Rednic, furibund înainte ca UTA să debuteze în play-out! „Trebuie să fii tâmpit să gândești așa ceva!”. De când nu și-a mai luat „Puriul” salariul

Redactor:
Călin Mnerie
Rednic, furibund înainte ca UTA să debuteze în play-out! „Trebuie să fii tâmpit să gândești așa ceva!”. De când nu și-a mai luat „Puriul” salariul
  • Publicat:

Antrenorul de la UTA, Mircea Rednic, a răbufnit înainte de primul meci din play-out.

UTA a ratat prezența în play-offul Superligii în ultima etapă și, fiindcă U Cluj s-a împiedicat la Voluntari, era la mâna ei, cu condiția să o bată pe Dinamo, pe „Arcul de Triumf”. Dar, „câinii roșii” s-au impus cu 1-0, după reușita lui Gregorio, din minutul 20, iar Mircea Rednic a fost bănuit de unii suporteri arădeni că și-a ajutat fosta echipă.

Sau, cel puțin nu și-a dorit accesul în Top 6, pentru că primele pe care le-ar fi luat jucătorii săi ar fi găurit și mai mult bugetul unui club al cărui bilanț fiscal pe anul 2023 arată foarte rău, la minus 10,5 milioane de lei.

În ce condiții putea fi demis Rednic de la UTA

Experimentatul antrenor a fost furibund la conferința de presă ce precedă meciul cu FC Voluntari, de luni (ora 17,30), din debutul play-outului.

„Cu scuzele de rigoare, trebuie să fii tâmpit să spui așa ceva sau să gândești, să insinuezi așa ceva. Ce aveam eu de câștigat? Hai să vedem, luăm partea sportivă, profesională. Eu toată viața, de când m-am apucat de fotbal, am vrut să fac performanță și am făcut. Am luat-o de la Hunedoara, mi-am dorit să joc la Dinamo, mi-am dorit să joc la echipa națională, să joc în străinătate, dar dintotdeauna asta a fost educația mea și filosofia mea. Tot ce am făcut am făcut ca să ajung să fac performanță la toate echipele la care am fost.

Acum e și vina mea că am ales echipe care se băteau la retrogradare și performanța era să le salvezi de la retrogradare, dar nu regret. Să ajungi în play-off e performanță, e vorba despre imagine, cine nu și-ar dori lucrul ăsta într-un timp atât de scurt? Ca și obiectiv, clubului mi-a cerut să formăm o echipă nouă care la anul să se bată pentru play-off. Asta fac eu, în contract nu am niciun loc. Doar atâta am în contract, că dacă sunt cinci meciuri pe loc de retrogradare, pot fi demis”, a declarat antrenorul de la UTA, vădit deranjat de acuzele venite în special în mediul în online.

„Puriul” a făcut comparație cu „gestiunile” Balint și Poenaru: „Nu mi-am luat salariul din luna noiembrie”

Antrenorul Mircea Rednic a făcut o comparație cu ceea ce au reușit Laszlo Balint și Ilie Poenaru la cârma echipei arădene și a dezvăluit că le-a pus pe masa jucătorilor o primă din propriul buzunar dacă ar fi ajuns în play-off.

„Așadar, era o performanță și pentru noi și pentru UTA, că de patru ani de când e în Liga 1 nu au fost șanse la play-off. Ok, s-a mai terminat o dată pe locul 8, cu 40 de puncte, dar erau 7 puncte de locul 6. Plus, nu uitați că erau două echipe care mimau jocul sau doar se prezentau, Mediașul și Clinceni, când jucau cu juniorii. Iar eu am un salariu sub cei doi care au fost la UTA. Comparați performanțele pe care le-am avut eu și pe care le-au avut ei. Nu contest, normal, fiecare începe de jos, iar pentru ei cea mai mare performanță a fost să promoveze o echipă în liga superioară. Acum eu aveam în contract și mărire de salariu dacă eram în play-off.

Mai aveam în contract un bonus de 20.000 de euro, se dublau primele de meci în play-off. Atunci care e interesul meu? Adică când am câștigat și am dansat a fost bine și m-a înjurat jumătate din țară. Nu căutați acum că nu s-a vrut, pentru mine, pe cuvânt, astea nu există. Eu am venit să-mi fac treaba și nu puteți să insinuați măcar, pe unde am fost nu mi-am învins fostele echipe, pe Rapid, pe Dinamo și se știe rivalitatea dintre ele. La Farul cred că 5-0 i-am bătut la ei acasă și i-am bătut și la noi. Deci pe unde am fost eu am câștigat cu Dinamo, i-am bătut aici iarăși. Am dansat, poate Dumnezeu mi-a dat o palmă că trebuia să mă comport ca un antrenor, să respect o teoremă.

Cam jumătate dintre jucători aveau 5 mii de euro bonus de play-off, iar atrenorul le-ar mai fi dat un bonus cadou de 20.000 de euro. Iar eu plătesc imediat după meci, nu stăm o lună-două când intră bani de nu știu unde. Și asta în condițiile în care eu nu mi-am mai luat salariul din luna noiembrie, ca să nu mai aibă ei restante și nu au…Adică doar câteva zile. Deci toată lumea avea interesul și sportiv, și financiar, ca să câștigăm meciul ăla”, a adăugat tehnicianul.

Rednic, despre lipsa licenței UEFA la Arad: „Să fim realiști, iar erau bani cheltuiți”

UTA nu va putea să viseze nici măcar la locul de Conference League, din postura câștigătoarei barajului dintre primele echipe clasate din play-out și asta pentru că șefii arădenilor nu au aplicat pentru licența UEFA.

De altfel, doar Universitatea Cluj și FC U Craiova 1948 sunt echipele din play-out ce ar putea juca în cupele europene dacă vor îndeplini criteriul sportiv. „Conducerea mi-a spus că nu va depune licența, până la urmă trebuie să fim realiști. Și eu mi-aș fi dorit să fie poate altfel, dar nici financiar nu e ușor. Mai suferim după contractele din trecut, dar nu e vorba de depunctări. S-a vorbit cu Claudiu (n.r. Keseru), lucrurile sunt în regulă, nu o să fim depunctați, nu o să fie blocate transferurile. Au fost probleme cu banii înainte, sunt și acum, dar totuși locul 8 aduce aproape 400 de mii de euro, anul trecut, locul 15 nu știu cât a adus.

Și, până la urmă, nu aș mai vrea să ajungem în situația de anul trecut. Nu am avut pregătire de vară, a fost așa pe viteză, nu am avut jucători. De această dată, aș vrea să fim și noi o echipă care să-și dorească mai mult, să avem perioadă de pregătire, băieții să aibă timp de odihnă, să fie o vacanță mai mare. Să spunem că am câștiga barajul din play-out și apoi mergem și jucăm cu locul 3 și cine poate să fie acolo, Craiova, CFR, Farul sau poate chiar Rapid. Și eu îmi doresc, de asta am venit aici. Eu sunt ferm convins că cei din conducere au stat și au analizat foarte bine situația, până acum ei și-au făcut licența și nu au ajuns să o folosească, te-ai bucurat că te-ai salvat de la retrogradare.

Eu puteam să le spun să o facă și iar erau bani cheltuiți. În primul rând, anul acesta trebuie să facem tot ce e posibil omenește să încheiem cu datoriile față de jucători și ce mai avem pe unde mai avem, că mai avem, după aia să ne formăm un nucelu de jucători. Nu va mai fi ca anul trecut, când a trebuit să aduc atăția jucători, dacă au plecat 25. Iar la anul o să fie mai puțini jucători noi, dar altă calitate”, susține Mircea Rednic.

Toți jucătorii de la UTA vor avea șanse în play-out

Întrebat cum își va motiva fotbaliștii în play-out, atâta timp cât o clasare pe locuril 7 sau 8 nu le aduce și prezența la barajul pentru Conference, „Puriul” a explicat că aceștia au prime promise.

„E vorba despre loc, băieții au primă în funcție de loc. Pe locul ăsta mi se pare că avem 80-90% primă, adică una destul de de mare. Au tot interesul și pentru la anul, când vom avea alt buget din partea televiziunii, plus că toți jucătorii cu contracte sunt ai noștri. În plus, le-am spus și ieri, că în astea 9 meciuri o să aibă șansă toată lumea, începând de la Kucher până la ultimul. Toți vor avea șansa să joace, pentru că eu, la sfârșitul lunii viitoare, trebuie să mă prezint la domnul Meszar și să spun, vreau ca ăsta să rămână și poate ăsta nu. Deci ei au tot interesul, plus că toți care au opțiune de prelungire au și clauză de mărire de salariu. Așadar, au tot interesul să fie concentrați și să joace la fel cum au făcut-o până acum”, a declarat Mircea Rednic.

În fine, Mircea Rednic a vorbit și puțin despre bilanțul de minus 10,5 milioane de lei pentru anul 2023.

„Cum Dumnezeu apar astfel de informații după meciul cu Dinamo și înaintea unui meci atât de important. Dar, cred că în bilanțul ăla nu au apărut cei 400 de mii de la televiziuni pentru locul 8, banii pentru Vulturar, banii pentru Rareș (n.a. Pop) și normal că atunci se duce în jos bilanțul. Dar, nu vreau să mă bag în bilanț, important e ca echipa să fie pe loc bun, să ne îndeplinim obiectivul”, a încheiat „principalul” arădenilor.

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Tragedie în România! A MURIT
Tragedie în România! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…