Războiul Steaua - FCSB, subiect de film! Documentarul va fi realizat la Bucureşti de celebrul Eric Cantona

20 ian 2019 3546 afişări Fotbal Intern
Războiul Steaua - FCSB, subiect de film! Documentarul va fi realizat la Bucureşti de celebrul Eric Cantona

Joel Cantona, 51 de ani, fratele mai mic al celebrului Eric, fost mare jucător al lui Manchester United, a anunţat că în mai, alături de fostul star al fotbalului mondial, va fi la Bucureşti. Joel, care a evoluat la Olympique Marseille, e acum actor şi producător de filme documentare, şi vrea să realizeze o peliculă despre conflictul dintre Steaua şi FCSB.    

"Steaua e în liga a patra? Incredibil! Mai există o echipă, FCSB? Guvernul de ce nu se implică? Uite, ăsta e un subiect pentru CantoBros, casa noastră de producţie de de filme documentare. O să venim să facem un film la Bucureşti despre Steaua. În mai suntem acolo!", a spus Joel, fratele lui Cantona, pentru Libertatea. Apoi, a continuat:"...Păcat! O să fim în capitala voastră, să documentăm tot. Mă interesează şi Clujul, şi Craiova. Noi am făcut filme documentare şi despre Milan, şi despre Barcelona, Steaua e o megaidee!".

Joel a vorbit şi despre fotbaliştii şi antrenorii români: "Fiecare deceniu produce fotbalişti de talent. Hagi, cu care am vorbit personal, Popescu, Petrescu, cel cu plete de la Steaua – aşa, Lăcătuş, au fost printre cei mai buni din Europa, cu tehnică briliantă. Vă numeam brazilienii Europei. Aţi avut şi antrenori foarte buni. Lucescu, Boloni. Loţi a fost şi un imens jucător, peste 100 de selecţii, astăzi antrenează Anvers. Nu e departe de primul loc. Am jucat la Royal, de mult timp nu au mai fost în prim-plan. Boloni a fost şi la Nancy, clubul lui Platini, Boloni e bine pregătit. Vorbeşte 5-6 limbi străine.

Mutu? Respect! E diferit să ai un caracter tare faţă de a avea un caracter prost. Marseille l-a dorit la un moment dat, păcat că nu s-a finalizat. Avea un caracter foarte tare, de vreme ce a revenit după scandalul de dopaj de la Chelsea".

Istoric conflict Steaua - FCSB:

  • După ce a pierdut, în 2014, marca Steaua, iar în 2016 – dreptul de a mai folosi acest nume, FC FCSB a iniţiat, la rându-i, un proces în care cere anularea mărcii notorii Steaua. Avocaţii lui Becali au invocat rea-credinţă din partea clubului Armatei şi au cerut decăderea mărcii şi anularea acesteia. Curtea de Apel le-a respins cererile argumentând că această solicitare a FC FCSB s-a mai judecat o dată şi că a fost deja respinsă de o altă instanţă. Instanţa a admis excepţia autorităţii de lucru judecat.
  • Curtea de Apel a respins excepţia lipsei de interes a FC FCSB în privinţa mărcii Steaua.
  • Pe de altă parte, Curtea de Apel a stabilit ca excepţiile de necompetenţă materială şi de inadmisibilitate a cererii să se judece pe fond la această instanţă. Talpan argumentase că FC FCSB a încurcat instituţiile statului, adresându-se instanţelor de judecată într-o speţă care e de competenţa Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

EXCLUSIV! Încă una de la Talpan pentru Becali: marca Steaua rămâne la Armată. Patronul FCSB susţine că a câştigat, instanţa spune altceva. Dovada că Becali minte!
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.