UTA Arad – Dinamo 2-1, în runda a 15-a din Superliga! Dezastru pentru „câini”: gazdele dau lovitura în prelungiri din penalty!

UTA Arad - Dinamo 2-1, în runda a 15-a din Superliga! Dezastru pentru „câini”: gazdele dau lovitura în prelungiri din penalty!
  • Publicat:
  • Actualizat:
20:00

Min. 90+5: Final de meci!

19:59

Min. 90+4: GOOOL UTA!

Marcelo Freitas transformă lovitura de la 11 metri.

19:59

Min. 90+2: Penalty pentru UTA!

După consultarea VAR, arbitrul Andrei Moroiță acordă lovitură de la 11 metri pentru UTA

18:50

Min. 46: A început repriza secundă.

18:46

Min. 45: Pauză la Arad!

18:45

Min. 41: GOOOL UTA ARAD!

Claudiu Micovschi aduce egalarea pentru gazde cu un șut din interiorul careului!

18:00

Min. 8: GOOOL DINAMO!

Dennis Politic înscrie cu un șut superb la colțul scurt, după o acțiune individuală.

17:13

Min. 1: A început meciul!

17:10

Echipele de start

UTA (3-4-3): Fl. Iacob (cpt.) – Conte, Stolnik, Dumitrașcu – Căpușă, Cr. Mihai, Freitas, Fabry – Micovschi, Luckassen, Ofosu
Rezerve: Kucher – Carp, Diogo Rodrigues, Omondi, Stahl, R. Pop, Iurasciuc, Cooper, Marku
Antrenor. Mircea Rednic

DINAMO (4-3-3): Golubovic – Cr. Costin, Lucas Alves (cpt.), Homawoo, Amzăr – N. Roșu, Bena, Ilic – Ghezali, Abdallah, Politic
Rezerve: Began – De Moura, I. Roșu, Gregorio, Larrucea, Iglesias, Bani, Patriche, R. Grigore
Antrenor: Ovidiu Burcă

Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești) / A1: Ciprian Danșa (Satu Mare) / A2: Alexandru Vodă (Alba Iulia) / Arbitru VAR: George Găman (Craiova) / Arbitru AVAR: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița – Prahova) / R1: Florin Andrei (Târgu Mureș) / Observator arbitri: Aron Huzu (Sibiu)
Stadion: „Iuliu Bodola”, Oradea

UTA Arad a învins-o pe Dinamo, scor 2-1, în runda cu numărul 15 din Superliga. Partida a putut fi urmărită la televizor pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 2, dar și în format Live Video Online pe www.prosport.ro.

UTA Arad – Dinamo 2-1, în runda a 15-a din Superliga

În ultima etapă a turului SuperLigii, UTA o găzduia la Oradea pe Dinamo pentru trei puncte mari în economia luptei pentru supraviețuire. Arădenii veneau după șase rezultate utile în campionat, dar o singură victorie, cea din weekendul precedent, la Craiova, cu FC U 1948, în timp ce „câinii roșii” aveau 8 partide fără succes, cu doar trei puncte luate. A fost un meci de care pe care, decis mai ales de eroarea lui Gregorio, care nu a putut marca din 4 metri

. La una dintre ultimele faze, arădenii au avut noroc cu hențul lui Homawoo și au câștigat cu 2-1, iar punctele îi duc până pe locul 10 la finalul turului. Plus de ocazii pentru Dinamo, egalitate pe tabelă Aflat cu Sabia lui Damocles deasupra capului, Ovidiu Burcă și-a dat geaca jos după doar 2 minute, adică după ocazia utistului Micovschi. Fabry a centrat din stânga, iar fotbalistul orădean al UTA-ei a reluat din voleu lateral pe lângă poartă.

Bucureștenii au fost mai pragmatici și au trecut în avantaj la prima acțiune. În minutul 8, pe o contră rapidă dezvoltată în stânga, Denis Politic a profitat de nehotărârea lui Căpușă și a tras puternic în dreapta lui Iacob din 15 metri. După 20 de minute de joc, gazdele aveau deja două ocazii ratate, căci Luckassen, lansat pe culoar de Fabry a tras exact în Golubovic. Au urmat câteva atacuri rapide ale vizitatorilor și echipa lui Rednic se poate considera norocoasă că a scăpat fără gol la șuturilor lui Ghezali, Amzăr și Politic, care nu au cadrat execuțiile.

Apoi, Iacob s-a opus la șutul din 14 metri lateral dreapta a ex.-ului Costin. Arădenii au mulțumit și de data aceasta nu au mai ratat întâlnirea cu golul. Căpușă a centrat pe jos din dreapta, apărarea lui Burcă dormea și Claudiu Micovschi a apărut la colțul opus și a trimis din alunecare pe lângă portar: 1-1, din minutul 41 și pe parcursul pauzei. Ocazia rarisimă a lui Gregorio s-a răzbunat în minutul 90 UTA a început la comanda jocului repriza, dar tot ce a produs a fost un șut blocat al lui Fabry după acțiunea personală a internaționalului U20, Cristi Mihai.

În schimb, Abdallah l-a întins serios pe Iacob cu un șut de la marginea careului. Gazdele au acoperit mai bine terenul decât în prima repriză, au pus ceva presiune, dar loviturile de cap ale lui Luckassen și Stolnik au fost prea slabe pentru a-i pune probleme lui Golubovic. La câteva secunde de la intrarea pe teren, Omondi trimite o centrare din stânga ce a căzut pe transversală, după la cuvânt a trecut Dinamo. Și, în minutul 77, Conte a făcut pasul greșit la offside Ghezali a scăpat spre poartă, l-a driblat și pe Iacob, i-a pasat s-a trezit în stânga lui Gregorio care a tras exact în Căpușă, repliat pe linia porții.

La faza următoare, Costin a șutat spre vinclu de la marginea careului, unde însă a plonjat Iacob. Bătrâna Doamnă și-a adus aminte că joacă acasă și, încurajată, de 5 mii de arădeni s-a întors mai hotărâtă în careul „câinilor”. La unul dintre cele cinci cornere bătute, în minutul 89, Homawoo a făcut henț în careu, iar Moroiță a dat penalty pentru UTA după ce a revăzut faza monitorul VAR. Fiindcă „decarul” Fabry era pe margine la punctul cu var s-a prezentat brazilianul Marcelo Freitas, care a trimis în colțul din dreapta lui Golubovic pentru reușita de 2-1 a UTA-ei. Era primul minut de prelungire, iar în restul de 5 nu s-a mai întâmplat nimic și arădenii o bat din nou pe Dinamo la un meci considerat acasă după 30 de ani.

Toate fazele video din UTA Arad – Dinamo pot fi văzute aici.

Declarațiile antrenorilor

Mircea Rednic va face uitate pentru o zi sentimentele sale pentru Dinamo și a anunțat că vrea să învingă echipa din „Ștefan cel Mare”:

„Eu sunt profesionist, nu are nicio legătură cu ce sunt eu aici, la UTA. Sunt antrenor și-mi doresc să câștigăm, mai mult decât dacă am fi jucat cu o altă echipă. Pentru că mie nu au ce să-mi reproșeze. Eu aș avea mai multe să le reproșez și mai ales celor care încă mai sunt acum în conducerea lui Dinamo, de felul cum s-au comportat cu mine, dar nu mă interesează acum.

Pe mine mă interesează ca băieții să aibă bucuria, plăcerea de a juca și de a câștiga meciul de mâine. Cu o victorie putem deja să ajungem pe locul 10, după care mai vine un meci acasă cu o echipă de nivelul nostru (n.a. Oțelul Galați) și am putea urca în clasament. Și asta contează foarte mult pentru moralul echipei și pentru suporteri”, a declarat antrenorul celor de la UTA Arad, la conferința de presă premergătoare partidei de luni.

Din tabăra adversă, Ovidiu Burcă a asigurat că jucătorii săi vor face totul pentru a opri seria negativă și pentru a obține o nouă victorie:

„Nu există niciun jucător care să nu își dorească să dea totul pentru acest club. Dacă vedeți un comportament la unii jucători cu care nu sunteți de acord, unii sunt copii care nu au nivel de educație bun, poate au o mască în societate, dar sunt însă copii sensibili. Nu sunt de acord cu atitudinea, că nu ar fi atitudine la jucători, eu îi antrenez de un an și ceva, pe ceilalți i-am selectat, anumite lipsuri pot duce la ideea că nu dau totul pe teren, că fizic nu suntem bine, dar nu e vorba de asta. Nu componenta fizică ne ține pe loc.

Presiunea de la Dinamo e greu de dus, sunt jucători care nu au fost obișnuiți, dacă nu ne prezentăm la nivelul dorit, e consecința crizei. Ne trebuie rezultat pozitiv, de el ne agătăm, asta ne trebuie din toate punctele de vedere, să ne reconectam cu fanii. Suntem într-un moment în care avem frână de mâna trasă. E dificil de gestionat emoțional tricoul lui Dinamo”, a declarat Ovidiu Burcă, în cadrul unei conferințe de presă.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Redactor la ProSport.ro din 2021, cu o experiență în presa online de 3 ani, la mai multe publicații culturale. citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie.
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce…
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
VIDEO Coman & co., distracție “nebună” în toiul nopții după ce FCSB a luat titlul de campioană în Superliga! “Te iubesc…”
VIDEO Coman & co., distracție “nebună” în toiul nopții după ce FCSB a luat titlul de campioană în Superliga! “Te…
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare