Etapa în Superligă începe în play-out, cu Voluntari – UTA! Cum prefațează Ciobotariu și Balint „duelul” dintre două echipe în formă

Redactor:
Călin Mnerie
Etapa în Superligă începe în play-out, cu Voluntari - UTA! Cum prefațează Ciobotariu și Balint „duelul
  • Publicat:

În urmă cu o săptămână, UTA era cu spatele la zid, pe loc de retrogradare directă din Superligă și perspectiva a două dispute complicate pe un teren propriu prost, consumator de resurse fizice și mentale. Arădenii s-au descurcat, însă, excelent au bătut-o cu 2-0 pe U. Cluj în play-out, iar trei zile mai târziu și-au luat și biletele pentru semifinalele Cupei României, după 1-0 cu FC U Craiova 1948. O performanță care pe Mureș nu s-a mai repetat de 57 de ani. Așadar, „roș-albii” și-au recăpătat entuziasmul și doza de încredere necesare pentru finalul unui sezon zbuciumat, însă acestea trebuie menținute și după deplasarea de risc maxim de sâmbătă (ora 15), din județul Ilfov.

Balint: „Întâlnim poate cea mai în formă echipă din play-out”

Despărțite de 4 puncte în clasament, FC Voluntari și UTA deschid runda a treia a play-outului. Formația lui Liviu Ciobotariu se uită mai degrabă spre locurile (7-8) ce i-ar permite să dispute barajul pentru Conference League, pe când „roș-albii” speră să scape și de emoțiile barajului și, eventual, să mizeze totul pe Cupa României. „Celeștii” de lângă București vin după un succes mai clar decât o arată scorul (2-0), în Trivale, cu FC Argeș și pun tunurile și pe UTA, cu atât mai mult cu cât „roș-albii” nu pot sta foarte bine din punct de vedere fizic după ce au jucat marți seara pe un teren foarte greu cu Craiova lui Mititelu.

„Ne deplasăm la Voluntari, o echipă care în acest moment traversează o perioadă foarte bună. Etapa trecută, au reușit să câștige de o manieră categorică la Pitești și, în opinia mea, poate cea mai bună echipă din acest play-out, solidă cu o omogenitate mare a lotului. În plus, au jucători cu experiență în toate compartimentele, iar fotabalistul lor sub vârstă, Mihai Popa, a și fost declarat cel mai bun portar al Superligii în sezonul trecut. Și să nu uităm că ce sezon au avut, cu calificarea în play-off și disputarea finalei Cupei României. Performanțe de apreciat pentru Voluntari și Liviu Ciobotariu, un antrenor cu experiență pe care îl apreciez tare mult. Plecând de aici, va fi un meci foarte complicat pentru noi, dificil, cu toate că și noi venim după două meciuri bune care ne ridică nivelul de încredere. Însă, pe de altă parte, partidele cu U. Cluj și FC U Craiova ne-au consumat destul de mult din punct de vedere fizic și, cu siguranță, din acest punct de vedere o să avem parte de o adevărată provocare sâmbătă. Ceea ce ne bucură este starea bună a gazonului de la Voluntari, față de alte terenuri din Superligă, nu doar cel de la Arad. E un lucru bun că jucăm pe un teren bun pe care se poate pasa, pe care se pot dezvolta acțiuni rapide, acum să vedem dacă nu va fi puțin moale, iar consumul de energie să fie din nou mare pentru noi, un minus clar după cele două jocuri solicitante cu U. Cluj și Craiova”, afirmă Laszlo Balint.

Apropos de meciul cu oltenii și accesul în semifinalele Cupei după meciul cu ei, tehnicianul „Bătrânei Doamne” spune că nu se poate gândi atât de departe, respectiv la meciul cu U. Cluj, din 26 aprilie. Și asta pentru că are alte priorități acum:

M-am uitat la meciul Hermannstadt cu U. Cluj, dar cumva eram un pic detașat, pentru că în acest moment sunt foarte concentrat pe ceea ce avem de făcut la meciul de la Voluntari. Până la semifinală mai avem niște meciuri extrem de importante în ceea ce privește situația noastră din clasamentul Superligii și tocmai de aceea chiar dacă nu este foarte multă vreme până la semifinală, eu acum o văd destul de departe. Acum, prioritar este să reușim să facem puncte și să scoatem echipa din acea zonă cu probleme a clasamentului”.

Destui fotbaliști ai ilfovenilor i-au făcut nopțile albe lui Balint

După prestația de la Pitești a lui Sigurjónsson, fostul mijlocaș al campioanei CFR Cluj, antrenorul „Bătrânei Doamne” are un nou motiv de îngrijorarea înainte de disputa de pe „Anghel Iordănescu”. Dar, Balint este pus în gardă și de alți jucători ai ilfovenilor.

Este un jucător cu mare experiență, un jucător care cunoaște bine campionatul României și care, din punctul meu de vedere, a produs un impact imediat după ce a venit la Voluntari. Se vede liniștea pe care o are în joc în momentul în care are mingea în posesie, se vede maniera în care găsește soluțiile, modul în care-și acoperă zona, deci un jucător cu calitate certă pentru nivelul fotbalului românesc. Dar, nu putem să ne raportăm doar la un singur jucător, căci mai sunt și alții. Începând de la portar, continuând cu compartimentul defensiv, unde au jucători cu mare experiență spune, plus cei de la mijloc în sus, unde îi avem pe Meleke, Rață sau Nemec. Dar și flancurile sunt foarte periculoase, iar cei de la Voluntari dezvoltă foarte bine jocul în ele. Pun în valoare viteza lui Damașcan sau Lopes, ajutându-se mult de calitățile de pivot așe lui Nemec. Este o echipă care interpretează foarte bine această manieră de joc colectivă, scoțând la iveală de multe ori și calitățile individuale ale jucătorilor”, a adăugat „principalul” arădenilor, care nu va putea conta mâine pe doi dintre fundașii săi centrali, Erico și Chindriș, dar nici pe juniorii Marrone și Isac, toți patru cu probleme medicale. Balauru și Dobrescu a rămas acasă din rațiuni tehnico-tactice.

Ciobotariu: „UTA- o echipă în formă, cu un antrenor foarte bine pregătit”

Chiar în săptămâna disputei cu UTA, FC Voluntari a mai realizat un transfer la nivelul jucătorilor sub vârstă. Este vorba despre buzoianul Cristian Dumitru, un mijlocaș lateral de 21 de ani șlefuit de FCSB, care a devenit liber de contract în februarie, deci a putut fi legitimat acum. Ilfovenii sunt pe locul 3 în play-out și au patru puncte peste arădeni înainte de confruntarea de sâmbătă.

„Un joc important, atât pentru noi, cât și pentru adversarul nostru de mâine, UTA, în ceea ce privește menținerea în prima ligă. Întâlnim o echipă cu un moral foarte bun, vin după două jocuri consecutive câștigate, fără gol încasat. Este adevărat că unul a fost în Cupa României și doar unul în campionat, dar au avut o prestație solidă, am văzut ambele jocuri. UTA e o echipă cu jucători cu experiență, în formă. Postolachi a marcat două goluri în ultimele două meciuri, mai sunt Milosevic, Ubbink, jucători de atac foarte buni. Au o organizare defensivă foarte bună, sunt o echipă care încasează greu gol, cu un antrenor, Gyuszi Balint, care este, din punctul meu de vedere, foarte bine pregătit. Deci, este clar că ne așteaptă un meci dificil. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că și noi suntem într-o formă bună, avem un moral bun, venim după o victorie în deplasare, la FC Argeș. În ultimele șase meciuri nu am pierdut și am primit doar două goluri. Sper să iasă un joc frumos, deschis, căci și noi și UTA avem nevoie mare de puncte, a declarat Liviu Ciobotariu, antrenorul celor de la FC Voluntari.

Echipele probabile:

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș, Aliji – Meleke, Lopes, Rață, Sigurjónsson, Damașcan – Nemec.

UTA: Kucher – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Roger – Batha, Anton – Postolachi, Ubbink, R. Pop – Milosevic.

Arbitri: Marcel Bîrsan – Valentin Avram (ambii din București) – Ferencz Tunyogi (Zalău)

Camera VAR: Sebastian Colțescu și Vlad Bârlădeanu (ambii din București)

Observator FRF: Alexandru Deaconu (București)

Observator LPF: Ion Cățoi (București)

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care a dus la ruptură
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care a dus la ruptură
Kylian Mbappe și-a luat adio de la toată lumea, dar a uitat de cel mai important om de la PSG
Kylian Mbappe și-a luat adio de la toată lumea, dar a uitat de cel mai important om de la PSG
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Cea mai cunoscută amantă din România, ce a stat 16 ani cu un milionar însurat, are o nouă pasiune: Fac ceva ce duce la rezultat
Cea mai cunoscută amantă din România, ce a stat 16 ani cu un milionar însurat, are o nouă pasiune: Fac…
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×