Marea dilemă a lui Leo Grozavu înainte de Poli Iași – FC Botoșani! Gazdele caută prima victorie în Copou din acest sezon: „E foarte important să legăm două victorii”

Marea dilemă a lui Leo Grozavu înainte de Poli Iași - FC Botoșani! Gazdele caută prima victorie în Copou din acest sezon: „E foarte important să legăm două victorii”
  • Publicat:

Poli Iași a obținut două victorii în cele șapte meciuri jucate în acest sezon, ambele în deplasare. Bilanțul pe propriul teren e extrem de slab: Iașiul a pierdut ambele partide disputate în Copou, 1-3 cu Hermannstadt și 1-4 cu CSU Craiova, iar luni, 18 septembrie, elevii lui Leo Grozavu au un bun prilej de a sparge gheața.

Poli Iași primește replica „lanternei” FC Botoșani, iar victoria este obligatorie pentru trupa ieșeană în încercarea de a ieși din subsolul clasamentului.

Leo Grozavu înainte de Poli Iași – FC Botoșani

Antrenorul Leo Grozavu a admis că echipa sa a rămas datoare în meciurile de pe teren propriu, unde a bifat două eșecuri la scor.

„A trecut ceva timp de la ultima noastră apariție pe teren propriu, unde din păcate pentru noi avem un bilanț dezastruos aș putea spune. Asta spune realitatea. Avem două înfrângeri în două meciuri, golaveraj negativ. Ne dorim și noi să ne reabilităm pe teren propriu. Venim după o perioadă de întrerupere în care am fost plecați din Iași, o perioadă de pregătire și chiar dacă nu a fost foarte lungă cred că am reușit să facem ceea ce ne-am propus.

Băieții și-au mai revenit din punct de vedere fizic, mă refer în primul rând la cei care au venit mai târziu. Sperăm ca luni, odată cu afluența de public care sperăm să fie în tribune, vom face și un meci care să îi mulțumească pe suporterii noștri. Ne dăm și noi seama că avem nevoie de partide bune și de un public cald, care să ne susțină în continuare. Fără suporteri cred că nu ar mai conta atât de mult ceea ce am face noi pe teren. E foarte importantă pentru noi această partidă. Dacă legăm două victorii, altfel putem să abordăm partidele viitoare”, a declarat antrenorul Leo Grozavu în cadrul unei conferințe de presă.

De asmenea, tehnicianul s-a arătat mulțumit de implicarea elevilor săi în cele două săptămâni de pauză: „Jucătorii noi s-au mai pus la punct, chiar dacă perioada a fost scurtă, am stat doar patru zile la Piatra Neamț, timp în care am încercat să îmbinăm perioada de pregătire fizică cu cea tehnico-tactică. Se vede că au făcut progrese, ușor-ușor sper ca până la prima întrerupere ei să acumuleze din jocuri, iar după întreruperea din octombrie să fie toți la același nivel. Asta nu înseamnă că ei nu pot să câștige și din alt punct de vedere.

Avem un lot echilibrat în momentul de față, chiar dacă pe unele poziții, în funcție de sistem, mai sunt mici probleme, dar una peste alta putem să facem un «11» echilibrat.

Sunt mulțumit de toată lumea cum se implică, în cele două săptămâni toți jucătorii au răspuns pozitiv. Mai mult ca sigur a contat și ultimul rezultat, victoria de la Cluj, probabil au contat și celelalte rezultate mai puțin plăcute, care ne-au sunat clopoțelul și ne-am dat seama că altfel nu se poate. S-a dovedit că prima dată trebuie să poți să alergi, să te dăruiești, să ai o atitudine bună în teren și abia apoi faci diferența cu calitatea și cu valoarea ta”, a mai spus Leo Grozavu.

Dilema lui Leo Grozavu înaintea meciului cu FC Botoșani

Tehnicianul are o dilemă înaintea meciului cu FC Botoșani, cea a sistemului de joc. Grozavu a jucat sistemul său preferat în Liga 2, 4-3-3, dar în SuperLigă a preferat clasicul 4-2-2, cu doi atacanți, care nu a dat însă roade.

„Vom vedea, încă ne gândim. Chiar nu am luat o decizie în privința sistemului. Suntem construiți mai mult pentru acest sistem cu 2 atacanți, cred că avem jucători cu profil mai mult de mijloc decât de bandă, dar vom lua o decizie în funcție și de adversar. Când am jucat cu 2 atacanți nu am avut o foarte mare eficiență. Chiar dacă am jucat cu doi atacanți nu am venit cu jucători care să aducă mingi în fața porții. Vom gândi până la ora jocului cu FC Botoșani să vedem ce ni se potrivește mai bine, în funcție și de jocul adversarului”, a completat Grozavu, care a rămas cu amintiri frumoase din perioada petrecută la Botoșani: „Am avut o perioadă bună și frumoasă acolo, m-am atașat de cei cu care am lucrat și cu foarte multe persoane am rămas în relații bune. Dar acum sunt la Iași și cine mă cunoaște știe că dau totul pentru echipa la care sunt. În rest, să vorbim despre locuri în clasament acum e prematur. La final se trage linie, acolo se vede unde suntem. Sigur, e bine că am luat 3 puncte la Cluj, altfel s-ar fi rupt puțin clasamentul”, a precizat antrenorul moldovenilor.

Cum comentează regresul brazilianului Luis Phelipe

Grozavu s-a referit și la brazilianul Luis Phelipe, care după un start foarte bun de sezon a intrat într-un picaj, iar evoluțiile sale au fost cenușii în ultimele partide. Tehnicianul a admis că Phelipe este într-un regres, pe care l-a pus pe seama adaptării.

„Simțim și noi că e într-un oarecare regres. A venit cu mare entuziasm, probabil a fost entuziasmul de început, a jucat și el din dorință, din prospețime, din entuziasm, dar acum din moment ce a început să acumuleze e normal să se pună un oboseala și în spatele lui. Am început și noi cu alt tip de antrenamente pentru el, pentru că la început l-am lăsat mai lejer. Are și el nevoie de niște baze, este în perioada de adaptare, de acomodare, vine de pe alt continent, alt mod de viață, altă pregătire, altă mentalitate, altă alimentație toate sunt diferite pentru el. E un băiat tânăr care nu știe ce înseamnă marea performanță, sperăm să-l determinăm de la zi la zi să înțeleagă că calitatea pe care o are nu poate fi exprimată decât dacă e dublată de muncă și de sacrificii”, a clarificat Leo Grozavu.

În privința titularizării lui Silviu Lung Jr, antrenorul Iașiului nu a putut oferi un răspuns concret, spunând că decizia sa depinde în mare măsură de indicațiile antrenorului de portari Radu Sardescu: „Partea de pregătire portari aparține altcuiva, până acum sută la sută am mers pe mâna lui Radu Sardescu, pentru că el este zilnic cu ei în antrenamente și în afara terenului. El îi știe cel mai bine. Am avut discuții cu el și vom vedea ce este cel mai bine pentru echipă, asta vom alege. Ne dorim să fim inspirați și să alegem cei mai buni jucători”.

Robert Ion, încrezător că Poli va arăta mult mai bine în viitor

La rândul său, fotbalistul Robert Ion s-a declarat încrezător că Poli Iași va arăta mult mai bine în viitor și consideră că succesul obținut la Cluj, 2-0 cu Universitatea, a readus o stare de spirit bună în vestiar.

„Ne-am pregătit foarte bine în aceste două săptămâni, ne-a trezit un pic și victoria de la Cluj, pentru că am luat trei puncte foarte importante. Vii cu alt aplomb, și starea de spirit în vestiar parcă s-a mai ridicat un pic, vezi lucrurile altfel, ne putem uita mai frumos unii la alții. Eu sunt conștient că avem mult de muncă, dar sunt foarte încrezător în echipa asta. Cum am mai spus, e urât să te uiți la clasament și să vezi că ești pe ultimele două locuri, dar putem mult mai mult și o să demonstrăm asta pe teren. Dacă legăm victoria de la Cluj cu încă una cu Botoșani, lucrurile o să meargă pe un făgaș normal”, a spus Robert Ion, care a venit la conferința de presă cu o orteză care îi protejează un deget lovit la meciul cu Zalăul, din Cupa României. „Nu e handbal, e fotbal, așa că nu e o problemă”, au transmis la unison antrenorul Leo Grozavu și elevul său Robert Ion.

  • Partida Poli Iași – FC Botoșani, din cadrul etapei a 9-a a SuperLigii, este programată luni, 18 septembrie, în Copou, de la ora 18.30, Live Video Online pe ProSport.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se întâmple cu el
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână:
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri