Presiune uriașă pe arbitri la Poli Iași – Dinamo, meciul de foc din zona retrogradării! Conducătorii celor două cluburi nu lasă nimic la voia întâmplării: „Sper să pot felicita întreaga brigadă la final!”. EXCLUSIV

Presiune uriașă pe arbitri la Poli Iași - Dinamo, meciul de foc din zona retrogradării! Conducătorii celor două cluburi nu lasă nimic la voia întâmplării: „Sper să pot felicita întreaga brigadă la final!”. EXCLUSIV
  • Publicat:

Atât Poli Iași, cât și Dinamo, exercită o presiune puternică asupra arbitrilor care vor conduce meciul din etapa 29 din Superliga.

Poli Iași și Dinamo se întâlnesc, vineri seară, în Copou, pentru a cincea oară în ultimul an și jumătate, în primul meci al rundei a 29-a a SuperLigii, penultima din sezonul regular.

Iașiul s-a impus de fiecare dată în sezonul trecut al Ligii 2, o dată în sezonul regular și de două ori în play-off, iar în octombrie anul trecut, în turul actualului sezon, cele două echipe au remizat „alb” în Capitală, 0-0.

Cornel Șfaițer, presiune pe arbitraj înainte de Poli Iași – Dinamo: „Îmi doresc ca la final să pot felicita întreaga brigadă pentru corectitudine”

Partida va fi arbitrată la centru de Rareș Vidican, cel care a oficiat și meciul tur dintre cele două formații, încheiat la egalitate, 0-0. De asemenea, Vidican a arbitrat și prima victorie a Iașiului în acest sezon, 3-1 în deplasare cu campioana Farul Constanța.

În niciuna dintre cele două partide nu au fost probleme majore de arbitraj, iar președintele Iașiului, Cornel Șfaițer, speră ca Rareș Vidican și colegii săi din brigadă să arbitreze corect și în Copou.

„Rareș Vidican este un arbitru în care eu cred. Este un arbitru tânăr, de viitor, cu prestații bune și am încredere în el că va conduce jocul fără probleme. Îmi doresc ca el și colegii săi din brigadă să ducă meciul cu Dinamo la bun sfârșit, fără probleme, iar la final să pot felicita întreaga brigadă pentru prestație.

Este un joc foarte important pentru ambele formații și sper să avem parte de un arbitraj corect, iar cel mai bun să câștige”, a declarat, pentru ProSport, președintele Cornel Șfaițer, care așteaptă un stadion plin alături de echipa sa.

„Sper să fie un spectacol fotbalistic și pe teren, și în tribune și sunt convins că așa va fi, pentru că va fi un stadion plin. Publicul ieșean a dat dovadă de fair-play de fiecare dată și îmi doresc să fie alături de echipă, să îi susțină pe băieți până la final”, a mai spus Leo Grozavu.

Leo Grozavu, îngrijorat înainte de Poli Iași – Dinamo: „Sper ca echipa câștigătoare să fie decisă pe teren”

La rândul său, antrenorul Leo Grozavu, care va vedea partida din fața televizorului, fiind suspendat, a făcut și el un apel și a transmis că își dorește ca brigada de arbitri condusă de Rareș Vidican să fie echidistantă și să nu influențeze în niciun fel rezultatul meciului.

„Mi-aș dori să avem parte de o brigadă care să împartă dreptatea așa cum se spune, în mod egal. Ne dorim ca echipa câștigătoare să fie decisă pe teren, în niciun caz nu ne dorim să facem eforturi, așa cum s-a întâmplat în alte partide, împotriva mai multor oameni de pe teren. În ultima perioadă am fost dezavantajați și e nevoie să fie un arbitraj echidistant, la astfel de jocuri e nevoie ca actorii principali să fie jucătorii, nu altcineva. Dacă e același arbitru de centru din tur ne dorim să fie la fel de echidistant cum a făcut-o și atunci, din ce îmi aduc aminte a fost o partidă fără probleme”, a declarat Leo Grozavu.

Tehnicianul l-a lăudat pe Radu Petrescu pentru modul cum a condus un joc intens și foarte dificil precum cel dintre Poli Iași și Rapid, în care nu s-a acordat niciun cartonaș.

„Sper să fie o prestație precum cea a lui Radu Petrescu, și nu spun asta pentru că am câștigat. Nu s-a văzut în acel joc, a încercat să fie cât mai aproape de faze, rar mi-a fost dat să văd un meci cu intensitate,  cu încărcătură emoțională, cu un ritm foarte bun, să se termine fără cartonaș. Ceea ce spune multe despre cum s-au prezentat la joc arbitrii”, a mai spus Leo Grozavu.

Antrenorul speră ca publicul să fie alături de echipa sa până la final, așa cum s-a întâmplat și în meciul cu Rapid și își dorește ca elevii săi să le ofere ieșenilor un frumos cadou de 1 Martie, o victorie cu Dinamo.

„Mi-aș dori foarte mult ca suporterii noștri să ne fie alături așa cum s-a întâmplat la meciul cu Rapid. Sunt convins că băieții, dacă îi vor simți aproape, vor face o partidă bună. Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru susținerea lor din meciul cu Rapid. Simțim de fiecare dată energia lor și sunt convins că ne vor susține până la final, iar băieții vor da tot ce au mai bun din ei pentru a câștiga. Și pentru că e 1 Martie, ne dorim să le oferim o victorie și domnilor, dar și doamnelor și domnișoarelor. Eu am trăit foarte mare parte din viață în partea de est, dar și în partea de vest. Iar în vest băieții primesc mărțișoare de 1 Martie. Trebuie să le facem un cadou băieților noștri din tribune”, a declarat Leo Grozavu.

Domnul Kyros Vassaras și-a exprimat public opinia în legătură cu două faze controversate din această etapă. Un gest normal. Care ar fi indicat să se repete în fiecare etapă. Propun Comisiei Centrale a Arbitrilor să instituie regula ca fiecare fază controversată, decisă de VAR, cu implicații directe asupra scorului final, să fie motivată public și oficial în cel mult 48 de ore. Ar fi o abordare în beneficiul fotbalului românesc. O responsabilizare a arbitrilor. O posibilitate de a consolida reputația CCA. Un semn de foarte necesar respect pentru suporteri, pentru jucători, pentru cluburi și pentru toți cei implicați în acest fenomen.

Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo, pe Facebook

Două absențe în tabăra ieșeană

Legat de meciul cu Dinamo, Grozavu a subliniat că echipa sa trebuie la cel mai înalt nivel pentru a obține un rezultat bun, în condițiile în care Dinamo este în revenire de formă.

„Datorită faptului că Dinamo a arătat o formă sportivă bună în ultima perioadă și a reușit să mai micșoreze distanța față de noi, va trebui să fim foarte bine pregătiți din toate punctele de vedere, fizic, mental, sportiv pentru că mai mult ca sigur va fi o partidă dificilă”, a completat Grozavu.

Poli nu va conta în acest meci pe portarul Silviu Lung Junior – accidentat și Mihai Bordeianu – suspendat. În schimb, vor fi apți de joc Alin Roman, menajat în etapa trecută și portarul Ionuț Ailenei, care a ieșit accidentat în partida de la Craiova. Acesta din urmă a suferit o contuzie forte în Bănie și va fi apt de joc cu Dinamo.

Optimist înaintea meciului cu Dinamo este și atacantul tunisian Adel Bettaieb, cel care a marcat în ultimele două etape pentru Poli Iași. Acesta a precizat că Iașiul va juca și pentru Leo Grozavu, care nu va sta pe bancă în partida cu Dinamo, fiind suspendat.

„Este un meci important pentru noi și avem nevoie de cele trei puncte. Suntem concentrați și avem încredere că putem câștiga în fața propriilor suporteri. Mă bucur că am marcat în ultimele două meciuri, este important pentru mine, îmi dă încredere. Sper să continui la fel, pot mai mult, trebuie să continui să muncesc. Este un campionat bun cel românesc, cu jucători de un nivel bun. Învăț să mă adaptez la fotbalul de aici. E rău pentru noi că nu avem antrenorul alături, aveam nevoie să fim împreună, dar vom juca și pentru antrenorul nostru. Chiar dacă nu va fi cu noi pe bancă, este alături de noi”, a declarat Adel Bettaieb.

De la Dinamo sunt indisponibil pentru acest meci Dennis Politic și Costim Amzăr, accidentați.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba…
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele