Poli Iași – Dinamo 0-0, în etapa 29 din Superliga. Ionuț Ailenei, salvatorul gazdelor

Poli Iași - Dinamo 0-0, în etapa 29 din Superliga. Ionuț Ailenei, salvatorul gazdelor
  • Publicat:
  • Actualizat:
23:17

Ionuț Ailenei, salvatorul Iașiului! Poli Iași și Dinamo au remizat fără gol în Copou, 0-0, după un meci modest, dar ”câinii” au avut marile ratări pe final

Penultima etapă a sezonului regular a început cu o remiză albă, chinuitoare, între două pretendente la retrogradare. Poli Iași și Dinamo, formații aflate în subsolul clasamentului, s-au anulat reciproc în Copou și au terminat la egalitate, 0-0, la capătul unui meci modest, în care miza și-a pus amprenta pe calitatea jocului. Totuși, Dinamo a părut mai vie pe final, când a și ratat câteva ocazii bune, Iașiul fiind salvat de portarul Ionuț Ailenei.

Prima repriză, foarte slabă

La precedenta reprezentație în Copou, Iașiul a făcut scor cu echipa momentului Rapid, iar fanii Politehnicii au luat cu asalt Copoul și la meciul cu Dinamo în speranța unui nou succes. Fără Leo Grozavu pe bancă, suspendat două etape, și cu noi modificări în formula de start față de jocul anterior, Iașiul a arătat palid rău în prima parte.

Titularizat după o lungă perioadă de exil, Cătălin Itu a semnat prima și singura ocazie de gol a Politehnicii în tot meciul. În minutul 12, mijlocașul Iașiului a scăpat singur cu Golubovic, dar a tras slab din 11 metri și portarul dinamovist a reținut fără probleme.

De cealaltă parte, Abdalah a ratat singur cu Ailenei (22), trimițând puțin alături din poziție ideală.

Ionuț Ailenei salvează un punct pentru Poli Iași

Repriza secundă a debutat la fel de anost, dar treptat Dinamo a urcat liniile și a început să semene pericol în careul lui Ailenei. Acesta din urmă, după ce a fost omul meciului cu Rapid, și-a salvat din nou echipa și cu Dinamo, tânărului portar al Iașiului datorându-i-se în mare măsură punctul obținut de trupa lui Leo Grozavu.

După un sfert de oră tern, Grozavu l-a trimis în teren pe Alin Roman, care a decis partida cu Rapid. Decarul moldovenilor nu a mai adus însă acel plus, Poli a continuat să ruleze în gol, iar Dinamo a trecut la cârma meciului.

Și dacă Ailenei a fost omul meciului, Abdalah s-a remarcat și el, dar prin ratările uriașe din final. Atacantul lui Dinamo a trimis cu capul puțin alături, singur în șase metri (74), iar cinci minute mai târziu Selmani a irosit și el o șansă uriașă, trimițând peste poarta goală. Portarul Ailenei a salvat Iașiul în minutul 84, în fața lui Abdalah și a salvat un punct mare pentru Poli la cum s-a jucat. Fără vlagă în prima parte, Dinamo a fost peste Iași în ultima jumătate de oră și se poate declara nemulțumită cu remiza din final.

Un 0-0 și un joc modest care reflectă perfect locurile din clasament ale celor două formații, iar bătălia finală pentru supraviețuire va continua în play-out.

Poli urcă un loc în clasamentul provizoriu, până pe 12, cu 32 de puncte, în timp ce Dinamo rămâne pe penultima poziție, cu 26 de puncte, ratând însă o șansă mare de a trece peste Voluntari. În etapa viitoare, ultima a sezonului regular, Poli se va deplasa la Galați, pentru derby-ul moldav cu Oțelul, în timp ce Dinamo va juca pe teren propriu cu UTA Arad.

Leo Grozavu a văzut meciul de acasă

Antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, suspendat două etape după ce a fost eliminat în pauza meciului de la Craiova, a decis să urmărească meciul de acasă. Tehnicianul a preferat să rămână la domiciliu și să țină legătura prin telefon cu colaboratorii săi. În locul său, în spațiul tehnic a stat secundul Mugurel Cornățeanu, însă în multe momente a oferit indicații jucătorilor și preparatorul fizic Ovidiu Chiribici.

22:02

Fluier final!

Centralul fluieră finalul întâlnirii!

21:08

A început a doua repriză!

Arbitrul fluieră începerea reprizei secunde!

20:50

Pauză!

Centralul fluieră finalul primei părți!

20:12

Min. 12: Ocazie pentru Poli Iași!

Itu șutează cu stângul din careu, însă Golubovic intervine bine!

20:02

Min. 1: Fluier de start!

Arbitrul fluieră începerea partidei!

18:23

Echipele de start

Poli Iași: Ailenei – Todoroski, Samayoa, Fl. Ilie, C. Itu, Stefanovici – Harrison, Marchioni, L. Mihai – Bettaieb, Sg. Buș
Rezerve: Niga – Martac, Katanec, Bouhenna, Farcas, Jatoba, A. Roman, A. Gheorghiță, Kabran, Saghiri, Mota
Antrenor: Leo Grozavu

Dinamo: Golubovic – Edgar Ie, Velkovski, Patriche – De Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu – Milanov, Abdallah, Gregorio
Rezerve: Railean – Selmani, D. Iglesias, D. Irimia, Ilic, P. Neagu, A. Bani, R. Grigore, Homawoo, Dr. Irimia, N. Roșu, Cr. Costin
Antrenor: Zeljko Kopic

Stadion ”Emil Alexandrescu”
Arbitru Rareș Vidican (Satu Mare). Asistenți Sebastian Gheorghe (Suceava), Adrian Popescu (Craiova)
Arbitru VAR Claudiu Marcu (Constanța). Asistent VAR Viorel Flueran (Craiova)

UPDATE:

Antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, suspendat două etape după ce a fost eliminat la Craiova, urmărește meciul de acasă. Acesta a preferat să rămână la domiciliu și să țină legătura prin telefon cu colaboratorii săi. În locul său, responsabili cu indicațiile sunt secundul Mugurel Cornățeanu și preparatorul fizic Ovidiu Chiribici.

În tribune vor fi mai multe urne mobile în care spectatorii pot dona pentru Mihăiță, un băiețel în vârstă de 4 ani cu probleme medicale grave. Și la tribuna oficială se vor dona bani pentru cel mic, jucătorii și staff-ul tehnic strângând deja o sumă importantă, înainte de joc.

Dinamo este susținută din peluza rezervată oaspeților de aproximativ 700 de fani.

Cătălin Itu revine în echipa ieșeană după mai multe etape în care a stat în afara lotului sau pe bancă. Itu nu a mai jucat din prima etapă a anului, când Poli a fost umilită de Sepsi cu 6-0.

Știrea inițială.

Meciul Poli Iași – Dinamo are loc în etapa 29 din Superliga, sezonul 2023 – 2024, iar partida este Live Video Online pe www.prosport.ro.

De asemenea, duelul programat pe stadionul „Emil Alexandrescu” poate fi urmărit și la televizor pe posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1, dar și pe Orange Sport.

Poli Iași – Dinamo Live Video Online în etapa 29 din Superliga

Gruparea din Copou vine după un egal cu FC U Craiova, scor 1-1, care a dus la demiterea lui Giovanni Costantino, în timp ce formația bucureșteană vine după o victorie la limită cu Hermannstadt, scor 1-0, pe stadionul „Arcul de Triumf”.

Leo Grozavu, antrenorul celor de la Poli Iași, speră să nu existe probleme de arbitraj.

„Mi-aș dori să avem parte de o brigadă care să împartă dreptatea așa cum se spune, în mod egal. Ne dorim ca echipa câștigătoare să fie decisă pe teren, în niciun caz nu ne dorim să facem eforturi, așa cum s-a întâmplat în alte partide, împotriva mai multor oameni de pe teren.

În ultima perioadă am fost dezavantajați și e nevoie să fie un arbitraj echidistant, la astfel de jocuri e nevoie ca actorii principali să fie jucătorii, nu altcineva.

Dacă e același arbitru de centru din tur ne dorim să fie la fel de echidistant cum a făcut-o și atunci, din ce îmi aduc aminte a fost o partidă fără probleme”, a declarat Leo Grozavu.

De partea cealaltă, Zeljko Kopic, antrenorul celor de la Dinamo, spunea că jucătorii săi trebuie să se adapteze la nivelul de agresivitate al Iașului.

„Fiecare meci e important, mergem de la un meci la altul, nu vreau să spun că anumite echipe, precum meciul cu Iași este mai important, se vor înjumătăți puncte, vom vedea unde ne vom afla, în ce formă, mai sunt 9 meciuri în play-out, luăm meci cu meci. Noi trebuie să ne adaptăm la nivelul de agresivitate al Iașiului, la intensitatea lor.

Fiecare victorie e importantă pentru noi, dar ar fi într-adevăr extrem de important să câștigăm mâine. Nu știu cum va reacționa Iași fără Grozavu pe bancă, dar va fi alături de ei, dar nu e ceva nou în fotbal, ca un antrenor să lipsească 1-2 meciuri, nu cred că este o mare problemă.

Nu suntem la nivel maxim, din cauza accidentărilor, când vom avea tot lotul, atunci putem vorbi de maxim. Dacă nu ai toți jucătorii, unii vin după accidentări, nu pot fi la nivel maxim, dar vom fi bine mâine.

Despre necesarul de puncte, vorbim după următoarele două meciuri, trebuie să vedem cum va fi situația după prima parte a sezonului, după aceea e un campionat diferit, fiecare meci va fi ca un meci de calificare”, a spus Kopic în cadrul conferinței de presă.

Răzvan Lunga / Autor
Se descrie ca fiind un băiat vesel, pasionat de fotbal și este cel mai tânăr membru din echipa ProSport. Răzvan studiază la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a absolvit Liceul Teoretic Victoria din București. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba…
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…