celea, D. Gabriel, L. Fulop, Aldair, Friday
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: „Francisc Neuman” (Arad)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), A2: Slabu Stelian (Braşov)
Arbitru VAR: Costreie Sorin (Voluntari), Arbitru asistent VAR: Peşu Ionela Alina (Craiova)

Declarațiile antrenorilor

La conferința de presă premergătoare partidei, Mircea Rednic a transmis că își dorește să lege a treia victorie la rând:

„E clar că meciul nu va fi ușor, și ei au nevoie de puncte, s-a schimbat antrenorul, au venit și alți jucători, văd nume noi în echipă, au jucat în două sisteme, cu trei fundași centrali și cu patru. Au și jucători care au calitate și este vorba de Florescu, care e un Nistor al Botoșaniului. În momentul când el are evoluții bune și echipa merge, merge bine.

Îl cunosc și pe Bogdan, e un tip serios care îmi place. A lucrat cu antrenori, a avut reușite și în străinătate și asta contează foarte mult. A reușit să ia o echipă care era la retrogradare și s-o ducă în play-off în Cipru. Deci, se vede amprenta lui la jocul echipei, este foarte, foarte serios. Și cu CFR s-a văzut o dăruire, s-a văzut o altă echipă față de meciurile trecute.

Dar vă mai spun ceva, mi s-a făcut așa pielea de găină în momentul când i-am întrebat ce vreți? Vreți tot timpul să ne uităm în jos, să fim la retrogradare sau vreți play-off? Exact asta a fost întrebarea, vreți play-off? Toată lumea a țipat vrem play-off. Eu sunt ferm convins că băieții sunt conștienți și luni se vor prezenta foarte bine și ne dorim trei sau patru victorii la rând, dacă vrem într-adevăr.

Și nu vorbesc neapărat de play-off, ci vorbesc despre faptul că avem nevoie de puncte în perioada asta. Știți foarte bine că, indiferent dacă ești în play-off sau în play-out, se vor înjumătăți punctele. Am câștigat două meciuri, dar nu e de ajuns, mai sunt șase meciuri, fiecare meci trebuie să îl tratăm cu foarte mare seriozitate”, a declarat antrenorul celor de la UTA Arad.

Din tabăra adversă, Bogdan Andone a transmis:

„Întâlnim o echipă puternică, mai ales pe teren propriu. UTA e favorită pentru că joacă acasă. Am văzut că fanii pun presiune mare. Ne așteaptă un meci foarte dificil, dar trebuie să fim pregătiți.

Trebuie să fim atenți, să nu facem greșeli și să încercăm să punem probleme. Dar noi trebuie să pregătim fiecare meci la victorie. Din fericire, nu avem probleme de lot”, a spus tehnicianul lui FC Botoșani.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Răzvan Lunga / Autor
Se descrie ca fiind un băiat vesel, pasionat de fotbal și este cel mai tânăr membru din echipa ProSport. Răzvan studiază la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a absolvit Liceul Teoretic Victoria din București. citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba…
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…