Mircea Rednic, între rațiune și inimă în UTA – Dinamo: „Sunt profesionist și-mi doresc să câștigăm, eu aș avea ce să le reproșez!”

Redactor:
Călin Mnerie
Mircea Rednic, între rațiune și inimă în UTA - Dinamo: „Sunt profesionist și-mi doresc să câștigăm, eu aș avea ce să le reproșez!”
  • Publicat:
UTA și-a întrerupt seria de șapte meciuri fără eșec cu un 0-1 în grupele Cupei României, cu Universitatea Craiova. Până miercuri, arădenii adunaseră cinci remize și victoria din etapa trecută, cu cealaltă Craiova (3-2), plus punctele luate în Cupă, la Buzău. Mircea Rednic nu a făcut un caz din înfrângerea cu oltenii lui Rotaru, fiindcă a folosit echipa a doua, tocmai pentru a-i avea proaspeți pe titularii săi în meciul special pentru el, dar și pentru Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc.

UTA nu a mai câștigat acasă cu Dinamo de trei decenii

După decizia privind palmaresul lui FCSB, luni seară (ora 18), la Oradea, se duelează două dintre echipele pe podiumului când vine vorba despre numărul titluri adunate: UTA (locul 3, cu șase trofee) și Dinamo (locul 1, cu 18 trofee). De-a lungul timpului, formația de pe Mureș s-a impus în 20 de rânduri în fața „câinilor roșii”, au bifat tot atâtea remize, dar au pierdut de 41 de ori.

De la revenirea în SuperLigă, arădenii s-au impus în două rânduri la București, cu Dinamo, dat niciodată la Arad. De altfel, UTA nu i-a mai bătut acasă pe „roș-albii” din Ștefan cel Mare de trei decenii, mai precis din octombrie 1993, când Marius Țucudean (tatăl fostului dinamovist, George Țucudean) marca singurul gol al întâlnirii.

Rednic: „Mă interesează ca băieții să aibă bucuria, plăcerea de a juca și de a câștiga meciul de mâine”

Acum, „Bătrâna Doamnă” e plecată în „exil” pe arena „Iuliu Bodola” din Oradea, până când autoritățile locale schimbă gazonul de pe „Francisc Neuman”. Aici va avea loc partida specială pentru Mircea Rednic. Fostul fundaș a evoluat pentru formația din capitală timp de șapte ani, din 1983 până în 1990, perioadă în care a câștigat două titluri și trei Cupe. Ca tehnician a avut cinci mandate pe banca lui Dinamo, la primul dintre ele, în 2006-2007, cucerind ultimul titlu din palmaresul „câinilor”. Ultima sa experiență la formația „roș-albă”, în 2021, a avut un sfârșit neplăcut, tehnicianul fiind demis pe neașteptate, printr-o notificare pe telefon, primită de la Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo.

„Eu sunt profesionist, nu are nicio legătură cu ce sunt eu aici, la UTA. Sunt antrenor și-mi doresc să câștigăm, mai mult decât dacă am fi jucat cu o altă echipă. Pentru că mie nu au ce să-mi reproșeze. Eu aș avea mai multe să le reproșez și mai ales celor care încă mai sunt acum în conducerea lui Dinamo, de felul cum s-au comportat cu mine, dar nu mă interesează acum. Pe mine mă interesează ca băieții să aibă bucuria, plăcerea de a juca și de a câștiga meciul de mâine. Cu o victorie putem deja să ajungem pe locul 10, după care mai vine un meci acasă cu o echipă de nivelul nostru (n.a. Oțelul Galați) și am putea urca în clasament. Și asta contează foarte mult pentru moralul echipei și pentru suporteri” a spus Mircea Rednic, care nu poate conta pe fundașii Abeid și Benga.

Și Dinamo va avea altă abordare față de meciul din Cupă, mai ales după ceea ce s-a întâmplat”

Ambele formații au înregistrat rezultate nefavorabile în Cupa României, ambele la Oradea, la interval de două zile. UTA a pierdut cu 0-1 împotriva lui U. Craiova, iar Dinamo s-a făcut de râs pe același stadion, unde a remizat (1-1) cu FC Bihor, echipă din Liga a 3-a.

„Și Dinamo va avea altă abordare față de meciul din Cupă, mai mult ca sigur, mai ales după ceea ce s-a întâmplat. Ok, noi am pierdut cu o echipă care a jucat în play-off, care are un buget foarte mare, dar ei au făcut egal cu o echipă de Liga a III-a. Eu am jucat la Dinamo, sunt dinamovist și știu ce reacții au suporterii. Egalul e ca și cum ai pierde, iar când și joci cu o echipă de Liga a III-a. Dar pe mine mai puțin mă interesează adversarul, ci mă interesează ca noi să avem o atitudine bună, să facem ceea ce exersăm la antrenamente, să arătăm ca o echipă, să avem un spirit cum aveau Pecsovszky și colegii lui.

Mulți au fost deranjați că eram ca o moară stricată, ca un papagal când ceream răbdare și iar răbdare. Unii au avut, alții nu, dar într-un timp foarte scurt deja o să vedeți că suntem dați ca exemplu. Și vorbesc despre felul cum joacă echipa acum, cum reușește să înscrie, cum se mișcă, doar că jucătorii trebuie să înțeleagă că trebuie să facem mult mai mult decât am făcut până acum. Să ne gândim și la eforturile și la sacrificiile pe care le fac suporterii ca să fie alături de echipă. Și fac un apel, știu că nu le e ușor, dar sunt două meciuri în care într-adevăr avem nevoie de suportul lor„, a mai declarat antrenorul „roș-albilor”.

Cei de la Dinamo pot fi periculoși dacă li se dau spații și dacă au mingea, sper să nu le-o prea dăm”

Mircea Rednic nu e interesat nici de problemele lui Ovidiu Burcă, cel care riscă să fie demis în cazul în care echipa sa pierde și împotriva UTA-ei, până la urmă o contracandidată directă la evitarea retrogradării.

„Mie îmi pare rău că pentru suporterii lor, căci știu ce sacrificii fac și ei, dar restul chiar nu mă interesează. E filozofia lor, strategia lor, ei au ales să pună acest antrenor, ei sunt responsabili de transferurile pe care le-au făcut, dar când nu ai rezultate, antrenorul plătește. Pe de altă parte, știu că sunt jucători de la Dinamo care pot face diferența, la ce am văzut în liga a doua. Însă, e diferență mare între liga a doua și prima ligă, dar ei pot fi periculoși și aici dacă li se dau spații și dacă au mingea. Sper să nu le-o prea dăm”, a mai afirmat Mircea Rednic.

Își joacă Burcă postul cu UTA?

Egalul cu FC Bihor, de vineri, 1-1, partidă care a contat pentru grupele Cupei României, a încărcat și mai mult atmosfera de la Dinamo. Sursele ProSport susțin că vestiarul este dezbinat, în timp ce Ovidiu Burcă pare că nu găsește rețeta pentru a debloca situația.  Totodată, se spune că partida cu UTA poate fi hotărâtoare pentru tehnicianul care a promovat echipa.

Evident, „câinii roșii” au rămas la Oradea după meciul cu FC Bihor, unde au avut și întâlniri cu suporterii din zonă. Dinamo ocupă loc direct retrogradabil (penultimul) în clasamentul SuperLigii și a luat două puncte din ultimele 7 partide și a înscris un singur gol (cel din remiza cu CFR Cluj). Burcă are și trei absențe pentru duelul cu arădenii: Moura și Bordușanu (accidentați) și Țîră, rămas la București.

Echipele probabile:

UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Conte, Stolnik, Dumitrașcu – Freitas, C. Mihai – Micovschi, Fabry, Ofosu – Luckassen.

Dinamo: Golubovic – Costin, Lucao, Homawoo, Amzăr – Igresias, Bena, Ilic – Ghezali, Gregorio, Politic.

Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești) – Ciprian Danșa (Satu Mare), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș)

Camera VAR: George Găman (Craiova), Ionel Dumitru (Gherghița – Prahova).

Observator FRF: Aron Huzu (Sibiu),

Delegat de joc: Octavian Goga (Brașov).

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tradiții și obiceiuri la români.  Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant:…
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…